Ruotsin NUTS-aluejako

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ruotsin NUTS1-aluejako. Östra Sverige sinisellä, Södra Sverige vihreällä ja Norra Sverige oranssilla. Mustat viivat näiden alueiden sisällä ovat NUTS2-alueiden rajoja.
Ruotsin NUTS2-aluejako. Kunkin NUTS1-alueen sisällä nämä alueet on ilmoitettu sinisen, vihreän ja oranssin eri sävyillä.

Ruotsin NUTS-aluejako (ruots. riksområde) on kolmetasoinen kansainvälisiin tilastointitarkoituksiin kehitetty aluejako. Aluejaon ruotsinkielinen nimitys on sananmukaisesti käännettynä "valtakunnan alue". NUTS1-tasolla Ruotsi jakaantuu kolmeen alueeseen, NUTS2-tasolla kahdeksaan alueeseen ja NUTS3-tason muodostavat Ruotsin läänit, joita on tällä hetkellä 21 kappaletta.

NUTS-alueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraavassa on hierarkkinen luettelo NUTS-aluejaotuksesta, joka on ollut voimassa vuoden 2008 alusta lähtien.[1] Suluissa olevat suomenkieliset nimet ovat Tilastokeskuksen ilmoittamia nimiä, jotka löytyvät Suomen tilastollisesta vuosikirjasta.[2]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. NUTS nivå 1-3 i Sverige, gäller fr.o.m. 2008-01-01 (PDF) Statistiska centralbyrån. Viitattu 8.11.2012. (ruotsiksi)
  2. Suomen tilastollinen vuosikirja 2012 (PDF) (sivu 612) Kansalliskirjaston julkaisuarkisto Doria: Tilastokeskus. Arkistoitu 2.5.2013. Viitattu 22.4.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Ruotsin NUTS-aluejako.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: sv:Riksområde