British Racing Partnership

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Formula 1 -tallia. BRP-roolipelisysteemiä käsittelee artikkeli Basic Role-Playing.
BRP
Koko nimi British Racing Partnership
Päämaja Iso-Britannia
Perustajat Ken Gregory, Alfred Moss
Tunnetuimmat kuljettajat Innes Ireland, Trevor Tayrlor
Valmistajat Cooper, BRM, Lotus, BRP
Moottorit Borgward, BRM, Climax
Saavutukset Formula 1:n MM-sarjassa
Ensimmäinen kilpailu Marokon GP 1958
Kilpailuja 43
Valmistajien
maailmanmestaruuksia
0
Kuljettajien
maailmanmestaruuksia
0
Voittoja 0
Paalupaikkoja 0
Nopeimpia kierroksia 2
MM-pisteitä 11
Viimeinen kilpailu Meksikon GP 1964

British Racing Partnership (BRP) oli brittiläisten Ken Gregoryn ja Alfred Mossin perustama Formula 1 -talli. Talli perustettiin alun perin, jotta Mossin poika Stirling voisi ajaa, kun hänellä ei olisi sopimuksia muiden tallien kanssa.

BRP ajatti Cooper-Borgward F2-autoa ja BRM:n F1-autoa kaudella 1959. Jälkimmäisenä mainittu tuhoutui valtavassa kolarissa AVUS-radalla Saksassa. Myöhemmin BRP siirtyi ajattamaan Lotus 24 -autoja ja yritti saada käyttöönsä modernimman Lotus 25 -monokokki-auton Lotukselta ilman menestystä. Tämän seurauksena tallin pääsuunnittelija Tony Robinson suunnitteli oman monokokki-autonsa, joka muistutti Lotus 25:a, mutta siinä oli ohuempi kuori ja siinä oli BRM:n V8-moottori toisin kuin Lotus 25:ssa, jossa oli Coventry Climax -moottori. Tätä autoa on usein nimitetty nimellä BRP-BRM. Autolla kilpailivat Innes Ireland ja Trevor Taylor.

Kausien 1961 ja 1962 ajaksi tallin nimeksi vaihtui UTD Laystall. Valmistajana BRP osallistui 13 Grand Prix -kilpailuun ja saavutti 11 MM-pistettä. Tähän lukumäärään ei ole laskettu kilpailuja, joissa BRP ei ajanut BRP-nimellä, vaan ajatti muiden autoja yksityisesti. Kauden 1964 jälkeen talli hyllytettiin.

Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.