Duudsonit-elokuva

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Duudsonit-elokuva
Ohjaaja Jarno Laasala
Käsikirjoittaja Jukka Hildén
Jarno Laasala
Tuukka Tiensuu
Tuottaja Mika Andersson
Risto Kuulasmaa
Jarno Laasala
Pääosat Jarno Leppälä
Jukka Hilden
Jarno Laasala
Hannu-Pekka Parviainen
Valmistustiedot
Valmistusmaa Suomi
Tuotantoyhtiö Oy Rabbit Films Ltd.
Levittäjä Netflix
Ensi-ilta Suomi 31. maaliskuuta 2006
Yhdysvallat 11. heinäkuuta 2006
Kesto noin 75 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti, suomi
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Duudsonit-elokuva (engl. The Dudesons Movie) on vuonna 2006 ensi-iltansa saanut Duudsonit-aiheinen elokuva. Duudsonit-elokuvan maailmanensi-ilta pidettiin Tuurin kyläkaupalla. Itse elokuvan ensi-ilta oli 31. maaliskuuta 2006. Elokuva voitti katsojaäänestyksen tuloksena vuoden parhaan kotimaisen elokuvan tittelin Jussi-gaalassa.

Duudsonit-elokuva esittelee sekalaisen joukon duudsonien stuntteja, piilokamerapiloja sekä itse duudsonit. Ryhmään kuuluu neljä jäsentä: Jukka Hildén, Jarno Leppälä, Hannu-Pekka Parviainen ja Jarno Laasala.

Elokuvassa esiintyy Viva La Bam -viihdeohjelmasta tuttu Bam Margera,[1] Steve-O sekä Bloodhound Gang -yhtyeestä tutut Jimmy Pop ja Jared Hasselhoff. Elokuvassa esiintyy myös katsojille ennestään tuntemattomia henkilöitä, joista kuuluisin on Duudsoneiden entinen naapuri ”Mr. Hitler”.

Elokuvaan on lisätty materiaalia, jota ei ole näkynyt Duudsoneiden televisio-ohjelmissa, mutta pääosin elokuva koostuu suomalaisille katsojille jo tutuiksi tulleista stunteista. Elokuvan yhdysvaltalaisena levittäjänä toimi Warner. Elokuva kuvattiin suurimmalti osin Suomessa, mutta sitä kuvattiin myös ulkomailla: Meksikossa ja eri puolilla Yhdysvaltoja. Duudsonit-elokuvan pohjalta Duudsonit alkoivat tehdä kansainvälistä The Dudesons -televisio-ohjelmaa, jonka ensimmäinen tuotantokausi pohjautuu pitkälti elokuvaan. Suurin osa elokuvan materiaaleista on kuvattu Duudsoni Elämää -televisiosarjan aikana vuonna 2004.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kartastenpää, Tero: Hauskaa kipua (Maksullinen artikkeli) Helsingin Sanomat. 24.6.2020. Viitattu 24.7.2023.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.