Kuuno Kaakkuri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuuno Kaakkuri.

Kuuno Kaakkuri (ital. Filo Sganga ja engl. Jubal Pomp) on Disneyn sarjakuvahahmo. Kuuno Kaakkuri toimii sarjakuvissa useasti yhdessä Riitta Hanhen kanssa mitä uskomattomimmissa liikeideoissa. Kuuno Kaakkuri nähtiin ensimmäisen kerran Topolino-sarjakuvalehdessä 1. helmikuuta 1961, ja Suomessa vuonna 1972 Aku Ankan taskukirjassa 11 tarinassa ”Roope-setä ja villakaivos”. Hahmon loi italialainen sarjakuvapiirtäjä Romano Scarpa. Kuuno on touhukas mutta huono-onninen pienyrittäjä, jonka liiketoimet ovat sieltä surkeammasta päästä.

Ennen kuin hahmon nimeksi vakiintui Kuuno Kaakkuri, on hahmolla ollut useita eri nimiä, kuten Nikke Näykkä, Nikke Näyhä, Kaarlo Kiemu, Reima Rähmä, Kuuno Kaaperi ja Jaakko. Lopulta toimitus päätti välttää sekaannukset hahmon nimessä ja valitsi oman suosikkinimensä.

Huomaa, että Kuuno on hieman erilainen ulkonäöltään kuin muut ankat. Kuuno on pulskempi ja suurikokoisempi kuin esimerkiksi Roope tai Riitta. Hän muistuttaa hieman Hansua, Rankku Kanuunaa ja Unkka T. Kumiankkaa.

Usein Kuuno on melkein onnistunut suunnitelmissaan, mutta melkein aina kateellinen Roope on jotenkin pilannut ne.

Usein myös Kuuno tai Riitta on unohtanut jonkun asian, esimerkiksi tarinassa Naurussa pitelemistä (AATK 334) Riitta unohtaa tekijänoikeudet.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.