Luettelo Formula 1 -valmistajista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo vähintään yhteen Formula 1:n MM-sarjan kilpailuun osallistuneista valmistajista. Pisteet on laskettu kaudesta 1958 lähtien, jolloin valmistajien mestaruudesta kilpailtiin ensimmäistä kertaa.[1] Kaikkia pisteitä ei laskettu mukaan lopputuloksiin kauteen 1990 saakka, joten ainoastaan lasketut pisteet ovat luettelossa. Tilastot on päivitetty Abu Dhabin GP 2017 jälkeen.

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 

A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Saksan lippu AFM 19521953 0 0 4 0 0 0 0 0[2][3]
Ranskan lippu AGS 19861991 0 0 46 0 0 0 0 2[4][5]
Italian lippu Alfa Romeo 19501951,
19791985
0 2 110 12 11 26 14 50[6][7]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Alta 19501952 0 0 5 0 0 0 0 0[8][9]
Uuden-Seelannin lippu Amon 1974 0 0 3 0 0 0 0 0[10][11]
Italian lippu Andrea Moda 1992 0 0 13 0 0 0 0 0[12][13]
Sveitsin lippu Apollon 1977 0 0 1 0 0 0 0 0[14]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Arrows 19782002 0 0 382 0 0 8 1 142[15][16]
Italian lippu Arzani-Volpini 1955 0 0 1 0 0 0 0 0[17]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Aston-Butterworth 1953 0 0 4 0 0 0 0 0[18][19]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Aston Martin 19591960 0 0 11 0 0 0 0 0[20][21]
Italian lippu ATS 1963 0 0 5 0 0 0 0 0[22][23]
Saksan lippu ATS 19771984 0 0 101 0 0 0 0 7[24][25]

B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu BAR 19992005 0 0 118 2 0 15 0 227[26][27]
Saksan lippu Behra-Porsche 1960 0 0 2 0 0 0 0 0[28][29]
Sveitsin lippu Bellasi 19701971 0 0 6 0 0 0 0 0[30][31]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu, Italian lippu Benetton 19862001 1 2 260 15 27 102 36 851,5[32][33]
Saksan lippu BMW Sauber 2006- 2009 0 0 70 1 1 17 2 308[a]
Alankomaiden lippu Boro 19761977 0 0 7 0 0 0 0 0[35][36]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Brabham 19621992 2 4 402 39 35 119 42 843[37][38]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Brawn GP 2009 1 1 17 5 8 15 4 172[39][40]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu BRM 1951, 19541977 1 1 197 11 17 61 15 385[41][42]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu BRP 19631964 0 0 13 0 0 1 0 11[43][44]
Ranskan lippu Bugatti 1956 0 0 1 0 0 0 0 0[45][46]

C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Malesian lippu Caterham 2012-2014 0 0 56 0 0 0 0[47][48]
Italian lippu Cisitalia 1952 0 0 1 0 0 0 0[49]
Italian lippu Coloni 19871992 0 0 82 0 0 0 0[50][51]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Connaught 19521959 0 0 17 0 0 0 0[52][53]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Connew 1972 0 0 2 0 0 0 0[54][55]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Cooper 1950, 19521969 2 2 114 12 16 8 301[56][57]

D[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Italian lippu Dallara 19881992 0 0 80 0 0 0 15[58][59]
Italian lippu De Tomaso 19611963, 1970 0 0 10 0 0 0 0[60][61]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Derrington-Francis 1964 0 0 1 0 0 0 0[62][63]

E[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Yhdysvaltain lippu Eagle 19661968 0 0 25 0 1 2 2 17[64][65]
Saksan lippu Eifelland 1972 0 0 8 0 0 0 0 0[66]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Emeryson 1956, 19611962 0 0 4 0 0 0 0 0[67][68]
Itä-Saksan lippu EMW 1953 0 0 1 0 0 0 0 0[69][70]
Belgian lippu ENB 1962 0 0 1 0 0 0 0 0[71][72]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Ensign 19731982 0 0 99 0 0 0 1 19[73][74]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu ERA 19501952 0 0 7 0 0 0 0 0[75][76]
Sveitsin lippu EuroBrun 19881990 0 0 46 0 0 0 0 0[77][78]

F[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Ferguson 1961 0 0 1 0 0 0 0 0[79][80]
Italian lippu Ferrari 1950 16 15 950 213 229 726 244 7135,5
Brasilian lippu Fittipaldi 19751982 0 0 119 0 0 3 0 44[81][82]
Italian lippu Fondmetal 19911992 0 0 29 0 0 0 0 0[83][84]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Footwork 19911996 0 0 97 0 0 1 0 25[85][86]
Intian lippu Force India 2008 0 0 191 1 0 5 5 987
Italian lippu Forti 19951996 0 0 27 0 0 0 0 0[87][88]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Frazer Nash 1952 0 0 4 0 0 0 0 0[89][90]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Fry 1959 0 0 1 0 0 0 0 0[91]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu FWRC 19751976 0 0 30 0 0 0 0 6

G[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Gilby 19611963 0 0 6 0 0 0 0 0[92][93]
Ranskan lippu Gordini 19501956 0 0 40 2 0 2 1 0[b]

H[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Yhdysvaltain lippu Haas 2016- 0 0 41 0 0 0 0 76
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Hesketh 19731978 0 0 70 0 1 7 3 48[98][99]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Hill 19731975 0 0 41 0 0 0 0 3[100][101]
Japanin lippu Honda 19641968, 20062008 0 0 80 2 3 3 3 154[102][103]
Espanjan lippu HRT 2010-2012 0 0 58 0 0 0 0 0[104][105]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu HWM 19511955 0 0 14 0 0 0 0 0[106][107]

J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Jaguar 2000–2004 0 0 85 0 0 2 0 49[108][109]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu JBW 19591961 0 0 5 0 0 0 0 0[110][111]
Irlannin lippu Jordan 1991–2005 0 0 250 2 4 19 2 291[112][113]

K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Saksan lippu Kauhsen 1979 0 0 2 0 0 0 0 0[114]
Saksan lippu Klenk 1954 0 0 1 0 0 0 0 0[115][116]
Japanin lippu Kojima 19761977 0 0 2 0 0 0 0 0[117][118]
Yhdysvaltain lippu Kurtis Kraft 19501960 0 0 12 6 5 17 7 0[119][120]

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Italian lippu Lancia 19541955 0 0 8 2 0 0 1 0[121][122]
Ranskan lippu Larrousse 19871994 0 0 127 0 0 1 0 5[123][124]
Flag of South Africa (1928-1994).svg LDS 19621963, 1965, 19671968 0 0 5 1 0 0 0 0[125][126]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu LEC 1973, 1977 0 0 10 0 0 0 0 0[127][128]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Leyton House 19901991 0 0 32 0 0 1 0 8[129][130]
Italian lippu Life 1990 0 0 14 0 0 0 0 0[131][132]
Ranskan lippu Ligier 19761996 0 0 343 9 9 46 9 388[133][134]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lola 19621963, 19671968, 1997 0 0 148 1 0 3 0 43[c]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lotus 19581994 7 6 493 107 79 172 70 1 332[139][140]
Malesian lippu Lotus 2010-2011 0 0 38 0 0 0 0 0
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lotus F1 2012-2015 0 0 77 0 2 25 5 706
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lyncar 1974 0 0 1 0 0 0 0 0[141][142]

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Japanin lippu Maki 19741976 0 0 8 0 0 0 0 0[143]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Manor 2015-2016 0 0 40 0 0 0 0 1[144][145]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu March 19701977,
19811982,
19871992
0 0 27 4 3 13 7 172,5[146][147]
Ranskan lippu Martini 1978 0 0 7 0 0 0 0 0[148][149]
Venäjän lippu Marussia 2012-2014 0 0 55 0 0 0 0 2[150]
Italian lippu Maserati 1950, 19521960 0 1 70 10 9 34 15 6[d]
Ranskan lippu Matra 19671972 1 1 51 2 0 6 3 163[156][157]
Australian lippu McGuire 1977 0 0 1 0 0 0 0 0[158]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu McLaren 1966 8 12 827 155 182 485 154 5139,5
Saksan lippu Mercedes 19541955, 2010- 4 6 168 88 76 153 56 3718
Italian lippu Merzario 19781979 0 0 31 0 0 0 0 0[159][160]
Venäjän lippu Midland 2006 0 0 18 0 0 0 0 0[161][162]
Italian lippu Milano 1950 0 0 1 0 0 0 0 0[163][164]
Italian lippu Minardi 19852005 0 0 345 0 0 0 0 38[165][166]
Italian lippu Modena 1991 0 0 16 0 0 0 0 0[167][168]

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Onyx 19891990 0 0 26 0 0 0 0 6[169][170]
Italian lippu OSCA 19511958 0 0 7 0 0 0 0 0[171][172]
Italian lippu Osella 19801990 0 0 132 0 0 0 0 5[173][174]

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Pacific 19941995 0 0 33 0 0 0 0 0[175][176]
Yhdysvaltain lippu Parnelli 19741976 0 0 16 0 0 0 1 6[177][178]
Yhdysvaltain lippu Penske 19741976 0 0 41 0 1 3 0 23[179][180]
Saksan lippu Porsche 19571962 0 0 20 1 1 5 0 46[181][182]
Ranskan lippu Prost 19972001 0 0 83 0 0 3 0 35[183][184]

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu RAM 19761977, 1980, 19831985 0 0 65 0 0 0 0 0[185][186]
Meksikon lippu Rebaque 19781979 0 0 30 0 0 0 0 0[e]
Itävallan lippu Red Bull 2005 4 4 244 58 55 146 54 3888,5
Ranskan lippu Renault 19771985, 20022011, 2016 2 2 345 51 35 98 31 1383
Saksan lippu Rial 19881989 0 0 32 0 0 0 0 6[190][191]

S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Sveitsin lippu Sauber 19932005, 2010- 0 0 374 0 0 10 3 509
Yhdysvaltain lippu Scarab 1960 0 0 5 0 0 0 0 0[192][193]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Scirocco 1963 0 0 7 0 0 0 0 0[194][195]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Shadow 19731980 0 0 112 3 1 7 2 67,5[196][197]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Shannon 1966 0 0 1 0 0 0 0 0[198][199]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Simtek 19941995 0 0 21 0 0 0 0 0[200][201]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Spirit 19831985 0 0 25 0 0 0 0 0[202][203]
Alankomaiden lippu Spyker 2007 0 0 17 0 0 0 0 1[204][205]
Kanadan lippu Stebro 1963 0 0 1 0 0 0 0 0[206][207]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Stewart 19971999 0 0 49 1 1 5 0 47[208][209]
Japanin lippu Super Aguri 20062008 0 0 35 0 0 0 0 4[210][211]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Surtees 19701978 0 0 123 0 0 2 4 53[212][213]

T[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Ranskan lippu Talbot 19501951 0 0 13 0 0 2 0 0[214][215]
Yhdysvaltain lippu Tec-Mec 1959 0 0 1 0 0 0 0 0[216][217]
Italian lippu Tecno 19721973 0 0 13 0 0 0 0 1[218][219]
Flag of Hong Kong (1959-1997).svg Theodore 1978, 19811983 0 0 51 0 0 0 0 2[220][221]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Token 1974 0 0 4 0 0 0 0 0[222][223]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Toleman 19811985 0 0 70 1 0 3 2 26[224][225]
Italian lippu Toro Rosso 2006 0 0 226 1 1 1 1 382
Japanin lippu Toyota 20022009 0 0 139 3 0 12 3 278,5[226][227]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Trojan 1974 0 0 8 0 0 0 0 0[228][229]
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Tyrrell 19701998 1 2 430 14 23 84 20 617[230][231]

V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Vanwall 19511960 1 0 30 7 10  ? 6 48[232][233]
Ranskan lippu Venturi 1992 0 0 16 0 0 0 0 1[234][235]
Saksan lippu Veritas 1951-1953 0 0 6 0 0 0 0 0[236][237]
Venäjän lippu Virgin 2010-2011 0 0 38 0 0 0 0 0[238][239]

W[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Pisteet
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Williams 1978 9 7 678 128 114 312 133 3547
Kanadan lippu Wolf 19771979 0 0 48 1 3 13 2 79[240][241]

Z[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistaja Kaudet Valmistajien
mestaruudet
Kuljettajien
mestaruudet
Kilpailut Paalupaikat Voitot Palkinto-
sijat
Nopeimmat
kierrokset
Valmistaja-
pisteet
Saksan lippu Zakspeed 19851989 0 0 74 0 0 0 0 2[242][243]

Huomioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Laskettu BMW:n tuloksiin.[34]
  2. Gordinilla oli 1950-luvulla sekä Gordini että Simcan yhteistyönä Simca-Gordini.[94][95][96][97]
  3. Yannick Dalmas ajoi vuonna 1987 Australian GP:ssä viidenneksi, mutta ei saanut pisteitä, koska talli oli ilmoittanut vain yhden auton kaudelle ja hän ajoi toista autoa.[135][136][137][138]
  4. Masten Gregory ja Carroll Shelby eivät saaneet vuoden 1958 Italian GP:n neljännestä sijasta pisteitä, koska he ajoivat samalla autolla.[151][152][153][154][155]
  5. Rebaquen ainoa piste tuli Lotuksen valmistamalla autolla.[187][188][189]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hawthorn's title in a season of tragedy ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  2. AFM (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  3. AFM Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  4. AGS (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  5. AGS Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  6. Alfa Romeo (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  7. Alfa Romeo Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  8. Alta (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  9. Alta Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  10. Amon (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  11. Amon Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  12. Andrea Moda (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  13. Moda Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  14. Apollon (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  15. Arrows (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  16. Arrows Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  17. Arzani-Volpini (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  18. Aston (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  19. Aston Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  20. Aston Martin (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  21. Aston Martin Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  22. ATS Ita (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  23. A.T.S. Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  24. ATS (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  25. ATS Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  26. BAR (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  27. BAR Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  28. Behra-Porsche (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  29. Behra-Porsche Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  30. Bellasi (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  31. Bellasi Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  32. Benetton (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  33. Benetton Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  34. BMW (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  35. Boro (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  36. Boro Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  37. Brabham (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  38. Brabham Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  39. Brawn (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  40. Brawn Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  41. BRM (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  42. BRM Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  43. BRP (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  44. BRP Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  45. Bugatti (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  46. Bugatti Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  47. Caterham (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  48. Caterham Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  49. Cisitalia (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  50. Coloni (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  51. Coloni Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  52. Connaught (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  53. Connaught Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  54. Connew (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  55. Connew Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  56. Cooper (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  57. Cooper Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  58. Dallara (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  59. Dallara Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  60. De Tomaso (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  61. De Tomaso Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  62. Derrington-Francis (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  63. Derrington-Francis Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  64. Eagle (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  65. Eagle Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  66. Eifelland (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  67. Emeryson (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  68. Emeryson Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  69. EMW (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  70. EMW Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  71. ENB (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  72. ENB Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  73. Ensign (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  74. Ensign Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  75. ERA (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  76. ERA Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  77. EuroBrun (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  78. Euro Brun Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  79. Ferguson (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  80. Ferguson Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  81. Fittipaldi (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  82. Fittipaldi Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  83. Fondmetal (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  84. Fondmetal Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  85. Footwork (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  86. Footwork Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  87. Forti (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  88. Forti Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  89. Frazer-Nash (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  90. Frazer-Nash Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  91. Fry (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  92. Gilby (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  93. Gilby Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  94. Gordini (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  95. Gordini Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  96. Simca-Gordini (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  97. Simca-Gordini Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  98. Hesketh (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  99. Hesketh Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  100. Hill (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  101. Hill Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  102. Honda (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  103. Honda Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  104. Hispania (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  105. HRT Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  106. HWM (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  107. HWM Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  108. Jaguar (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  109. Jaguar Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  110. JBW (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  111. JBW Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  112. Jordan (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  113. Jordan Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  114. Jordan (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  115. Klenk (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  116. Klenk-Meteor Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  117. Kojima (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  118. Kojima Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  119. Kurtis Kraft (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  120. Kurtis Kraft Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  121. Lancia (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  122. Lancia Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  123. Larrousse (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  124. Larrousse Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  125. LDS (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  126. LDS Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  127. LEC (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  128. LEC Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  129. Leyton House (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  130. Leyton House Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  131. Life (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  132. Life Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  133. Ligier (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  134. Ligier Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  135. Lola (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  136. Lola Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  137. Yannick Dalmas - France ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  138. FOSTER'S AUSTRALIAN GRAND PRIX - RACE RESULT Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. (englanniksi)
  139. Lotus (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  140. Team Lotus Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  141. Lyncar (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  142. Lyncar Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  143. Maki (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  144. Manor (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  145. Manor Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  146. March (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  147. March Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  148. Martini (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  149. Martini Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  150. Marussia (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  151. Maserati (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  152. Maserati Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  153. 1958 Constructor Standings Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  154. 1958 Constructors' Championship ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  155. 1958 Italian Grand Prix - Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  156. Matra (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  157. Matra Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  158. McGuire (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  159. Merzario (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  160. Merzario Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  161. Midland (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  162. Midland Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  163. Milano (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  164. Milano Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  165. Minardi (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  166. Minardi Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  167. Lambo (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  168. Lambo Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  169. Onyx (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  170. Onyx Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  171. OSCA (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  172. Osca Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  173. Osella (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  174. Osella Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  175. Pacific (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  176. Pacific Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  177. Parnelli (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  178. Parnelli Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  179. Penske (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  180. Penske Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  181. Porsche (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  182. Porsche Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  183. Prost (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  184. Prost Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  185. RAM (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  186. RAM Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  187. Rebaque (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  188. Rebaque Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  189. 1978 German Grand Prix - Race Result Results - Archive 1950-2016. Formula 1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  190. Rial (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  191. Rial Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  192. Scarab (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  193. Scarab Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  194. Scirocco (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  195. Scirocco Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  196. Shadow (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  197. Shadow Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  198. Shannon (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  199. Shannon Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  200. Simtek (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  201. Simtek Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  202. Spirit (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  203. Spirit Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  204. Spyker (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  205. Spyker Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  206. Stebro (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  207. Stebro Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  208. Stewart (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  209. Stewart Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  210. Super Aguri (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  211. Super Aguri Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  212. Surtees (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  213. Surtees Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  214. Talbot-Lago (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  215. Talbot-Lago Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  216. Tec-Mec (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  217. Tec-Mec Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  218. Tecno (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  219. Tecno Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  220. Theodore (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  221. Theodore Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  222. Token (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  223. Token Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  224. Toleman (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  225. Toleman Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  226. Toyota (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  227. Toyota Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  228. Trojan (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  229. Trojan Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  230. Tyrrell (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  231. Tyrrell Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  232. Vanwall (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  233. Vanwall Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  234. Venturi (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 12.7.2017. (englanniksi)
  235. Venturi Teams. ESPN. Viitattu 12.7.2017. (englanniksi)
  236. Veritas (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  237. Veritas Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  238. Virgin (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  239. Virgin Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  240. Wolf (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  241. Wolf Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  242. Zakspeed (Car Manufacturer) Teams. ChicaneF1.com. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)
  243. Zakspeed Teams. ESPN. Viitattu 11.7.2017. (englanniksi)