Luettelo valtioista niiden sotilaallisen vahvuuden mukaan

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo valtioista niiden sotilaallisen vahvuuden mukaan. Luettelossa on otettu huomioon vain asevoimien henkilövahvuudet joissa on huomioitu reservien määrät, puolisotilaallisten joukkojen määrä ja aktiivi joukkojen määrä.

Luettelossa ei ole poliisivoimia. Osa valtioissa kuten Costa Ricassa ja Panamassa ei ole asevoimia mutta niillä on puolisotilaallisia joukkoja.Tiedot ovat otettu Lontoossa toimivalta tutkimuslaitoksen International Institute for Strategic Studiesien (IISS) arvoista.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Aktiivijoukkojen määrä Reservijoukkojen määrä Puolisotilaallistenjoukkojen määrä Yhteensä
Afganistanin lippu Afganistan 195 000 0 136 100 331 100
Albanian lippu Albania 14 250 5000 500 19 750
Algerian lippu Algeria 130 000 150 000 143 500 423 500
Angolan lippu Angola 107 000 0 10 000 117 000
Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda 170 75 0 245
Argentiinan lippu Argentiina 73100 0 31 240 104 340
Armenian lippu Armenia 46 684 210 000 4 748 261 432
Australian lippu Australia 56 922 23 440 0 80 362
Itävalta 22 800 27 000 0 49 800
Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 66 950 300 000 15 000 381 950
Bahaman lippu Bahama 860 0 0 860
Bahrainin lippu Bahrain 8200 0 11 260 19 460
Bangladeshin lippu Bangladesh[5] 400 000 228 5000 68 000 2 753 000[6]
Barbadoksen lippu Barbados 610 430 0 1 040
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 62 000 289 500 110 000 461 500
Belgian lippu Belgia 34 336 1 400 0 35 736
Belizen lippu Belize 1 050 700 0 1 750
Beninin lippu Benin 4 750 0 2 500 7 250
Bhutanin lippu Bhutan 8 000 0 1 000 9 000
Bolivian lippu Bolivia 4 6100 0 3 7100 83 200
Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina 10 500 0 0 10 500
Botswanan lippu Botswana 9000 0 1 500 10 500
Brasilian lippu Brasilia 318 480 134 000 0 39 500 0 2 053 480
Brunein lippu Brunei 7 000 700 2 250 9 950
Bulgarian lippu Bulgaria 37 100 302 500 16 000 355 600
Burkina Fason lippu Burkina Faso 1 1200 0 250 11 450
Myanmarin lippu Myanmar 406000 0 72 000 478 000
Burundin lippu Burundi 20 000 0 31 050 51 050
Kambodža 124 300 0 67 000 191 300
Kamerun 14 100 0 9 000 23 100
Kanada 92 000 51 000 4 500 147 500
Kap Verde 1 200 0 0 1 200
Keski-Afrikan tasavalta 2 150 0 1 000 3 150
Tšadin lippu Tšad 25 350 0 9 500 34 850
Chilen lippu Chile 59 059 40 000 44 712 143 771
Kiinan kansantasavalta 228 500 0 510 000 413 200 0 6 927 000
Kolumbia 466 713 790 000 170 735 1 427 448 [7]
Costa Rican lippu Costa Rica 0 0 98 00 9 800
Kroatia 16 550 21 000 3 000 40 550
Kuuba 49 000 39 000 26 500 114 500
Kypros 12 000 50 000 750 62 750
Tšekin lippu Tšekki 23 650 0 310 0 26 750
Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko 170 50 100 00 1 500 28 550
Kongon demokraattinen tasavalta 144 000 0 1 400 145 400
Korean demokraattinen kansantasavalta 1190 000 600 000 588 9000 7 679 000
Tanskan lippu Tanska 22 986 60 000 0 82 986
Djiboutin lippu Djibouti 16 962 15 234 1 500 33 696
Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta 24 500 0 15 000 39 500
Ecuadorin lippu Ecuador 58 483 118 000 500 176 983
Egyptin lippu Egypti 438 500 479 000 397 000 1 314 500
El Salvadorin lippu El Salvador 15 500 9 900 17 000 42 400
Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea 1 320 0 2 000 3 320
Eritrean lippu Eritrea 201 750 120 000 0 321 750
Viron lippu Viro 5 750 30 000 12 000 47 750
Etiopia 138 000 0 0 138 000
Fidži 3 500 6 000 0 9 500
Suomen lippu Suomi 37 500 230 000 2 800 270 300[8]
Ranskan lippu Ranska 215 019 27 680 853 58 328 057[9]
Gabon 4 700 0 2 000 6 700
Gambia 800 0 0 800
Georgia 37 825 140 000 11 700 189 525[10][11]
Saksan lippu Saksa 180 676 40 320 0 220 996[12]
Ghana 155 00 0 0 15 500
Kreikka 109 070 216 650 40 00 329 720
Guatemala 15 212 63 86 3 19 000 98 075
Guinea 12 300 0 7 000 19 300
Guinea-Bissau 4 450 0 2 000 6 450
Guyana 1 100 670 1 500 3 270
Haiti 0 0 2 000 2 000
Honduras 12 000 60 000 80 00 80 000
Unkarin lippu Unkari 22 587 44 000 12 000 78 587
Islannin lippu Islanti 0 0 230 230
Intia 132 545 0 115 500 0 228 840 7 4 768 857
Indonesia 413 537 400 000 1 093 537 255 4617 00 [13]
Iran 523 000 350 000 40 000 913 000
Irak 271500 0 528 500 800 000
Irlanti 9 500 4 371 0 13 871
Israelin lippu Israel 176 500 465 000 8 000 649 500
Italia 174 043 4 1867 163228 379 138[14]
Jamaika 2 830 953 0 3 783
Japani 247 764 57 899 12 250 317 913
Jordania 100 500 65 000 15 000 180 500
Kazakstan 49 000 0 80 500 153 994 37
Kenia 24 120 0 5 000 29 120
Kosovon lippu Kosovo 3 300 0 0 3 300[15][16][17]
Kuwait 15 500 23 700 7 100 46 300
Kirgisia 10 900 0 9 500 20 400
Laos 2 9100 0 100 000 129 100
Latvia 4 600 10 666 0 15 266
Libanon 60 000 0 40 000 100 000
Lesotho 2 000 0 0 2 000
Liberia 2 400 0 0 2 400
Libya 7 000 400 00 0 47 000
Liettua 10 640 67 00 14 600 31 940
Luxemburg 900 0 612 1 512
Madagaskarin lippu Madagaskar 13 500 0 8 100 21 600
Malawin lippu Malawi 5300 0 15 00 6 800
Malesian lippu Malesia 109 000 51 600 269 300 429 900
Malin lippu. Mali 7 350 0 7 800 15 150
Maltan lippu Malta 1 954 173 0 2 127
Mauritanian lippu Mauritania 15 870 0 5 000 20 870
Mauritiuksen lippu Mauritius 0 0 2 000 2 000
Meksikon lippu Meksiko 280 000 87 344 515 00 418 844
Moldovan lippu Moldova 5 354 579 71 23 79 65 704
Mongolian lippu Mongolia 10 000 137 000 7 200 154 200
Montenegron lippu Montenegro 2 984 0 101 00 13 084
Marokon lippu Marokko 195 800 150 000 50 000 395 800
Mosambikin lippu Mosambik 1 1200 0 0 11 200
Namibian lippu Namibia 9 200 0 6 000 15 200
Nepalin lippu Nepal 957 53 0 62 000 157 753
Alankomaiden lippu Alankomaat 37 400 3 200 5 900 46 500
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 9 637 2 314 0 11 951
Nicaraguan lippu Nicaragua 12 000 0 0 12 000
Nigerin lippu Niger 53 00 0 54 00 10 700
Nigerian lippu Nigeria 800 00 0 82 000 162 000
Norjan lippu Norja 230 00 600 00 0 83 000[18]
Omanin lippu Oman 426 00 0 4 400 47 000
Pakistanin lippu Pakistan 643 800 500 000 304 000 1 447 800
Palestiinan lippu Palestiina 0 0 560 00 56 000
Panaman lippu Panama 0 0 12 000 12 000
Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 3 100 0 0 3 100
Paraguayn lippu Paraguay 1 0650 164 500 14 800 189 950
Perun lippu Peru 115 000 188 000 770 00 380 000
Filippiinit 125 000 131 000 40 500 296 500
Puolan lippu Puola 99 300 20 000 73 400 192 700
Portugalin lippu Portugali 328 75 210 930 477 00 291 505
Qatarin lippu Qatar 11 800 0 0 11 800
Pohjois-Makedonian lippu Pohjois-Makedonia 8 000 4 850 0 12 850
Kongon tasavalta 10 000 0 20 00 12 000
Romanian lippu Romania 73 900 450 00 79 900 22 215 421
Venäjän lippu Venäjä 4 500 000 13 500 000 474 000 198 800[19]
Ruandan lippu Ruanda 33 000 0 2 000 35 000
Saudi-Arabia Saudi-Arabia 233 500 0 155 00 249 000
Senegalin lippu Senegal 13 620 0 5 000 18 620
Serbian lippu Serbia 281 84 501 71 100 00 88 355
Seychellien lippu Seychellit 200 0 450 650
Sierra Leonen lippu Sierra Leone 10 500 0 0 10 500
Singaporen lippu Singapore 71 600 950 000 0 1 021 600
Slovakian lippu Slovakia 22 610 0 0 22 610
Slovenian lippu Slovenia 7 300 15 00 0 8 800
Somalian lippu Somalia 20 000 24 000 0 44 000
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 62 082 15 071 12 382 89 535
Korean tasavalta 630 000 297 000 0 130 000 3 730 000
Espanjan lippu Espanja 132 798 5 000 82 692 220 490[20]
Sri Lankan lippu Sri Lanka 280 000 5 500 92 600 378 100
Sudanin lippu Sudan 109 300 85 000 17 500 211 800
Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan 140 000 0 0 140 000
Surinamen lippu Suriname 18 40 0 0 1 840
Ruotsin lippu Ruotsi 19 951 31 014 800 51 765[21]
Sveitsin lippu Sveitsi 22 650 161 250 740 00 257 900
Syyrian lippu Syyria 125 000 0 125 000 250 000[22]
Kiinan tasavalta 215 000 1 657 000 17 000 1 889 000
Tadžikistanin lippu Tadžikistan 8 800 0 7 500 16 300
Tansanian lippu Tansania 27 000 80 000 1 400 108 400
Thaimaan lippu Thaimaa 305 860 200 000 158 700 664 560
Itä-Timor 1 332 0 0 1 332
Togon lippu Togo 8 550 0 750 9 300
Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 4 063 0 0 4 063
Tunisian lippu Tunisia 35 800 0 12 000 47 800
Turkin lippu Turkki 471 075 378 700 186 320 1 036 095
Turkmenistanin lippu Turkmenistan 2 2000 0 0 22 000
Ugandan lippu Uganda 4 5000 0 1 800 46 800
Ukrainan lippu Ukraina 250 800 700 000 84 900 1 035 700[23]
Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 51 000 0 0 51 000
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta 160 340 73 970 0 234 310[24][25][26]
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 136 175 5 850 880 14 000 2 226 635[27]
Uruguayn lippu Uruguay 24 621 0 818 25 439
Uzbekistanin lippu Uzbekistan 48 000 0 20 000 68 000
Venezuelan lippu Venezuela 11 5 000 8 000 0 123 000
Vietnamin lippu Vietnam 482 000 3 000 000 40 000 3 522 000
Jemen 66700 0 71 200 137 900
Sambian lippu Sambia 15 100 3 000 1400 19 500
Zimbabwen lippu Zimbabwe 29 000 0 218 00 50 800

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. (3 February 2010) The Military Balance 2010. London: Routledge. ISBN 1857435575. 
  2. (2 March 2011) The Military Balance 2011. London: Routledge. ISBN 1857436067. 
  3. (7 March 2012) The Military Balance 2012. London: Routledge. ISBN 1857436423. 
  4. (14 March 2013) The Military Balance 2013. London: Routledge. ISBN 1857436806. 
  5. http://www.defence.gov.au/whitepaper/docs/defenceissuespaper2014.pdf Defence Issues Paper 2014 p. 29
  6. The 10 Biggest Military Reserves in the World therichest.com. Viitattu 22 June 2015.
  7. Military Personnel 2014 mindefensa.gov.co. Viitattu 1 April 2014. Spanish
  8. The Finnish Defense Force Annual Report 2014 20 March 2015. Defence Command Public Information Division. Viitattu 29 July 2015.
  9. Key defence figures 2014 Defense.gouv.fr. fr (HTML Version)
  10. [1], 2013(saksaksi)
  11. [2], 2014(saksaksi)
  12. Federal Ministry of Defence - Military Personnel May 2015
  13. http://www.djpp.kemenkumham.go.id/arsip/bn/2011/bn585-2011lmp.pdf
  14. Ministero della Difesa - Documento ProgrammaticoPluriennale per la Difesaper il triennio 2014 - 2016 June 2014
  15. "Kosovo's security force launched", 21 January 2009. Luettu 19 December 2011. 
  16. "Kosovo: Security or militarisation?", 21 January 2011. Luettu 19 December 2011. 
  17. "Bush OKs supplying arms to Kosovo", 19 March 2008. Luettu 19 December 2011. 
  18. http://mil.no/organisation/about/Factsandfigures/Pages/default.aspx
  19. RIA Novosti via - Audit Chamber 2013
  20. Ministerio de Defensa - Military Budget 2012
  21. http://www.forsvarsmakten.se/sv/information-och-fakta/forsvarsmakten-i-siffror/
  22. http://www.nytimes.com/2015/04/29/world/middleeast/an-eroding-syrian-army-points-to-strain.html?_r=0
  23. Announcement of defense ministry 2014
  24. gov.uk MoD - regular personnel table 2-page 8. 1. April 2015.
  25. gov.uk MoD – reserves and cadet strengths table 1a-page 10. April 2014.
  26. gov.uk MoD - reserves and cadet strengths table 4 page 13. See note 2. April 2014.
  27. asevoimat Strength Figures for December 31 2013 United States Department of Defense. Viitattu 21 February 2014.