Luettelo televisiosarjan Pasila hahmoista

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Reetta Ruusu)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Neponen, Helga, Routalempi ja Pöysti

Tämä on luettelo televisiosarjassa Pasila esiintyneistä hahmoista. Pasila kertoo satiirisesti Pasilan poliisiaseman henkilökunnan työskentelystä rikollisuutta vastaan. Sarjaa on esitetty Yle TV2 -kanavalla, ja sen on käsikirjoittanut ja ohjannut Atte Järvinen. Sarjan hahmot on animoitu tietokoneella, ja niiden ominaispiirteenä on puheen nopea rytmi.[1] Päähahmojen ääninäyttelijöinä ovat Kari Hietalahti, Mari Lehtonen, Juho Milonoff ja Jani Volanen.[2] Vierailevina ääninäyttelijöinä ovat toimineet Petteri Summanen[3], André Wickström[4], Tuomas Milonoff[5], Riku Rantala[5], Jonna Kärkkäinen[6], Olli Ylikotila[7], Riku Riihilahti[8], Tero Koponen[9], Lars Svedberg[10] ja Rich Lyons[11].

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuva Henkilö Ääninäyttelijä Tietoa
Kyösti Pöysti Alkuperäissarjassa Jani Volanen, spin-offissa Tero Koponen Sarjan päähahmo on kolmekymppinen nuorempi komisario Kyösti Pöysti.[12] Hänen Facebook-profiilinsa syntymävuodeksi on kirjoitettu 1975[13]. Pöysti hyödyntää usein poliisitutkimuksissaan psykologisia menetelmiä – joskus hyvällä[14] ja joskus huonolla menestyksellä[15]. Pöystillä ei ole onnea naisasioissa, ja hän käykin usein treffeillä eri naisten kanssa. Pöysti harrastaa konsolipelejä, klassista musiikkia, historiallisia lähdeteoksia ja käännöskirjallisuutta.[12] Nuorempana hän on harrastanut myös larppausta.[16] Lisäksi Pöystistä tiedetään, että hän on buddhalainen.[17] Pöystin tuntomerkki on sininen tutti.
Rauno Repomies Kari Hietalahti Ylin esimies, ylikomisario Rauno Repomies on omien sanojensa mukaan "vanhan kaliiperin poliisi"[18], ja hän uskoo huutamisen voimaan. Pöysti joutuu useasti Repomiehen puhutteluun.[12] Repomiehellä on vahva mielialalääkitys, jota ilman hän alkaa puhua sekavia. Repomiehen suku nai vain sukulaisia, etteivät hyvät geenit pääse leviämään.[19] Hänellä on myös ajokoira.[20] Hänen vaimonsa näkyy usein palavereiden diaesityksissä, kun Repomiehellä ovat diat menneet sekaisin. Repomiehen tuntomerkki on povitaskusta pilkottava lääkepurkki, jonka sisältöä hän joutuu usein nauttimaan.
Tommi Neponen Juho Milonoff Pöystin työparina toimii usein nuorempi konstaapeli Tommi Neponen. He ovat opiskelleet samaan aikaan poliisikoulussa, ja Neponen pitää Pöystiä nerona.[12] Neponen asuu Taka-Haagassa, ja hänellä on vaimo ja lapsia.[21] Neponen on poliisiaseman järjen ääni, joka haluaa tehdä asiat kunnollisesti[12].
Pekka Routalempi Juho Milonoff Pekka Routalempi vastaa poliisiaseman rutiinitehtävistä ja paperitöistä.[12] Routalempi on 46-vuotias, ja hänen syntymäpäivänsä on 20. syyskuuta. Syntymäpäivälahjaksi Routalempi sai linja-automatkan Porvooseen.[22] Hän oli nuorena lahjakas taiteilija[23] mutta myös alkoholisti[24]. Nykyään Routalempi on absolutisti. Absolutismi on johtanut siihen, että Routalemmen mielestä monet arjen ilmiöt ovat "jänniä".[24] Routalempi on eronnut[25], ja hän on erittäin kiinnostunut aseista.[26][27] Routalemmelle tunnusomaisia ovat lauseet, joissa on sana "jännä". Hän haluaa myös käyttää koodinimiä.[28]
Helga Mari Lehtonen Poliisiaseman ainoa naispuolinen työntekijä on konstaapeli Helga. Hän käy kuntosalilla, hänellä on pakkomielle aseisiin[29], ja hänen isänsä häpeää tytärtään[30]. Helga vastustaa naispappeutta ja on sovinisti. Työkaverit pelkäävät Helgaa.[12][31]
Juhani Kontiovaara Alkuperäissarjassa Jani Volanen, spin-offissa Tero Koponen Juhani Kontiovaara on Huomenta ihmiset -nimisen TV-ohjelman juontaja. Hänet on äänestetty kolmesti maan suosituimmaksi lankomieheksi.[12] Kontiovaara harrastaa suunnistusta, ja nuorempana hän harrasti myös painia.[32] Kontiovaara ihailee poliiseja.[12] Kontiovaaralla on tapana tervehtiä ihmisiä "Long time..." -alkuisella tervehdyksellä, kuten "Long time, no jazz"[33]. Kontiovaara on erityisesti varttuneiden ihmisten suosiossa.[34] Kontiovaaralla on kirjoittaja, Peku.[35] Kontiovaara on tehnyt viime vuodet huomattavat määrät töitä, mikä on johtanut siihen, että hänen vaimonsa on pettänyt häntä.[36] Hahmo parodioi MTV3:n Huomenta Suomen juontajaa Lauri Karhuvaaraa.

Sivuhahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisen tuotantokauden sivuhahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuva Henkilö Jakso Ääninäyttelijä Tietoa
Multainen käsi -rikollisjärjestö Vasikka Jani Volanen, Kari Hietalahti, Juho Milonoff Multainen käsi -järjestö salakuljettaa piraattilevyjä. Järjestön jäsenet jäävät poliisin väijyyn satamassa, mutta lopulta kaikki muut paitsi Jussi "Rotanmaksa" Nieminen pääsevät pakenemaan. Niemisestä tehdään vasikka, ja muut järjestön jäsenet päättävät kostaa hänelle hukuttautumalla. Järjestön johtaja on Jussi "Pikku neiti" Summanen, joka on aikaisemmin työskennellyt mainostoimistossa. Hän on sitä mieltä, että Top Gun ei ole homoeroottinen elokuva. Lopulta Nieminen varastaa Pöystin rahat ja pakenee Väli-Amerikkaan.
Tuupolan kunnanjohtaja Kiinalainen työvoima Petteri Summanen Tuupolan kunnanjohtaja on fiktiivisen Tuupolan kunnan kunnanjohtaja, joka on joutunut hankkimaan laitonta kiinalaista työvoimaa Operaatio Shanghain nimellä. Vierailevana äänenä Petteri Summanen (Tuupolan kunnanjohtaja).
Hermannin ala-asteen 3B:n vanhempainyhdistyksen jäseniä Vanhempainyhdistys Juho Milonoff, Kari Hietalahti, Mari Lehtonen Seppo Nivala on Hermannin ala-asteen 3B:n vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja. Jakson Vanhempainyhdistys alussa Nivala tulee Pöystin kotiin tekemään rikosilmoitusta, kun Routalempi oli antanut tämän osoitteen. Nivalan tytär on nimeltään Adalmiina-Alexandra ja hänellä on hoitohevonen.

Salla Hakala on myös Hermannin ala-asteen 3B:n vanhempainyhdistyksen jäsen. Pöysti ihastuu häneen ja alkaa viettää aikaa Sallan ja hänen poikansa Väinö-Klementin kanssa. Pöysti ei kuitenkaan tiedä, että hän vakoilee vanhempainyhdistyksen toimintaa. Myöhemmin ilmenee, että Salla Hakala on hurmannut kaikki muutkin poliisiaseman työntekijät, jotta hänen rikoksensa painettaisiin villaisella. Repe Seppänen perustaa radikaalisiiven vanhempainyhdistykseen. Seppäsen tytär on Homo-Petteri (”homo on latinaksi ihminen”). Muita lapsia, jotka esiintyvät jaksossa ovat Sanni-Juuteri, Saima-Harmaja, Eetu-Valmontti ja meksikolainen vaihto-oppilas Exxon-Valdéz. Heidän opettajansa on lehtori Mattila.

Helge Linnoittautuneet vanhukset Juho Milonoff Helge on Helgan isä ja Repomiehen vanha kaveri. Helge ei kuitenkaan koskaan tervehdi tytärtään kadulla, sillä hän olisi halunnut saada pojan. Helgeä epäillään laittomien aseiden hallussapidosta, ja siitä seuraa piiritystilanne, jonka aikana Helge saa paljon apuvoimia vanhoista heiloistaan ja kavereistaan.
Reetta Ruusu Reetta Ruusu

Irtiotto (Maininta)

Mari Lehtonen Reetta Ruusu on maamme arvostetuimpia modernin tanssin koreografeja, ja hänet on palkittu mm. Saksassa ja Sambiassa. Ruusu on äärimmäisen aggressiivinen ja on lyönyt useita ihmisiä, kuten Pöystiä ja Kontiovaaraa. Hän myös tapattaa tanssijoita ja kuolee melkein itsekin jokaisen esityksen jälkeen. Ruusu myös räjäyttää jokaisen rakennuksen, missä hänellä on ollut esitys.

Ruusun töitä:

 • Lapsivettä ja monikansallista virvoitusjuomaa
 • Vaadin Jumalaa tilille
 • Vagina dialogi
 • Maanisen depression kolme huonetta
 • Istukoita syövä porvari alistaa Jeanne d'Arcin lesboa kaksoissiskoa.
 • Penetraation automaatio
 • Fasismin nykymuotojen analyysi huudon ja sätkimisen muodossa
 • Diagnoosi 2003
 • Tehotuotantoa, mosaiikkisydämiä, sähkömuuntajia ja valkovuotoa ja verta
 • Kuohintaa ja vapaata olemista
 • Revi minut ehjäksi
 • Häpäise minut ylpeäksi (Irtiotto)
Larppaajat Algamis André Wickström Sami (roolinimi Garkonova tai Algamis) on kylän seppä. Samuli (roolinimi Milhindor Assentialainen) hyppää puusta kiveen kuolettavin seurauksin. Veli-Pekka (roolinimi Ruurik Alavesin poika) yrittää saada muut uskomaan, että hän tappoi Milhindorin. Lopulta selviää, että Veli-Pekka ei ole syyllinen Samulin kuolemaan, mutta hän joutuu silti vankilaan. Vierailevana äänenä André Wickström (Sami).
Heidi Somervuo Phil Collins -darra Mari Lehtonen Heidi Somervuo on sosiologi ja ryhmäkouluttaja. Somervuo esiintyy ensin aamutelevisiossa ja tulee sitten luennoimaan Pasilan poliisiasemalle. Somervuo on kirjoittanut ihmissuhteista kertovan kirjan Joskus on hyvä kavuta vuoren huipulle. Somervuo laukaisee Pöystissä Phil Collins -darraefektin, jolloin Pöysti näkee jokaisen ihmisen pään tilalla Somervuon pään. Lopulta Pöysti ja Somervuo päätyvät kuhertelemaan vuoren huipulle.
Kauko Palmgren-Palmgren Luennoitsija Kari Hietalahti Kauko Palmgren-Palmgren on entinen vanki, kirjailija (hän on kirjoittanut kirjan, jossa on vain tyhjiä sivuja), vanhuudesta luennoitsija, liikemies, vapaa-asujen myyjä ja ammattihuijari. Hänen rikosrekisterinä on pitkä. Vankilaan hän joutui lapsityövoiman käytöstä, mutta jakson lopussa hän hyödyntää vanhustyövoimaa puhumalla vanhukset työhön maatilalleen.
Tapio Kärsämäki Laillinen bordelli Juho Milonoff Tapio "Tapsa" Kärsämäki on omien sanojensa mukaan Jesse Pirisen hiljainen yhtiökumppani, juristi ja henkivartija. Kärsämäki kertoo itsellään olevan monia sairauksia, kuten kuppa, ebola ja nikkelifobia, ja hänen toinen silmänsä kuulee huonosti. Kärsämäki joutuu lopulta töihin bordelliin, jotta ei menettäisi työttömyyskorvauksia. Kärsämäki on voittanut myös Irstaat siat -nimisen Internet-sivuston järjestämän äänestyksen Vuoden huoripukki 2003.
Jesse Pirinen Laillinen bordelli Kari Hietalahti Jesse "Shanghai" Pirinen pyörittää laillista bordellia, jota Helsinki kokeilee hakiessaan vuoden 3000 olympialaisia. Pirinen on syyllistynyt paritukseen, kiristykseen ja mäyrätappeluiden järjestämiseen.
Laakkonen Avainpelaaja Juho Milonoff Laakkonen on erittäin aggressiivinen mies, joka on tuhonnut muun muassa baarin, asuntonsa, poliisiaseman kukkapenkin, poliisiauton penkit ja kaksi poliisiautoa. Hänellä on vaimo ja kaksi lasta, ja hän harrastaa lenkkeilyä ja hoitaa pihaa. Laakkosella oli nuorena luokan paras hemoglobiini, mistä hän on ylpeä. Laakkonen linnoittautuu jaksossa kotiinsa ja lähtee humalassa pakoon poliisia. Hän pakenee autolla, mopolla ja veneellä.
Anteroisen veljekset Terroristi Kari Hietalahti Samuli Anteroinen on 36-vuotias väkivaltainen mies, joka yhdessä veljensä kanssa suunnittelee lyövänsä jokaista maailman ihmistä turpaan. Kaikki maailman ihmiset mahtuisivat Belgian kokoiselle alueelle, ja kestäisi neljä vuotta ja kahdeksan kuukautta lyödä jokaista. Veljekset houkuttelevat ihmiset luokseen pestolla.
Pasi Jussilainen Terroristi Juho Milonoff Pasi "Pommi" Jussilainen uhkaa pommi-iskulla kaupungin juhlavuoden paraatia. Hän saapuu kertomaan poliisiasemalle suunnitelmastaan ja vaatii aluksi 500 000 euroa, jotta ei räjäyttäisi pommia. Jakson edetessä Jussilainen pudottaa tarjoustaan tuhanteen euroon ja pulloon Koskenkorvaa, jotka hän saakin jakson lopussa. Rahat hän sanoo käyttävänsä kaveriensa kanssa uskomattomaan määrään aikuisviihdettä.
Liisa Malinen Terroristi Mari Lehtonen Liisa Malinen kutsutaan Pasilan asemalle, koska hän on Suomen ainut CIA:n kansainvälisen terrorismin vastaisen koulun käynyt henkilö. Todellisuudessa hän on käynyt Oriveden aikuiskoulutuskeskuksen iltakoulun, jossa on kansainvälisen terrorismin torjunnan linja, ja käynyt CIA:ssa vain opiskelijavierailulla. Oikealta ammatiltaan hän on kiinteistövälittäjä.

Toisen tuotantokauden sivuhahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuva Henkilö Jakso Tietoa
Marsalkka Orvot koirat Marsalkka on susikoira, jonka Routalempi tappaa ampuessaan – tosin Pöystin käskystä – singolla piiritettyyn taloon. Aamu-TV:ssä koira esitetään ensin puudelina, sitten ponina. Suomen Pietarin Orvot Koirat -yhdistys haluaa selvittää, kuka antoi käskyn Marsalkan ampumiseen. Tommi Läntinen teki Marsalkalle kappaleen Pieniin tassuihin sattuu.
Jorma Hyvärinen Apulaiskaupunginjohtaja Jorma "Jokke" Hyvärinen on apulaiskaupunginjohtaja, joka saa tappouhkauksia. Hyvärinen on naimisissa, mutta omien sanojensa mukaan myös "aivan hillitön naistenmies", mitä hän pitää syynä tappouhkauksiin. Todellisuudessa Hyvärinen saa tappouhkauksia Repomieheltä, sillä Hyvärinen ei ole koskaan himonnut Repomiehen vaimoa. Hyvärisen naapuri Jarkko Sukselainen yrittää ampua tämän, mutta ei siksi, että Hyvärinen on maannut Sukselaisen vaimon kanssa, vaan koska Hyvärinen ei ole palauttanut lainaamaansa pokasahaa.
Jemmica Laamanen Stalkkeri Jemmica Laamanen on esiintynyt Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa, levyttänyt useita listaykkösiksi nousseita kappaleita, ja hänet on äänestetty Suomen seksikkäimmäksi naiseksi. Hän on toiminut juontajana, laulajana, homoikonina, näyttelijänä, evankelistana, fitness-ohjaajana, perheenäitinä, perintöprinsessana, pr-emäntänä, tv-kokkina ja mallina. Laamanen on huippusuosittu, ja hänellä useita faneja. Yhdestä, (todennäköisesti erotomanisesta) Sami Rauniosta, on kuitenkin muodostunut todellinen ongelma. Raunio lopettaa Laamasen ahdistelun, kun tämä suostuu treffeille hänen kanssaan. Laamanen osoittautuu treffeillä täysin päinvastaiseksi kuin Raunion mielikuvissa, joten Raunio jättää Laamasen rauhaan. Jemmica Laamasen kesähitti on Heitä minut seinään, sinä ihana villisonni. Kyseisen kappaleen sarjassa laulaa Jonna Kärkkäinen.

Jemmica Laamanen esiintyi myös jaksossa Obama.

Sami Raunio Stalkkeri Sami Raunio on "stalkkeri", eli hän väijyy julkkiksia, ja Jemmica Laamasen suuri (ja mahdollisesti erotomaninen) ihailija. Hän on muotoillut räkäpalloistaan prinsessa Dianan kuolinnaamion sekä korvavaikusta Bill Cosbyn patsaan. Kun Laamanen ei olekaan yhtä ihana kuin Raunion mielikuvissa, tämä alkaa ahdistella TV-persoona Juhani Kontiovaaraa. Kun Kontiovaarakin paljastuu luuseriksi, Raunio alkaa "stalkata" Pöystiä.
Veikko Salmelainen Salaviina Veikko "Veikko" Salmelainen[37] on tehnyt niin myrkyllistä viinaa, että pienestä määrästä sokeutuu ja suuremmasta määrästä kuolee. Salmelainen oli myös päässyt Alkon varastoon ja pannut pulloihin myrkyllistä viinaa, minkä vuoksi maan jokainen Alko joudutaan sulkemaan.
Olavi Kemppainen Olympiavoittaja Olavi "Oltsu" Kemppainen on moukarinheiton olympiavoittaja, maailmanmestari ja maailmanennätysmies. Kemppaisella on alkoholiongelma, ja hän on väkivaltainen. Kemppaista pidetään kuitenkin suurena suomalaisena sankarina, jonka kohtalo ehdonalaisessa koskettaa monia ihmisiä. Kemppainen on Tyrvänsuon kunnasta, ja hän on polttanut Tyrvänsuon monitoimihallin ja tuhonnut oman kotinsa, koska siinä oli huono kuisti. Kemppainen on naimisissa 17-vuotiaan naisen kanssa. Pöysti yrittää sivistää Kemppaista länsimaisen kulttuurin mestariteoksilla, mutta kun Kemppainen on opiskellut viikon filosofian, taiteen ja kirjallisuuden merkkiteoksia, hän joutuu psykoosiin. Tämän jälkeen Pöysti ja Repomies ajavat Kemppaisen luontoon. (Kemppainen esiintyy myös The spin-offin jaksossa Läski)
Pete Makkonen Veli Pete Makkonen on Suomen eniten ylinopeussakkoja saanut mies, jolla on niin iso SUV, että sen takakonttiin mahtuu pienempi katumaasturi. Lisäksi hän on Suomen keskivertoa paremmat autoilijat ry:n toiminnanjohtaja. Makkonen ajaa esikaupunkialueella 160 kilometrin tuntinopeudella. Lisäksi hän ajaa Pöystin päälle.
Pöystin veli Veli Pöystin veli on teratooma eli raskauden alkuvaiheessa Pöystin sisään koteloitunut alkio. Se ilmestyy, kun Makkonen ajaa Pöystin yli. Pöysti muodostaa veljeensä erittäin läheisen suhteen, eikä hän halua leikata sitä tulehtumisriskin uhatessakaan. Lopulta teratooma sairastuttaa Pöystin, jonka jälkeen hän päättää leikkauttaa sen. Hän haluaa viettää viimeisen illan veljensä kanssa, mutta Routalempi ajaa hänen päälleen takaa-ajossa. Veljensä ansiosta Kyösti ei loukkaannu, mutta teratooma irtoaa.
Heikki Matikainen Kaksvitonen Heikki Matikainen on Helsingin pommi-iskujen takana oleva terroristi. Matikaisen motiivina pommi-iskuille on se, että yhteiskunta on kohdellut häntä huonosti; todellisuudessa Matikainen on ajautunut konkurssiin ja juonut starttirahat. Kuulusteluissa Repomies ensin hakkaa Matikaista tuolilla saadakseen tietää pommin sijainnin. Sen jälkeen Pöysti lyö Matikasta tuolilla, jotta voi todistaa Repomiehelle, että kiduttamalla saatuihin tietoihin ei voi luottaa. Myöhemmin Matikainen joutuu Guantanamo Bayhin. Matikainen asuu Pöystin isän naapurissa, ja hänellä on paha r-vika.
Jack Jofa Kaksvitonen Jack Jofa parodioi tv-sarja 24:n Jack Baueria. Jack Jofa on CIAn agentti, joka käy kuulustelemassa ihmisiä Euroopan vankiloissa. Hän puhuu suomea, sillä hänellä oli suomalainen tyttöystävä, jonka hän tappoi. Jofa tappoi myös tyttöystävänsä, joka yritti estää häntä hyppäämästä lentokoneesta laskuvarjolla.[38] Jack Jofa lentää yksityiskoneella, jonka kyljessä lukee "Best of the best". Hän kärsii siitä, että kaikki hänelle rakas kuolee.
Tauno Muikku Tauno Muikku Tauno Muikku on Suomen suurimman kauppakeskuksen Monoliitin omistaja. Muikku syntyi vuonna 1959.[39] Hän on Suomen innovatiivisin mies.[40] Muikku lahjoo ihmisiä vaalirahoittamalla kunnallispoliitikkoja sekä lahjoittamalla purjeveneen Repomiehelle. Muikku kuuluu Kolossaali-kerhoon, ja hän harrastaa taidetta. Tauno Muikku on parodiahahmo Toivo Sukarista.

Kolmannen tuotantokauden sivuhahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuva Henkilö Jakso Tietoa
Jeppe Salonius Repomies, kunnon mies Jeppe Salonius on pankkiryöstön tehnyt mies, joka on juuri vapautunut vankilasta. Salonius hämää Pöystiä, että hän kaivaisi ryöstösaaliin, vaikka todellisuudessa hänellä ei edes ollut koko saalista, sillä hän oli ryöstössä ottanut mukaansa väärän pussin.
Unto Vilske Pöysti prosaistina Unto Vilske on suomalainen kirjailija. Hänen uusimman kirjan, Foucaultin sämpylän, käsikirjoitus varastettiin. Vilske jakaa vuoronumeroja ihmisille, jotka haluavat kertoa miten kirja muutti heidän elämäänsä. Vilske ihailee Routalemmen esikoisteosta Mies seuraa ruohon kasvua hyvänä satiirina pysähtyneisyydelle, vaikka Routalempi tarkoitti sen oodina pysähtyneisyydelle.
Jerppe Stoltenstolten Päihdevalistajat Jerppe Stoltenstolten on mainostoimisto Buddhan toimitusjohtaja ja "basehyppääjä"-jäbä. Hän ei kuitenkaan monen muun alalla olevan henkilön tavoin koe itseään mainosihmiseksi ja näkeekin itsensä 10 vuoden päästä diktaattorina Keski-Euroopassa.

Stoltenstolten esiintyi myös 4. kauden jaksossa Piraatit, 5. kauden jaksoissa Anonyymit kyynikot ja Irtiotto sekä 6. kauden jaksossa Vimonen.

Laila Kivikko Päihdevalistajat Laila Kivikko on 7. luokkalaisten opettaja, joka vaatii Pasilan poliisia lakkautettavaksi näiden epäonnistuneiden päihdevalistusesitelmien vuoksi.
Tarja Vesanto Ikuinen liekki Tarja Vesanto tutkii pyromaniaa. Kahvi saa hänet närästämään ja lisäksi hänen diaesityksiinsä on vahingossa eksynyt lomakuvia Kanarialta. Repomies ihastui häneen.
Andy Suonsilmä Karrelle palanut enkeli Andy Suonsilmä on iskelmärockin kruunaamaton jalokivi. Hän on julkaissut useita levyjä kuten Vanhan uroshirven muistelmat, Rautaa -39, Kultaa -95 ja En kusisi virkamiestä suuhun vaikka hänen sydämensä olisi tulessa. Hänen uusin levynsä on Karrelle palanut enkeli.

Suonsilmän lauluäänenä toimii Olli Ylikotila. Suonsilmä esittää jaksossa uuden hittikappaleensa ”Karrelle palanut enkeli”, jonka on todellisuudessa säveltänyt ja yhdessä Atte Järvisen kanssa sanoittanut Kalle Koivisto.[41] Koiviston mukaan Suonsilmän hahmo ja musiikki ovat yhdistelmä Sakari Kuosmasta, Pate Mustajärveä ja -yhtyettä.[42]

Suonsilmä esiintyi myös 4. kauden jaksossa Jortsun muisto.

Raine Makkula Karrelle palanut enkeli Raine Makkula on mies, joka muuttuu aina itsesäälissä rypeväksi ja väkivaltaiseksi hulluksi Andy Suonsilmän musiikin vaikutuksesta. Hän väittää tämän johtuvan siitä, ettei hän saa tarpeeksi rankkoja tuomioita.
Pauli Mutikkala Jyrsijä 2000 Pauli Mutikkala on pyramidihuijari ja väittää keksineensä useita pörssiennustimia, joiden avulla sijoittajat saavat 2000 prosentin voittoa. Vaikka se onkin mahdotonta, Mutikkala on saanut henkilökohtaisen karismansa avulla liikemiehet vakuuttuneiksi.
Mäkelä, Seppälä ja Juutilainen Jyrsijä 2000 (Tauno) Mäkelä on festarihattujenmaahantuontifirman johtaja, Seppälä on toiseksi menestynein vessanistuinten vähittäiskauppias ja Juutilainen omistaa firman, joka valmistaa tuotteiden muovipakkauksia.
Martti Aisakkala Lahko Martti Aisakkala on katusaarnaaja, joka erotettiin papin virasta, koska ei suostunut vihkimään ketään. Hän perusti Neljännen adventin sanansaattajat-nimisen kirkon, joka lähinnä vastaustaa homoseksuaalisuutta ja naispappeutta.
Maija Miettunen Lahko Maija Miettunen on Pasilan seurakunnan pastori ja moderni uskovainen, joka uskoo homojen ja naisten oikeuksiin.
Masa Lahko Masa on siivoja, joka erotettiin Aisakkalan kirkosta homoseksuaalisuutensa vuoksi. Jaksossa Virginia heartbreaker Masa on töissä Virginia Woffelhousessa kokkina.
Kyösti P. Mahtisonni Julma Pila Kyösti P. Mahtisonni on sisäministeriön valmisteleva virkamies, joka vastaa kunniamitaleista.
Sisäministeri Möttönen Julma Pila Sisäministeri Möttönen on käyttänyt valtaosan työajastaan pistaasipähkinöiden kuorimiseen, ajanut vapaa-ajalla kännissä ja pahoinpidellyt vaimoaan, jotta tämä antaisi alibin.

Neljännen tuotantokauden sivuhahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuva Henkilö Jakso Tietoa
Ilari "Jortsu" Heikkinen Jortsun muisto Vuonna 1952 syntynyt humppalaulaja. Hän oli köyhä, hänen levyjään ei ostettu ja ainoa laulu, joka häneltä muistetaan oli "Mopedilla seinään". Hän lavasti kuolemansa uskoen kansan edes sisimmässään rakastavan häntä.
Mikko "Pekka" Nyyssönen Piraatit Laitonta lataamista harjoittavan Piraattisataman ylläpitäjä. Hän ei näe toiminnassaan mitään väärää, koska laittomassa lataamisessa alkuperäinen tiedosto jää yhä sinne mistä se on ladattu. Hän ei kuitenkaan halua, että hänen tavaroihinsa tai logoonsa kosketaan.
Poliisiylijohtaja Möllinen Vox Repomies, vox dei Poliisiylijohtaja Möllinen on entinen johtaja ja poliisi. Hän esiintyy Kontiovaaran aamutelevisiossa ja käskee kaikkia poliisiasemien työntekijöiden valita itse päällikkönsä.
Seppo Mönttinen Brasilian pojat Seppo Mönttinen on Suomen Jalkapalloliiton vastaava päästrategi. On valmis turvautumaan kieroihin keinoihin parantaakseen Suomen kyvykkyyttä jalkapallossa.
Retsi "Brutaali" Jäppinen Solutus Vankilassa olevan Rikollisliigan johtaja. Jäppinen palkkaa Pöystin pakosuunnitelmiin, mutta tämän on tehtävä testejä. Pöysti selviää ehjin nahoin ja pääsee pakoon.
Sesse Ensilumi Sesse Ensilumi (Ensilumi näyttäytyy The spin-off jaksossa Käsikirjoittaja Kämäsen tapaus)

Rauno Repomiehen sukulaisia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rauno Repomiehen sukulaiset esiintyvät jaksossa Laillinen bordelli. Vain Repomiehen vaimo esiintyy useammissa jaksoissa.

Kuva Henkilö Tietoa
Maria Maria, Repomiehen tyttärentytär, on 20-vuotias ja haluaa ryhtyä prostituoiduksi, mitä Repomies ei hyväksy. Lopulta Repomies kiristää Pöystin ylipuhumaan Marian lähtemään takaisin maaseudulle, ja lopulta tämä nai serkkunsa.
Laila Laila, Repomiehen tyttärentytär, on joutumassa bordelliin töihin, vaikka hänellä on kolme gradua valmiina ja kaksi melkein tekeillä.
Repomiehen isoisä Repomiehen isoisä on 114-vuotias, ja hän on taistellut jokaisessa Suomen sodassa, kaikilla puolilla. Hän on myös hyökännyt yksin Belgiaan. Hän on matkustanut kaupunkiin kokemaan rakkautta bordellissa. Hän saa lopulta paikan kunnanjohtajana.
Seppänen Seppänen on Tapsa Kärsämäen vanha kaveri ja Repomiehen lankomies, joka on yrittänyt ampua Kärsämäen ja pelaa hänen kanssaan sulkapalloa. Jaksossa Laillinen bordelli Seppänen ylipuhuu kaikki baarissa olevat Kärsämäen kaverit rakastelemaan bordelliin töihin joutuneen Kärsämäen kanssa, jotta homoseksuaalit eivät pääsisi rakastelemaan hänen kanssaan.
Repomiehen vaimo Repomiehen vaimo on hänen serkkunsa. Vaimo esiintyy useissa jaksoissa, vaikkakin Repomiehen diaesityksissä, yleensä vähissä vaatteissa tai alasti.

Pöystin naissuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alla mainittujen lisäksi Pöysti on tavannut sokkotreffeillä naisia, joiden nimiä ei mainita.[43][44] Pöysti on myös viettänyt yön prostituoidun kanssa.[45]

Kuva Henkilö Jakso Tietoa
Marjukka Vasikka Marjukka on Pöystin treffikumppani. Suhteen ongelmaksi muodostuivat sekä Marjukan halu saada lapsia että Pöystin tehtävä suojella todistajaa.
Annika Kiinalainen työvoima Annika kuulee selityksen Pöystin tutista. Pöysti käy kerran treffeillä Annikan (ja kutsui häntä Anniinaksi) kanssa, mutta jättää hänet sitten.
Liisa Algamis Liisan kanssa Pöystillä on omien sanojensa mukaan parhaat sokkotreffit ikinä. Liisa on kuitenkin Amnestyn jäsen ja osallistuu mielenosoituksiin, mitä Pöysti pitää nolona. Pöysti liittyy Amnestyyn miellyttääkseen Liisaa.
Milja Orvot koirat Milja on Suomen Pietarin orpojen koirien -yhdistyksen jäsen ja hurmaa Pöystin. Heidän seurusteluaan häiritsee se, että Milja puhuu koko ajan koirastaan Patusta.
Malla Puolesta ja vastaan Malla on Pöystin kihlattu. Pöysti kihlasi Mallan nopeasti, jotta tämä ei hyppäisi katolta. Malla suunnitteli itsemurhaa, koska hänen entinen kihlattunsa Jarkko jätti hänet.
Sanna Tarvala Kaksvitonen Sanna Tarvala on nainen, jonka kanssa Pöysti on seurustellut viikon vuosia sitten. Tarvala on venäläisten agentti.
Ulla Tauno Muikku Ulla on Pöystin rakastettu. Ulla joutuu muuttamaan työn perässä Lappeenrantaan eikä halua aloittaa kaukosuhdetta Pöystin kanssa, joten hän jättää Pöystin. Pöysti matkustaa Lappeenrantaan, mutta ei saa Ullaansa.[46]
Laura Tauno Muikku Laura on meikkitaiteilija, eli hän maalaa meikeillään. Hänellä on galleria kotonaan.
Silja Tauno Muikku Silja on Pöystin naisystävä. Silja on fiksu[47], mutta ei kovin viehättävän näköinen[48]. Silja pukeutuu jätesäkkiin, ja hänellä on lemmikkirotta Alvar. Silja pitää B-luokan elokuvista, erityisesti Ed Woodista, josta on kirjoittanut gradun.

Pöysti kertoo Ninnistä Neposelle.[49]
Ninni Tauno Muikku Ninni on malli, jonka kanssa Pöysti vietti aikaa erottuaan Ullasta.
Jannika Lahko Jannika on moderni uskovainen, uskoo myös horoskooppeihin jollain tasolla sekä hänen lempielokuvansa on Amélie, jonka päähenkilöön hän on myös samaistunut. Pöystin oli aluksi vaikea sietää näitä ominaisuuksia, mutta opetteli sietämään näitä suhteen vakaana pitämiseksi.
Liinu Piraatit Liinu oli alun perin Piraattisataman perustajan, Mikko "Pekka" Nyyssösen, tyttöystävä. Pöysti yritti vietellä hänet saadakseen paljastamaan Nyyssösen serverien olinpaikan.
Henna Routalempi netissä Henna on kilahdusherkkä nainen, josta Pöysti ei kykene päästämään irti huolimatta tämän monista huonoista puolista.
Maisa Traileridarra Maisa on töissä myyjänä eräällä kioskilla. Pöysti oli useita kertoja käynyt kioskilla, muttei uskaltanut pyytää häntä ulos. Vasta Maisan oltua eräiden pankkiryöstäjien vankina, hän lähti Pöystin kanssa ulos, mutta hylkäsi Pöystin Repomiehen kerrottua tämän alkoholiongelmista.
Jemina Missikisat
Silja Naapuri

Yksittäisiä rikollisia ja henkilöitä pienissä rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuva Henkilö Tietoa

Neponen ja Pöysti pelaavat Johnsonin
tähdittämää konsolipeliä.[50]
Johnson Johnson on Pöystin ja Neposen pelaaman konsolipelin hahmo. Hän on ainakin tuhonnut Amsterdamin[51] sekä tappanut Iranin presidentin[52].
Apupoliisit Pasilan poliisiaseman henkilökuntaa auttaa päähahmojen lisäksi kaksi muuta poliisia, joista toisella on tummat ja toisella vaaleat hiukset. Pasilassa ovat esiintyneet myös Suojelupoliisi[53] ja Karhu-ryhmä[54].

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuva Henkilö Jakso Tietoa
Nikander Vasikka Nikander on Pasilan poliisiaseman entinen komisario, jonka tilalle Pöysti tulee. Sarjan ensimmäinen jakso alkaa Nikanderin hautajaisista. Nikander kuoli viimeisenä työpäivänään, kun hänen piti jäädä eläkkeelle, poliisien luoteihin. Hänen viimeisenä projektinaan oli Multainen käsi -rikollisjärjestön seuraaminen.
Seppo Rutanen Kiinalainen työvoima Seppo Rutanen on rajavartioston konstaapeli. Juhani Kontiovaara haastattelee häntä Huomenta ihmiset lähetyksessä laittomasta työvoimasta.
Mikkonen Toteemieläin Mikkonen on kotonaan kirveen kanssa riehuva mies, jonka Pöysti murtaa psykologisilla keinoilla.
Rane Toteemieläin Rane on narkomaani, joka yrittää ryöstää huoltoasemaa, kunnes Kyösti puhuu hänet sekaisin ja pidättää.
Juntunen Toteemieläin Juntunen on polttareita viettävä, vaaleanpunaiseen toppiin pukeutunut mies. Polttariseurue lyö Juntusta jääkiekkomailoilla, ja Pöysti pidättää hänet. Polttariseurue alkaa lyödä seuraavaksi Holopaista, sillä hänellä on huomenna nimipäivät. Juntunen on myöskin Pöystin toteemieläin.
Jaska Jokunen Toteemieläin Jaska Jokunen on Routalemmen keksimä koodinimi Tenavat -pankkiryöstäjien johtajalle. Jaska Jokusen äänenä Petteri Summanen.
Jarno Linnoittautuneet vanhukset Jarno on Pöystin vanha kaveri, jota Pöysti pyytää päiväkaljalle.
Milka Linnoittautuneet vanhukset Milka on Pöystin vanha luokkakaveri, johon hän ottaa yhteyttä saadakseen seuraa. Milka on kolmen lapsen äiti.
Johannes Reetta Ruusu Johannes on latoon linnoittautunut autovaras. Hän jäi orvoksi nuorena ja on naimisissa hevosen kanssa.
[55] Saksalan veljekset Reetta Ruusu Saksalan veljekset ovat kovia tutkijoita. Pekka Saksala on väkivaltayksiköstä, Jaakko Saksala Suomen mielenterveysliitosta ja Jokke Saksala Suomen arkkitehtiliitosta. Vaikka jaksossa Reetta Ruusu veljeksiä esiintyi vain kolme, 4. kauden jaksossa Piraatit vihjaillaan että veljeksiä on yhteensä 17.[56]
Mauri Löppönen Phil Collins -darra Mauri Löppönen ajaa uudella Ferrarilla yli 200 km/h. Hän ei saanut sakkoja eikä häntä pidätetty, sillä Pöystiä vaivasi krapulasta johtuva laiskuus. Pöysti tyytyy soittamaan Löppöselle, joka lupaa yrittää parantaa tapansa.
Neiti Vänninen Luennoitsija Neiti Vänninen hyppää katolta alas, koska Pöysti provosoi häntä. Toisen kerran hän hyppää alas, koska Pöysti yrittää lohduttaa häntä. Kolmannella kerralla Pöysti käy pyytämässä anteeksi, mutta heittää kukat ikkunasta, jolloin Vänninen hyppää kukkien perään. Neljännen kerran hän hyppää, koska Pöysti ei ole koskaan kysynyt, miksi hän hyppii katoilta ja ikkunoista.
Kessu Luennoitsija Kessu uhkaa karata vankilasta ja on päässyt aina vankilan muurille asti.
Vankilanjohtaja Luennoitsija Vankilanjohtaja on Kauko Palmgren-Palmgrenin innoittamana alkanut maalata tauluja ja lahjoittaakin muutaman teoksen Palmgren-Palmgrenille.
Sylvia Tankero Laillinen bordelli Sylvia Tankero on vihainen naisasiamies, joka osallistuu aamu-TV:n väittelyyn bordelleista vastassaan Jesse "Shanghai" Pirinen.
Marja-Leena Laillinen bordelli Marja-Leena on naisviihteen ammattilainen jo monen vuosikymmenen kokemuksella.

Pöysti katsoo Jaanan esiintymistä.[57]
Jaana Avainpelaaja Jaana esiintyy Huomenta ihmiset -ohjelmassa kertomassa harrastuksestaan, joka on matkapuhelimien soittoäänien matkiminen.
Mikko Sopanen Terroristi Mikko Sopanen on tutkija, jonka tehtävänä oli tulla puhumaan terrorismista aamu-TV:hen mutta joka tahtoi puhua urheilusta, erityisesti tenniksestä. Sopanen vaihdetaan Tutkija #2:een.
Lampela ja Lampela Terroristi Lampela ja Lampela ovat Pasi "Pommi" Jussilaisen lakimiehet, joilla on asianajotoimisto Lampela & Lampela. Todellisuudessa Lampelat eivät ole juristeja, vaan he ovat käyneet Oriveden lakitiedon työpajalla.

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuva Henkilö Jakso Tietoa
Rutanen Orvot koirat Rutanen on linnoittautunut asuntoonsa ja uhkaa viillellä itseään. Toisella kerralla hän linnoittautuu kotiinsa, mukanaan dynamiittia, ja pitää perhettään panttivankina. Hän on Marsalkka-koiran isäntä.
Peku Orvot koirat Peku on Juhani Kontiovaaran käsikirjoittaja, ja hän keksii loppuosia tervehdykselle "Long time...". Pöysti pidätyttää Pekun tämän sanottua "Long time, hammertime".
Sopanen Puolesta ja vastaan Sopanen on pomminteko-ohjeita internetissä jakeleva mies, joka hyppää katolta, kun Pöysti on antanut hänelle

internetistä lataamansa ohjeet katolta hyppäämiseen. Hän on Pöystin Facebook-kaveri.

TeenAgeMutantNinjaHitler95 Puolesta ja vastaan TeenAgeMutantNinjaHitler95 (oikea nimi Pasi) on teini-ikäinen poika, joka on syyllistynyt Internetissä moniin rikoksiin, kuten kiihotukseen kansanryhmää vastaan, uhkaukseen sekä laittomaan uhkaukseen.
Juntunen Puolesta ja vastaan Juntunen on pankkiryöstäjä, joka Pöystin kehotuksesta ampuu itsensä panttivankien sijaan.
Lissu Apulaiskaupunginjohtaja Lissu on apulaiskaupunginjohtaja Jorma Hyvärisen työkaveri, joka on petti miestään Makea osaston pikkujouluissa.
Hyvärisen vaimo Apulaiskaupunginjohtaja Hyvärisen vaimo on apulaiskaupunginjohtaja Jorma Hyvärisen vaimo, joka pettää miestään Routalemmen kanssa.
Jarkko Sukselainen Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Sukselainen on apulaiskaupunginjohtaja Jorma Hyvärisen naapuri ja golf-kaveri. Hän on saanut muutamia tuomioita uhkailusta. Sukselainen yrittää ampua Hyväristä, sillä tämä ei ollut palauttanut Sukselaiselta lainaamaansa pokasahaa. Sukselaisella on ollut suhde Hyvärisen vaimon kanssa jo vuosia.
Paasoset Mutsis oli Paasoset on perhe, jossa mies (Jussi) ja vaimo kommunikoivat lyömällä toisiaan.
Madventures Riku ja Tuomas Mutsis oli Riku ja Tuomas ovat Madventures-ohjelman juontajia. He matkustavat Tiibetissä ja Nepalissa pohtien oravanpyörää ja sitä, saiko orava pyöränsä takaisin. Lopulta he menevät lentokentälle töihin, koska oravakin ”painaa samaa duunia aamusta iltaan”.

Madcookissa Riku paistaa Dalai Laman uunissa.

Dalai-lama Mutsis oli 14. dalai-lama esiintyy jaksossa Mutsis oli Pöystin näkemänä harhakuvana. Pöysti on saanut potkut töistä ja lähtenyt Goalle. Goalla hän yrittää saavuttaa nirvanaa, mutta saakin osansa vieressä soittavien muusikoiden polttamasta kannabiksesta ja vaipuu transsitilaan. Transsissa Pöysti puhuu onnellisuudesta Dalai-laman kanssa.
Seppo ja Laila Jussilainen Salaviina Seppo Jussilainen on viinasta sokeutunut mies. Hän sokeutui väliaikaisesti juotuaan myrkyllistä viinaa, mutta sai

näkönsä takaisin, mutta juotuaan liikaa Koskenkorvaa juhlistaakseen näkönsä palautumista hän menettää näkönsä taas. Hänellä on vaimo Laila Jussilainen, jonka kanssa Seppo esiintyy aamu-TV:ssä.

Kake Salaviina Kake on alkoholisoitunut mies, joka paistaa ruosteisessa tynnyrissä makkaraa ja tekee analyysin Pöystin tutin käytöstä.
Melena Salaviina Melena on yritys, jonka pikkujouluihin Veikko Salmelainen on myynyt tuhat litraa myrkyllistä viinaa.
Mauno Seppä Salaviina Mauno Seppä on asiantuntija, joka esiintyy aamu-TV:ssä, kun maan Alkot on jouduttu sulkemaan.
Jussi Kaikkonen Salaviina Jussi Kaikkonen on poikkeustilayksiköstä. Kaikkonen kertoo, mitä tapahtuu, kun Suomessa ei saa myydä viinaa.
Mellakoitsijat Salaviina Kun Suomen Alkot menevät kiinni, syntyy suuria mellakoita, jolloin Kontiovaara haastattelee useita ihmisiä. Toni on eräs mellakoitsija, joka poltti auton. Pauli taas on sitä mieltä, että on käyttänyt rahansa aivan turhaan viinaan. Oskari ei itse käytä alkoholia, mutta lähti kaverien kanssa mellakoimaan. Salmisten perhe on Heinolasta, mutta he eivät mellakoi alkoholilakia vastaan, vaan perheen äiti mellakoi päivähoitomaksuja vastaan ja perheen isää ärsyttävät liian lievät rangaistukset. Dosentti Lind on asiantuntija, joka haluaisi elää Albaniassa.
Sinkkonen Kerjäläiset Sinkkonen on kaupunginvaltuutettu ja esimies projektissa, jossa Helsinki pitää siistiä, sillä se on EU:n innovaatiopääkaupunki numero 24.

Repomies katsoo Onnenpyörää.[58]
Jukka Eläke Jukka on Onnenpyörä-ohjelmaan osallistuva pelaaja, joka haluaa ostaa vokaalit k, b, auto ja shh.
Tyrvänsuon kunnanjohtaja Olympiavoittaja Tyrvänsuon kunnanjohtaja esiintyy jaksossa Olympiavoittaja, jossa hän joutuu Olavi Kemppaisen pahoinpitelemäksi.
Mokke Olympiavoittaja Mokke on olympiavoittaja Olavi Kemppaisen moukari, joka on Huomenta ihmiset -ohjelman vieraana.
Jappe Olympiavoittaja Jappe on fiktiivisen 6-päivää-lehden toimittaja ja Olavi Kemppaisen luottotoimittaja. Hän hyppää Stadionin tornista. Japella on aina mukanaan kuvaaja, jonka Kemppainen heitti alas samasta tornista.
Pizzeria-yrittäjä Kaksvitonen Jaksossa Kaksvitonen esiintyy turkkilaisperäinen pizzeria-yrittäjä, joka ei ikinä tekisi terrori-iskua, jottei Turkin EU-jäsenyys vaarantuisi. (Kyseinen pizzeria-yrittäjä näkyy The Spin-Offissa jaksossa Läski)
Pasi Karvonen Kaksvitonen Pasi Karvonen on Helsingissä tapahtuneista pommi-iskuista syytetty mies. Repomies kuulustelee häntä ja rikkoo Geneven sopimusta potkimalla häntä sääreen. Karvonen kuitenkin todetaan syyttömäksi.
Pöystin isä Kaksvitonen Pöystin isä on valkohiuksinen, kantakaupungin lähistöllä[59] asuva mies. Hän asuu terroristi Heikki Matikaisen naapurissa ja ilmiantaa tämän pojalleen.
Matti Saikkola Kaksvitonen Matti Saikkola on Huomenta ihmiset -ohjelman vieraana oleva eläinlääkäri, jota Kontiovaara haastattelee kietoutuneena Suomen lippuun.
Kirsti Simonen Kaksvitonen Kirsti Simonen on Heikki Matikaisen asianajaja, joka antaa Matikaiselle satakertaisen annoksen puudutusainetta, jotta hän ei tuntisi kipua Jack Jofan käyttäessä laittomia kuulustelumenetelmiä.
Pekka da Vinci Tauno Muikku Pekka da Vinci on puutarhatonttujen suunnittelija, joka pystyy tekemään tunnissa sata muovista puutarhatonttua. Hän asuu Fiskarissa.
Mäkinen Tauno Muikku Mäkinen on kunnanvaltuutettu. Tauno Muikku antoi vaalirahoitusta Mäkiselle.
Jussi Botticelli Tauno Muikku Jussi Botticelli on espoolainen suunnittelija. Hän on suunnitellut lyhdyn, joka on aitoa muovia.
Kolossaali-kerhon jäsenet Tauno Muikku Kolossaali-kerhon tavoitteena on hallita Suomen liiketoimintaa Pyhän pentagrammin alueella. Kerhon puheenjohtajana toimii Tauno Muikku. Vuorineuvos Martti Kakkuri omistaa Pernajan Hollywoodin, Sesse Kummola omistaa Isokanuunan kauppakeskuksen, Jusu Laatinen omistaa Valmartin ja Pauli Koroma omistaa Jätti-Sodomman. Kaikkien tavoitteena on hankkia niin paljon rahaa, että he voivat muuttaa Firenzeen.

Kolmas tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuva Henkilö Jakso Tietoa
Kehitysmaatutkija
Mies, joka ei välitä paskaakaan
Repomies, kunnon mies Kehitysmaatutkija ja mies, joka ei välitä paskaakaan ovat keskustelemassa Kontiovaaran ohjelmassa kehitysmaista.
Jupe the Kallonmurskaaja Repomies, kunnon mies Jupe the Kallonmurskaaja on entinen rikollinen, joka oli vankilassa samaan aikaan kuin Jeppe Salonius. Vankilatuomion jälkeen Kallonmurskaaja on elänyt vaatimattomasti ja tehnyt töitä saavuttaen korkeamman elintason. Kallonmurskaajan nimi juontuu siitä, että hän on tapaturma-altis.
Pankinjohtaja Repomies, kunnon mies Pankinjohtaja on Jeppe Saloniuksen ryöstämän pankin johtaja. Hän myöntää, että Salonius jätti rahasaaliin tuulikaappiin, mutta pankin siivooja heitti pussin roskikseen.
Tero Haaranen Pöysti prosaistina Tero Haaranen on 12-vuotias ihmelapsi, joka on nuorin shakin Suomen mestari ja steppauksen Pohjoismaiden hopeamitalisti. Lisäksi hän osaa soittaa pianolla Shostakovitshin Kuudennen.
Huumevalistaja Paatinen Päihdevalistajat Paatinen pitää kouluissa huumevalistusta räppäämällä niistä ja oli vähällä tehdä samoin Pasilan poliisiasemalla kertoessaan huumeesta nimeltä M-20.
Saksala Päihdevalistajat Saksala on poliisiasemien lakkautamisesta vastaava virkamies. Mutta hän yleensä päättää asioista sen perusteella miten ihmiset keskustelupalstoilla suhtautuvat niihin.
Mainostoimisto Buddha Päihdevalistajat Mainostoimisto Buddha oli Suomeen juuri tuotujen M-20-huumeiden ensimmäinen uhri. Juhlissa myös ihmis- ja arvojohtaja Sasu (istuu kuvassa oikealla) oli vähällä hukkua pallomereen. Palkattuaan Pöystin Buddhaan, he antoivat tälle tehtäväksi suunnitella mainoksen vesipullolle, jonka on suunnitellut Kotiteollisuus-yhtyeen basisti, mutta eivät pitäneet hänen ideoistaan.
Mies ja hänen äitinsä Ikuinen liekki Mies ja hänen äitinsä asuvat osoitteessa Liljakatu 2. Heidän talonsa roskakatos poltettiin kahdesti. He kuuluvat myös taloyhtiön hallitukseen ja valittavat aina siitä, miten lintukoto rikkoontuu.
Rane Partanen Ikuinen liekki Rane Partanen on entinen tuhopolttaja, joka polttaa nykyään vain omia tavaroitaan.
Jusu Mutkanen Ikuinen liekki Jusu Mutkanen on pyrofiili.
Viljo Koivunen Ikuinen liekki Viljo Koivunen on tuhopolttaja. Aina kun hän sytyttää jotain, hän aluksi väittää, ettei tehnyt sitä ja lisäksi hänellä on piilossa kymmenittäin sytyttimiä.
Mika Ikuinen liekki Mika asuu Liljakatu 2:ssa ja on saanut valituksia, poltti hän tupakkaa missä tahansa ja päätti kostona polttaa talon roskakatoksen. Mika nähdään myös jaksossa "Brasilian pojat".
Veijo Hietala Ikuinen liekki Veijo Hietala on matkimisilmiöiden tutkija ja muistuttaa ulkonäöltään oikeaa Veijo Hietalaa, joka on Turun yliopiston elokuvatutkimuksen lehtori.
Raine Makkulan ehdonalaisvalvoja Karrelle palanut enkeli Raine Makkulan ehdonalaisvalvoja on huomannut miten Andy Suonsilmä musiikki saa Raine Makkulan riehaantumaan.
Helsingin herrat Karrelle palanut enkeli Helsingin herrat ovat sosiaalitanttojen, Etelän Median ja hyysääjätuomareiden muodostama seurapiiri, joka "sumuttaa kansalaisia ja paavoo yhteiskunnan pohjasakkaa" Tuusulassa sijaitsevassa norsunluutornissa järjestetyissä juhlatilaisuuksissa.
Mäkelän vaimo Jyrsijä 2000 Mäkelän vaimo yrittää vakuuttaa miehensä siitä, että Mutikkala on huijari. Hänen aitinsäkin hävisi rahat Mutikkalalle.
Sami Kukkonen Jyrsijä 2000 Sami Kukkonen on mies, joka menetti Mutikkalan edellisessä huijauksessa koko omaisuutensa ja on pukeutunut nykyään tynnyriin, jota hän pitää kaupungin parhaana tynnyrinä.
Kasarminkadun pankkirosvot Pöystin 15 minuuttia Kasarminkadun pankkirosvot yrittivät ryöstää Kasarminkadun pankkia, mutta epäonnistuivat, kun Pöystin suututtamina ampuivat vahingossa kattoa, joka romahtaa.
BB-Pauli Pöystin 15 minuuttia BB-Pauli on Big Brother-kilpailusta pudonnut mies, joka ärsyyntyy helposti. Perso limsalle.
Sunnari Pöystin 15 minuuttia Sunnari on iltapäivälehden toimittaja, joka kirjoittaa ylös vastauksista vain ensimmäiset sanat.
Jyrki Niiranen Pöystin 15 minuuttia Jyrki Niiranen on kolumnisti, jota ei oikeastaan paljon julkkisten hehkutus mediassa kiinnosta. Hän ei jaksa lukea edes omia kirjoituksiaan. Hän tietää myös, että yksi keino päästä julkisuudesta eroon on ilmoittaa opiskelevansa lähihoitajaksi.
Jusu Leppä Lahko Jusu Leppä on rock-muusikko ja Suomen Agnostikkoyhdityksen puheenjohtaja. Hänen mielestä Jumala on meemi.

Neljäs tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuva Henkilö Jakso Tietoa
Lasse Tarkiainen Jortsun muisto Lasse Tarkiainen on sosiologi. Hän kertoo omansa tarinansa siitä, miten tutkijan ei oteta akateemisissa piireissä vakavasti, jos hän on pirun hyvän näköinen.
Lertsu Lempäälä Jortsun muisto Ilari "Jortsu" Heikkisen tuottaja.
Jaatinen Jortsun muisto Jaatinen on luottorikollinen, jolta ei kaidalla polulla oleminen vain suju. Hän saa hellempää kohtelua, jos hän ei tee henkirikoksia tai kanna asetta. Jortsun luultu kuolema sai hänet kuitenkin rikkomaan lupauksensa.
J-P "Juha-Pekka" Grönblom Jortsun muisto Jortsun muistokonserttia työstänyt puuhamies. Tapasivat armeija-aikoinaan junassa, kun kumpikin oli matkalla omaan varuskuntaansa. Muuten eivät olleet paljon tekemisissä, mutta sanoi konsertissa Jortsun olevan vahvasti läsnä.
Lyytikäisen pariskunta Jortsun muisto Omisti kaikki Jortsun levyt. Esiintyvät myös jaksossa "Karrelle palanut enkeli"
Pertsu Heikkinen Jortsun muisto Ilari "Jortsu" Heikkisen veli, joka ei piitannut veljensä luullusta kuolemasta.
Pete Kasurinen, Nanna, Juhani ja Sami Jortsun muisto Omien virheittensä takia bunkkeriin vetäytyneitä ihmisiä. Pete Kasurinen on hattupäinen mies, jonka omaa virhettä ei paljastettu. Mutta Nanna on entinen tutkija, joka meni väittämään ettei vuoden 1956 olympialaisten pronssimitalisti olisi pärjännyt nykyurheilijoille. Silmälasipäinen Sami väitti, että 5 vuotta sitten kuollut ex-missi ei ollut kummoinenkaan laulaja. Arpinaamainen Juhani väitti 2007, että Lastenklinikan Kummien golfturnaus oli pelkkä julkkisten ryyppytilaisuus.
Jortsun Steel-kitara Jortsun muisto Ilari "Jortsu" Heikkisen Steel-kitara, jolla Jortsu soitti kappaleitaan.
Tuupovaaran kirjeenvaihtaja Jortsun muisto Tuupovaaran kirjeenvaihtaja on kirjeenvaihtaja ja toimittaja. Kirjeenvaihtaja haastatteli iskelmälaulajaa Ilari "Jortsu" Heikkistä tämän kuoleman paljastuttua huijaukseksi.
Mauri Saksala Piraatit Teoston tutkija sekä yksi jaksossa Reetta Ruusu ensiesiintymisensä tehneiden Saksalan veljesten (Pekka, Jaakko ja Jokke) muista veljistä. Hän on veljeksistä yhdeksäs. Heidän muihin veljiinsä kuuluvat ainakin Pasi, Heikki, Elie, Gunwald ja Paul.
Tatu Muttinen Piraatit Suomen ammattimuusikoiden yhdistyksen puheenjohtaja ja iskelmäyhtye Vaarattomien viekkukavereiden laulaja.
Tauno Kuukka Vox Repomies, vox dei Mies, jonka perheyritys tekee karvanoppia, puutarhatonttuja ja tappiota. Hänellä on myöskin aina mukana pullollinen viskiä. Aamutelevision tuottaja halusi hänet vieraaksi poliisiylijohtaja Möllisen sijasta, koska piti tätä leppoisampana aiheena. Kontiovaara itse ei ollut tästä mielissään, koska halusi tehdä kovaa journalismia.
Tosikko nainen ja ylimielinen mies Brasilian pojat Nuori tosikko nainen ja keski-ikäinen ylimielinen mies, ovat aamutelevisiossa esiintyviä mielipidettään ilmaisevia vieraita.
Julkisuudenkipeät naiset Brasilian pojat Seppo Mönttinen aikoi näitä naisia hyväksikäyttäen ajaa Liechtensteinin jalkapallojoukkueen pelaajat huonoon pelikuntoon. Heistä kaksi ovat kilpailleet viime vuoden Big Brotherissa. Yksi oli mennyt sänkyyn miehen kanssa, jota luuli Mikael Forsselliksi. Yksi oli Miss Kaunein Äpärä toissa vuodelta. Keskimmäinen ruskeahiuksinen nainen on BB-Ninni. Pinkkipaitainen vaaleahiuksinen nainen oikealla on Treffit kännissä -Janita.
Jaana Nusbaum-Hetukka Routalempi netissä Päästäkseen vieraaksi Kontiovaaran ohjelmaan, hän valehteli jääneensä lomamatkalla lumivyöryn alle, mutta oikeasti oli vain hukannut passinsa.
Osmoosi69 Routalempi netissä Nettikirjoittelija, joka antaa jatkuvasti negatiivistä palautetta. Hän on kommentoinut myös Pasilan poliisiaseman blogia ja sanoo tekevänsä näin, jotta normaalit ihmiset eivät enää vaivautuisi vaikuttamaan kansalaismielipiteeseen ja antaisivat siten höyrypäille kaiken vallan.
Neposen vaimon bestis Routalempi netissä Neponen pyysi häntä auttamaan Pöystiä luopumaan tunteistaan kilahdusherkkää Hennaa kohtaan.
Pasi Mattila Traileridarra Alkoholisoitunut elokuvakriitikko, joka aikoinaan oli Pöystin tavoin kärsinyt myös leffatraileridarrasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Jalonen, Miika: Mies Pasilan takana 16.2.2009. Yle TV2.
 2. Pasila (2.tuotantokausi) Filmiteollisuus. Arkistoitu 7.2.2009. Viitattu 1.4.2009.
 3. Ääninäytteli Pankkiryöstäjä "Jaksa Jokusta" jaksossa Toteemieläin sekä Tuupolan kunnanjohtajaa jaksossa Kiinalainen työvoima.
 4. Ääninäytteli Samia jaksossa Algamis.
 5. a b Ääninäytteli itseään jaksossa Mutsis oli.
 6. Lauloi Jemmica Laamasen laulun Heitä minut seinään, sinä ihana villisonni jaksossa Stalkkeri .
 7. Lauloi Andy Suonsilmän laulun Karrelle palanut enkeli samannimisessä jaksossa.
 8. Oli urheiluselostajan äänenä jaksossa Brasilian pojat.
 9. Oli trailerikertojan äänenä jaksossa Traileridarra.
 10. Oli luonto-ohjelman kertojaääni jaksossa Koala vs. valkohai.
 11. Obaman ääni jaksossa Obama.
 12. a b c d e f g h i Yleisradio Oy: Pasilassa seikkailevat hahmot ohjelmat.yle.fi. Viitattu 4.3.2009.
 13. Jaksossa Puolesta ja vastaan Pöysti tekee Facebook-profiilin, jossa tämä vuosiluku tulee ilmi.
 14. Jaksossa Toteemieläin Pöysti toteaa "olevansa tulessa" pidätettyään narkomaanin ja sekä kirveen kanssa riehuvan Mikkosen.
 15. Jaksossa Toteemieläin Pöysti joutuu pankkiryöstäjien panttivangiksi.
 16. Selviää jaksossa Algamis.
 17. Jaksossa Mutsis oli Pöysti kääntyi buddhalaiseksi lähdettyään Goalle ja tavattuaan siellä Dalai-laman, tosin vain mielikuvituksessaan.
 18. Jaksossa Vasikka.
 19. Selviää jaksossa Laillinen bordelli.
 20. Selviää jaksossa Olympiavoittaja.
 21. Selviää jaksossa Mutsis oli.
 22. Selviää jaksossa Kerjäläiset.
 23. Selviää jaksossa Reetta Ruusu.
 24. a b Selviää jaksossa Salaviina.
 25. Jaksossa Apulaiskaupunginjohtaja.
 26. Jaksossa Toteemieläin Routalempi kiroaa sitä, että Pöysti esti häntä ampumasta pankkiryöstäjiä, mutta pääsee myöhemmin ampumaan pakoautoa.
 27. Jaksossa Orvot koirat Routalempi ampuu singolla taloa, jossa on sisällä koira, mutta Pöysti saa syyt niskoilleen.
 28. Jaksossa Toteemieläin Pekka haluaa käyttää koodinimiä, mikä ajaa muut hermoromahduksen partaalle.
 29. Jaksossa Toteemieläin Helga haluaisi ampua pankkia, missä Pöysti oli panttivankina.
 30. Jaksossa Linnoittautuneet vanhukset Hänen isänsä Helge ei ole edes tunnistavinaan tytärtään.
 31. Jaksossa Mutsis oli, jossa Pöysti saa lähteä töistä, hän myöntää aina pelänneensä Helgaa.
 32. Selviää jaksossa Algamis Kontiovaaran haastatellessa larppaaja Samia.
 33. Jaksossa Kiinalainen työvoima.
 34. Jaksossa Linnoittautuneet vanhukset Pöysti käyttää hyväkseen sitä, että Kontiovaara tulee tekemään juttua piiritystilanteesta.
 35. Selviää jaksossa Orvot koirat
 36. Jaksossa Apulaiskaupunginjohtaja vaimo pettää Jorma Hyvärisen kanssa miestään.
 37. Yleisradio Oy: Pasilan Jaksot ohjelmat.yle.fi. Viitattu 7.3.2009.
 38. Ei ole selvyyttä, onko tämä suomalainen tyttöystävä.
 39. Syntymävuosi käy ilmi Repomiehen diaesityksestä.
 40. Repomiehen mukaan.
 41. Kysy.fi[vanhentunut linkki] Helsingin kaupunginkirjasto. Viitattu 12.4.2015.
 42. Levyttääkö aikuisrokin ikoni Andy Suonsilmä? Yle 3.3.2011. Viitattu 12.4.2015.
 43. Jaksossa Toteemieläin Pöysti tivaa omituisia tietoja hölmistyneeltä naiselta.
 44. Jaksossa Stalkkeri Pöysti käy nettitreffeillä, mutta päätyy vain haukkumaan erilaisia ihmisryhmiä.
 45. Jaksossa Laillinen bordelli Pöysti ei ensin tiedä harrastavansa seksiä prostitoidun kanssa, mutta asia selviää hänelle, kun nainen vaatii rahaa.
 46. Ullan mukaan Pöysti on tunnevammainen, sillä hän oli käynyt kolmessa päivässä kolmesti treffeillä.
 47. Pöystin mukaan.
 48. Pöystin ja Neposen mukaan.
 49. Itse Ninnistä ei ole kuvaa.
 50. Itse Johnsonia ei nähdä sarjassa.
 51. Jaksossa Algamis.
 52. Jaksossa Reetta Ruusu.
 53. Jaksossa Mutsis oli.
 54. Jaksossa Toteemieläin.
 55. Järjestyksessä Pekka, Jaakko ja Jokke.
 56. Mauri Saksala sanoi olevansa veljeksistä yhdeksäs ja "klassinen keskimmäinen lapsi".
 57. Itse Jaanasta ei ole kuvaa.
 58. Itse Jukasta ei ole kuvaa.
 59. Kun Pöysti on lähdössä isänsä asuinalueelta, hän sanoo Repomiehelle olevansa kolmen kilometrin päässä.