Luettelo Ruotsin kunnista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ruotsin kunnat ja läänit vuodesta 2007.

Tämä artikkeli on luettelo Ruotsin kunnista. Kunnat on lueteltu alla olevassa taulukossa lääneittäin, ja läänien sisällä kunnat on lueteltu siinä kuntakoodien mukaisesta järjestyksessä, jossa Ruotsin tilastokeskus Statistiska centralbyrån ne tilastoissaan esittää.[1] Kuntien keskustaajamien (ruots. centralort) nimet on katsottu kunkin kunnan artikkelisivulta ruotsinkielisestä Wikipediasta. Suurkaupunkialueiden tapauksessa kuntien keskustaajamat eivät tosin aina muodosta omaa taajamaansa, vaan kuuluvat osana johonkin suurempaan taajamaan. Oikeanpuolimmaisessa sarakkeessa on ilmoitettu kunnan väkiluku.

Ruotsissa on tällä hetkellä 290 kuntaa.

Kuntakoodi[1] Kunta[2] Keskustaajama Lääni[1] Kunnan väkiluku
(31.12.2015)[3]
0114 Upplands Väsby vapen.svg Upplands Väsbyn kunta Upplands Väsby Tukholman lääni &&&&&&&&&&042661.&&&&0042 661
0115 Vallentuna vapen.svg Vallentunan kunta Vallentuna Tukholman lääni &&&&&&&&&&032380.&&&&0032 380
0117 Österåker vapen.svg Österåkerin kunta Åkersberga Tukholman lääni &&&&&&&&&&042130.&&&&0042 130
0120 Värmdö vapen.svg Värmdön kunta Gustavsberg Tukholman lääni &&&&&&&&&&041107.&&&&0041 107
0123 Järfälla vapen.svg Järfällan kunta Jakobsberg Tukholman lääni &&&&&&&&&&072429.&&&&0072 429
0125 Ekerö vapen.svg Ekerön kunta Ekerö Tukholman lääni &&&&&&&&&&026984.&&&&0026 984
0126 Huddinge vapen.svg Huddingen kunta Huddinge Tukholman lääni &&&&&&&&&0105311.&&&&00105 311
0127 Botkyrka vapen.svg Botkyrkan kunta Tumba Tukholman lääni &&&&&&&&&&089425.&&&&0089 425
0128 Salem vapen.svg Salemin kunta Rönninge Tukholman lääni &&&&&&&&&&016426.&&&&0016 426
0136 Haninge vapen.svg Haningen kunta Handen Tukholman lääni &&&&&&&&&&083866.&&&&0083 866
0138 Tyresö vapen.svg Tyresön kunta Bollmora Tukholman lääni &&&&&&&&&&046177.&&&&0046 177
0139 Upplands-Bro City Arms.svg Upplands-Bron kunta Kungsängen Tukholman lääni &&&&&&&&&&025789.&&&&0025 789
0140 Nykvarn vapen.svg Nykvarnin kunta Nykvarn Tukholman lääni &&&&&&&&&&010192.&&&&0010 192
0160 Täby municipal arms.svg Täbyn kunta Täby Tukholman lääni &&&&&&&&&&068281.&&&&0068 281
0162 Danderyd vapen.svg Danderydin kunta Djursholm Tukholman lääni &&&&&&&&&&032421.&&&&0032 421
0163 Sollentuna vapen.svg Sollentunan kunta Sollentuna Tukholman lääni &&&&&&&&&&070251.&&&&0070 251
0180 Stockholm vapen.svg Tukholman kunta Tukholma Tukholman lääni &&&&&&&&&0923516.&&&&00923 516
0181 Södertälje vapen.svg Södertäljen kunta Södertälje Tukholman lääni &&&&&&&&&&093202.&&&&0093 202
0182 Nacka vapen.svg Nackan kunta Nacka Tukholman lääni &&&&&&&&&&097986.&&&&0097 986
0183 Sundbyberg vapen.svg Sundbybergin kunta Sundbyberg Tukholman lääni &&&&&&&&&&046110.&&&&0046 110
0184 Solna vapen.svg Solnan kunta Solna Tukholman lääni &&&&&&&&&&076158.&&&&0076 158
0186 Lidingö vapen.svg Lidingön kunta Lidingö Tukholman lääni &&&&&&&&&&046302.&&&&0046 302
0187 Vaxholm vapen.svg Vaxholmin kunta Vaxholm Tukholman lääni &&&&&&&&&&011380.&&&&0011 380
0188 Norrtäljes vapen.svg Norrtäljen kunta Norrtälje Tukholman lääni &&&&&&&&&&058669.&&&&0058 669
0191 Sigtuna vapen.svg Sigtunan kunta Märsta Tukholman lääni &&&&&&&&&&044786.&&&&0044 786
0192 Nynäshamn vapen.svg Nynäshamnin kunta Nynäshamn Tukholman lääni &&&&&&&&&&027500.&&&&0027 500
0305 Håbo vapen.svg Håbon kunta Bålsta Uppsalan lääni &&&&&&&&&&020279.&&&&0020 279
0319 Älvkarleby vapen.svg Älvkarlebyn kunta Skutskär Uppsalan lääni &&&&&&&&&&&09293.&&&&009 293
0330 Knivsta vapen.svg Knivstan kunta Knivsta Uppsalan lääni &&&&&&&&&&016869.&&&&0016 869
0331 Heby vapen.svg Hebyn kunta Heby Uppsalan lääni &&&&&&&&&&013594.&&&&0013 594
0360 Tierp vapen.svg Tierpin kunta Tierp Uppsalan lääni &&&&&&&&&&020547.&&&&0020 547
0380 Uppsala vapen.svg Uppsalan kunta Uppsala Uppsalan lääni &&&&&&&&&0210126.&&&&00210 126
0381 Enköping vapen.svg Enköpingin kunta Enköping Uppsalan lääni &&&&&&&&&&041893.&&&&0041 893
0382 Östhammar vapen.svg Östhammarin kunta Östhammar Uppsalan lääni &&&&&&&&&&021563.&&&&0021 563
0428 Vingåker vapen.svg Vingåkerin kunta Vingåker Södermanlandin lääni &&&&&&&&&&&08953.&&&&008 953
0461 Gnesta vapen.svg Gnestan kunta Gnesta Södermanlandin lääni &&&&&&&&&&010649.&&&&0010 649
0480 Nyköping vapen.svg Nyköpingin kunta Nyköping Södermanlandin lääni &&&&&&&&&&054262.&&&&0054 262
0481 Oxelösund vapen.svg Oxelösundin kunta Oxelösund Södermanlandin lääni &&&&&&&&&&011701.&&&&0011 701
0482 Flen vapen.svg Flenin kunta Flen Södermanlandin lääni &&&&&&&&&&016440.&&&&0016 440
0483 Katrineholm vapen.svg Katrineholmin kunta Katrineholm Södermanlandin lääni &&&&&&&&&&033462.&&&&0033 462
0484 Eskilstuna vapen.svg Eskilstunan kunta Eskilstuna Södermanlandin lääni &&&&&&&&&0102065.&&&&00102 065
0486 Strängnäs vapen.svg Strängnäsin kunta Strängnäs Södermanlandin lääni &&&&&&&&&&034102.&&&&0034 102
0488 Trosa vapen.svg Trosan kunta Trosa Södermanlandin lääni &&&&&&&&&&012078.&&&&0012 078
0509 Ödeshög vapen.svg Ödeshögin kunta Ödeshög Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&05236.&&&&005 236
0512 Ydre vapen.svg Ydren kunta Österbymo Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&03658.&&&&003 658
0513 Kinda vapen.svg Kindan kunta Kisa Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&09795.&&&&009 795
0560 Boxholm vapen.svg Boxholmin kunta Boxholm Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&05328.&&&&005 328
0561 Åtvidaberg vapen.svg Åtvidabergin kunta Åtvidaberg Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&011545.&&&&0011 545
0562 Finspång vapen.svg Finspångin kunta Finspång Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&021199.&&&&0021 199
0563 Valdemarsvik vapen.svg Valdemarsvikin kunta Valdemarsvik Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&07747.&&&&007 747
0580 Linköping vapen.svg Linköpingin kunta Linköping Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&0152966.&&&&00152 966
0581 Norrköping vapen.svg Norrköpingin kunta Norrköping Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&0137035.&&&&00137 035
0582 Söderköping vapen.svg Söderköpingin kunta Söderköping Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&014240.&&&&0014 240
0583 Motala vapen.svg Motalan kunta Motala Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&042903.&&&&0042 903
0584 Vadstena vapen.svg Vadstenan kunta Vadstena Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&07407.&&&&007 407
0586 Mjölby vapen.svg Mjölbyn kunta Mjölby Itä-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&026602.&&&&0026 602
0604 Aneby vapen.svg Anebyn kunta Aneby Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&&06537.&&&&006 537
0617 Gnosjö vapen.svg Gnosjön kunta Gnosjö Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&&09514.&&&&009 514
0642 Mullsjö vapen.svg Mullsjön kunta Mullsjö Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&&07157.&&&&007 157
0643 Habo vapen.svg Habon kunta Habo Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&011314.&&&&0011 314
0662 Gislaved vapen.svg Gislavedin kunta Gislaved Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&029272.&&&&0029 272
0665 Vaggeryd vapen.svg Vaggerydin kunta Skillingaryd ja Vaggeryd Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&013372.&&&&0013 372
0680 Jönköping vapen.svg Jönköpingin kunta Jönköping Jönköpingin lääni &&&&&&&&&0133310.&&&&00133 310
0682 Nässjö vapen.svg Nässjön kunta Nässjö Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&030451.&&&&0030 451
0683 Värnamo vapen.svg Värnamon kunta Värnamo Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&033473.&&&&0033 473
0684 Sävsjö vapen.svg Sävsjön kunta Sävsjö Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&011228.&&&&0011 228
0685 Vetlanda vapen.svg Vetlandan kunta Vetlanda Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&026873.&&&&0026 873
0686 Eksjö vapen.svg Eksjön kunta Eksjö Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&016790.&&&&0016 790
0687 Tranås vapen.svg Tranåsin kunta Tranås Jönköpingin lääni &&&&&&&&&&018546.&&&&0018 546
0760 Uppvidinge vapen.svg Uppvidingen kunta Åseda Kronobergin lääni &&&&&&&&&&&09319.&&&&009 319
0761 Lessebo vapen.svg Lessebon kunta Lessebo Kronobergin lääni &&&&&&&&&&&08516.&&&&008 516
0763 Tingsryd vapen.svg Tingsrydin kunta Tingsryd Kronobergin lääni &&&&&&&&&&012260.&&&&0012 260
0764 Alvesta vapen.svg Alvestan kunta Alvesta Kronobergin lääni &&&&&&&&&&019581.&&&&0019 581
0765 Älmhult vapen.svg Älmhultin kunta Älmhult Kronobergin lääni &&&&&&&&&&016168.&&&&0016 168
0767 Markaryd vapen.svg Markarydin kunta Markaryd Kronobergin lääni &&&&&&&&&&&09779.&&&&009 779
0780 Växjö vapen.svg Växjön kunta Växjö Kronobergin lääni &&&&&&&&&&088108.&&&&0088 108
0781 Ljungby vapen.svg Ljungbyn kunta Ljungby Kronobergin lääni &&&&&&&&&&027638.&&&&0027 638
0821 Högsby vapen.svg Högsbyn kunta Högsby Kalmarin lääni &&&&&&&&&&&05857.&&&&005 857
0834 Torsås vapen.svg Torsåsin kunta Torsås Kalmarin lääni &&&&&&&&&&&06943.&&&&006 943
0840 Mörbylånga vapen.svg Mörbylångan kunta Mörbylånga Kalmarin lääni &&&&&&&&&&014669.&&&&0014 669
0860 Hultsfred vapen.svg Hultsfredin kunta Hultsfred Kalmarin lääni &&&&&&&&&&013919.&&&&0013 919
0861 Mönsterås vapen.svg Mönsteråsin kunta Mönsterås Kalmarin lääni &&&&&&&&&&013144.&&&&0013 144
0862 Emmaboda vapen.svg Emmabodan kunta Emmaboda Kalmarin lääni &&&&&&&&&&&09090.&&&&009 090
0880 Kalmar vapen.svg Kalmarin kunta Kalmar Kalmarin lääni &&&&&&&&&&065704.&&&&0065 704
0881 Nybro vapen.svg Nybron kunta Nybro Kalmarin lääni &&&&&&&&&&019754.&&&&0019 754
0882 Oskarshamn vapen.svg Oskarshamnin kunta Oskarshamn Kalmarin lääni &&&&&&&&&&026450.&&&&0026 450
0883 Västervik vapen.svg Västervikin kunta Västervik Kalmarin lääni &&&&&&&&&&036049.&&&&0036 049
0884 Vimmerby vapen.svg Vimmerbyn kunta Vimmerby Kalmarin lääni &&&&&&&&&&015419.&&&&0015 419
0885 Borgholm vapen.svg Borgholmin kunta Borgholm Kalmarin lääni &&&&&&&&&&010681.&&&&0010 681
0980 Gotland kommunvapen.svg Gotlannin kunta Visby Gotlannin lääni &&&&&&&&&&057391.&&&&0057 391
1060 Olofström vapen.svg Olofströmin kunta Olofström Blekingen lääni &&&&&&&&&&013170.&&&&0013 170
1080 Karlskrona vapen.svg Karlskronan kunta Karlskrona Blekingen lääni &&&&&&&&&&065380.&&&&0065 380
1081 Ronneby vapen.svg Ronnebyn kunta Ronneby Blekingen lääni &&&&&&&&&&028697.&&&&0028 697
1082 Karlshamn vapen.svg Karlshamnin kunta Karlshamn Blekingen lääni &&&&&&&&&&031846.&&&&0031 846
1083 Sölvesborg vapen.svg Sölvesborgin kunta Sölvesborg Blekingen lääni &&&&&&&&&&017160.&&&&0017 160
1214 Svalöv vapen.svg Svalövin kunta Svalöv Skånen lääni &&&&&&&&&&013655.&&&&0013 655
1230 Staffanstorp vapen.svg Staffanstorpin kunta Staffanstorp Skånen lääni &&&&&&&&&&023119.&&&&0023 119
1231 Burlöv vapen.svg Burlövin kunta Arlöv Skånen lääni &&&&&&&&&&017430.&&&&0017 430
1233 Vellinge vapen.svg Vellingen kunta Vellinge Skånen lääni &&&&&&&&&&034667.&&&&0034 667
1256 Östra Göinge vapen.svg Östra Göingen kunta Broby Skånen lääni &&&&&&&&&&014102.&&&&0014 102
1257 Örkelljunga vapen.svg Örkelljungan kunta Örkelljunga Skånen lääni &&&&&&&&&&&09831.&&&&009 831
1260 Bjuv vapen.svg Bjuvin kunta Bjuv Skånen lääni &&&&&&&&&&014962.&&&&0014 962
1261 Kävlinge vapen.svg Kävlingen kunta Kävlinge Skånen lääni &&&&&&&&&&030104.&&&&0030 104
1262 Lomma vapen.svg Lomman kunta Lomma Skånen lääni &&&&&&&&&&023324.&&&&0023 324
1263 Svedala vapen.svg Svedalan kunta Svedala Skånen lääni &&&&&&&&&&020462.&&&&0020 462
1264 Skurup vapen.svg Skurupin kunta Skurup Skånen lääni &&&&&&&&&&015149.&&&&0015 149
1265 Sjöbo vapen.svg Sjöbon kunta Sjöbo Skånen lääni &&&&&&&&&&018514.&&&&0018 514
1266 Hörby vapen.svg Hörbyn kunta Hörby Skånen lääni &&&&&&&&&&015020.&&&&0015 020
1267 Höör vapen.svg Höörin kunta Höör Skånen lääni &&&&&&&&&&015970.&&&&0015 970
1270 Tomelilla vapen.svg Tomelillan kunta Tomelilla Skånen lääni &&&&&&&&&&013132.&&&&0013 132
1272 Bromölla vapen.svg Bromöllan kunta Bromölla Skånen lääni &&&&&&&&&&012513.&&&&0012 513
1273 Osby vapen.svg Osbyn kunta Osby Skånen lääni &&&&&&&&&&012954.&&&&0012 954
1275 Perstorp vapen.svg Perstorpin kunta Perstorp Skånen lääni &&&&&&&&&&&07211.&&&&007 211
1276 Klippan vapen.svg Klippanin kunta Klippan Skånen lääni &&&&&&&&&&016917.&&&&0016 917
1277 Åstorp vapen.svg Åstorpin kunta Åstorp Skånen lääni &&&&&&&&&&015193.&&&&0015 193
1278 Båstad vapen.svg Båstadin kunta Båstad Skånen lääni &&&&&&&&&&014373.&&&&0014 373
1280 Malmö vapen.svg Malmön kunta Malmö Skånen lääni &&&&&&&&&0322574.&&&&00322 574
1281 Lund vapen.svg Lundin kunta Lund Skånen lääni &&&&&&&&&0116834.&&&&00116 834
1282 Landskrona vapen.svg Landskronan kunta Landskrona Skånen lääni &&&&&&&&&&043961.&&&&0043 961
1283 Helsingborg vapen.svg Helsingborgin kunta Helsingborg Skånen lääni &&&&&&&&&0137909.&&&&00137 909
1284 Höganäs vapen.svg Höganäsin kunta Höganäs Skånen lääni &&&&&&&&&&025610.&&&&0025 610
1285 Eslöv vapen.svg Eslövin kunta Eslöv Skånen lääni &&&&&&&&&&032438.&&&&0032 438
1286 Ystad vapen.svg Ystadin kunta Ystad Skånen lääni &&&&&&&&&&028985.&&&&0028 985
1287 Trelleborg vapen.svg Trelleborgin kunta Trelleborg Skånen lääni &&&&&&&&&&043359.&&&&0043 359
1290 Kristianstad vapen.svg Kristianstadin kunta Kristianstad Skånen lääni &&&&&&&&&&082510.&&&&0082 510
1291 Simrishamn vapen.svg Simrishamnin kunta Simrishamn Skånen lääni &&&&&&&&&&019065.&&&&0019 065
1292 Ängelholm vapen.svg Ängelholmin kunta Ängelholm Skånen lääni &&&&&&&&&&040732.&&&&0040 732
1293 Hässleholm vapen.svg Hässleholmin kunta Hässleholm Skånen lääni &&&&&&&&&&051048.&&&&0051 048
1315 Hylte vapen.svg Hylten kunta Hyltebruk Hallandin lääni &&&&&&&&&&010514.&&&&0010 514
1380 Halmstad vapen.svg Halmstadin kunta Halmstad Hallandin lääni &&&&&&&&&&096952.&&&&0096 952
1381 Laholm vapen.svg Laholmin kunta Laholm Hallandin lääni &&&&&&&&&&024195.&&&&0024 195
1382 Falkenberg vapen.svg Falkenbergin kunta Falkenberg Hallandin lääni &&&&&&&&&&042949.&&&&0042 949
1383 Varberg vapen.svg Varbergin kunta Varberg Hallandin lääni &&&&&&&&&&061030.&&&&0061 030
1384 Kungsbacka vapen.svg Kungsbackan kunta Kungsbacka Hallandin lääni &&&&&&&&&&079144.&&&&0079 144
1401 Härryda vapen.svg Härrydan kunta Mölnlycke Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&036651.&&&&0036 651
1402 Partille vapen.svg Partillen kunta Partille Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&036977.&&&&0036 977
1407 Öckerö vapen.svg Öckerön kunta Öckerö Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&012682.&&&&0012 682
1415 Stenungsund vapen.svg Stenungsundin kunta Stenungsund Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&025508.&&&&0025 508
1419 Tjörn vapen.svg Tjörnin kunta Skärhamn Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&015315.&&&&0015 315
1421 Orust vapen.svg Orustin kunta Henån Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&015010.&&&&0015 010
1427 Sotenäs vapen.svg Sotenäsin kunta Kungshamn Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&09006.&&&&009 006
1430 Munkedal vapen.svg Munkedalin kunta Munkedal Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&010205.&&&&0010 205
1435 Tanum vapen.svg Tanumin kunta Tanumshede Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&012455.&&&&0012 455
1438 Dals-Ed vapen.svg Dals-Edin kunta Ed Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&04799.&&&&004 799
1439 Färgelanda vapen.svg Färgelandan kunta Färgelanda Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&06495.&&&&006 495
1440 Ale vapen.svg Alen kunta Nödinge-Nol Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&028862.&&&&0028 862
1441 Lerum vapen.svg Lerumin kunta Lerum Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&040181.&&&&0040 181
1442 Vårgårda vapen.svg Vårgårdan kunta Vårgårda Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&011165.&&&&0011 165
1443 Bollebygd vapen.svg Bollebygdin kunta Bollebygd Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&08799.&&&&008 799
1444 Grästorp vapen.svg Grästorpin kunta Grästorp Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&05644.&&&&005 644
1445 Essunga vapen.svg Essungan kunta Nossebro Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&05590.&&&&005 590
1446 Karlsborg vapen.svg Karlsborgin kunta Karlsborg Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&06764.&&&&006 764
1447 Gullspång vapen.svg Gullspångin kunta Gullspång Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&05229.&&&&005 229
1452 Tranemo vapen.svg Tranemon kunta Tranemo Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&011619.&&&&0011 619
1460 Bengtsfors vapen.svg Bengtsforsin kunta Bengtsfors Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&09626.&&&&009 626
1461 Mellerud vapen.svg Mellerudin kunta Mellerud Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&09169.&&&&009 169
1462 Lilla Edet vapen.svg Lilla Edetin kunta Lilla Edet Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&013178.&&&&0013 178
1463 Mark vapen.svg Markin kunta Kinna Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&033906.&&&&0033 906
1465 Svenljunga vapen.svg Svenljungan kunta Svenljunga Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&010506.&&&&0010 506
1466 Herrljunga vapen.svg Herrljungan kunta Herrljunga Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&09349.&&&&009 349
1470 Vara vapen.svg Varan kunta Vara Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&015662.&&&&0015 662
1471 Götene vapen.svg Götenen kunta Götene Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&013160.&&&&0013 160
1472 Tibro vapen.svg Tibron kunta Tibro Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&010980.&&&&0010 980
1473 Töreboda vapen.svg Törebodan kunta Töreboda Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&09293.&&&&009 293
1480 Göteborg vapen.svg Göteborgin kunta Göteborg Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&0548190.&&&&00548 190
1481 Mölndal vapen.svg Mölndalin kunta Mölndal Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&063340.&&&&0063 340
1482 Kungälv vapen.svg Kungälvin kunta Kungälv Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&042730.&&&&0042 730
1484 Lysekil vapen.svg Lysekilin kunta Lysekil Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&014464.&&&&0014 464
1485 Uddevalla vapen.svg Uddevallan kunta Uddevalla Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&054180.&&&&0054 180
1486 Strömstad vapen.svg Strömstadin kunta Strömstad Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&012854.&&&&0012 854
1487 Vänersborg-vapen.svg Vänersborgin kunta Vänersborg Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&038381.&&&&0038 381
1488 Trollhättan vapen.svg Trollhättanin kunta Trollhättan Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&057092.&&&&0057 092
1489 Alingsås vapen.svg Alingsåsin kunta Alingsås Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&039602.&&&&0039 602
1490 Borås municipal arms.svg Boråsin kunta Borås Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&0108488.&&&&00108 488
1491 Ulricehamn vapen.svg Ulricehamnin kunta Ulricehamn Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&023494.&&&&0023 494
1492 Åmål vapen.svg Åmålin kunta Åmål Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&012601.&&&&0012 601
1493 Mariestad vapen.svg Mariestadin kunta Mariestad Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&024043.&&&&0024 043
1494 Lidköping vapen.svg Lidköpingin kunta Lidköping Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&039009.&&&&0039 009
1495 Skara vapen.svg Skaran kunta Skara Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&018711.&&&&0018 711
1496 Skoevde vapen.svg Skövden kunta Skövde Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&053555.&&&&0053 555
1497 Hjo vapen.svg Hjon kunta Hjo Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&&08983.&&&&008 983
1498 Tidaholm vapen.svg Tidaholmin kunta Tidaholm Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&012669.&&&&0012 669
1499 Falköping vapen.svg Falköpingin kunta Falköping Länsi-Götanmaan lääni &&&&&&&&&&032511.&&&&0032 511
1715 Kil municipal arms.svg Kilin kunta Kil Värmlannin lääni &&&&&&&&&&011802.&&&&0011 802
1730 Eda vapen.svg Edan kunta Charlottenberg Värmlannin lääni &&&&&&&&&&&08505.&&&&008 505
1737 Torsby vapen.svg Torsbyn kunta Torsby Värmlannin lääni &&&&&&&&&&011910.&&&&0011 910
1760 Storfors vapen.svg Storforsin kunta Storfors Värmlannin lääni &&&&&&&&&&&04032.&&&&004 032
1761 Hammarö vapen.svg Hammarön kunta Skoghall Värmlannin lääni &&&&&&&&&&015420.&&&&0015 420
1762 Munkfors vapen.svg Munkforsin kunta Munkfors Värmlannin lääni &&&&&&&&&&&03663.&&&&003 663
1763 Forshaga vapen.svg Forshagan kunta Forshaga Värmlannin lääni &&&&&&&&&&011379.&&&&0011 379
1764 Grums vapen.svg Grumsin kunta Grums Värmlannin lääni &&&&&&&&&&&08945.&&&&008 945
1765 Årjäng vapen.svg Årjängin kunta Årjäng Värmlannin lääni &&&&&&&&&&&09869.&&&&009 869
1766 Sunne vapen.svg Sunnen kunta Sunne Värmlannin lääni &&&&&&&&&&013208.&&&&0013 208
1780 Karlstad vapen.svg Karlstadin kunta Karlstad Värmlannin lääni &&&&&&&&&&089245.&&&&0089 245
1781 Kristinehamn-vapen.svg Kristinehamnin kunta Kristinehamn Värmlannin lääni &&&&&&&&&&024270.&&&&0024 270
1782 Filipstad vapen.svg Filipstadin kunta Filipstad Värmlannin lääni &&&&&&&&&&010625.&&&&0010 625
1783 Hagfors vapen.svg Hagforsin kunta Hagfors Värmlannin lääni &&&&&&&&&&011824.&&&&0011 824
1784 Arvika vapen.svg Arvikan kunta Arvika Värmlannin lääni &&&&&&&&&&025841.&&&&0025 841
1785 Säffle vapen.svg Säfflen kunta Säffle Värmlannin lääni &&&&&&&&&&015366.&&&&0015 366
1814 Lekeberg vapen.svg Lekebergin kunta Fjugesta Örebron lääni &&&&&&&&&&&07492.&&&&007 492
1860 Laxå vapen.svg Laxån kunta Laxå Örebron lääni &&&&&&&&&&&05656.&&&&005 656
1861 Hallsberg vapen.svg Hallsbergin kunta Hallsberg Örebron lääni &&&&&&&&&&015509.&&&&0015 509
1862 Degerfors vapen.svg Degerforsin kunta Degerfors Örebron lääni &&&&&&&&&&&09543.&&&&009 543
1863 Hällefors vapen.svg Hälleforsin kunta Hällefors Örebron lääni &&&&&&&&&&&07032.&&&&007 032
1864 Ljusnarsberg vapen.svg Ljusnarsbergin kunta Kopparberg Örebron lääni &&&&&&&&&&&04928.&&&&004 928
1880 Örebro vapen.svg Örebron kunta Örebro Örebron lääni &&&&&&&&&0144200.&&&&00144 200
1881 Kumla vapen.svg Kumlan kunta Kumla Örebron lääni &&&&&&&&&&021154.&&&&0021 154
1882 Askersund vapen.svg Askersundin kunta Askersund Örebron lääni &&&&&&&&&&011151.&&&&0011 151
1883 Karlskoga vapen.svg Karlskogan kunta Karlskoga Örebron lääni &&&&&&&&&&030283.&&&&0030 283
1884 Nora vapen.svg Noran kunta Nora Örebron lääni &&&&&&&&&&010502.&&&&0010 502
1885 Lindesberg vapen.svg Lindesbergin kunta Lindesberg Örebron lääni &&&&&&&&&&023562.&&&&0023 562
1904 Skinnskatteberg vapen.svg Skinnskattebergin kunta Skinnskatteberg Västmanlandin lääni &&&&&&&&&&&04472.&&&&004 472
1907 Surahammar vapen.svg Surahammarin kunta Surahammar Västmanlandin lääni &&&&&&&&&&&09985.&&&&009 985
1960 Kungsör vapen.svg Kungsörin kunta Kungsör Västmanlandin lääni &&&&&&&&&&&08343.&&&&008 343
1961 Hallstahammar vapen.svg Hallstahammarin kunta Hallstahammar Västmanlandin lääni &&&&&&&&&&015645.&&&&0015 645
1962 Norberg vapen.svg Norbergin kunta Norberg Västmanlandin lääni &&&&&&&&&&&05803.&&&&005 803
1980 Västerås vapen.svg Västeråsin kunta Västerås Västmanlandin lääni &&&&&&&&&0145218.&&&&00145 218
1981 Sala vapen.svg Salan kunta Sala Västmanlandin lääni &&&&&&&&&&022109.&&&&0022 109
1982 Fagersta vapen.svg Fagerstan kunta Fagersta Västmanlandin lääni &&&&&&&&&&013286.&&&&0013 286
1983 Köpings vapen.svg Köpingin kunta Köping Västmanlandin lääni &&&&&&&&&&025557.&&&&0025 557
1984 Arboga vapen.svg Arbogan kunta Arboga Västmanlandin lääni &&&&&&&&&&013858.&&&&0013 858
2021 Vansbro vapen.svg Vansbron kunta Vansbro Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&&06715.&&&&006 715
2023 Malung vapen.svg Malung-Sälenin kunta Malung Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&010036.&&&&0010 036
2026 Gagnef vapen.svg Gagnefin kunta Djurås Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&010079.&&&&0010 079
2029 Leksand vapen.svg Leksandin kunta Leksand Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&015326.&&&&0015 326
2031 Rättvik vapen.svg Rättvikin kunta Rättvik Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&010759.&&&&0010 759
2034 Orsa vapen.svg Orsan kunta Orsa Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&&06750.&&&&006 750
2039 Älvdalen vapen.svg Älvdalenin kunta Älvdalen Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&&07035.&&&&007 035
2061 Smedjebacken vapen.svg Smedjebackenin kunta Smedjebacken Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&010790.&&&&0010 790
2062 Mora vapen.svg Moran kunta Mora Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&020101.&&&&0020 101
2080 Falun vapen.svg Falunin kunta Falun Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&057062.&&&&0057 062
2081 Borlänge vapen.svg Borlängen kunta Borlänge Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&050988.&&&&0050 988
2082 Säter City Arms.svg Säterin kunta Säter Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&011009.&&&&0011 009
2083 Hedemora vapen.svg Hedemoran kunta Hedemora Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&015235.&&&&0015 235
2084 Avesta vapen.svg Avestan kunta Avesta Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&022781.&&&&0022 781
2085 Ludvika vapen.svg Ludvikan kunta Ludvika Taalainmaan lääni &&&&&&&&&&026362.&&&&0026 362
2101 Ockelbo vapen.svg Ockelbon kunta Ockelbo Gävleborgin lääni &&&&&&&&&&&05849.&&&&005 849
2104 Hofors vapen.svg Hoforsin kunta Hofors Gävleborgin lääni &&&&&&&&&&&09435.&&&&009 435
2121 Ovanåker vapen.svg Ovanåkerin kunta Edsbyn Gävleborgin lääni &&&&&&&&&&011469.&&&&0011 469
2132 Nordanstig vapen.svg Nordanstigin kunta Bergsjö Gävleborgin lääni &&&&&&&&&&&09490.&&&&009 490
2161 Ljusdal vapen.svg Ljusdalin kunta Ljusdal Gävleborgin lääni &&&&&&&&&&019027.&&&&0019 027
2180 Gävle vapen.svg Gävlen kunta Gävle Gävleborgin lääni &&&&&&&&&&098877.&&&&0098 877
2181 Sandviken vapen.svg Sandvikenin kunta Sandviken Gävleborgin lääni &&&&&&&&&&038314.&&&&0038 314
2182 Söderhamn vapen.svg Söderhamnin kunta Söderhamn Gävleborgin lääni &&&&&&&&&&025785.&&&&0025 785
2183 Bollnäs vapen.svg Bollnäsin kunta Bollnäs Gävleborgin lääni &&&&&&&&&&026594.&&&&0026 594
2184 Hudiksvall vapen.svg Hudiksvallin kunta Hudiksvall Gävleborgin lääni &&&&&&&&&&036975.&&&&0036 975
2260 Ånge vapen.svg Ången kunta Ånge Västernorrlandin lääni &&&&&&&&&&&09493.&&&&009 493
2262 Timrå vapen.svg Timrån kunta Timrå Västernorrlandin lääni &&&&&&&&&&017987.&&&&0017 987
2280 Härnösand vapen.svg Härnösandin kunta Härnösand Västernorrlandin lääni &&&&&&&&&&025066.&&&&0025 066
2281 Sundsvall vapen.svg Sundsvallin kunta Sundsvall Västernorrlandin lääni &&&&&&&&&&097633.&&&&0097 633
2282 Kramfors vapen.svg Kramforsin kunta Kramfors Västernorrlandin lääni &&&&&&&&&&018359.&&&&0018 359
2283 Sollefteå vapen.svg Sollefteån kunta Sollefteå Västernorrlandin lääni &&&&&&&&&&019783.&&&&0019 783
2284 Örnsköldsvik vapen.svg Örnsköldsvikin kunta Örnsköldsvik Västernorrlandin lääni &&&&&&&&&&055576.&&&&0055 576
2303 Ragunda vapen.svg Ragundan kunta Hammarstrand Jämtlandin lääni &&&&&&&&&&&05387.&&&&005 387
2305 Bräcke vapen.svg Bräcken kunta Bräcke Jämtlandin lääni &&&&&&&&&&&06455.&&&&006 455
2309 Krokom vapen.svg Krokomin kunta Krokom Jämtlandin lääni &&&&&&&&&&014785.&&&&0014 785
2313 Strömsund vapen.svg Strömsundin kunta Strömsund Jämtlandin lääni &&&&&&&&&&011712.&&&&0011 712
2321 Åre vapen.svg Åren kunta Järpen Jämtlandin lääni &&&&&&&&&&010677.&&&&0010 677
2326 Berg vapen.svg Bergin kunta Svenstavik Jämtlandin lääni &&&&&&&&&&&07032.&&&&007 032
2361 Härjedalen vapen.svg Härjedalenin kunta Sveg Jämtlandin lääni &&&&&&&&&&010262.&&&&0010 262
2380 Östersund vapen.svg Östersundin kunta Östersund Jämtlandin lääni &&&&&&&&&&061066.&&&&0061 066
2401 Nordmaling vapen.svg Nordmalingin kunta Nordmaling Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&07060.&&&&007 060
2403 Bjurholm vapen.svg Bjurholmin kunta Bjurholm Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&02453.&&&&002 453
2404 Vindeln vapen.svg Vindelnin kunta Vindeln Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&05371.&&&&005 371
2409 Robertsfors vapen.svg Robertsforsin kunta Robertsfors Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&06771.&&&&006 771
2417 Norsjö vapen.svg Norsjön kunta Norsjö Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&04176.&&&&004 176
2418 Malå vapen.svg Malån kunta Malå Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&03109.&&&&003 109
2421 Storuman vapen.svg Storumanin kunta Storuman Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&05943.&&&&005 943
2422 Sorsele vapen.svg Sorselen kunta Sorsele Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&02516.&&&&002 516
2425 Dorotea vapen.svg Dorotean kunta Dorotea Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&02740.&&&&002 740
2460 Vännäs vapen.svg Vännäsin kunta Vännäs Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&08593.&&&&008 593
2462 Vilhelmina vapen.svg Vilhelminan kunta Vilhelmina Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&06829.&&&&006 829
2463 Åsele vapen.svg Åselen kunta Åsele Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&&02832.&&&&002 832
2480 Umeå vapen.svg Uumajan kunta Uumaja Västerbottenin lääni &&&&&&&&&0120777.&&&&00120 777
2481 Lycksele vapen.svg Lyckselen kunta Lycksele Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&012177.&&&&0012 177
2482 Skellefteå vapen.svg Skellefteån kunta Skellefteå Västerbottenin lääni &&&&&&&&&&072031.&&&&0072 031
2505 Arvidsjaur vapen.svg Arvidsjaurin kunta Arvidsjaur Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&06471.&&&&006 471
2506 Arjeplog vapen.svg Arjeplogin kunta Arjeplog Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&02887.&&&&002 887
2510 Jokkmokk vapen.svg Jokimukan kunta Jokimukka Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&05072.&&&&005 072
2513 Överkalix vapen.svg Ylikainuun kunta Ylikainuu Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&03395.&&&&003 395
2514 Kalix vapen.svg Kainuun kunta Kainuu Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&016248.&&&&0016 248
2518 Övertorneå vapen.svg Ylitornion kunta Matarenki Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&04603.&&&&004 603
2521 Pajala vapen.svg Pajalan kunta Pajala Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&06193.&&&&006 193
2523 Gällivare vapen.svg Jällivaaran kunta Jällivaara Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&018123.&&&&0018 123
2560 Älvsbyn vapen.svg Älvsbynin kunta Älvsbyn Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&08183.&&&&008 183
2580 Luleå vapen.svg Luulajan kunta Luulaja Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&076088.&&&&0076 088
2581 Piteå vapen.svg Piitimen kunta Piitime Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&041548.&&&&0041 548
2582 Boden vapen.svg Bodenin kunta Boden Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&027913.&&&&0027 913
2583 Haparanda vapen.svg Haaparannan kunta Haaparanta Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&&09831.&&&&009 831
2584 Kiruna vapen.svg Kiirunan kunta Kiiruna Norrbottenin lääni &&&&&&&&&&023178.&&&&0023 178

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Län och kommuner i kodnummerordning SCB. Viitattu 4.4.2010. (ruotsiksi)
  2. Tillkännagivande om länens indelning i kommuner (PDF) Svensk författningssamling SFS 2007:229. 26.4.2007. Vällingby: Elanders. Viitattu 12.4.2013. (ruotsiksi)
  3. Folkmängd i riket, län och kommuner 31 december 2015 och befolkningsförändringar 2015 (XLSX) Statistiska centralbyrån. Viitattu 12.6.2016. (ruotsiksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]