Seinäjoen lukio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Seinäjoen lukio.

Seinäjoen lukio on Seinäjoen keskustassa sijaitseva lukio, jonka rehtorina toimii Teijo Päkkilä. Seinäjoen lukio on luokaton lukio. Opiskelijoita lukiossa on noin 900. Henkilökuntaan kuuluu rehtori ja noin 50 opettajaa. Lukiolla on ystävyyskoulu Pietarissa sekä vuosittaista oppilasvaihtoa Hollantiin.

Koulun historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seinäjoen lukion edeltäjinä pidetään aikajärjestyksessä Seinäjoen yhteiskoulua (1913), Seinäjoen yhteislyseota (1930), Seinäjoen tyttölyseota ja Seinäjoen lyseota (1944) sekä Marttilan lukiota (1975). Nykyinen Seinäjoen lukio syntyi Marttilan ja Kivistön lukioiden yhdistämisestä vuonna 1977.

Seinäjoen yhteiskoulu perustettiin vuonna 1913 ja siitä kehittyi yliopistoon johtava koulu. Vuoden 1944 rauhansopimuksen perusteella Sortavalan lyseo siirrettiin Seinäjoelle paikalliseksi poikalyseoksi, jolloin Seinäjoen yhteislyseo muutettiin tyttölyseoksi.

Vuoden 1975 peruskoulu-uudistuksen yhteydessä oppikoulujen keskikoululuokat erotettiin lukioista erillisiksi yläasteen kouluiksi ja lukioluokat yhdistettiin. Seinäjoen lukion aikuislinjan edeltäjä iltaoppikoulu perustettiin 1970. Syksyllä 2006 Peräseinäjoen lukio yhdistettiin Seinäjoen lukioon ja toimii nykyään nimellä Etelä-Seinäjoen toimipiste.

Seinäjoen yhteiskoulun ja -lyseon rehtorina oli Heikki Laurinmäki. Seinäjoen lyseon rehtoreina olivat Aulis Lietoila ja Paavo Koivusalo. Seinäjoen tyttölyseon rehtoreina olivat Reino Ala-Kulju ja Matti Kujanpää, joka toimi myös Marttilan ja Seinäjoen lukioiden rehtorina. Kivistön lukion rehtorina toimi Martti Muilu. Seinäjoen lukion rehtorina toimi 1983–1997 Esko Palo. Lukion rehtorina ja sen aikuislinjan rehtorina 1997–2018 toimi Tuula Lamminmäki. Nykyisenä lukion ja sen aikuislinjan rehtorina toimii Teijo Päkkilä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.