Anglo American Racers

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Eagle
Koko nimi Anglo American Racers
Päämaja Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Perustajat Yhdysvaltain lippu Dan Gurney
Tunnetuimmat kuljettajat Uuden-Seelannin lippu Bruce McLaren
Yhdysvaltain lippu Dan Gurney
Yhdysvaltain lippu Richie Ginther
Yhdysvaltain lippu Phil Hill
Moottorit Climax
Weslake
Ford
Saavutukset Formula 1:n MM-sarjassa
Ensimmäinen kilpailu Belgian Grand Prix 1966
Kilpailuja 25
Valmistajien
maailmanmestaruuksia
0
Kuljettajien
maailmanmestaruuksia
0
Voittoja 1
Paalupaikkoja 0
Nopeimpia kierroksia 2
MM-pisteitä 17
Viimeinen kilpailu Kanadan Grand Prix 1969

Anglo American Racers tai All American Racers on yhdysvaltalainen Dan Gurneyn perustama Formula 1 ja CART -talli.

Formula 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AAR kilpaili Formula ykkösissä kausina 19661969. Talli saavutti yhteensä 17 MM-pistettä, yhden GP-voiton, kaksi palkintosijaa ja kaksi kilpailun nopeinta kierrosta.

Ensimmäiset MM-pisteet Eagle saavutti jo sen toisessa kilpailussa Ranskan GP:ssa 1966, jolloin Gurney sijoittui viidenneksi. Gurney ylsi samalla kaudella vielä toistamiseen pisteille Meksikon GP:ssa, joilloin hän oli myös viides. Neljän pisteen turvin Eagle sijoittui kauden päätteeksi valmistajien MM-sarjassa seitsemänneksi.

Kaudeksi 1967 Richie Ginther palkattiin Eaglen toiseksi kuljettajaksi, mutta hän ajoi vain Monacon GP:ssa. Gurney jatkoi ykköskuljettajana. Talli sai myös käyttöönsä uudet Weslaken V12 -moottorit. Osoitus uuden moottorin kilpailukyvystä nähtiin Belgian GP:ssa, kun Gurney ajoi kilpailussa selvään voittoon. Voitto jäi tallin ainoaksi F1:sissä. Gurney ajoi vielä Kanadan GP:ssa kolmanneksi. McLaren-tallin isä Bruce McLaren nähtiin Eaglen ratissa kolmessa kilpailussa, mutta maaliin saakka hän ei yltänyt kertaakaan. Eagle saavutti kaudella 13 MM-pistettä ja sijoittui valmistajien MM-sarjassa seitsemänneksi.

Kausi 1968 muodostui Eaglelle pettymykseksi. Talli ei kyennyt saavuttamaan ainuttakaan MM-pistettä ja Gurney päätti lopettaa F1:sissä kilpailemisen. Hän kuitenkin ajoi kolmessa kauden viimeisessä kilpailussa McLarenin autolla. Al Pease ajoi vielä seuraavalla kaudella yksityistallin Eaglella Kanadan GP:ssa.