Skotti McTerrier

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Skotti McTerrier
Luoja(t) Carl Barks ja Don Rosa
Ensiesiintyminen Vanhan linnan salaisuus”, (kronologisesti "Ankantaan miljardööri")
Henkilötiedot
Koko nimi Skotti McTerrier
Status kuollut
Ammatti Ankkapurhan linnan talonmies
Sukupuoli mies
Ikä noin 10 vuotta "Ankantaan miljardööri" tarinassa (joka sijoittuu vuoteen 1902)
Asuinpaikka Skotlanti, Ankkapurha, Ankkapurhan linna
Luonteenpiirteet Avulias, uskollinen, ystävällinen
Suhteet
Tutut Roope Ankka

Skotti McTerrier (tai Skotti MacTerrier) on Carl Barksin luoma kuvitteellinen hahmo Aku Ankka -sarjakuvissa. Hän on Roope Ankan sukulinnan, Ankkapurhan linnan talonmies. Ensi kertaa McTerrier mainitaan Barksin tarinassa ”Vanhan linnan salaisuus”, jossa rikollinen Timantti-Timo esiintyy hänenä. McTerrierin kronologisesti ensimmäinen (ja tiedettävästi myös ainut) esiintyminen on Don Rosan tarinassa "Ankantaan miljardööri".

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ankantaan miljardööri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tultuaan miljardööriksi Roope Ankka palaa Skotlantiin, jossa hän osallistuu Ylämaan perinteisiin kisoihin ja huomaa, ettei kuulu Skotlantiin. Lopulta hän lähtee siskojensa, Matildan ja Hortensian kanssa kohti Ankkalinnaa. Lähtiessään Roope palkkaa McTerrierin vartimoimaan sekä huolehtimaan linnastaan.

Vanhan linnan salaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roope palaa Skotlantiin etsimään sir Rikhard Ankanmielen aarretta ja kohtaa Timantti-Timo-nimisen konnan, joka väittää olevansa vanha Skotti. Uutta tekniikkaa edustavan röntgenlaitteen avulla ankat löytävät aarteen, mutta joutuvat linnan sokkeloisissa käytävissä näkymättömän vastustajan ahdistamiksi. He olettavat, että kyseessä on aarrettaan suojeleva Ankanmielen kummitus. Lopulta kuitenkin paljastuu, että kyseessä on armeijalta varastetulla näkymättömyyssuihkeella varustautunut Timantti-Timo ja että oikea Skotti on kuollut jo kuukausia sitten.