Andrea Moda Formula

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Andrea Moda
Koko nimi Andrea Moda Formula
Päämaja Italia
Perustajat Andrea Sassetti
Tunnetuimmat kuljettajat Alex Caffi, Enrico Bertaggia, Roberto Moreno, Perry McCarthy
Moottorit Judd
Saavutukset Formula 1:n MM-sarjassa
Ensimmäinen kilpailu Etelä-Afrikan GP 1992
Kilpailuja 13
Valmistajien
maailmanmestaruuksia
0
Kuljettajien
maailmanmestaruuksia
0
Voittoja 0
Paalupaikkoja 0
Nopeimpia kierroksia 0
MM-pisteitä 0
Viimeinen kilpailu Belgian GP 1992

Andrea Moda Formula oli vuonna 1992 Formula 1 -sarjassa ajanut talli. Tallin perustana oli entinen Coloni-talli, jonka italialainen kenkätehtailija Andrea Sassetti osti kauden 1991 loppupuolella.

Talli yritti päästä kilpailuihin Colonin autoilla, mutta koska tallien on itse rakennettava autonsa, ei sitä päästetty mukaan. Tämän takia talli joutui rakentamaan oman auton, jonka suunnitteli Nick Wirth. Kauden ensimmäisissä kilpailuissa kuljettajiksi oli nimetty italialaiset Alex Caffi ja Enrico Bertaggia, jotka kuitenkin jo San Marinon GP:ssä korvattiin Roberto Morenolla ja Perry McCarthylla. Tallin paras saavutus oli Morenon ajamat 11 kierrosta kisan viimeisenä ennen moottorin hajoamista Monacon GP:ssä 1992. Moreno ja McCarthy karsiuituivat kaikista muista kilpailuista. McCarthy ei tosin useinkaan päässyt edes kunnollisesti osallistumaan karsintoihin erinäisistä ongelmista johtuen.

Belgian GP:n varikolla omistaja Sassetti pidätettiin epäiltynä talousrikoksista, eikä FIA enää antanut tallin osallistua seuraavana vuorossa olleeseen Italian GP:hin. Talli suljettiin sarjasta, koska se aiheutti lajille huonoa mainetta.

Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.