Rankku Kanuuna

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rankku Kanuuna.

Rankku Kanuuna (Umperio Bogarto) on fiktiivinen henkilö, joka esiintyy Disneyn eläinmaailmassa. Kanuuna on yksityisetsivä. Kyseessä on käsikirjoittaja Carlo Chendin ja piirtäjä Giorgio Cavazzanon 1980-luvun alussa luoma sarjakuvahahmo. Rankun alkuperäinen italiankielinen nimi on Umperio Bogarto, josta hän saikin ensimmäisen suomalaisen nimensä, Humppi Pokari. Nämä ovat molemmat väännöksiä kovaksikeitettyjä etsivähahmoja usein esittäneen näyttelijä Humphrey Bogartin nimestä. Nimi '"Rankku Kanuuna" taas on väännös etsiväsarja Cannonin päähenkilö Frank Cannonin nimestä. Rankun toimistokin on kuin suoraan stereotyyppisistä amerikkalaisista dekkariromaaneista. Hänellä on myös vuokranmaksu pahasti rästissä. Rankku pukeutuu popliinitakkiin, lierihattuun ja kumipohjakenkiin.

Rankku on etsivänä melkoisen tohelo ja taitamaton. Roope Ankka turvautuu kuitenkin silloin tällöin hänen palveluksiinsa, koska Rankku on kuitenkin ylivoimaisesti halvin etsivä koko Ankkalinnassa. Rankku aloitti uransa hotellietsivänä, jonka tehtävänä oli jahdata maksamatta tiehensä häipyneitä asiakkaita. Siirryttyään isompien juttujen pariin on Rankku viime vuosina ruvennut yhteistyöhön myös Touhon kanssa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.