Seinäjoen jäähalli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Seinäjoen jäähalli
Rakennuksen tiedot
Sijainti Alaseinäjoenkatu 10, 60220 Seinäjoki
Koordinaatit 62°46′47″N, 22°49′01″E
Avattu 2004
Omistaja Seinäjoen kaupunki
Kenttä 26 m x 58 m
Kustannukset 1,7 milj.€
Käyttäjät

Jääkiekko:
S-Kiekko
Seinäjoen Kiekkokerho
Kaukalopallo:
Pallo&Boys
Luistelu:
Seinäjoen Taitoluistelijat
Seinäjoen Urheilijat

Katsojakapasiteetti

850, joista 500 istumapaikkoja

Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Seinäjoen jäähalli sijaitsee Jouppilanvuoren kupeessa jääurheilukeskuksen alueella. Nykyinen jäähalli valmistui vuonna 2004. Suomi-sarjan jääkiekkojoukkue S-Kiekko (aiemmin SHT eli Seinäjoen Hockey Team) pelaa uuden hallin valmistumisen myötä kotiottelunsa siellä, kun aiemmin se pelasi Seinäjoen vanhemmassa jäähallissa.

Uuden hallin yleisökapasiteetti on 850, joista istumapaikkoja on 500. Istumapaikat ovat kuppi-istuimia. Uusi halli eli Seinäjoen jäähalli II onkin ns. harjoitushalli, joka on alun perin tarkoitettu pääasiassa harjoittelulle. Yleisöennätys on kauden 2005 Suomi-sarjan toisesta loppuottelusta SHT-HeKi, jota seurasi 1012 katsojaa. Halli on ollut täynnä myös hallin avausottelussa SHT-Sport, harjoitusottelussa Tappara-Ässät sekä B-nuorten Mestiksen pronssiottelussa S-Kiekko-Diskos keväällä 2013.

Uuden hallin rakennusinvestoinnit olivat yhteensä noin 1,7 miljoonaa euroa. Kaukalon koko on 26 x 58 metriä.

Seinäjoen jäähalli Oy:n suurin omistaja on Seinäjoen kaupunki.

Seinäjoella on vuosien saatossa pelattu useita maaotteluita. Viimeksi sellainen pelattiin 9. marraskuuta 2007, kun Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue kaatoi Seinäjoen uudessa jäähallissa Tanskan lukemin 4-1.

Myös kaukalopalloseura Pallo & Boys pelaa uudessa hallissa. Seinäjoen junioritoimintaa pyörittävät jääkiekkoseurat S-Kiekko ja Seinäjoen Kiekkokerho käyttivät myös vanhaa hallia sen sulkemiseen asti. Näiden lisäksi halleja käyttää myös Seinäjoen taitoluistelijat. Taitoluistelijat järjestävät hallissa säännöllisesti myös tapahtumia, kuten taitoluistelukilpailuja ja näytöksiä.

Atria-halli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vanhassa jäähallissa (Atria-hallissa) yleisökapasiteetti oli noin 1000 ja istuimena oli ainoastaan puupenkit. Vanha jäähalli rakennettiin vuonna 1985 väliaikaiseksi jäähalliksi. Atria-hallia on käytetty myös muihin tarkoituksiin ja esimerkiksi vuonna 2007 se toimi Tangomarkkinoiden tanssilavana. Myös vanhassa hallissa on pelattu nuorten jääkiekkomaaotteluita. Halli suljettiin maaliskuussa 2018 ja sen tilalle rakennettiin uusi kilpahalli.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]