Luettelo Formula 1 -valmistajista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo vähintään yhteen Formula 1:n MM-sarjan kilpailuun osallistuneista valmistajista. Pisteet on laskettu kaudesta 1958 lähtien, jolloin valmistajien mestaruudesta kilpailtiin ensimmäistä kertaa.[1] Kaikkia pisteitä ei laskettu mukaan lopputuloksiin kauteen 1990 saakka, joten ainoastaan lasketut pisteet ovat luettelossa. Tilastot on päivitetty Singaporen GP 2019 jälkeen.

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 

A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Saksa AFM 19521953 0 0 4 0 0 0 0 0[2][3]
Ranska AGS 19861991 0 0 46 0 0 0 0 2[4][5]
Italia Alfa Romeo 19501951,
19791985
0 2 110 12 11 26 14 50[6][7]
Yhdistynyt kuningaskunta Alta 19501952 0 0 5 0 0 0 0 0[8][9]
Uusi-Seelanti Amon 1974 0 0 3 0 0 0 0 0[10][11]
Italia Andrea Moda 1992 0 0 13 0 0 0 0 0[12][13]
Sveitsi Apollon 1977 0 0 1 0 0 0 0 0[14]
Yhdistynyt kuningaskunta Arrows 19782002 0 0 382 0 0 8 1 142[15][16]
Italia Arzani-Volpini 1955 0 0 1 0 0 0 0 0[17]
Yhdistynyt kuningaskunta Aston-Butterworth 1953 0 0 4 0 0 0 0 0[18][19]
Yhdistynyt kuningaskunta Aston Martin 19591960 0 0 11 0 0 0 0 0[20][21]
Italia ATS 1963 0 0 5 0 0 0 0 0[22][23]
Saksa ATS 19771984 0 0 101 0 0 0 0 7[24][25]

B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Yhdistynyt kuningaskunta BAR 19992005 0 0 118 2 0 15 0 227[26][27]
Saksa Behra-Porsche 1960 0 0 2 0 0 0 0 0[28][29]
Sveitsi Bellasi 19701971 0 0 6 0 0 0 0 0[30][31]
Yhdistynyt kuningaskunta, Italia Benetton 19862001 1 2 260 15 27 102 36 851,5[32][33]
Saksa BMW Sauber 2006-2009 0 0 70 1 1 17 2 308[a]
Alankomaat Boro 19761977 0 0 7 0 0 0 0 0[35][36]
Yhdistynyt kuningaskunta Brabham 19621992 2 4 402 39 35 119 42 843[37][38]
Yhdistynyt kuningaskunta Brawn GP 2009 1 1 17 5 8 15 4 172[39][40]
Yhdistynyt kuningaskunta BRM 1951, 19541977 1 1 197 11 17 61 15 385[41][42]
Yhdistynyt kuningaskunta BRP 19631964 0 0 13 0 0 1 0 11[43][44]
Ranska Bugatti 1956 0 0 1 0 0 0 0 0[45][46]

C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Malesia Caterham 2012-2014 0 0 56 0 0 0 0[47][48]
Italia Cisitalia 1952 0 0 1 0 0 0 0[49]
Italia Coloni 19871992 0 0 82 0 0 0 0[50][51]
Yhdistynyt kuningaskunta Connaught 19521959 0 0 17 0 0 0 0[52][53]
Yhdistynyt kuningaskunta Connew 1972 0 0 2 0 0 0 0[54][55]
Yhdistynyt kuningaskunta Cooper 1950, 19521969 2 2 114 12 16 8 301[56][57]

D[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Italia Dallara 19881992 0 0 80 0 0 0 15[58][59]
Italia De Tomaso 19611963, 1970 0 0 10 0 0 0 0[60][61]
Yhdistynyt kuningaskunta Derrington-Francis 1964 0 0 1 0 0 0 0[62][63]

E[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Yhdysvallat Eagle 19661968 0 0 25 0 1 2 2 17[64][65]
Saksa Eifelland 1972 0 0 8 0 0 0 0 0[66]
Yhdistynyt kuningaskunta Emeryson 1956, 19611962 0 0 4 0 0 0 0 0[67][68]
Itä-Saksan lippu EMW 1953 0 0 1 0 0 0 0 0[69][70]
Belgia ENB 1962 0 0 1 0 0 0 0 0[71][72]
Yhdistynyt kuningaskunta Ensign 19731982 0 0 99 0 0 0 1 19[73][74]
Yhdistynyt kuningaskunta ERA 19501952 0 0 7 0 0 0 0 0[75][76]
Sveitsi EuroBrun 19881990 0 0 46 0 0 0 0 0[77][78]

F[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Yhdistynyt kuningaskunta Ferguson 1961 0 0 1 0 0 0 0 0[79][80]
Italia Ferrari 1950 16 15 986 225 238 766 252 8100,5
Brasilia Fittipaldi 19751982 0 0 119 0 0 3 0 44[81][82]
Italia Fondmetal 19911992 0 0 29 0 0 0 0 0[83][84]
Yhdistynyt kuningaskunta Footwork 19911996 0 0 97 0 0 1 0 25[85][86]
Intian lippu, Yhdistynyt kuningaskunta Force India 20082018 0 0 212 1 0 6 5 1039[b]
Italia Forti 19951996 0 0 27 0 0 0 0 0[89][90]
Yhdistynyt kuningaskunta Frazer Nash 1952 0 0 4 0 0 0 0 0[91][92]
Yhdistynyt kuningaskunta Fry 1959 0 0 1 0 0 0 0 0[93]
Yhdistynyt kuningaskunta FWRC 19751976 0 0 30 0 0 0 0 6

G[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Yhdistynyt kuningaskunta Gilby 19611963 0 0 6 0 0 0 0 0[94][95]
Ranska Gordini 19501956 0 0 40 0 0 2 1 0[c]

H[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Yhdysvallat Haas 2016- 0 0 77 0 0 0 1 195
Yhdistynyt kuningaskunta Hesketh 19731978 0 0 70 0 1 7 3 48[100][101]
Yhdistynyt kuningaskunta Hill 19731975 0 0 41 0 0 0 0 3[102][103]
Japani Honda 19641968, 20062008 0 0 80 2 3 3 3 154[104][105]
Espanja HRT 2010-2012 0 0 58 0 0 0 0 0[106][107]
Yhdistynyt kuningaskunta HWM 19511955 0 0 14 0 0 0 0 0[108][109]

J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Yhdistynyt kuningaskunta Jaguar 20002004 0 0 85 0 0 2 0 49[110][111]
Yhdistynyt kuningaskunta JBW 19591961 0 0 5 0 0 0 0 0[112][113]
Irlanti Jordan 19912005 0 0 250 2 4 19 2 291[114][115]

K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Saksa Kauhsen 1979 0 0 2 0 0 0 0 0[116]
Saksa Klenk 1954 0 0 1 0 0 0 0 0[117][118]
Japani Kojima 19761977 0 0 2 0 0 0 0 0[119][120]
Yhdysvallat Kurtis Kraft 19501960 0 0 12 6 5 17 7 0[121][122]

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Italia Lancia 19541955 0 0 8 2 0 0 1 0[123][124]
Ranska Larrousse 19871994 0 0 127 0 0 1 0 5[125][126]
Flag of South Africa (1928–1994).svg LDS 19621963, 1965, 19671968 0 0 5 1 0 0 0 0[127][128]
Yhdistynyt kuningaskunta LEC 1973, 1977 0 0 10 0 0 0 0 0[129][130]
Yhdistynyt kuningaskunta Leyton House 19901991 0 0 32 0 0 1 0 8[131][132]
Italia Life 1990 0 0 14 0 0 0 0 0[133][134]
Ranska Ligier 19761996 0 0 343 9 9 46 9 388[135][136]
Yhdistynyt kuningaskunta Lola 19621963, 19671968, 1997 0 0 148 1 0 3 0 43[d]
Yhdistynyt kuningaskunta Lotus 19581994 7 6 493 107 79 172 70 1 332[141][142]
Malesia Lotus 2010-2011 0 0 38 0 0 0 0 0
Yhdistynyt kuningaskunta Lotus F1 2012-2015 0 0 77 0 2 25 5 706
Yhdistynyt kuningaskunta Lyncar 1974 0 0 1 0 0 0 0 0[143][144]

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Japani Maki 19741976 0 0 8 0 0 0 0 0[145]
Yhdistynyt kuningaskunta Manor 2015-2016 0 0 40 0 0 0 0 1[146][147]
Yhdistynyt kuningaskunta March 19701977,
19811982,
19871992
0 0 27 4 3 13 7 172,5[148][149]
Ranska Martini 1978 0 0 7 0 0 0 0 0[150][151]
Venäjä Marussia 2012-2014 0 0 55 0 0 0 0 2[152]
Italia Maserati 1950, 19521960 0 1 70 10 9 34 15 6[e]
Ranska Matra 19671972 1 1 51 2 0 6 3 163[158][159]
Australia McGuire 1977 0 0 1 0 0 0 0 0[160]
Yhdistynyt kuningaskunta McLaren 1966 8 12 863 155 182 485 154 5290,5
Saksa Mercedes 19541955, 2010- 5 7 204 109 97 201 71 4900
Italia Merzario 19781979 0 0 31 0 0 0 0 0[161][162]
Venäjä Midland 2006 0 0 18 0 0 0 0 0[163][164]
Italia Milano 1950 0 0 1 0 0 0 0 0[165][166]
Italia Minardi 19852005 0 0 345 0 0 0 0 38[167][168]
Italia Modena 1991 0 0 16 0 0 0 0 0[169][170]

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Yhdistynyt kuningaskunta Onyx 19891990 0 0 26 0 0 0 0 6[171][172]
Italia OSCA 19511958 0 0 7 0 0 0 0 0[173][174]
Italia Osella 19801990 0 0 132 0 0 0 0 5[175][176]

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Yhdistynyt kuningaskunta Pacific 19941995 0 0 33 0 0 0 0 0[177][178]
Yhdysvallat Parnelli 19741976 0 0 16 0 0 0 1 6[179][180]
Yhdysvallat Penske 19741976 0 0 41 0 1 3 0 23[181][182]
Saksa Porsche 19571962 0 0 20 1 1 5 0 46[183][184]
Ranska Prost 19972001 0 0 83 0 0 3 0 35[185][186]

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Yhdistynyt kuningaskunta Racing Point 2019 0 0 15 0 0 0 0 46[f]
Yhdistynyt kuningaskunta RAM 19761977, 1980, 19831985 0 0 65 0 0 0 0 0[187][188]
Meksiko Rebaque 19781979 0 0 30 0 0 0 0 0[g]
Itävalta Red Bull 2005 4 4 280 61 61 165 65 4596,5
Ranska Renault 19771985, 20022011, 2016 2 2 381 51 35 98 31 1572
Saksa Rial 19881989 0 0 32 0 0 0 0 6[192][193]

S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Sveitsi Sauber 19932005, 2010- 0 0 416 0 0 10 3 592[h]
Yhdysvallat Scarab 1960 0 0 5 0 0 0 0 0[194][195]
Yhdistynyt kuningaskunta Scirocco 1963 0 0 7 0 0 0 0 0[196][197]
Yhdistynyt kuningaskunta Shadow 19731980 0 0 112 3 1 7 2 67,5[198][199]
Yhdistynyt kuningaskunta Shannon 1966 0 0 1 0 0 0 0 0[200][201]
Yhdistynyt kuningaskunta Simtek 19941995 0 0 21 0 0 0 0 0[202][203]
Yhdistynyt kuningaskunta Spirit 19831985 0 0 25 0 0 0 0 0[204][205]
Alankomaat Spyker 2007 0 0 17 0 0 0 0 1[206][207]
Kanada Stebro 1963 0 0 1 0 0 0 0 0[208][209]
Yhdistynyt kuningaskunta Stewart 19971999 0 0 49 1 1 5 0 47[210][211]
Japani Super Aguri 20062008 0 0 35 0 0 0 0 4[212][213]
Yhdistynyt kuningaskunta Surtees 19701978 0 0 123 0 0 2 4 53[214][215]

T[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Ranska Talbot 19501951 0 0 13 0 0 2 0 0[216][217]
Yhdysvallat Tec-Mec 1959 0 0 1 0 0 0 0 0[218][219]
Italia Tecno 19721973 0 0 13 0 0 0 0 1[220][221]
Flag of Hong Kong (1959–1997).svg Theodore 1978, 19811983 0 0 51 0 0 0 0 2[222][223]
Yhdistynyt kuningaskunta Token 1974 0 0 4 0 0 0 0 0[224][225]
Yhdistynyt kuningaskunta Toleman 19811985 0 0 70 1 0 3 2 26[226][227]
Italia Toro Rosso 2006 0 0 262 1 1 2 1 470
Japani Toyota 20022009 0 0 139 3 0 12 3 278,5[228][229]
Yhdistynyt kuningaskunta Trojan 1974 0 0 8 0 0 0 0 0[230][231]
Yhdistynyt kuningaskunta Tyrrell 19701998 1 2 430 14 23 84 20 617[232][233]

V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Yhdistynyt kuningaskunta Vanwall 19511960 1 0 30 7 10 ? 6 48[234][235]
Ranska Venturi 1992 0 0 16 0 0 0 0 1[236][237]
Saksa Veritas 1951-1953 0 0 6 0 0 0 0 0[238][239]
Venäjä Virgin 2010-2011 0 0 38 0 0 0 0 0[240][241]

W[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Yhdistynyt kuningaskunta Williams 1978 9 7 714 128 114 312 133 3555
Kanada Wolf 19771979 0 0 48 1 3 13 2 79[242][243]

Z[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Saksa Zakspeed 19851989 0 0 74 0 0 0 0 2[244][245]

Huomioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Laskettu BMW:n tuloksiin.[34]
  2. Force India ajautui talousvaikeuksiin kesken kauden 2018. Talli muutti kesken kauden uusien omistajiensa myötä nimensä Racing Point Force Indiaksi ennen Belgian GP:tä, menetti Unkarin GP:hen asti keräämänsä 59 pistettä ja aloitti pisteiden keräämisen alusta.[87][88]
  3. Gordinilla oli 1950-luvulla sekä Gordini että Simcan yhteistyönä Simca-Gordini.[96][97][98][99]
  4. Yannick Dalmas ajoi vuonna 1987 Australian GP:ssä viidenneksi, mutta ei saanut pisteitä, koska talli oli ilmoittanut vain yhden auton kaudelle ja hän ajoi toista autoa.[137][138][139][140]
  5. Masten Gregory ja Carroll Shelby eivät saaneet vuoden 1958 Italian GP:n neljännestä sijasta pisteitä, koska he ajoivat samalla autolla.[153][154][155][156][157]
  6. Racing Point käytti kaudella 2018 Force Indian samalle kaudelle valmistamaa ja ajamaa autoa. Kauden 2018 pisteet on laskettu Force Indialle.
  7. Rebaquen ainoa piste tuli Lotuksen valmistamalla autolla.[189][190][191]
  8. Sisältää kaudella 2019 Alfa Romeo Racing -nimellä kerätyt pisteet.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hawthorn's title in a season of tragedy ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  2. AFM (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  3. AFM Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  4. AGS (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  5. AGS Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  6. Alfa Romeo (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  7. Alfa Romeo Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  8. Alta (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  9. Alta Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  10. Amon (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  11. Amon Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  12. Andrea Moda (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  13. Moda Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  14. Apollon (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  15. Arrows (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  16. Arrows Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  17. Arzani-Volpini (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  18. Aston (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  19. Aston Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  20. Aston Martin (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  21. Aston Martin Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  22. ATS Ita (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  23. A.T.S. Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  24. ATS (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  25. ATS Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  26. BAR (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  27. BAR Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  28. Behra-Porsche (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  29. Behra-Porsche Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  30. Bellasi (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  31. Bellasi Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  32. Benetton (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  33. Benetton Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  34. BMW (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  35. Boro (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  36. Boro Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  37. Brabham (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  38. Brabham Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  39. Brawn (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  40. Brawn Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  41. BRM (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  42. BRM Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  43. BRP (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  44. BRP Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  45. Bugatti (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  46. Bugatti Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  47. Caterham (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  48. Caterham Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  49. Cisitalia (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  50. Coloni (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  51. Coloni Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  52. Connaught (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  53. Connaught Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  54. Connew (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  55. Connew Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  56. Cooper (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  57. Cooper Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  58. Dallara (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  59. Dallara Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  60. De Tomaso (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  61. De Tomaso Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  62. Derrington-Francis (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  63. Derrington-Francis Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  64. Eagle (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  65. Eagle Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  66. Eifelland (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  67. Emeryson (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  68. Emeryson Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  69. EMW (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  70. EMW Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  71. ENB (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  72. ENB Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  73. Ensign (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  74. Ensign Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  75. ERA (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  76. ERA Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  77. EuroBrun (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  78. Euro Brun Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  79. Ferguson (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  80. Ferguson Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  81. Fittipaldi (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  82. Fittipaldi Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  83. Fondmetal (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  84. Fondmetal Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  85. Footwork (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  86. Footwork Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  87. Noble, Jonathan: New Racing Point Force India team granted official F1 entry F1 News. 23.8.2018. Autosport.com. Viitattu 29.8.2018. (englanniksi)
  88. Force India claim 18 points after ‘almost perfect’ Spa weekend F1 News. 26.8.2018. Formula 1.com. Viitattu 29.8.2018. (englanniksi)
  89. Forti (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  90. Forti Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  91. Frazer-Nash (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  92. Frazer-Nash Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  93. Fry (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  94. Gilby (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  95. Gilby Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  96. Gordini (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  97. Gordini Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  98. Simca-Gordini (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  99. Simca-Gordini Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  100. Hesketh (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  101. Hesketh Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  102. Hill (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  103. Hill Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  104. Honda (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  105. Honda Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  106. Hispania (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  107. HRT Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  108. HWM (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  109. HWM Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  110. Jaguar (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  111. Jaguar Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  112. JBW (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  113. JBW Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  114. Jordan (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  115. Jordan Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  116. Jordan (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  117. Klenk (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  118. Klenk-Meteor Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  119. Kojima (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  120. Kojima Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  121. Kurtis Kraft (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  122. Kurtis Kraft Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  123. Lancia (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  124. Lancia Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  125. Larrousse (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  126. Larrousse Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  127. LDS (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  128. LDS Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  129. LEC (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  130. LEC Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  131. Leyton House (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  132. Leyton House Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  133. Life (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  134. Life Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  135. Ligier (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  136. Ligier Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  137. Lola (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  138. Lola Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  139. Yannick Dalmas - France ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  140. FOSTER'S AUSTRALIAN GRAND PRIX - RACE RESULT Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. (englanniksi)
  141. Lotus (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  142. Team Lotus Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  143. Lyncar (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  144. Lyncar Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  145. Maki (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  146. Manor (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  147. Manor Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  148. March (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  149. March Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  150. Martini (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  151. Martini Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  152. Marussia (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  153. Maserati (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  154. Maserati Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  155. 1958 Constructor Standings Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  156. 1958 Constructors' Championship ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  157. 1958 Italian Grand Prix - Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  158. Matra (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  159. Matra Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  160. McGuire (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  161. Merzario (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  162. Merzario Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  163. Midland (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  164. Midland Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  165. Milano (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  166. Milano Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  167. Minardi (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  168. Minardi Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  169. Lambo (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  170. Lambo Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  171. Onyx (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  172. Onyx Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  173. OSCA (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  174. Osca Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  175. Osella (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  176. Osella Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  177. Pacific (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  178. Pacific Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  179. Parnelli (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  180. Parnelli Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  181. Penske (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  182. Penske Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  183. Porsche (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  184. Porsche Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  185. Prost (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  186. Prost Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  187. RAM (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  188. RAM Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  189. Rebaque (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  190. Rebaque Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  191. 1978 German Grand Prix - Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  192. Rial (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  193. Rial Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  194. Scarab (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  195. Scarab Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  196. Scirocco (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  197. Scirocco Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  198. Shadow (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  199. Shadow Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  200. Shannon (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  201. Shannon Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  202. Simtek (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  203. Simtek Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  204. Spirit (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  205. Spirit Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  206. Spyker (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  207. Spyker Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  208. Stebro (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  209. Stebro Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  210. Stewart (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  211. Stewart Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  212. Super Aguri (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  213. Super Aguri Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  214. Surtees (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  215. Surtees Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  216. Talbot-Lago (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  217. Talbot-Lago Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  218. Tec-Mec (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  219. Tec-Mec Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  220. Tecno (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  221. Tecno Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  222. Theodore (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  223. Theodore Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  224. Token (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  225. Token Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  226. Toleman (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  227. Toleman Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  228. Toyota (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  229. Toyota Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  230. Trojan (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  231. Trojan Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  232. Tyrrell (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  233. Tyrrell Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  234. Vanwall (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  235. Vanwall Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  236. Venturi (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 12.7.2017. (englanniksi)
  237. Venturi Teams. ESPN. Viitattu 12.7.2017. (englanniksi)
  238. Veritas (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  239. Veritas Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  240. Virgin (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  241. Virgin Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  242. Wolf (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  243. Wolf Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  244. Zakspeed (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  245. Zakspeed Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)