Valtion virastotalo (Seinäjoki)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Valtion virastotalo on Seinäjoen Aaltokeskukseen kuuluva Alvar Aallon suunnittelema rakennus. Aallon alkuperäinen tarkoitus on ollut täydentää ja viimeistellä kaupungin uusi hallintokeskus kolmikerroksisella, valkoiseksi rapatulla virastotalolla. Ideana Aallolla oli suunnitella rakennusryhmän pääte, kirkosta lähtevän ja kansalaistorin halki kulkevan akselin päätekohta, "rauhallinen taustarakennus", kuten tiedetään Aallon ilmaisseenlähde?.

Arkkitehtonisesti rakennuksen merkittävin tila on sen käräjäsali. Toimijoiden vaihduttua sali on nykyisin kaupunginhallituksen kokoushuoneena. Virastotalossa on toiminut mm. verotoimisto ja poliisilaitos. Virastotalo siirtyi kaupungin omistukseen 2003, ja nykyään rakennuksessa työskentelee lähinnä kaupungin virastoja.