Jouppilanvuoren tekonurmi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jouppilanvuoren tekonurmi
Rakennuksen tiedot
Sijainti Seinäjoki
Koordinaatit 62°46′48″N, 22°48′43″E
Avattu 1991 (hiekkatekonurmi)
Remontoitu 2018
Omistaja Seinäjoen kaupunki
Kenttä tekonurmi
Käyttäjät

Amerikkalainen jalkapallo:
Crocodiles
Jalkapallo:
SJK

Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Jouppilanvuoren tekonurmi on Seinäjoella sijaitseva urheilukenttä jalkapalloa ja amerikkalaista jalkapalloa varten. Kenttä sijaitsee aivan Jouppilanvuoren laskettelurinteiden ja Seinäjoen jäähallin vieressä. Kesästä 2013 lähtien kentästä on käytetty Crocodilesin kotiotteluiden yhteydessä sponsorinimeä Nordic Nutrients Areena.

Kotiottelunsa kentällä pelaa amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigaseura Crocodiles. Aiemmin alku- ja loppukesästä myös jalkapallojoukkueet Sepsi-78 ja TP-Seinäjoki pelasivat siellä ottelunsa, kun niiden pääareena Seinäjoen keskuskenttä ei ollut vielä pelikuntoinen. Samoin on uuden fuusioseuran eli Seinäjoen Jalkapallokerhon laita. Crocodiles on kuitenkin kentän ainoa vakituinen joukkue. Talvisin kentällä kulkee hiihtolatuja.

Kentän ominaisuudet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimensä mukaan kentän pinnoite on tekonurmi. Alun perin kentälle asennettiin hiekkatekonurmi vuonna 1991. Tuolloin nurmen alle laitettiin myös 25 mm paksu joustokerros. Uusi ns. kolmannen sukupolven pestyllä ja kuivatulla pyöreärakeisella erikoishiekalla ja kumirouheella täytetty pitkäkuituinen nurmi sinne kuitenkin vaihdettiin vuonna 2005. Tuon kuidun pituus on 60 mm. Vanha joustokerros kuitenkin jätettiin tämän OmniGrass-tekonurmen alle. Vanha hiekkatekonurmi siirrettiin Kasperin kentälle. Kentällä on puiset katsomot kentän kummallakin reunalla ja siellä on myös kuulutusmahdollisuus. Lisäksi kenttä on valaistu. Jalkapallokentän rajat on tehty valkoisesta ja amerikkalaisen jalkapallon rajat keltaisesta tekonurmesta. Vuoden 2008 helmikuusta lähtien on käyty alustavia neuvotteluja muuttaa kenttä myös koulu- ja esteratsastukseen soveltuvaksi.[1]

Tämä urheiluareenaan tai -paikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.