Mannerheimin puisto (Seinäjoki)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo puistoalueesta Seinäjoella. Oulussa sijaitsee myös Mannerheimin puisto. Turussa sijaitsee Mannerheiminpuisto.

Mannerheimin puisto kuvattuna pohjoislaidasta käsin ennen kunnostusta vuonna 2013.
Puisto on saanut nimensä siellä sijaitsevan Mannerheimin patsaan mukaan.

Mannerheimin puisto on puisto Seinäjoen keskustassa Aalto-keskuksen ja Torikeskuksen tuntumassa. Se sijaitsee Kirkkokadun ja Koulukadun kulmauksessa Seinäjoen lyseon vieressä. Mannerheimin puistoa vastapäätä sijaitsee Lakeudenpuisto.

Mannerheimin puisto uudistettiin täysin vuonna 2014, kun sen koettiin jäävän hieman varjoisaksi ja katveeseen. Puistossa sijaitseva Mannerheimin patsas siirrettiin tuolloin lähemmäksi Koulukatua ja sen alustaa korotettiin. Uudistuksen yhteydessä patsasta korostettiin runsailla alppiruusu-istutuksilla ja puistoon lisättiin kiveyksiä, istumapaikkoja sekä perenna- ja pensasryhmiä.

Puisto on saanut nimensä puistossa sijaitsevan Mannerheimin patsaan mukaan. Patsas pystytettiin alun perin keskustorille, josta se vuonna 1973 siirrettiin nykyiselle paikalle. Patsas on Suomen ensimmäinen Carl Gustaf Emil Mannerheimin muistomerkki.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Seinäjoen kaupungin puistotoimi: Seinäjoen kaupungin puistoesite Seinäjoen kaupungin puistoesite. 2015. Seinäjoen kaupunki. Arkistoitu 1.1.2017. Viitattu 3.11.2019.