Tervajoen koulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tervajoen koulun julkisivu lounaasta.
Tervajoen koulun koillinen sisäänkäynti, niin sanottu ”naamaovi”.

Tervajoen koulussa on peruskoulun alakoulu Vaasassa Tervajoen taajamassa. Koulussa on 74 oppilasta ja 5 vakituista opettajaa. Koulussa on luokat 1-6. Samassa rakennuksessa toimii myös esiopetusryhmä ja päiväkoti. 

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tervajoen koulun perusti Vähänkyrön kunta ja opiskelu siellä alkoi vuonna 1980. Kuuttilan ja Ylipään koulut lakkautettiin Tervajoen koulun perustamisen johdosta.

Koulun vieressä on pieni, noin puolen hehtaarin kokoinen Ekometsäksi kutsuttu metsikkö, jossa kasvaa useita puulajeja. Se istutettiin vuosien 1980 ja 1981 aikana. Nimeä Ekometsä on käytetty metsän istuttamisesta asti. Koulun oppilaat toivat puiden siemenet kotoaan ja ne istutettiin metsäksi.

Tervajoen koulussa oli sisäilmaongelmia, jonka takia muutamille oppilaille tuli oireita. Tästä syystä koulun vanhempainyhdistys järjesti koululakon lokakuussa 2011. Lakon aikana koulussa oli yhteensä alle kymmenen oppilasta. Vanha koulu päätettiin purkaa ja tilalle rakennettiin uusi, jonka seurauksena oppilaat siirtyivät alkuvuodesta 2012 parakkeihin. Parakkitilat olivat käytössä neljä vuotta. Uuden koulun rakennustyöt aloitettiin loppuvuodesta 2014 ja se valmistui maaliskuussa 2016. Nykyisessä rakennuksessa on ruokala ja tilava liikunta- ja juhlasali, joita ei ollut vanhassa koulussa.

Koulun rehtorit ovat olleet Anu Vaarasto, Jorma Liljeqvist ja Erkki Kataja-Rahko. Nykyään rehtorina toimii Tuulia Halkola ja hän on ollut koulun rehtori vuodesta 2006.

Tunnettuja koulun entisiä oppilaita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]