Vaasa Arena

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Vaasa Arena
Vaasa Arena.jpg
Rakennuksen tiedot
Sijainti Rinnakkaistie 1, Vaasa
Koordinaatit 63°04′47″N, 21°38′30″E
Avattu 1971
Laajennettu 1999
Omistaja VaasanSeudun Areenat
Kenttä jää
Käyttäjät

Vaasan Sport (Liiga)
Waasa Red Ducks (Suomi-sarja)
KoMu HT (II-divisioonaa)

Katsojakapasiteetti
  • Yhteensä: 4 448
Kentän mitat

28 m x 58 m

Haus LennartHell.svg
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Vaasa Arena eli ns. Kuparisaaren jäähalli on jäähalli Vaasassa. Vaasa Arenaa hallinnoi Vaasan kaupungin ja Mustasaaren kunnan omistama Vaasanseudun Areenat kuntayhtymä. Vaasan kaupungin omistus Vaasa Arenasta on 84% ja Mustasaaren 16%. Vaasa Arena on valmistunut vuonna 1971 ja sitä on laajennettu useaan otteeseen. Kaukalon koko on 28 m x 58 m. Lisäksi samassa rakennuksessa on kolme harjoitusjäätä, joissa on myös tilat yleisölle. Osassa harjoitusjäitä on myös mahdollisuus pelata curlingia. Vuodella 2018 on suunnitteilla merkittävä peruskorjaus ja laajennus.

Jääkiekkojoukkueista Vaasa Arenaa käyttävät kotihallinaan Liigassa pelaava Vaasan Sport ja II-divisioonassa mustasaarelainen KoMu HT. Vaasan Sportin Juniorit pelaavat kotiottelunsa pääsääntöisesti harjoitusjäillä. Lisäksi taitoluisteluseura VLK ja muodostelmaluisteluseura Wasa Team Skaters käyttävät Vaasa Arenan tiloja. Vaasa Arenalla on erilaisia kokous- ja ryhmätyötiloja, ravintoloita ja kahviloita, kioski, kuntosali ja ryhmäliikuntatila sekä toimistoja.

Vaasa Arenassa järjestetään jääurheilun lisäksi myös konsertteja, yleisötapahtumia, päättäjäisiä, tanssiaisia ja yritystilaisuuksia. Jääurheilun lisäksi Vaasa Arenalla järjestetään myös muiden urheilulajien, kuten erilaisten pallopelien otteluita ja harjoituksia.

Kesällä 2012 kilpahallissa tehdyssä remontissa uusittiin jäähdytysputkisto kokonaisuudessaan. Tätä ennen hallin putkisto oli edelleen alkuperäinen vuodelta 1971. Samalla halliin pystytettiin SM-Liigan ja Mestiksen lisenssivaatimusten mukainen turvakaukalo, toisena Suomessa. Kaudella 2014-15 kapasiteetti oli 4 512 katsojaa, mutta kaudelle 2015-16 se pieneni 4 163 katsojaan. Kesällä 2016 kunnostettiin harjoitushallin jäät 1 ja 2 sekä uusittiin vaihtoaitioita. Samalla Vaasa Arenassa käynnistettiin merkittävät uudistukset IT-verkoissa.

Yleisöennätys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaasa Arenan yleisöennätys on syntynyt 2. huhtikuuta 2005 pelatussa Mestiksen toisessa finaaliottelussa. Tuolloin ottelua Sport - KalPa seurasi yhteensä 4 600 katsojaa. Ottelu päättyi KalPan voittoon lukemin 4-0.

Konserttikäytössä epävirallinen ennätys on Polar Sound Festival -tapahtumalla 6. helmikuuta 2016. Loppuunmydyssä konsertissa oli 4 500 katsojaa. Tapahtuman pääesiintyjänä nähtiin saksalainen Scooter.

Galleria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]