Luettelo valtioista niiden sotilaallisen vahvuuden mukaan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo valtioista niiden sotilaallisen vahvuuden mukaan. Luettelossa on otettu huomioon vain asevoimien henkilövahvuudet joissa on huomioitu reservien määrät, puolisotilaallisten joukkojen määrä ja aktiivi joukkojen määrä.

Luettelossa ei ole poliisivoimia. Osa valtioissa kuten Costa Ricassa ja Panamassa ei ole asevoimia mutta niillä on puolisotilaallisia joukkoja.Tiedot ovat otettu Lontoossa toimivalta tutkimuslaitoksen International Institute for Strategic Studiesien (IISS) arvoista.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Aktiivijoukkojen määrä Reservijoukkojen määrä Puolisotilaallistenjoukkojen määrä Yhteensä
 Afganistan 195 000 0 136 100 331 100
 Albania 14 250 5000 500 19 750
 Algeria 130 000 150 000 143 500 423 500
 Angola 107 000 0 10 000 117 000
 Antigua ja Barbuda 170 75 0 245
 Argentiina 73100 0 31 240 104 340
 Armenia 46 684 210 000 4 748 261 432
 Australia 56 922 23 440 0 80 362
 Itävalta 22 800 27 000 0 49 800
 Azerbaidžan 66 950 300 000 15 000 381 950
 Bahama 860 0 0 860
 Bahrain 8200 0 11 260 19 460
 Bangladesh[5] 400 000 228 5000 68 000 2 753 000[6]
 Barbados 610 430 0 1 040
 Valko-Venäjä 62 000 289 500 110 000 461 500
 Belgia 34 336 1 400 0 35 736
 Belize 1 050 700 0 1 750
 Benin 4 750 0 2 500 7 250
 Bhutan 8 000 0 1 000 9 000
 Bolivia 4 6100 0 3 7100 83 200
 Bosnia ja Hertsegovina 10 500 0 0 10 500
 Botswana 9000 0 1 500 10 500
 Brasilia 318 480 134 000 0 39 500 0 2 053 480
 Brunei 7 000 700 2 250 9 950
 Bulgaria 37 100 302 500 16 000 355 600
 Burkina Faso 1 1200 0 250 11 450
 Myanmar 406000 0 72 000 478 000
 Burundi 20 000 0 31 050 51 050
 Kambodža 124 300 0 67 000 191 300
 Kamerun 14 100 0 9 000 23 100
 Kanada 92 000 51 000 4 500 147 500
 Kap Verde 1 200 0 0 1 200
 Keski-Afrikan tasavalta 2 150 0 1 000 3 150
 Tšad 25 350 0 9 500 34 850
 Chile 59 059 40 000 44 712 143 771
Kiinan kansantasavalta 228 500 0 510 000 413 200 0 6 927 000
 Kolumbia 466 713 790 000 170 735 1 427 448 [7]
 Costa Rica 0 0 98 00 9 800
 Kroatia 16 550 21 000 3 000 40 550
 Kuuba 49 000 39 000 26 500 114 500
 Kypros 12 000 50 000 750 62 750
 Tšekki 23 650 0 310 0 26 750
 Norsunluurannikko 170 50 100 00 1 500 28 550
 Kongon demokraattinen tasavalta 144 000 0 1 400 145 400
Korean demokraattinen kansantasavalta 1190 000 600 000 588 9000 7 679 000
 Tanska 22 986 60 000 0 82 986
 Djibouti 16 962 15 234 1 500 33 696
 Dominikaaninen tasavalta 24 500 0 15 000 39 500
 Ecuador 58 483 118 000 500 176 983
 Egypti 438 500 479 000 397 000 1 314 500
 El Salvador 15 500 9 900 17 000 42 400
 Päiväntasaajan Guinea 1 320 0 2 000 3 320
 Eritrea 201 750 120 000 0 321 750
 Viro 5 750 30 000 12 000 47 750
 Etiopia 138 000 0 0 138 000
 Fidži 3 500 6 000 0 9 500
 Suomi 37 500 230 000 2 800 270 300[8]
 Ranska 215 019 27 680 853 58 328 057[9]
 Gabon 4 700 0 2 000 6 700
 Gambia 800 0 0 800
 Georgia 37 825 140 000 11 700 189 525[10][11]
 Saksa 180 676 40 320 0 220 996[12]
 Ghana 155 00 0 0 15 500
 Kreikka 109 070 216 650 40 00 329 720
 Guatemala 15 212 63 86 3 19 000 98 075
 Guinea 12 300 0 7 000 19 300
 Guinea-Bissau 4 450 0 2 000 6 450
 Guyana 1 100 670 1 500 3 270
 Haiti 0 0 2 000 2 000
 Honduras 12 000 60 000 80 00 80 000
 Unkari 22 587 44 000 12 000 78 587
 Islanti 0 0 230 230
 Intia 132 545 0 115 500 0 228 840 7 4 768 857
 Indonesia 413 537 400 000 1 093 537 255 4617 00 [13]
 Iran 523 000 350 000 40 000 913 000
 Irak 271500 0 528 500 800 000
 Irlanti 9 500 4 371 0 13 871
 Israel 176 500 465 000 8 000 649 500
 Italia 174 043 4 1867 163228 379 138[14]
 Jamaika 2 830 953 0 3 783
 Japani 247 764 57 899 12 250 317 913
 Jordania 100 500 65 000 15 000 180 500
 Kazakstan 49 000 0 80 500 153 994 37
 Kenia 24 120 0 5 000 29 120
 Kosovo 3 300 0 0 3 300[15][16][17]
 Kuwait 15 500 23 700 7 100 46 300
 Kirgisia 10 900 0 9 500 20 400
 Laos 2 9100 0 100 000 129 100
 Latvia 4 600 10 666 0 15 266
 Libanon 60 000 0 40 000 100 000
 Lesotho 2 000 0 0 2 000
 Liberia 2 400 0 0 2 400
 Libya 7 000 400 00 0 47 000
 Liettua 10 640 67 00 14 600 31 940
 Luxemburg 900 0 612 1 512
 Madagaskar 13 500 0 8 100 21 600
 Malawi 5300 0 15 00 6 800
 Malesia 109 000 51 600 269 300 429 900
 Mali 7 350 0 7 800 15 150
 Malta 1 954 173 0 2 127
 Mauritania 15 870 0 5 000 20 870
 Mauritius 0 0 2 000 2 000
 Meksiko 280 000 87 344 515 00 418 844
 Moldova 5 354 579 71 23 79 65 704
 Mongolia 10 000 137 000 7 200 154 200
 Montenegro 2 984 0 101 00 13 084
 Marokko 195 800 150 000 50 000 395 800
 Mosambik 1 1200 0 0 11 200
 Namibia 9 200 0 6 000 15 200
   Nepal 957 53 0 62 000 157 753
 Alankomaat 37 400 3 200 5 900 46 500
 Uusi-Seelanti 9 637 2 314 0 11 951
 Nicaragua 12 000 0 0 12 000
 Niger 53 00 0 54 00 10 700
 Nigeria 800 00 0 82 000 162 000
 Norja 230 00 600 00 0 83 000[18]
 Oman 426 00 0 4 400 47 000
 Pakistan 643 800 500 000 304 000 1 447 800
Palestiinan lippu Palestiina 0 0 560 00 56 000
 Panama 0 0 12 000 12 000
 Papua-Uusi-Guinea 3 100 0 0 3 100
 Paraguay 1 0650 164 500 14 800 189 950
 Peru 115 000 188 000 770 00 380 000
 Filippiinit 125 000 131 000 40 500 296 500
 Puola 99 300 20 000 73 400 192 700
 Portugali 328 75 210 930 477 00 291 505
 Qatar 11 800 0 0 11 800
 Pohjois-Makedonia 8 000 4 850 0 12 850
 Kongon tasavalta 10 000 0 20 00 12 000
 Romania 73 900 450 00 79 900 22 215 421
 Venäjä 4 500 000 13 500 000 474 000 198 800[19]
 Ruanda 33 000 0 2 000 35 000
 Saudi-Arabia 233 500 0 155 00 249 000
 Senegal 13 620 0 5 000 18 620
 Serbia 281 84 501 71 100 00 88 355
 Seychellit 200 0 450 650
 Sierra Leone 10 500 0 0 10 500
 Singapore 71 600 950 000 0 1 021 600
 Slovakia 22 610 0 0 22 610
 Slovenia 7 300 15 00 0 8 800
 Somalia 20 000 24 000 0 44 000
 Etelä-Afrikka 62 082 15 071 12 382 89 535
Korean tasavalta 630 000 297 000 0 130 000 3 730 000
 Espanja 132 798 5 000 82 692 220 490[20]
 Sri Lanka 280 000 5 500 92 600 378 100
 Sudan 109 300 85 000 17 500 211 800
 Etelä-Sudan 140 000 0 0 140 000
 Suriname 18 40 0 0 1 840
 Ruotsi 19 951 31 014 800 51 765[21]
 Sveitsi 22 650 161 250 740 00 257 900
 Syyria 125 000 0 125 000 250 000[22]
Kiinan tasavalta 215 000 1 657 000 17 000 1 889 000
 Tadžikistan 8 800 0 7 500 16 300
 Tansania 27 000 80 000 1 400 108 400
 Thaimaa 305 860 200 000 158 700 664 560
 Itä-Timor 1 332 0 0 1 332
 Togo 8 550 0 750 9 300
 Trinidad ja Tobago 4 063 0 0 4 063
 Tunisia 35 800 0 12 000 47 800
 Turkki 471 075 378 700 186 320 1 036 095
 Turkmenistan 2 2000 0 0 22 000
 Uganda 4 5000 0 1 800 46 800
 Ukraina 250 800 700 000 84 900 1 035 700[23]
 Yhdistyneet arabiemiirikunnat 51 000 0 0 51 000
 Yhdistynyt kuningaskunta 160 340 73 970 0 234 310[24][25][26]
 Yhdysvallat 136 175 5 850 880 14 000 2 226 635[27]
 Uruguay 24 621 0 818 25 439
 Uzbekistan 48 000 0 20 000 68 000
 Venezuela 11 5 000 8 000 0 123 000
 Vietnam 482 000 3 000 000 40 000 3 522 000
 Jemen 66700 0 71 200 137 900
 Sambia 15 100 3 000 1400 19 500
 Zimbabwe 29 000 0 218 00 50 800

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. (3 February 2010) The Military Balance 2010. London: Routledge. ISBN 1857435575. 
  2. (2 March 2011) The Military Balance 2011. London: Routledge. ISBN 1857436067. 
  3. (7 March 2012) The Military Balance 2012. London: Routledge. ISBN 1857436423. 
  4. (14 March 2013) The Military Balance 2013. London: Routledge. ISBN 1857436806. 
  5. http://www.defence.gov.au/whitepaper/docs/defenceissuespaper2014.pdf Defence Issues Paper 2014 p. 29
  6. The 10 Biggest Military Reserves in the World therichest.com. Viitattu 22 June 2015.
  7. Military Personnel 2014 mindefensa.gov.co. Viitattu 1 April 2014. Spanish
  8. The Finnish Defense Force Annual Report 2014 20 March 2015. Defence Command Public Information Division. Viitattu 29 July 2015.
  9. Key defence figures 2014 Defense.gouv.fr. fr (HTML Version)
  10. [1], 2013(saksaksi)
  11. [2], 2014(saksaksi)
  12. Federal Ministry of Defence - Military Personnel May 2015
  13. http://www.djpp.kemenkumham.go.id/arsip/bn/2011/bn585-2011lmp.pdf
  14. Ministero della Difesa - Documento ProgrammaticoPluriennale per la Difesaper il triennio 2014 - 2016 June 2014
  15. "Kosovo's security force launched", 21 January 2009. Luettu 19 December 2011. 
  16. "Kosovo: Security or militarisation?", 21 January 2011. Luettu 19 December 2011. 
  17. "Bush OKs supplying arms to Kosovo", 19 March 2008. Luettu 19 December 2011. 
  18. http://mil.no/organisation/about/Factsandfigures/Pages/default.aspx
  19. RIA Novosti via - Audit Chamber 2013
  20. Ministerio de Defensa - Military Budget 2012
  21. http://www.forsvarsmakten.se/sv/information-och-fakta/forsvarsmakten-i-siffror/
  22. http://www.nytimes.com/2015/04/29/world/middleeast/an-eroding-syrian-army-points-to-strain.html?_r=0
  23. Announcement of defense ministry 2014
  24. gov.uk MoD - regular personnel table 2-page 8. 1. April 2015.
  25. gov.uk MoD – reserves and cadet strengths table 1a-page 10. April 2014.
  26. gov.uk MoD - reserves and cadet strengths table 4 page 13. See note 2. April 2014.
  27. asevoimat Strength Figures for December 31 2013 United States Department of Defense. Viitattu 21 February 2014.