Honkakylä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elokuun kuvitustalkoot ovat käynnissä ja tätä artikkelia on pyydetty kuvitettavaksi.

Mikäli artikkeli on sinusta entuudestaan kuvitettu voit poistaa tämän ilmoituksen.

Honkakylä on Seinäjoen kylä kaupungin keskustan ja Törnävän eteläpuolella, Seinäjoen lentoaseman kaakkoispuolella. Aiemmin kylä kuului Ilmajoen kuntaan, kunnes se liitettiin osaliitoksella Seinäjokeen vuonna 2005 yhdessä Lehtimäenkylän ja Ojajärvenkylän kanssa.[1][2] Nyt se kuuluu Keski-Seinäjoen suuralueeseen yhdessä Ämmälänkylän, Lehtimäenkylän, Riskunmäen ja Viitalan kanssa.

Honkakylä sijaitsee Seinäjoen varren molemmin puolin ja seututie 694:n länsipuolella. Alue on metsäistä niin, että kylä ei hahmotu yhtenäisenä kyläkokonaisuutena, vaan rakennukset sijaitsevat hajanaisesti metsäselänteen reunalla ja siitä työntyvillä niemekkeillä sekä harvana nauhana Ojajärventien, Honkakyläntien ja Lapinsaarentien varsilla. Tiheämpää asutusta on kylän koulun ympärillä joen molemmin puolen sekä Matalamäen ja Ämmälän talojen pohjoispuolella.[3] Honkakylän läpi kulkee Rengonharjuntie eli seututie 701 valtatie 19:lle ja Rengonharjun lentoasemalle.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kokouspöytäkirja 29.10.2012, Ilmajoen kunnanvaltuusto. Viitattu 15.11.2015.
  2. Zimmerbauer, K. & Kahila, P. 2006. Seinäjoki-Peräseinäjoki kuntayhdistymisprosessin seurantatutkimus. Seinäjoki: Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti. Julkaisuja, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti. Sivu 17.
  3. Uuden Seinäjoen alueen kulttuuriympäristöselvitys, Jaakko Pöyry Infra 15.12.2005, sivu 22. Viitattu 15.11.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]