Seinäjoen Tango

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Seinäjoen Tango
Perustettu 1997-2003
Kotipaikka Suomi Seinäjoki, Suomi
Kenttä Seinäjoen Urheilutalo
– Kapasiteetti 1000 katsojaa
Sarja Lentopallon SM-liiga
2000-2003

Seinäjoen Tango on entinen naisten huippulentopalloon keskittynyt seura. Se toimi kahden merkittävän seuran yhteistyönä, kun Seinäjoen Maila-Jussit ja Nurmon Jymy tekivät yhteistyötä naislentiksen hyväksi. Seura pelasikin kolme kautta SM-liigassa, mutta luopui paikastaan talousongelmien vuoksi.

Seinäjoen Maila-Jussien sekä Nurmon Jymyn yhteistyö lentopallon osalta oli jo pitkään kehitteillä, kunnes se viimein tapahtui vuonna 1997. Tuolloin päätettiin perustaa uusi naislentopalloon keskittyvä joukkue, joka nousisi naisten pääsarjaan muutaman vuoden kuluessa. Syntyi Jymy-Jussit -niminen seura, joka aloitti nousunsa kakkossarjasta ylöspäin.

Lopulta naisjoukkue nousi lentopallon SM-liigaan kaudeksi 2000 historiansa ensimmäisen kerran. Ensimmäisellä kaudella liigassa joukkue oli nuori eikä pystynyt voittamaan peliäkään. Toisella liigakaudellaan joukkue teki merkittäviä hankintoja kun amerikkalainen Kimberly Hoppes Soininen liittyi sen riveihin, kuten myös suomalainen huippupassari Mariliisa Salmi. Tangoksi nimensä vaihtanut joukkue sijoittui seitsemänneksi liigan runkosarjassa, ja eteni puolivälieriin jossa se lopulta putosi. Joukkue eteni myös kaudella 2003 SM-liigan pudotuspeleihin, mutta putosi puolivälierissä sijoituksen oltua lopulta seitsemäs toisen kerran peräkkäin. Joukkue lopetti kauden jälkeen toiminsa sillä liigavuodet olivat olleet taloudellisesti vaikeita.

Joukkueessa pelasi nykyisin naisten maajoukkueeseen kuuluvat Leena Havunen, Tanja Eteläaho sekä Annukka Talvitie ja Suvi Tuomaala.