Luettelo Ruotsin kunnista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ruotsin kunnat ja läänit vuodesta 2007.

Tämä artikkeli on luettelo Ruotsin kunnista. Kunnat on lueteltu alla olevassa taulukossa lääneittäin, ja läänien sisällä kunnat on lueteltu siinä kuntakoodien mukaisesta järjestyksessä, jossa Ruotsin tilastokeskus Statistiska centralbyrån ne tilastoissaan esittää.[1] Kuntien keskustaajamien (ruots. centralort) nimet on katsottu kunkin kunnan artikkelisivulta ruotsinkielisestä Wikipediasta. Suurkaupunkialueiden tapauksessa kuntien keskustaajamat eivät tosin aina muodosta omaa taajamaansa, vaan kuuluvat osana johonkin suurempaan taajamaan. Oikeanpuolimmaisessa sarakkeessa on ilmoitettu kunnan väkiluku. Kuntien vaakunat ovat artikkelissa Ruotsin kuntavaakunat.

Ruotsissa on tällä hetkellä 290 kuntaa.

Kuntakoodi[1] Kunta[2] Keskustaajama Lääni[1] Kunnan väkiluku
(31.12.2015)[3]
0114 Upplands Väsbyn kunta Upplands Väsby Tukholman lääni &&&&&&&&&&042661.&&&&0042 661
0115 Vallentunan kunta Vallentuna Tukholman lääni &&&&&&&&&&032380.&&&&0032 380
0117 Österåkerin kunta Åkersberga Tukholman lääni &&&&&&&&&&042130.&&&&0042 130
0120 Värmdön kunta Gustavsberg Tukholman lääni &&&&&&&&&&041107.&&&&0041 107
0123 Järfällan kunta Jakobsberg Tukholman lääni &&&&&&&&&&072429.&&&&0072 429
0125 Ekerön kunta Ekerö Tukholman lääni &&&&&&&&&&026984.&&&&0026 984
0126 Huddingen kunta Huddinge Tukholman lääni &&&&&&&&&0105311.&&&&00105 311
0127 Botkyrkan kunta Tumba Tukholman lääni &&&&&&&&&&089425.&&&&0089 425
0128 Salemin kunta Rönninge Tukholman lääni &&&&&&&&&&016426.&&&&0016 426
0136 Haningen kunta Handen Tukholman lääni &&&&&&&&&&083866.&&&&0083 866
0138 Tyresön kunta Bollmora Tukholman lääni &&&&&&&&&&046177.&&&&0046 177
0139 Upplands-Bron kunta Kungsängen Tukholman lääni &&&&&&&&&&025789.&&&&0025 789
0140 Nykvarnin kunta Nykvarn Tukholman lääni &&&&&&&&&&010192.&&&&0010 192
0160 Täbyn kunta Täby Tukholman lääni &&&&&&&&&&068281.&&&&0068 281
0162 Danderydin kunta Djursholm Tukholman lääni &&&&&&&&&&032421.&&&&0032 421
0163 Sollentunan kunta Sollentuna Tukholman lääni &&&&&&&&&&070251.&&&&0070 251
0180 Tukholman kunta Tukholma Tukholman lääni &&&&&&&&&0923516.&&&&00923 516
0181 Södertäljen kunta Södertälje Tukholman lääni &&&&&&&&&&093202.&&&&0093 202
0182 Nackan kunta Nacka Tukholman lääni &&&&&&&&&&097986.&&&&0097 986
0183 Sundbybergin kunta Sundbyberg Tukholman lääni &&&&&&&&&&046110.&&&&0046 110
0184 Solnan kunta Solna Tukholman lääni &&&&&&&&&&076158.&&&&0076 158
0186 Lidingön kunta Lidingö Tukholman lääni &&&&&&&&&&046302.&&&&0046 302
0187 Vaxholmin kunta Vaxholm Tukholman lääni &&&&&&&&&&011380.&&&&0011 380
0188 Norrtäljen kunta Norrtälje Tukholman lääni &&&&&&&&&&058669.&&&&0058 669
0191 Sigtunan kunta Märsta Tukholman lääni &&&&&&&&&&044786.&&&&0044 786
0192 Nynäshamnin kunta Nynäshamn Tukholman lääni &&&&&&&&&&027500.&&&&0027 500
0305 Håbon kunta Bålsta Uppsalan lääni &&&&&&&&&&020279.&&&&0020 279
0319 Älvkarlebyn kunta Skutskär Uppsalan lääni &&&&&&&&&&&09293.&&&&009 293
0330 Knivstan kunta Knivsta Uppsalan lääni &&&&&&&&&&016869.&&&&0016 869
0331 Hebyn kunta Heby Uppsalan lääni &&&&&&&&&&013594.&&&&0013 594
0360 Tierpin kunta Tierp Uppsalan lääni &&&&&&&&&&020547.&&&&0020 547
0380 Uppsalan kunta Uppsala Uppsalan lääni &&&&&&&&&0210126.&&&&00210 126
0381 Enköpingin kunta Enköping Uppsalan lääni &&&&&&&&&&041893.&&&&0041 893
0382 Östhammarin kunta Östhammar Uppsalan lääni &&&&&&&&&&021563.&&&&0021 563
0428 Vingåkerin kunta Vingåker Södermanlandin lääni &&&&&&&&&&&08953.&&&&008 953
0461 Gnestan kunta Gnesta Södermanlandin lääni &&&&&&&&&&010649.&&&&0010 649
0480 Nyköpingin kunta Nyköping Södermanlandin lääni &&&&&&&&&&054262.&&&&0054 262
0481 Oxelösundin kunta Oxelösund Södermanlandin lääni &&&&&&&&&&011701.&&&&0011 701
0482 Flenin kunta Flen Södermanlandin lääni &&&&&&&&&&016440.&&&&0016 440
0483 Katrineholmin kunta Katrineholm Södermanlandin lääni &&&&&&&&&&033462.&&&&0033 462
0484 Eskilstunan kunta Eskilstuna Södermanlandin lääni &&&&&&&&&0102065.&&&&00102 065
0486 Strängnäsin kunta Strängnäs Södermanlandin lääni &&&&&&&&&&034102.&&&&0034 102
0488 Trosan kunta Trosa Södermanlandin lääni &&&&&&&&&&012078.&&&&0012 078
0509 Ödeshögin kunta Ödeshög Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&05236.&&&&005 236
0512 Ydren kunta Österbymo Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&03658.&&&&003 658
0513 Kindan kunta Kisa Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&09795.&&&&009 795
0560 Boxholmin kunta Boxholm Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&05328.&&&&005 328
0561 Åtvidabergin kunta Åtvidaberg Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&011545.&&&&0011 545
0562 Finspångin kunta Finspång Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&021199.&&&&0021 199
0563 Valdemarsvikin kunta Valdemarsvik Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&07747.&&&&007 747
0580 Linköpingin kunta Linköping Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&0152966.&&&&00152 966
0581 Norrköpingin kunta Norrköping Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&0137035.&&&&00137 035
0582 Söderköpingin kunta Söderköping Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&014240.&&&&0014 240
0583 Motalan kunta Motala Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&042903.&&&&0042 903
0584 Vadstenan kunta Vadstena Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&07407.&&&&007 407
0586 Mjölbyn kunta Mjölby Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&026602.&&&&0026 602
0604 Anebyn kunta Aneby Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&&06537.&&&&006 537
0617 Gnosjön kunta Gnosjö Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&&09514.&&&&009 514
0642 Mullsjön kunta Mullsjö Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&&07157.&&&&007 157
0643 Habon kunta Habo Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&011314.&&&&0011 314
0662 Gislavedin kunta Gislaved Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&029272.&&&&0029 272
0665 Vaggerydin kunta Skillingaryd ja Vaggeryd Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&013372.&&&&0013 372
0680 Jönköpingin kunta Jönköping Jönköpingin lääni &&&&&&&&&0133310.&&&&00133 310
0682 Nässjön kunta Nässjö Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&030451.&&&&0030 451
0683 Värnamon kunta Värnamo Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&033473.&&&&0033 473
0684 Sävsjön kunta Sävsjö Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&011228.&&&&0011 228
0685 Vetlandan kunta Vetlanda Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&026873.&&&&0026 873
0686 Eksjön kunta Eksjö Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&016790.&&&&0016 790
0687 Tranåsin kunta Tranås Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&018546.&&&&0018 546
0760 Uppvidingen kunta Åseda Kronobergin lääni &&&&&&&&&&&09319.&&&&009 319
0761 Lessebon kunta Lessebo Kronobergin lääni &&&&&&&&&&&08516.&&&&008 516
0763 Tingsrydin kunta Tingsryd Kronobergin lääni &&&&&&&&&&012260.&&&&0012 260
0764 Alvestan kunta Alvesta Kronobergin lääni &&&&&&&&&&019581.&&&&0019 581
0765 Älmhultin kunta Älmhult Kronobergin lääni &&&&&&&&&&016168.&&&&0016 168
0767 Markarydin kunta Markaryd Kronobergin lääni &&&&&&&&&&&09779.&&&&009 779
0780 Växjön kunta Växjö Kronobergin lääni &&&&&&&&&&088108.&&&&0088 108
0781 Ljungbyn kunta Ljungby Kronobergin lääni &&&&&&&&&&027638.&&&&0027 638
0821 Högsbyn kunta Högsby Kalmarin lääni &&&&&&&&&&&05857.&&&&005 857
0834 Torsåsin kunta Torsås Kalmarin lääni &&&&&&&&&&&06943.&&&&006 943
0840 Mörbylångan kunta Mörbylånga Kalmarin lääni &&&&&&&&&&014669.&&&&0014 669
0860 Hultsfredin kunta Hultsfred Kalmarin lääni &&&&&&&&&&013919.&&&&0013 919
0861 Mönsteråsin kunta Mönsterås Kalmarin lääni &&&&&&&&&&013144.&&&&0013 144
0862 Emmabodan kunta Emmaboda Kalmarin lääni &&&&&&&&&&&09090.&&&&009 090
0880 Kalmarin kunta Kalmar Kalmarin lääni &&&&&&&&&&065704.&&&&0065 704
0881 Nybron kunta Nybro Kalmarin lääni &&&&&&&&&&019754.&&&&0019 754
0882 Oskarshamnin kunta Oskarshamn Kalmarin lääni &&&&&&&&&&026450.&&&&0026 450
0883 Västervikin kunta Västervik Kalmarin lääni &&&&&&&&&&036049.&&&&0036 049
0884 Vimmerbyn kunta Vimmerby Kalmarin lääni &&&&&&&&&&015419.&&&&0015 419
0885 Borgholmin kunta Borgholm Kalmarin lääni &&&&&&&&&&010681.&&&&0010 681
0980 Gotlannin kunta Visby Gotlannin lääni &&&&&&&&&&057391.&&&&0057 391
1060 Olofströmin kunta Olofström Blekingen lääni &&&&&&&&&&013170.&&&&0013 170
1080 Karlskronan kunta Karlskrona Blekingen lääni &&&&&&&&&&065380.&&&&0065 380
1081 Ronnebyn kunta Ronneby Blekingen lääni &&&&&&&&&&028697.&&&&0028 697
1082 Karlshamnin kunta Karlshamn Blekingen lääni &&&&&&&&&&031846.&&&&0031 846
1083 Sölvesborgin kunta Sölvesborg Blekingen lääni &&&&&&&&&&017160.&&&&0017 160
1214 Svalövin kunta Svalöv Skånen lääni &&&&&&&&&&013655.&&&&0013 655
1230 Staffanstorpin kunta Staffanstorp Skånen lääni &&&&&&&&&&023119.&&&&0023 119
1231 Burlövin kunta Arlöv Skånen lääni &&&&&&&&&&017430.&&&&0017 430
1233 Vellingen kunta Vellinge Skånen lääni &&&&&&&&&&034667.&&&&0034 667
1256 Östra Göingen kunta Broby Skånen lääni &&&&&&&&&&014102.&&&&0014 102
1257 Örkelljungan kunta Örkelljunga Skånen lääni &&&&&&&&&&&09831.&&&&009 831
1260 Bjuvin kunta Bjuv Skånen lääni &&&&&&&&&&014962.&&&&0014 962
1261 Kävlingen kunta Kävlinge Skånen lääni &&&&&&&&&&030104.&&&&0030 104
1262 Lomman kunta Lomma Skånen lääni &&&&&&&&&&023324.&&&&0023 324
1263 Svedalan kunta Svedala Skånen lääni &&&&&&&&&&020462.&&&&0020 462
1264 Skurupin kunta Skurup Skånen lääni &&&&&&&&&&015149.&&&&0015 149
1265 Sjöbon kunta Sjöbo Skånen lääni &&&&&&&&&&018514.&&&&0018 514
1266 Hörbyn kunta Hörby Skånen lääni &&&&&&&&&&015020.&&&&0015 020
1267 Höörin kunta Höör Skånen lääni &&&&&&&&&&015970.&&&&0015 970
1270 Tomelillan kunta Tomelilla Skånen lääni &&&&&&&&&&013132.&&&&0013 132
1272 Bromöllan kunta Bromölla Skånen lääni &&&&&&&&&&012513.&&&&0012 513
1273 Osbyn kunta Osby Skånen lääni &&&&&&&&&&012954.&&&&0012 954
1275 Perstorpin kunta Perstorp Skånen lääni &&&&&&&&&&&07211.&&&&007 211
1276 Klippanin kunta Klippan Skånen lääni &&&&&&&&&&016917.&&&&0016 917
1277 Åstorpin kunta Åstorp Skånen lääni &&&&&&&&&&015193.&&&&0015 193
1278 Båstadin kunta Båstad Skånen lääni &&&&&&&&&&014373.&&&&0014 373
1280 Malmön kunta Malmö Skånen lääni &&&&&&&&&0322574.&&&&00322 574
1281 Lundin kunta Lund Skånen lääni &&&&&&&&&0116834.&&&&00116 834
1282 Landskronan kunta Landskrona Skånen lääni &&&&&&&&&&043961.&&&&0043 961
1283 Helsingborgin kunta Helsingborg Skånen lääni &&&&&&&&&0137909.&&&&00137 909
1284 Höganäsin kunta Höganäs Skånen lääni &&&&&&&&&&025610.&&&&0025 610
1285 Eslövin kunta Eslöv Skånen lääni &&&&&&&&&&032438.&&&&0032 438
1286 Ystadin kunta Ystad Skånen lääni &&&&&&&&&&028985.&&&&0028 985
1287 Trelleborgin kunta Trelleborg Skånen lääni &&&&&&&&&&043359.&&&&0043 359
1290 Kristianstadin kunta Kristianstad Skånen lääni &&&&&&&&&&082510.&&&&0082 510
1291 Simrishamnin kunta Simrishamn Skånen lääni &&&&&&&&&&019065.&&&&0019 065
1292 Ängelholmin kunta Ängelholm Skånen lääni &&&&&&&&&&040732.&&&&0040 732
1293 Hässleholmin kunta Hässleholm Skånen lääni &&&&&&&&&&051048.&&&&0051 048
1315 Hylten kunta Hyltebruk Hallandin lääni &&&&&&&&&&010514.&&&&0010 514
1380 Halmstadin kunta Halmstad Hallandin lääni &&&&&&&&&&096952.&&&&0096 952
1381 Laholmin kunta Laholm Hallandin lääni &&&&&&&&&&024195.&&&&0024 195
1382 Falkenbergin kunta Falkenberg Hallandin lääni &&&&&&&&&&042949.&&&&0042 949
1383 Varbergin kunta Varberg Hallandin lääni &&&&&&&&&&061030.&&&&0061 030
1384 Kungsbackan kunta Kungsbacka Hallandin lääni &&&&&&&&&&079144.&&&&0079 144
1401 Härrydan kunta Mölnlycke Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&036651.&&&&0036 651
1402 Partillen kunta Partille Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&036977.&&&&0036 977
1407 Öckerön kunta Öckerö Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&012682.&&&&0012 682
1415 Stenungsundin kunta Stenungsund Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&025508.&&&&0025 508
1419 Tjörnin kunta Skärhamn Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&015315.&&&&0015 315
1421 Orustin kunta Henån Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&015010.&&&&0015 010
1427 Sotenäsin kunta Kungshamn Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&09006.&&&&009 006
1430 Munkedalin kunta Munkedal Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&010205.&&&&0010 205
1435 Tanumin kunta Tanumshede Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&012455.&&&&0012 455
1438 Dals-Edin kunta Ed Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&04799.&&&&004 799
1439 Färgelandan kunta Färgelanda Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&06495.&&&&006 495
1440 Alen kunta Nödinge-Nol Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&028862.&&&&0028 862
1441 Lerumin kunta Lerum Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&040181.&&&&0040 181
1442 Vårgårdan kunta Vårgårda Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&011165.&&&&0011 165
1443 Bollebygdin kunta Bollebygd Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&08799.&&&&008 799
1444 Grästorpin kunta Grästorp Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&05644.&&&&005 644
1445 Essungan kunta Nossebro Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&05590.&&&&005 590
1446 Karlsborgin kunta Karlsborg Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&06764.&&&&006 764
1447 Gullspångin kunta Gullspång Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&05229.&&&&005 229
1452 Tranemon kunta Tranemo Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&011619.&&&&0011 619
1460 Bengtsforsin kunta Bengtsfors Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&09626.&&&&009 626
1461 Mellerudin kunta Mellerud Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&09169.&&&&009 169
1462 Lilla Edetin kunta Lilla Edet Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&013178.&&&&0013 178
1463 Markin kunta Kinna Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&033906.&&&&0033 906
1465 Svenljungan kunta Svenljunga Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&010506.&&&&0010 506
1466 Herrljungan kunta Herrljunga Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&09349.&&&&009 349
1470 Varan kunta Vara Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&015662.&&&&0015 662
1471 Götenen kunta Götene Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&013160.&&&&0013 160
1472 Tibron kunta Tibro Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&010980.&&&&0010 980
1473 Törebodan kunta Töreboda Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&09293.&&&&009 293
1480 Göteborgin kunta Göteborg Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&0548190.&&&&00548 190
1481 Mölndalin kunta Mölndal Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&063340.&&&&0063 340
1482 Kungälvin kunta Kungälv Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&042730.&&&&0042 730
1484 Lysekilin kunta Lysekil Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&014464.&&&&0014 464
1485 Uddevallan kunta Uddevalla Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&054180.&&&&0054 180
1486 Strömstadin kunta Strömstad Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&012854.&&&&0012 854
1487 Vänersborgin kunta Vänersborg Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&038381.&&&&0038 381
1488 Trollhättanin kunta Trollhättan Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&057092.&&&&0057 092
1489 Alingsåsin kunta Alingsås Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&039602.&&&&0039 602
1490 Boråsin kunta Borås Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&0108488.&&&&00108 488
1491 Ulricehamnin kunta Ulricehamn Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&023494.&&&&0023 494
1492 Åmålin kunta Åmål Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&012601.&&&&0012 601
1493 Mariestadin kunta Mariestad Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&024043.&&&&0024 043
1494 Lidköpingin kunta Lidköping Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&039009.&&&&0039 009
1495 Skaran kunta Skara Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&018711.&&&&0018 711
1496 Skövden kunta Skövde Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&053555.&&&&0053 555
1497 Hjon kunta Hjo Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&08983.&&&&008 983
1498 Tidaholmin kunta Tidaholm Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&012669.&&&&0012 669
1499 Falköpingin kunta Falköping Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&032511.&&&&0032 511
1715 Kilin kunta Kil Värmlannin lääni &&&&&&&&&&011802.&&&&0011 802
1730 Edan kunta Charlottenberg Värmlannin lääni &&&&&&&&&&&08505.&&&&008 505
1737 Torsbyn kunta Torsby Värmlannin lääni &&&&&&&&&&011910.&&&&0011 910
1760 Storforsin kunta Storfors Värmlannin lääni &&&&&&&&&&&04032.&&&&004 032
1761 Hammarön kunta Skoghall Värmlannin lääni &&&&&&&&&&015420.&&&&0015 420
1762 Munkforsin kunta Munkfors Värmlannin lääni &&&&&&&&&&&03663.&&&&003 663
1763 Forshagan kunta Forshaga Värmlannin lääni &&&&&&&&&&011379.&&&&0011 379
1764 Grumsin kunta Grums Värmlannin lääni &&&&&&&&&&&08945.&&&&008 945
1765 Årjängin kunta Årjäng Värmlannin lääni &&&&&&&&&&&09869.&&&&009 869
1766 Sunnen kunta Sunne Värmlannin lääni &&&&&&&&&&013208.&&&&0013 208
1780 Karlstadin kunta Karlstad Värmlannin lääni &&&&&&&&&&089245.&&&&0089 245
1781 Kristinehamnin kunta Kristinehamn Värmlannin lääni &&&&&&&&&&024270.&&&&0024 270
1782 Filipstadin kunta Filipstad Värmlannin lääni &&&&&&&&&&010625.&&&&0010 625
1783 Hagforsin kunta Hagfors Värmlannin lääni &&&&&&&&&&011824.&&&&0011 824
1784 Arvikan kunta Arvika Värmlannin lääni &&&&&&&&&&025841.&&&&0025 841
1785 Säfflen kunta Säffle Värmlannin lääni &&&&&&&&&&015366.&&&&0015 366
1814 Lekebergin kunta Fjugesta Örebron lääni &&&&&&&&&&&07492.&&&&007 492
1860 Laxån kunta Laxå Örebron lääni &&&&&&&&&&&05656.&&&&005 656
1861 Hallsbergin kunta Hallsberg Örebron lääni &&&&&&&&&&015509.&&&&0015 509
1862 Degerforsin kunta Degerfors Örebron lääni &&&&&&&&&&&09543.&&&&009 543
1863 Hälleforsin kunta Hällefors Örebron lääni &&&&&&&&&&&07032.&&&&007 032
1864 Ljusnarsbergin kunta Kopparberg Örebron lääni &&&&&&&&&&&04928.&&&&004 928
1880 Örebron kunta Örebro Örebron lääni &&&&&&&&&0144200.&&&&00144 200
1881 Kumlan kunta Kumla Örebron lääni &&&&&&&&&&021154.&&&&0021 154
1882 Askersundin kunta Askersund Örebron lääni &&&&&&&&&&011151.&&&&0011 151
1883 Karlskogan kunta Karlskoga Örebron lääni &&&&&&&&&&030283.&&&&0030 283
1884 Noran kunta Nora Örebron lääni &&&&&&&&&&010502.&&&&0010 502
1885 Lindesbergin kunta Lindesberg Örebron lääni &&&&&&&&&&023562.&&&&0023 562
1904 Skinnskattebergin kunta Skinnskatteberg Västmanlandin lääni &&&&&&&&&&&04472.&&&&004 472
1907 Surahammarin kunta Surahammar Västmanlandin lääni &&&&&&&&&&&09985.&&&&009 985
1960 Kungsörin kunta Kungsör Västmanlandin lääni &&&&&&&&&&&08343.&&&&008 343
1961 Hallstahammarin kunta Hallstahammar Västmanlandin lääni &&&&&&&&&&015645.&&&&0015 645
1962 Norbergin kunta Norberg Västmanlandin lääni &&&&&&&&&&&05803.&&&&005 803
1980 Västeråsin kunta Västerås Västmanlandin lääni &&&&&&&&&0145218.&&&&00145 218
1981 Salan kunta Sala Västmanlandin lääni &&&&&&&&&&022109.&&&&0022 109
1982 Fagerstan kunta Fagersta Västmanlandin lääni &&&&&&&&&&013286.&&&&0013 286
1983 Köpingin kunta Köping Västmanlandin lääni &&&&&&&&&&025557.&&&&0025 557
1984 Arbogan kunta Arboga Västmanlandin lääni &&&&&&&&&&013858.&&&&0013 858
2021 Vansbron kunta Vansbro Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&&06715.&&&&006 715
2023 Malung-Sälenin kunta Malung Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&010036.&&&&0010 036
2026 Gagnefin kunta Djurås Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&010079.&&&&0010 079
2029 Leksandin kunta Leksand Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&015326.&&&&0015 326
2031 Rättvikin kunta Rättvik Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&010759.&&&&0010 759
2034 Orsan kunta Orsa Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&&06750.&&&&006 750
2039 Älvdalenin kunta Älvdalen Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&&07035.&&&&007 035
2061 Smedjebackenin kunta Smedjebacken Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&010790.&&&&0010 790
2062 Moran kunta Mora Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&020101.&&&&0020 101
2080 Falunin kunta Falun Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&057062.&&&&0057 062
2081 Borlängen kunta Borlänge Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&050988.&&&&0050 988
2082 Säterin kunta Säter Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&011009.&&&&0011 009
2083 Hedemoran kunta Hedemora Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&015235.&&&&0015 235
2084 Avestan kunta Avesta Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&022781.&&&&0022 781
2085 Ludvikan kunta Ludvika Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&026362.&&&&0026 362
2101 Ockelbon kunta Ockelbo Gävleborgin lääni &&&&&&&&&&&05849.&&&&005 849
2104 Hoforsin kunta Hofors Gävleborgin lääni &&&&&&&&&&&09435.&&&&009 435
2121 Ovanåkerin kunta Edsbyn Gävleborgin lääni &&&&&&&&&&011469.&&&&0011 469
2132 Nordanstigin kunta Bergsjö Gävleborgin lääni &&&&&&&&&&&09490.&&&&009 490
2161 Ljusdalin kunta Ljusdal Gävleborgin lääni &&&&&&&&&&019027.&&&&0019 027
2180 Gävlen kunta Gävle Gävleborgin lääni &&&&&&&&&&098877.&&&&0098 877
2181 Sandvikenin kunta Sandviken Gävleborgin lääni &&&&&&&&&&038314.&&&&0038 314
2182 Söderhamnin kunta Söderhamn Gävleborgin lääni &&&&&&&&&&025785.&&&&0025 785
2183 Bollnäsin kunta Bollnäs Gävleborgin lääni &&&&&&&&&&026594.&&&&0026 594
2184 Hudiksvallin kunta Hudiksvall Gävleborgin lääni &&&&&&&&&&036975.&&&&0036 975
2260 Ången kunta Ånge Västernorrlandin lääni &&&&&&&&&&&09493.&&&&009 493
2262 Timrån kunta Timrå Västernorrlandin lääni &&&&&&&&&&017987.&&&&0017 987
2280 Härnösandin kunta Härnösand Västernorrlandin lääni &&&&&&&&&&025066.&&&&0025 066
2281 Sundsvallin kunta Sundsvall Västernorrlandin lääni &&&&&&&&&&097633.&&&&0097 633
2282 Kramforsin kunta Kramfors Västernorrlandin lääni &&&&&&&&&&018359.&&&&0018 359
2283 Sollefteån kunta Sollefteå Västernorrlandin lääni &&&&&&&&&&019783.&&&&0019 783
2284 Örnsköldsvikin kunta Örnsköldsvik Västernorrlandin lääni &&&&&&&&&&055576.&&&&0055 576
2303 Ragundan kunta Hammarstrand Jämtlandin lääni &&&&&&&&&&&05387.&&&&005 387
2305 Bräcken kunta Bräcke Jämtlandin lääni &&&&&&&&&&&06455.&&&&006 455
2309 Krokomin kunta Krokom Jämtlandin lääni &&&&&&&&&&014785.&&&&0014 785
2313 Strömsundin kunta Strömsund Jämtlandin lääni &&&&&&&&&&011712.&&&&0011 712
2321 Åren kunta Järpen Jämtlandin lääni &&&&&&&&&&010677.&&&&0010 677
2326 Bergin kunta Svenstavik Jämtlandin lääni &&&&&&&&&&&07032.&&&&007 032
2361 Härjedalenin kunta Sveg Jämtlandin lääni &&&&&&&&&&010262.&&&&0010 262
2380 Östersundin kunta Östersund Jämtlandin lääni &&&&&&&&&&061066.&&&&0061 066
2401 Nordmalingin kunta Nordmaling Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&07060.&&&&007 060
2403 Bjurholmin kunta Bjurholm Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&02453.&&&&002 453
2404 Vindelnin kunta Vindeln Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&05371.&&&&005 371
2409 Robertsforsin kunta Robertsfors Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&06771.&&&&006 771
2417 Norsjön kunta Norsjö Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&04176.&&&&004 176
2418 Malån kunta Malå Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&03109.&&&&003 109
2421 Storumanin kunta Storuman Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&05943.&&&&005 943
2422 Sorselen kunta Sorsele Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&02516.&&&&002 516
2425 Dorotean kunta Dorotea Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&02740.&&&&002 740
2460 Vännäsin kunta Vännäs Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&08593.&&&&008 593
2462 Vilhelminan kunta Vilhelmina Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&06829.&&&&006 829
2463 Åselen kunta Åsele Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&02832.&&&&002 832
2480 Uumajan kunta Uumaja Västerbottenin lääni &&&&&&&&&0120777.&&&&00120 777
2481 Lyckselen kunta Lycksele Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&012177.&&&&0012 177
2482 Skellefteån kunta Skellefteå Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&072031.&&&&0072 031
2505 Arvidsjaurin kunta Arvidsjaur Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&06471.&&&&006 471
2506 Arjeplogin kunta Arjeplog Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&02887.&&&&002 887
2510 Jokimukan kunta Jokimukka Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&05072.&&&&005 072
2513 Ylikainuun kunta Ylikainuu Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&03395.&&&&003 395
2514 Kainuun kunta Kainuu Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&016248.&&&&0016 248
2518 Ylitornion kunta Matarenki Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&04603.&&&&004 603
2521 Pajalan kunta Pajala Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&06193.&&&&006 193
2523 Jällivaaran kunta Jällivaara Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&018123.&&&&0018 123
2560 Älvsbynin kunta Älvsbyn Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&08183.&&&&008 183
2580 Luulajan kunta Luulaja Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&076088.&&&&0076 088
2581 Piitimen kunta Piitime Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&041548.&&&&0041 548
2582 Bodenin kunta Boden Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&027913.&&&&0027 913
2583 Haaparannan kunta Haaparanta Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&09831.&&&&009 831
2584 Kiirunan kunta Kiiruna Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&023178.&&&&0023 178

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Län och kommuner i kodnummerordning SCB. Viitattu 4.4.2010. (ruotsiksi)
  2. Tillkännagivande om länens indelning i kommuner (PDF) Svensk författningssamling SFS 2007:229. 26.4.2007. Vällingby: Elanders. Viitattu 12.4.2013. (ruotsiksi)
  3. Folkmängd i riket, län och kommuner 31 december 2015 och befolkningsförändringar 2015 (XLSX) Statistiska centralbyrån. Viitattu 12.6.2016. (ruotsiksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]