Embassy Hill

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hill
Koko nimi Embassy Racing with Graham Hill
Päämaja Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia
Perustajat Graham Hill
Henkilökunta Andy Smallman
Tunnetuimmat kuljettajat Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Graham Hill
Saksan lippu Rolf Stommelen
Australian lippu Alan Jones
Valmistajat Shadow, Lola, Hill
Moottorit Ford Cosworth
Saavutukset Formula 1:n MM-sarjassa
Ensimmäinen kilpailu Espanjan GP 1973
Kilpailuja 41
Valmistajien
maailmanmestaruuksia
0
Kuljettajien
maailmanmestaruuksia
0
Voittoja 0
Paalupaikkoja 0
Nopeimpia kierroksia 0
MM-pisteitä 3
Viimeinen kilpailu Yhdysvaltain GP 1975

Hill oli brittiläisen kaksinkertaisen Formula 1 -maailmanmestari Graham Hillin perustama F1-talli. Talli kilpaili sarjassa kausina 19731975 saavuttaen kolme MM-pistettä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaudella 1973 Hill ajoi itse Shadow-tallin autolla kahdessatoista kilpailussa, joista hän menestyi parhaiten Belgian GP:ssa ollen yhdeksäs.

Kausi 1974 toi mukanaan tallille Lolan valmistamat autot. Hill myös palkkasi talliinsa muita kuljettajia itsensä lisäksi. Guy Edwards ajoi kymmenessä kilpailussa ollen parhaimmillaan seitsemäs Ruotsin GP:ssa, jossa Hill oli kuudes. Saksalainen Rolf Stommelen ajoi kauden neljässä viimeisessä kilpailussa, joissa hän oli parhaimmillaan 11. sijalla. Myös Peter Gethin ajoi yhdessä kilpailussa, jossa hän keskeytti.

Kaudeksi 1975 talli kehitti Lolan autosta oman GH1-mallin, jolla Tony Brise ja Alan Jones saavuttivat kolme MM-pistettä. Tallin hyvät tulevaisuuden näkymät romuttuivat kuitenkin marraskuussa 1975, kun Hillin ohjaama lentokone putosi sumuisella säällä maahan Lontoon lähellä. Tallin väki oli palaamassa Ranskasta ajetuista testeistä. Kaikki koneessa olleet kuolivat, mukaan lukien Hill ja Brise.