Luettelo 2000-luvun suomalaisista elokuvista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Elokuva Suomessa
Finnishfilm.png
Luettelo suomalaisista elokuvista
Suomen suuriruhtinaskunta (–1917)
FinnishfilmGrandDuchy.png
–1917
Itsenäinen Suomi
Finnishfilm.png
1917-1939
1940-luku
1950-luku
1960-luku
1970-luku
1980-luku
1990-luku
2000-luku
2010-luku

Luettelo Suomessa tuotetuista elokuvista julkaisuvuoden mukaan. Aakkosellisesta luettelosta elokuvista katso Luokka:Suomalaiset elokuvat

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
2000
Bad Luck Love Olli Saarela Jorma Tommila, Tommi Eronen, Maria Järvenhelmi
Badding Markku Pölönen Janne Reinikainen, Karoliina Blackburn elämäkertaelokuva
Levottomat Aku Louhimies Mikko Nousiainen, Laura Malmivaara draama
Lakeuden kutsu Ilkka Vanne Kari Väänänen, Mari Rantasila
Hurmaava joukkoitsemurha Ere Kokkonen Heikki Kinnunen, Tom Pöysti, Sari Siikander, Santeri Kinnunen komedia
Lomalla Aleksi Mäkelä Juha Veijonen, Outi Mäenpää, Kärt Tomingas kuvattiin Mallorcassa
Pelon maantiede Auli Mantila Tanjalotta Räikkä, Leea Klemola jännityselokuva
2001
Joki Jarmo Lampela
Klassikko Kari Väänänen Martti Suosalo draama, komedia
Rentun ruusu Timo Koivusalo Martti Suosalo, Ilkka Koivula elämäkertaelokuva
Ponterosa Mika Kemmo, Pasi Kemmo Heikki Paavilainen, Timo Julkunen, Tony Halme komedia
Rölli ja metsänhenki Olli Saarela Allu Tuppurainen, Maria Järvenhelmi lastenelokuva, fantasia
Emmauksen tiellä Markku Pölönen Puntti Valtonen komedia
Minä ja Morrison Irina Björklund, Samuli Edelmann Lenka Hellstedt draama
Joutilaat Susanna Helke, Virpi Suutari Tero Kinnunen, Jaakko Lähdesmäki, Harri Moilanen dokumenttielokuva
Cyclomania Simo Halinen Lauri Nurkse, Elena Leeve, Tommi Mujunen
Ken tulta pyytää Sakari Kirjavainen Taisto Reimaluoto, Anna-Maija Valonen komedia
Blatnoi mir dokumenttielokuva
Cleaning Up! dokumenttielokuva
Maa dokumenttielokuva
Tango Kabaree
Leijat Helsingin yllä Peter Lindholm Pirkka-Pekka Petelius, Paavo Kerosuo, Pekka Strang draama
2002
Mies vailla menneisyyttä Aki Kaurismäki Markku Peltola, Kati Outinen draama
Haaveiden kehä Matti Ijäs Sulevi Peltola, Mikko Alanko, Petteri Summanen draama
Kahlekuningas Arto Koskinen Miikka Enbuske, Emil Lundberg, Heikki Hela
Menolippu Mombasaan Hannu Tuomainen Antti Tarvainen, Joonas Saartamo, Johanna Rönnlöf draama, komedia
Heinähattu ja Vilttitossu Kaisa Rastimo Katriina Tavi, Tilda Kiianlehto
Kymmenen riivinrautaa Ere Kokkonen Esko Salminen, Santeri Kinnunen, Kristiina Elstelä
Kuutamolla Aku Louhimies Minna Haapkylä, Anna-Leena Härkönen draama
Aleksis Kiven elämä Jari Halonen Marko Tiusanen elämänkertaelokuva
2003
Nousukausi Johanna Vuoksenmaa Petteri Summanen, Tiina Lymi, Kari-Pekka Toivonen draama
Raid Tapio Piirainen Kai Lehtinen rikos
Eila Jarmo Lampela Sari Mällinen, Ilkka Koivula, Hannes Suominen, Kristiina Halkola, Kari Hietalahti
Helmiä ja sikoja Perttu Leppä Mikko Leppilampi, Laura Birn, Amanda Pilke
Pahat pojat Aleksi Mäkelä Peter Franzén, Niko Saarela, Lauri Nurkse, Jasper Pääkkönen rikos, draama
Sotalapset Erja Dammert Marja Kinos, Pentti Käppi, Irmeli Heimo dokumenttielokuva
Vieraalla maalla Ilkka Vanne Ville Haapasalo, Irina Björklund komedia
Mosku – lajinsa viimeinen Tapio Suominen Kai Lehtinen
Hymypoika JP Siili Reino Nordin, Jussi Nikkilä, Jarkko Niemi
Kuoleman kasvot dokumenttielokuva
Huutajat – Screaming Men dokumenttielokuva
Espoon viimeinen neitsyt Hanna Maylett Saila Laakkonen, Hennariikka Laaksola draama
Kohtalon kirja Tommi Lepola, Tero Molin Juha-Pekka Mikkola, Johanna Kokko fantasia, toiminta, kauhu, western Independent-elokuva
2004
Vares – yksityisetsivä Aleksi Mäkelä Juha Veijonen jännityselokuva
Kukkia ja sidontaa Janne Kuusi Outi Mäenpää, Simo Routarinne, Kari-Pekka Toivonen draama
Lapsia ja aikuisia Aleksi Salmenperä Minna Haapkylä, Kari-Pekka Toivonen
Koirankynnen leikkaaja Markku Pölönen Peter Franzén, Taisto Reimaluoto, Ahti Kuoppala
Keisarikunta Pekka Mandart Mikko Leppilampi, Maria Ylipää, Mikko Nousiainen
Levottomat 3 Minna Virtanen Mi Grönlund, Nicke Lignell, Jasper Pääkkönen draama
Juoksuhaudantie Veikko Aaltonen Eero Aho, Kari Väänänen, Esko Pesonen draama
Etulinjan edessä Åke Lindman Tobias Zilliacus, Ilkka Heiskanen, Christoffer Westerlund sota
Pelikaanimies Liisa Helminen Kari Ketonen, Roni Haarakangas, Inka Nuorgam
Melancholian 3 huonetta Pirjo Honkasalo dokumenttielokuva
Ystäväni Henry Auli Mantila Aleksi Rantanen, Ninni Ahlroth
Isältä pojalle Peter Lindholm dokumenttielokuva
Riot On Kim Finn dokumenttielokuva
Reissu Rauni Mollberg Vesa Valtanen, Erkki Hetta, Eija Koskimaa tv-elokuva
Uuno Turhapuro – This Is My Life Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri
Lasileuka Zaida Bergroth Emilia Sinisalo lyhytelokuva, draama
2005
Paha maa Aku Louhimies Jasper Pääkkönen, Mikko Leppilampi, Pamela Tola draama
Eläville ja kuolleille Kari Paljakka Hannu-Pekka Björkman, Katja Kukkola
Äideistä parhain Klaus Härö Topi Majaniemi, Marjaana Maijala, Esko Salminen draama
Tyttö sinä olet tähti Dome Karukoski Pamela Tola, Samuli Vauramo draama
Sen edestään löytää John Webster Salon poliisi dokumenttielokuva
Kaksipäisen kotkan varjossa Timo Koivusalo Vesa-Matti Loiri, Mikko Leppilampi, Anneli Saaristo
Star Wreck: In the Pirkinning Timo Vuorensola Samuli Torssonen, Timo Vuorensola, Antti Satama, Atte Joutsen scifi Independent-elokuvat
FC Venus Joona Tena Minna Haapkylä, Laura Malmivaara, Taneli Mäkelä, Petteri Summanen urheilu
2006
Jadesoturi Antti-Jussi Annila Tommi Eronen, Markku Peltola, Krista Kosonen, Zhang Jingchu wuxia
Laitakaupungin valot Aki Kaurismäki Janne Hyytiäinen, Ilkka Koivula, Maria Järvenhelmi draama
Keisarin salaisuus Riina Hyytiä Mika Ala-Panula, Anna Bentley, Heikki Hilander animaatio
Kalteva torni Timo Koivusalo Martti Suosalo, Liisa Kuoppamäki, Seela Sella, Siiri Suosalo
Matti Aleksi Mäkelä Jasper Pääkkönen elämänkertaelokuva
Saippuaprinssi Janne Kuusi Mikko Leppilampi, Pamela Tola, Outi Mäenpää
Unna ja Nuuk Saara Cantell Rosa Salomaa, Toni Leppe
Valkoinen kaupunki Aku Louhimies Janne Virtanen, Susanna Anteroinen
Onni von Sopanen Johanna Vuoksenmaa Kaarlo Somerto
Kenen joukoissa seisot Jouko Aaltonen dokumenttielokuva
Rock’n Roll Never Dies Juha Koiranen Samuli Edelmann
Kummelin Jackpot Pekka Karjalainen Heikki Silvennoinen, Timo Kahilainen, Heikki Hela, Heikki Vihinen komedia
Suden arvoitus Raimo O. Niemi Tiia Talvisara, Janne Saksela draama, seikkailu
Pavlovin koirat dokumenttielokuva
Riisuttu mies Aku Louhimies Samuli Edelmann, Matleena Kuusniemi, Mikko Kouki, Laura Malmivaara draama, komedia
2007
Ganes JP Siili Eero Milonoff elämänkertaelokuva
Musta jää Petri Kotwica Outi Mäenpää, Martti Suosalo, Ria Kataja draama
Raja 1918 Lauri Törhönen Martin Bahne, Minna Haapkylä, Hannu-Pekka Björkman, Tommi Korpela sota
Joulutarina Juha Wuolijoki Hannu-Pekka Björkman, Otto Gustavsson
Sooloilua Lauri Nurkse Saija Lentonen, Kari-Pekka Toivonen
Miehen työ Aleksi Salmenperä Tommi Korpela, Jani Volanen, Maria Heiskanen, Stan Saanila draama
Tali-Ihantala 1944 Åke Lindman Marcus Groth, Onni Thulesius sota
Lieksa! Markku Pölönen Samuli Vauramo, Sanna-Kaisa Palo
Yhden tähden hotelli Ari Matikainen Jorma Kääriäinen dokumenttielokuva
V2 – Jäätynyt enkeli Aleksi Mäkelä Juha Veijonen jännityselokuva
2008
Niko – Lentäjän poika Kari Juusonen, Michael Hegner Olli Jantunen, Hannu-Pekka Björkman, Vuokko Hovatta, Vesa Vierikko animaatio
Putoavia enkeleitä Heikki Kujanpää Elena Leeve, Tommi Korpela, Elina Knihtilä
Sauna AJ Annila Ville Virtanen, Tommi Eronen, Rain Tolk kauhu
Tummien perhosten koti Dome Karukoski Tommi Korpela, Niilo Syväoja draama
Risto Räppääjä Mari Rantasila Niilo Sipilä, Mimmi Lounela musikaali
Käsky Aku Louhimies Samuli Vauramo, Pihla Viitala, Eero Aho
Palnan tyttäret
Katastrofin aineksia John Webster John Websterin perhe dokumenttielokuva
Kolme viisasta miestä Mika Kaurismäki Kari Heiskanen, Pertti Sveholm, Timo Torikka draama
Erottamattomat Hanna Maylett Tiina Lymi, Minna Haapkylä, Jorma Tommila, Kaneli Johansson.
Pyhän kirjan varjo Arto Halonen Arto Halonen, Kevin Frazier dokumenttielokuva
Päätalo Hannu Kahakorpi Kai Lehtinen elämänkertaelokuva
Kummeli Alivuokralainen Matti Grönberg Mikko Kivinen, Heikki Silvennoinen, Timo Kahilainen, Heikki Hela, Tuija Ernamo komedia
2009
Postia pappi Jaakobille Klaus Härö Kaarina Hazard, Heikki Nousiainen draama
Kuulustelu Jörn Donner Minna Haapkylä, Hannu-Pekka Björkman, Lauri Nurkse draama
Skavabölen pojat (elokuva) Zaida Bergroth Lauri Tilkanen, Iiro Panula draama
Muukalainen Jukka-Pekka Valkeapää Pavel Liska, Jorma Tommila, Vitali Bobrov
Rööperi Aleksi Mäkelä Samuli Edelmann, Peter Franzén
Haarautuvan rakkauden talo Mika Kaurismäki Hannu-Pekka Björkman,Elina Knihtilä komedia
Kielletty hedelmä Dome Karukoski Amanda Pilke, Marjut Maristo, Joel Mäkinen draama
Täällä Pohjantähden alla Timo Koivusalo Ilkka Koivula, Vera Kiiskinen
Liikkumavara Annika Grof dokumenttielokuva
Magneettimies Arto Halonen dokumenttielokuva
Kansakunnan olohuone Jukka Kärkkäinen dokumenttielokuva
Väärät juuret Saara Saarela Pertti Sveholm draama

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]