Atomiinus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Atomiinus

Atomiinus (ital. Atomino Bip-Bip) on Aku Ankan taskukirjoissa esiintyvä hahmo, suurennettu atomi. Atomiinus esiintyi ensimmäistä kertaa vuonna 1959 Romano Scarpan tarinassa Mikki ja neljäs ulottuvuus. Suomessa tarina on ilmestynyt taskukirjassa 73 Mikin hurjat jutut. Suomessa Atomiinuksen ensiesiintyminen oli Aku Ankan taskukirjassa 1.

Atomiinuksella oli myös kaksoisveli Betamiinus (engl. Atomino Bep-Bep), joka tarinan Mikki ja neljäs ulottuvuus lopussa kutistetaan takaisin atomiksi. Tarinassa Betamiinus kääntyy rikollisille poluille ja yhdistää voimansa Mustan Pekan kanssa.

Atomiinus voi sylkeä suustaan mesoneita, joiden avulla hän voi muokata esineiden atomirakennetta esimerkiksi muuttamalla teräksen suklaaksi.

Atomiinus on ensiesiintymisensä jälkeen nähty useissa Romano Scarpan piirtämissä Mikki-sarjakuvajaksoissa. Myös Romano Scarpan menestyksekkäin kausi sarjakuvapiirtäjänä sijoittuu Atomiinuksen esiintymisiin. Scarpan jälkeen Atomiinusta ei ole piirretty paljoakaan, mutta esimerkiksi Casty ja Ferioli ovat piirtäneet Atomiinusta ainakin kerran.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.