Pohja (Seinäjoki)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pohja
Pohja (6) sijaitsee Seinäjoen keskustan (1) koillispuolella.
Pohja (6) sijaitsee Seinäjoen keskustan (1) koillispuolella.
Kaupunki Seinäjoki
Suuralue Kantakaupunki
Kaupunginosa nro 6[1]

Pohja on yksi Seinäjoen kaupunginosista ja osa Kantakaupungin suuraluetta.[2] Kaupungin kasvun myötä Pohja on kehittynyt melko keskeisellä paikalla olevaksi kaupunginosaksi. Seinäjoen keskustasta kaupunginosan erottaa VR:n ratapiha,[3] muualla kaupunginosa rajoittuu Kuortaneentiehen ja Hyllykallioon.

Sijainti Seinäjoen keskustan ja Hyllykallion välissä on etäisyyksiltään edullinen, mutta samalla rauhallinen. Pohjan ydinalue on vanhaa omakotiasutusta ja se on yhä hyvin puistomainen. Sen oheen on rakennettu rivi- ja kerrostaloja. Ympärillä on teollisuus- ja liikekortteleita[3]. Useat kadut ovat saaneet nimensä Kalevalan mukaan kuten Sammonkatu ja Louhenkatu. Pienempiä katuja nimitetään soliksi kuten Vipusensola, Ainonsola, Lemminkäisensola ja Joukahaisensola.

Pohjassa sijaitsee Seinäjoen ravirata[3], jonka yhteydessä on ravien lisäksi hevosten valmennustoimintaa ja vilkasta ratsastustoimintaa.

Pohjassa sijaitsee Päivölän kauppakeskittymä, jossa avattiin vuonna 2011 K-Citymarket ja vuotta myöhemmin Tokmanni. Kauppakeskittymä kasvoi hyvin nopeasti ja nykyisin alueella sijaitsevat myös Minimanin, Bilteman ja Lidlin myymälät.

Kuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.