Mortal Kombat -tuotesarjan universumi

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Earthrealm)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mortal Kombat -pelisarjan fiktiivinen universumi koostuu monista eri maailmoista.

Chaosrealm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chaosrealm on alue, joka sijaitsee pohjoiseen Orderrealmista. Nimensä mukaan Chaosrealm on paikka, jossa vallitsee kaaos, jonka sen asukkaat ovat luoneet. Chaosrealm on sodassa Orderrealmin kanssa kiistellen alueen vesivaroista, joita Orderrealm haluaisi hyödyntää. Alue esiintyi ensimmäisen kerran pelissä Mortal Kombat: Deception. Alueen asukkaat tunnetaan Chaosrealmelaisina, joista ainoa tunnettu asukas on Havik. Chaosrealm teki cameo-roolin vuoden 2011 Mortal Kombat pelissä esiintyen taustalla eräässä haastetornin tehtävässä.

Edenia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten Edenian nimestä voi päätellä, se on samankaltainen kuin Eedenin puutarha. Edenia on todella viljava maailma ja sen asukkaat ikääntyvät paljon hitaammin kuin muualla Mortal Kombatin universumissa. Edenia on kuitenkin huonomaineinen siitä, että se on ollut Outworldin alaisena. Kaikista maailmoista se on eniten Earthrealmin kaltainen elinympäristön ja asukkaiden perusteella.

Ensimmäinen tunnettu Edenian hallitsija oli kuningas Jerrod. Hänen parhaimmat soturinsa hävisivät Mortal Kombat turnauksen kymmenen kertaa peräkkäin, minkä johdosta Shao Kahn valtasi Edenian. Hän pakotti kuningatar Sindelin naimisiin itsensä kanssa ja adoptoi tämän tyttären, Kitanan. Edenia oli Kahnin hallinnassa useita vuosia ja vapautui vasta Kahnin epäonnistuttua Earthrealmin valtauksessa. Sodan jälkeen pahat voimat poistuivat Edeniasta ja Sindel nousi takaisin valtaistuimelle.

Merkittäviä asukkaita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Earthrealm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Earthrealm on keskeisin paikka Mortal Kombat universumissa ja paikka, jota Raiden suojelee ja jota Shao Kahn yrittää epätoivoisesti valloittaa. Earthrealm muistuttaa tavallista normaalia maailmaa, jossa Mortal Kombat turnaukset käydään. Vanhimmat Jumalat loivat säännön, jonka mukaan Shao Kahn saisi valloittaa Earthrealmin jos Outworld voittaisi turnauksen kymmenen kertaa peräkkäin. Goro voittikin yhdeksän turnausta peräkkäin ja viimeinen kymmenes turnaus ratkaisisi Earthrealmin kohtalon. Johnny Cage auttoi Liu Kangia voittamaan turnauksen varmistaen ettei Kahn voisi valloittaa Earthrealmia. Kahn onnistui kayttämään hyväkseen sääntöjen porsaanreikää järjestäen vaihtoehtoisen turnauksen, jonka kuitenkin Liu Kang voitti jälleen. Kahn herätti Sindelin henkiin voidakseen tehdä invaasion Earthrealmiin, mutta Earthrealmin puolustajat voittivat hänen armeijansa.

Merkittäviä asukkaita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Netherealm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sitä kutsutaan myös Helvetiksi ja Netherrealmiksi. Netherealmissa on velhojen rakentama kaupunki, Nekros, joka suojelee asukkaitaan demoneilta. Netherealm on toinen Mortal Kombatin maailmoista, jonka koko on ääretön.

Mortal Kombatin universumissa kuolleiden sielut ja rikolliset joutuvat Netherealmiin kokemaan loppumatonta kidutusta. Näiden lisäksi Netherealmissä on muita asukkaita, kuten erilaisia demoneita. Se muistuttaa kristittyjen Helvettiä ja itse asiassa Netherealmin entinen hallitsija oli nimeltään Lucifer.

Miljoonia vuosia sitten langennut jumala, Shinnok, joutui Netherealmiin ja joutui Luciferin kidutettavaksi. Hän kuitenkin vapautui velho Quan Chin avulla ja hänestä tuli Netherealmin hallitsija muuttaen sitä enemmän Earthreamin kaltaiseksi. Hän myös käytti maailmaa apunaan vallatessaan Edeniaa, mutta epäonnistui.

Tunnettuja asukkaita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Quan Chin alkuperä ei ole tiedossa, mutta on sanottu, että hän olisi ollut kotoisin Netherealmista ja oli Brotherhood of Shadow klaanin johtaja.
 • Ashrahin alkuperä on tuntematon, mutta hän palveli kerran Brotherhood of Shadowia.
 • Moloch on Netherealmissa syntynyt oni.
 • Sareena on demoni, joka oli kerran Quan Chin henkilökohtainen avustaja ja palveli tämän klaania.
 • Reikon alkuperä ei ole tiedossa, mutta hänen uskotaan olleen demoni ja hän oli Brotherhood of the Shadowin jäsen.
 • Kia ja Jataaka ovat demoneita, jotka palvelivat Quan Chita.
 • Drahmin oli kerran sotapäällikkö, joka joutui Netherealmiin rikostensa johdosta ja muuttui oniksi.
 • Noob Saibot oli alkuperäinen Sub-Zero, mutta joutui Scorpionin murhaamaksi, koska oli aiemmin murhannut hänet. Korruptoituneen sielunsa johdosta hän muuttui aaveeksi.
 • Scorpion kuoli, ja hänet surmasi Noob Saibot (silloisen Sub-Zero). Toisin kuin useimmat olennot Netherealmissa, Scorpion ei ole paha eikä myöskään hyvä.
 • Smoke tuli Netherealmiin Noob Saibotin kanssa.

Outworld[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sen nimi on usein suomennettu Ulkomaailmaksi.

Outworldin tunnettu historia alkoi kauan sitten ja sen ensimmäisenä hallitsijana toimi lohikäärmekuningas Onaga. Vaikka pian valtaistuimelle nousi Shao Kahn, heillä molemmilla oli samat suunnitelmat laajentaa Outworldia. Outworld onkin maailma, johon on yhdistetty useita muita maailmoja.

Outworld oli kerran kaunis ja majesteettinen maailma, mutta nykyään se on pääasiassa autiomaata, aavikkoa, happoaltaita, tiheää metsikköä ja korkeita vuoria. Pieniä kyliä on hajanaisesti ja Edenian tapaan maailmassa on paljon magiaa. Keisarillisen palatsin lisäksi Outworldissa ei ole suuria kaupunkikeskittymiä.

Outworldin asukkaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisasukkaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Cyromancerit: Vaikka heitä ei enää ole, cyromancerit olivat kansa joka eli Outworldissa kauan sitten. Ne olivat vaaleita ja osasivat käsitellä jäätä. Ei tiedetä syytä lajin kuolemaan, mutta luultavasti se oli Shao Kahnin syytä sillä hän on tehnyt saman saureille ja vampyyreille, vaikkakaan nämä eivät vielä ole kuolleet sukupuuttoon. Muutamia tämän lajin jäseniä on kuitenkin yhä hengissä (kuten Sub-Zero ja Frost).
 • Outworldilaiset: Kuten useimpien maailmojen asukkaat, myös outworldilaiset näyttävät ihmisiltä, mutta ovat parempia taikojen kanssa ja elävät kauemmin. Kaikki sarjassa tavatut outworldilaiset näyttävät samalta kuin Earthrealmin Itä-Aasiassa asuvat ihmiset.
 • Tarkatanit: Paimentolaisina eläviä humanoideja, jotka elävät raivon täyttämää alkukantaista elämää. Ne ovat Netherealmin demoneiden ja outworldilaisten risteymä. Demoniverensä johdosta tarkataneilla kasvaa terät käsivarsistaan ja heidän hampaansa ovat terävät.

Kotoisin muualta tai alkuperä tuntematon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Shokanit: Humanoideja, jotka ovat pitkiä ja voimakkaita. Heillä on neljä kättä ja heidän ihonsa on melkein kuin sammakolla tai liskoilla. Shokanit ovat kiivaita taistelijoita ja vihaavat kentaureja.
 • Kentaurit: Kentaurit muistuttavat Earthrealmin mytologioissa esiintyviä kentaureja, mutta ovat turmeltuneempia. Kentaurit vihaavat shokaneita.
 • Vampyyrit: Laji on ollut osa Outworldia siitä lähtien, kun Kahn yhdisti heidän maailman omaansa. Toisin kuin muut fiktiiviset vampyyrit, he kykenevät liikkumaan päivällä, mutta eivät kuitenkaan kestä kunnolla Earthrealmin aurinkoa.
 • Saurit eli raptorit: Sukupuuton partaalla oleva liskomainen laji, joka asutti Zaterraa, jonka Shao Kahn tuhosi ja yhdisti Outworldiin.
 • Elementaalit: Olentoja, jotka ovat erikoistuneet tiettyjen elementtien hallitsemiseen. Heidän ulkomuotonsa riippuu hallitsemastaan elementistä.

Syntyneitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Orderrealm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Orderrealm (tai Seido) on paikka, missä laki ja järjestys sekä rakenteellinen jatkumo vallitsee pysyvästi. Orderrealmin kaupungit ovat nimeltään Bluetown, Greentown, Redtown ja Goldtown. Orderrealm sisältää myös runsaasti arvokiviä kuten vihreitä jalokiviä, kultakimpaleita, tuliopaaleja ja talvikiviä. Orderrealmin ainoat tunnetut asukkaat ovat seidalaiset, joihin kuuluvat mm Dairou, Darrius ja Hotaru. Orderrealm näytettiin ensimmäisen kerran Mortal Kombat Deception-pelissä. Vuoden 2011 Mortal Kombat pelissä Seido teki cameo-roolin, kun Johnny Cage matkusti sinne saadakseen kyvyn hallita paremmin kehostaan pursuilevaa tuhon energiaa. Orderrealm nähtiin myös eräässä haastetornitehtävässä taustalla.

Tunnettuja asukkaita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]