Luettelo 1990-luvun suomalaisista elokuvista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Elokuva Suomessa
Finnishfilm.png
Luettelo suomalaisista elokuvista
Suomen suuriruhtinaskunta (–1917)
FinnishfilmGrandDuchy.png
–1917
Itsenäinen Suomi
Finnishfilm.png
1917-1939
1940-luku
1950-luku
1960-luku
1970-luku
1980-luku
1990-luku
2000-luku
2010-luku

Luettelo Suomessa tuotetuista elokuvista julkaisuvuoden mukaan. Aakkosellisesta luettelosta elokuvista katso Luokka:Suomalaiset elokuvat

Nimi Ohjaaja Näyttelijät Tyylilaji Huomioitavaa
1990
Ystävät, toverit Rauni Mollberg
Ameriikan raitti Lauri Törhönen Kari Sorvali, Mari Rantasila, Jari Järvimaa draama kuvattiin Yhdysvalloissa.
Tulitikkutehtaan tyttö Aki Kaurismäki Kati Outinen, Elina Salo, Esko Nikkari draama
Uunon huikeat poikamiesvuodet maaseudulla Pertti Melasniemi Vesa-Matti Loiri komedia
Vääpeli Körmy ja marsalkan sauva Ere Kokkonen Heikki Kinnunen sotilasfarssi
Rampe & Naukkis – kaikkien aikojen superpari Hannu Seikkula Pirkka-Pekka Petelius, Aake Kalliala komedia
Porttikielto taivaaseen Tapio Suominen Satu Silvo, Riikka Suikkari, Niina Nurminen rikos
1991
Uuno Turhapuro herra Helsingin herra Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri komedia
Vääpeli Körmy ja vetenalaiset vehkeet Ere Kokkonen Heikki Kinnunen sotilasfarssi
Rölli – hirmuisia kertomuksia Olli Soinio Allu Tuppurainen, Sari Mällinen lastenelokuva
Iskelmäprinssi Juha Tapaninen Mart Sander
Zombie ja kummitusjuna Mika Kaurismäki Silu Seppälä, Marjo Leinonen, Matti Pellonpää draama
Pirtua, pirtua Visa Mäkinen Martti Kainulainen, Ahti Kuoppala, Matti Mäntylä
Kadunlakaisijat Olli Soinio Soli Labbart, Kari Sorvali, Mikko Kivinen kauhu
1992
Uuno Turhapuro – Suomen tasavallan herra presidentti Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri komedia
Vääpeli Körmy ja etelän hetelmät Ere Kokkonen Heikki Kinnunen sotilasfarssi
Back to the USSR – takaisin Ryssiin Jari Halonen Jorma Tommila
Veturimiehet heiluttaa Kari Paljakka Santeri Kinnunen, Samuli Edelmann
1993
Tallinnan pimeys Ilkka Järvi-Laturi Ivo Uukkivi, Milena Gulbe
Pekko Aikamiespojan poikamiesaika Sina Kujansuu Timo Koivusalo, Satu Silvo komedia
Romanovin kivet Aleksi Mäkelä Samuli Edelmann, Santeri Kinnunen toimintakomedia
Uuno Turhapuron poika Spede Pasanen Vesa-Matti Loiri, Jukka Puotila komedia
Akvaariorakkaus Claes Olsson Tiina Lymi, Nicke Lignell
Ripa ruostuu Christian Lindblad Sam Huber, Mari Vainio komedia
1994
Pekko ja poika Timo Koivusalo Timo Koivusalo, Satu Silvo, Kalle Wallin komedia
Paratiisin lapset Rauni Mollberg
Anita Peter Lindholm Liisa Mustonen draama
Kissan kuolema Raimo O Niemi Marja Pyykkö, Kalle Ahola draama
Total Balalaika Show Aki Kaurismäki Leningrad Cowboys, Aleksandrovin yhtye dokumenttielokuva
Aapo Tero Jartti Taisto Reimaluoto
Esa ja Vesa – auringonlaskun ratsastajat Aleksi Mäkelä Santeri Kinnunen, Juha Veijonen toimintakomedia
Vääpeli Körmy – taisteluni Ere Kokkonen Heikki Kinnunen sotilasfarssi
Uuno Turhapuron veli Hannu Seikkula Esko Salminen komedia epävirallinen Turhapuro elokuva
Leningrad Cowboys Meet Moses Aki Kaurismäki Matti Pellonpää, Kari Väänänen, André Wilms dokumenttielokvua
1995
Pekko ja massahurmaaja Timo Koivusalo Timo Koivusalo komedia
Absolute Guitar Markus Viljanen
Suolaista ja makeaa Kaisa Rastimo Päivi Akonpelto, Petri Hanttu
Kummeli Stories Matti Grönberg Timo Kahilainen, Heikki Silvennoinen, Heikki Hela komedia
Kivenpyörittäjän kylä Markku Pölönen Martti Suosalo, Henrika Andersson, Matti Varjo
1996
Aatamin poika Heikki Veijola Meri Nenonen, Ari-Kyösti Seppo televisioelokuva
Pekko ja muukalainen Timo Koivusalo Timo Koivusalo komedia
Tie naisen sydämeen Pekka Parikka Timo Torikka, Satu Silvo, Peter Franzén
Isältä pojalle Peter Lindholm Tommi Korpela, Marika Parkkomäk rikos
Kauas pilvet karkaavat Aki Kaurismäki Kati Outinen, Kari Väänänen
Elämä lyhyt, Rytkönen pitkä Ere Kokkonen Kalevi Kahra, Santeri Kinnunen, Ahti Kuoppala, Maija-Liisa Peuhu komedia
1997
Kummeli Kultakuume Matti Grönberg Timo Kahilainen, Heikki Silvennoinen, Heikki Hela komedia
Pekko ja unissakävelijä Timo Koivusalo Timo Koivusalo komedia
Vaiennut kylä Kari Väänänen Taneli Mäkelä, Vesa Vierikko rikos
Palkkasoturi Anssi Mänttäri Ilkka Heiskanen, Kari Heiskanen
Vääpeli Körmy ja kahtesti laukeava Ere Kokkonen Heikki Kinnunen sotilasfarssi
Sairaan kaunis maailma Jarmo Lampela Joonas Bragge, Arttu Kapulainen draama
Neitoperho Auli Mantila Leea Klemola, Elina Hurme, Jari Hietanen trilleri
Lunastus Olli Saarela Kari Heiskanen
Sagojogan ministeri Paul-Anders Simm Anna Maria Blind, Mikkel Gaup, Peo Grape
1998
Kuningasjätkä Markku Pölönen Pertti Koivula, Simo Kontio
Tulennielijä Pirjo Honkasalo Elena Leeve, Elsa Saisio draama
Poika ja ilves Raimo O Niemi Konsta Hietanen
Kulkurin taivas Joona Tena tv-elokuva tv-elokuva
Poliisin poika Tapio Piirainen Kai Lehtinen tv-elokuva tv-elokuva
Ihanat naiset rannalla Claes Olsson Marika Krook, Åsa Karlin komedia
Säädyllinen murhenäytelmä Kaisa Rastimon Ville Virtanen, Päivi Akonpelto draama
Going to Kansas City Pekka Mandart Mikko Nousiainen
Eros ja Psykhe
Johtaja Uuno Turhapuro – pisnismies Ere Kokkonen Vesa-Matti Loiri, Santeri Kinnunen komedia
1999
Rukajärven tie Olli Saarela Peter Franzén sota
Kulkuri ja joutsen Timo Koivusalo Tapio Liinoja, Martti Suosalo elämäkertaelokuvat
Rakkaudella, Maire Veikko Aaltonen Eeva Litmanen, Minna Haapkylä draama
Häjyt Aleksi Mäkelä Samuli Edelmann, Juha Veijonen draama
Sokkotanssi Matti Ijäs Martti Suosalo
Lapin kullan kimallus Åke Lindman Vesa Vierikko, Pirkka-Pekka Petelius, Lasse Pöysti
Juha Aki Kaurismäki Kati Outinen, Sakari Kuosmanen mykkäelokuva, draama
Pitkä kuuma kesä Perttu Leppä Unto Helo, Hanna-Mari Karhinen
Talossa on Saatana
Armon aika
Pikkusisar
Rikos & Rakkaus Pekka Milonoff Kai Lehtinen
Naisen logiikka Spede Pasanen Spede Pasanen, Hannele Lauri komedia


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]