Ero sivun ”Eduskuntavaalit 1951” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
Eduskunnan jättivät mm. SDP:n 33:t valtiopäivät istunut [[Hilma Koivulahti-Lehto]] ja 36 valtiopäivät istunut [[Jussi Tolonen]], Maalaisliiton [[Janne Koivuranta]] ja vuonna [[1907]] valittuun ensimmäiseen yksikamariseen eduskuntaan kuulunut [[Juhani Leppälä]], joka istui 33:t valtiopäivät, SKDL:n [[Yrjö Leino]], Kokoomuksen [[Erkki Paavolainen]] ja [[Ernsti Turja]], sekä Kansanpuolueen [[Rolf B. Berner]] ja [[Kalle Kauppi]]. Eduskunnasta putosivat SDP:n [[Toivo Pyörtänö]] ja [[Jussi Raatikainen]], sekä Maalaisliiton [[Juho Koivisto]] ja [[Vihtori Vesterinen]].
 
Eduskuntaan palasivat mm. SDP:n [[Väinö Leskinen]] ja jo ensimmäiseen yksikamariseen eduskuntaan kuulunut [[Väinö Tanner]]. Myös [[Isänmaallinen kansanliike|Isänmaallisen kansanliikkeen]] kansanedustajina aikanaan toimineet, joiden ehdokkuus vuoden 1945 vaaleissa oli kielletty, saivat nyt palata politiikkaan. Heistä palasi näissä vaaleissa eduskuntaan [[Iisakki Nikkola]], nyt Kokoomuksen riveissä.
 
Vuoden 1951 vaaleissa valituista kansanedustajista on tällä hetkellä elossa enää [[Nestori Kaasalainen]]. [[Meeri Kalavainen]], [[Anna-Liisa Korpinen]] ja [[Impi Lukkarinen]] kuolivat vuonna 2010.
45 669

muokkausta

Navigointivalikko