Ero sivun ”Pocahontas (vuoden 1995 elokuva)” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vuonna 1607 Virginia Companyn [[englanti]]laisia siirtolaisia kuljettava laiva lähtee kohti ”Uutta maailmaa”. Laivan kyytiin nousevat muun muassa kapteeni [[John Smith (tutkimusmatkailija)|John Smith]] sekä matkan johtaja, kuvernööri Ratcliffe, joka uskoo alkuperäisamerikkalaisten piilottelevan suurta määrää kultaa ja aikoo löytää sen. Laiva joutuu matkalla myrskyyn, ja Smith joutuu pelastamaan nuoren ja kokemattoman Thomas-nimisen miehen hukkumiselta. Myöhemmin Smith myöntää, ettei ”Uusi maailma” jaksa kiinnostaa häntä kovinkaan paljon. Samaan aikaan Uudessa maailmassa paikallisen alkuasukasheimon päällikkö [[Powhatan]]in tytär, [[Pocahontas]], saa ikäväkseen kuulla, että hänen isänsä aikoo naittaa hänet Kocoumille. Kocoum on rohkea soturi, mutta vilkasluonteisen Pocahontasin mielestä liian ”vakava”. Päällikkö Powhatan antaa Pocahontasille lahjaksi tämän kuolleen äidin kaulakorun. Pocahontas käy ystäviensä, syöpön Meeko-[[pesukarhu]]n sekä Flit-[[kolibri]]n , kanssa tapaamassa Kaarnamuoria, joka on hengellinen puhuva [[paju]] ja varoittaa tyttöä englantilaisten tulosta.
 
Rantauduttuaan kuvernööri Ratcliffe rakennuttaa eräälle aukealle linnoituksen ja nimeää sen [[Jamestown]]iksi. Sitten hän määrää miehensä kaivamaan kultaa. Smith poistuu paikalta mennäkseen tutkimaan Uuden maailman erämaita ja kohtaa lopulta Pocahontasin. Kaksikon välille syntyy nopeasti yhteys, ja kumpikin heistä osoittaa palavaa kiinnostusta toisen kulttuuria kohtaan. Ennen pitkää he rakastuvat toisiinsa, vaikka päällikkö Powhatan on käskenyt heimolaisia pysymään kaukana englantilaisista Kocoumin ja muiden sotureiden jouduttua taisteluun siirtolaisten kanssa. Tällä välin Meeko tapaa Ratcliffen hemmotellun koiran, Percyn, ja ryhtyy kiusaamaan tätä väsymättömästi. Pocahontas esittelee Smithin Kaarnamuorille, mutta he joutuvat pian piiloutumaan kahdelta Smithiä etsivältä englantilaismieheltä. Pocahontasin ystävä Nakoma ([[Mari Vainio]]) saa tietää Pocahontasin ja Smithin suhteesta ja varoittaa Kocoumia. Myös Thomas lähtee seuraamaan Smithiä nähdessään tämän poistuvan leiristä vaivihkaa. Lopulta sekä Thomas että Kocoum sattuvat näkemään Pocahontasin ja Smithin suutelevan toisiaan. Mustasukkainen Kocoum raivostuu ja yrittää tappaa Smithin, mutta saa sen sijaan surmansa Thomasin luodista. Raivostunut päällikkö Powhatan julistaa sodan englantilaisia vastaan ja määrää Smithin teloitettavaksi aamunkoitteessa.
 
Thomas varoittaa muita englantilaisia Smithin kohtalosta, jolloin Ratcliffe yllyttää heidät lähtemään taisteluun. Smithin pelastamisen sijaan Ratcliffe tosin suunnittelee hävittävänsä alkuasukasheimon löytääkseen heidän olemattoman kultansa. Pocahontas menee suruissaan Kaarnamuorin luokse. Meeko ojentaa Pocahontasille Smithin [[kompassi]]n, joka osoittaa kohti Smithiä ja näin ollen kohti Pocahontasin omaa kohtaloa. Pocahontas onnistuu estämään Smithin teloituksen, mutta vihastunut Ratcliffe yrittää ampua päällikkö Powhatanin. Smith juoksee kuitenkin luodin eteen. Englantilaiset sieppaavat ja vangitsevat Ratcliffen. Loppujen lopuksi Smithin on pakko lähteä takaisin Englantiin haavansa vuoksi, mutta hän lupaa Pocahontasille palaavansa vielä joskus takaisin.

Navigointivalikko

Henkilökohtaiset työkalut

Nimiavaruudet

Kirjoitusjärjestelmät