IF Sport

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vaasan Sportin alkuperäinen logo

IF Sport (Idrottsföreningen Sport) perustettiin 1939 Vaasan Vetokannaksen kaupunginosassa, ja sen lajivalikoimaan kuuluivat jalkapallon lisäksi jääpallo, hiihto, voimistelu ja myöhemmin 1960-luvulta lähtien jääkiekko. Seura erkaantui vuonna 1979 kahdeksi eri seuraksi. Jääkiekkotoimintaa pyörittää nykyään edelleen toiminnassa oleva Vaasan Sport ja jalkapallotoimintaa FC Sport

Jalkapallossa Sport ei ikinä päässyt pääsarjatasolle, mutta pelasi kuusi kautta Suomen toiseksi korkeimmalla tasolla ja vuodesta 1973 lähtien kolme kautta kolmanneksi korkeimmalla. Sport nousi kaudeksi 1949 Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, mutta putosi kauden päätteeksi alemmas jäätyään lohkonsa viimeiseksi[1]. Joukkue pelasi myös Suomen Cupin finaalissa vuonna 1971, mutta hävisi Mikkelin Palloilijoille 4-1 Olympiastadionilla pelatussa finaalissa 2645:n katsojan edessä. Sportin ainokaisen ottelussa teki Sigvard Näsman.

Saavutuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.