Scorpion (Mortal Kombat)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Scorpion Mortal Kombat: Shaolin Monks -pelissä

Scorpion on fiktiivinen henkilö Mortal Kombat tappelupelisarjassa.

Scorpionin elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Varhaiset vaiheet ja kosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scorpion oli Shirai Ryu klaanin parhaimman ninjan, Hanzo Hasashin, koodinimi. Hänen isänsä oli klaanin entinen jäsen ja oli neuvonut poikaansa olemaan liittymättä klaaniin sillä hän ei halunnut poikansa elävän tappajana. Hanzo ei kuitenkaan totellut isäänsä vaan liittyi klaaniin taatakseen vaimolleen ja pojalleen kunnollisen elämän. Tämä ei kuitenkaan toteutunut sillä Quan Chi palkkasi Hanzon etsimään erästä Himalajalle piilotettua karttaa. Hän palkkasi myös Lin Kuei klaanista, Shirai Ryun vihollisilta, Sub-Zeron, jonka lähetti suorittamaan samaa tehtävää.

Sekä Scorpion että Sub-Zero löysivät kartan, mutta joutuivat vastatusten. He taistelivat ja Sub-Zero voitti jättäen Scorpionin ruumiin taakseen. Scorpionin sielu joutui Netherealmiin ja hänestä tuli aave. Palatessaan takaisin maan päälle, hän sai selville, että Lin Kuei oli teurastanut hänen koko klaaninsa ja perheensä hänen ollessa Netherealmissa. Täynnä vihaa hän vannoi tappavansa Sub-Zeron kostona kuolemastaan.

Scorpion tapasi Sub-Zeron seuraavan kerran Netherealmissa tämän ollessa Raidenin määrämällä tehtävällä palauttaa Shinnokin amuletti Quan Chilta. Kaksikko taisteli, mutta Sub-Zero voitti jälleen ja pakeni tämän elävän kuolleen tappajan raivoa. Palattuaan Earthrealmiin, Sub-Zero kutsuttiin osallistumaan Shang Tsungin Mortal Kombat turnaukseen tietämättä, että myös Scorpion oli kutsuttu.

Kaksikko tapasi Shang Tsungin veneellä, missä Scorpion tarttui Sub-Zeron kurkkuun sanoen "Sinä tapoit minut kylmäverisesti tasan kaksi vuotta sitten, mutta demonit ovat antaneet minun kostaa kuolemani. Voisin tappaa sinut tässä ja nyt, mutten ole murhaaja. Tapaamme turnauksessa ja silloin, Lin Kuei, sinä tulet maksamaan elämälläsi".

Scorpion ja Sub-Zero eivät kuitenkaan kohdanneet turnauksessa vaan sen päätöshetkillä. Todistaen olevan liian voimakas Lin Kuein soturille, Scorpion viilsi vihollisensa kuoliaaksi ja näin kosti oman kuolemansa. Tämän tehtyään, hän syttyi liekkeihin ja palasi Netherealmiin.

Sub-Zero palaa takaisin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuotta myöhemmin Scorpion sai tietää, että Sub-Zero aikoi osallistua toiseen turnaukseen. Vihoissaan siitä, että hänen murhaajansa oli jostain syystä palannut ja hänen verikostonsa ei ollut onnistunut, Scorpion seurasi Sub-Zeroa Outworldiin, missä Shao Kahn piti toisen turnauksen. Turnauksen ollessa käynnissä, Scorpion näki Sub-Zeron taistelemassa. Scorpion myös näki verivihollisensa säästävän vastustajan hengen ja ihmetteli, miten tästä oli tullut niin armelias. Hän saikin tietää, että tämä Sub-Zero oli alkuperäisen Sub-Zeron pikkuveli, joka oli lähetetty viimeistelemään veljeltään kesken jäänyt tehtävä. Scorpion vannoi ettei vahingoittaisi tätä uutta Sub-Zeroa ja tulisi suojelemaan häntä korvaukseksi siitä, että oli tappanut hänen isoveljensä, joka oli nyt muuttunut Noob Saibotiksi. Tämän luvattuaan hänet kutsuttiin takaisin Netherealmiin tuomittavaksi.

Kun Shao Kahn hyökkäsi Earthrealmiin, hän yritti samalla epäonnistuen vallata Netherealmin ja Scorpion pääsi samalla vapaaksi karaten Earthrealmiin. Hän ei ollut uskollinen kenellekään eikä huolinut ystäviä eikä vihollisia. Shao Kahn kuitenkin tunnisti Scorpionin mahtavat kyvyt ja värväsi hänet joukkoihinsa. Scorpionin uskollisuus Kahnia kohtaan loppui pian, Scorpionin saadessa tietää, että Sub-Zero, jota oli luvannut olla vahingoittamatta, taisteli Kahnia vastaan Earthrealmin joukoissa. Scorpion kääntyi Kahnia vastaan ja liittoutui Earthrealmin sotureiden kanssa, jotka tuhosivat Kahnin joukot, mikä johti Earthrealmin palautumiseen normaaliksi ja Scorpionin joutumiseen takaisin Netherealmiin.

Uusi kosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myöhemmin Scorpion sai tietää, että myös nuorempi Sub-Zero oli ollut osallisena perheensä ja klaaninsa murhassa. Quan Chi lupasi hänelle elämän, mikäli Scorpion auttaisi taistelussa jumalten vanhimpia vastaan. Scorpion suostui ainoastaan saadakseen kohdata Sub-Zeron taistelussa. He lopulta tapasivatkin ja kaksikko aloitti taistelunsa, jonka nuori Sub-Zero veljensä tapaan hävisi. Scorpionin ollessa viimeistelemässä tappoaan, Quan Chi ilmestyi hänen luokse paljastaen, että oli itse vastuussa murhista. Scorpion ei kyennyt sanomaan mitään ja Quan Chi alkoi taikoa häntä takaisin Netherealmiin. Scorpion kuitenkin otti Quan Chistä kiinni ja vei tämän mukanaan.

Quan Chin juututtua Netherealmiin, hän joutui Scorpionin jahtaamaksi ja kiduttamaksi. Quan Chilla ei ollut mahdollisuuksia paeta sillä hänen voimansa olivat heikentyneet Netherealmissa ja Scorpionin puolestaan vahvistuneet. Quan Chi onnistui kuitenkin tehdä sopimuksen oni Drahminin ja Molochin, jotka lupasivat suojella häntä mikäli Quan Chi veisi heidät Netherealmista. Kaksikon pitäessä Scorpionia poissa tieltä, Quan Chi onnistui pääsi pakenemaan portaalin kautta, mutta Scorpion onnistui seuraamaan häntä. He jatkoivat kissa-hiiri leikkiä kunnes Scorpion joutui Drahminin ja Molochin väijytykseen. Kaksikko heitti hänet soulnadoon uskoen, että tämä tappaisi ninjan.

Scorpion kuitenkin pakeni ennen kuin soulnado olisi repinyt hänet kappaleiksi. Hän tapasi jumalten vanhimmat, joihin hän ei ollut koskaan uskonut, ja muuttui henkisesti. Hän myös todisti Raidenin uhrauksen taistelussa Onagaa vastaan. Jumalten vanhimmat olivat tietoisia hänen yliluonnollisista kyvyistään ja tekivät Scorpionista Jumalten vanhimpien mestarin. He antoivat Scorpionille tehtäväksi etsiä ja tuhota Onaga, ennen kuin hän ehtisi tuhota kaikki maailmat. Hän taistelikin Onagaa vastaan muttei onnistunut tuhoamaan tätä lopullisesti. Mortal Kombat Armageddonissa Scorpion tekee sopimuksen jumalten vanhimpien kanssa palvelevansa heitä, jos he herättäisivät henkiin vaimonsa ja poikansa sekä klaaninsa jäsenet. Näin tapahtuikin, mutta heistä kaikista tulikin kuolemattomia olentoja. Raivoissaan Scorpion etsii keinoa tuhota jumalten vanhimmat mahdollisuutena estää armageddon ottamalla itselleen Blazen voimat, jotka oli alun perin tarkoitettu Tavenille tai Daegonille. Taven kuitenkin kukistaa Scorpionin ja myöhemmin Sub-Zero tappaa Scorpionin taistelussa.

Vuoden 2011 Mortal Kombat pelissä Scorpion toimii Quan Chin palvelijana ollen tietämätön että hän oli syyllinen klaaninsa ja perheensä murhiin Lin Kuein lisäksi. Scorpion taistelee Sub-Zerota vastaan Netherrealmissa voittaen hänet. Huolimatta siitä, että Raiden lupasi elvyttää Scorpionin klaanin jos tämä säästäisi Sub-Zeron hengen, Quan Chi näytti Scorpionille kuvia menneisyydestä, jossa Sub-Zero tappoi hänen klaaninsa jäseniä, jolloin Scorpion raivostui tappaen Sub-Zeron. Myöhemmin Sub-Zeron nuorempi veli kohtaa Scorpionin Mortal Kombat turnauksessa ja voittaa tämän. Sub-Zero nuorempi aikoi tappaa Scorpionin aikeenaan kostaa veljensä kuolema, mutta Sub-Zero vangittiin ja hänet muutettiin kyborgiksi. Myöhemmin Scorpion yritti estää Raidenia puhumasta Quan Chille Netherrealmissa ja taisteli tätä vastaan, mutta Raiden kukisti hänet. Scorpionin kohtalo jäi avoimeksi pelin lopussa, mutta oletettavasti hän jäi Quan Chin orjaksi.

Mortal Kombat X -pelissä Scorpion toimii edelleen Quan Chin palvelijana. Raiden onnistuu Quan Chin loitsua hyväksikäyttäen muuttamaan Scorpionin takaisin ihmiseksi. Scorpion muodostaa uudelleen Shirai Ryu klaanin ja alkaa kouluttamaan Kenshin poikaa Takedaa. Scorpion saa tietää nuoremmalta Sub Zerolta totuuden klaaninsa kuolemasta ja Scorpion tappaa Quan Chin.

Taidot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erikoisliikkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Bloody Spear: Scorpion lähettää kädestään köyden, jonka päässä on kunai, joka tarttuu vihollisen rintaan, mikä mahdollistaa Scorpionin vetää vihollinen luokseen. Tämän liikkeen aikana hän usein huutaa "Get over here!" tai "Come here!". (MK, MKII, UMK3, MKT, MK4, MKG, MK:DA, MK:D, MK:SM, MK:A)
 • Hellfire Punch: Scorpion teleporttaa vastustajansa taakse ja lyö tätä. (MK, MKII, UMK3, MKT, MK4, MKG,MK:D, MK:SM, MK:A)
 • Aerial Back Teleport Punch: Scorpion suorittaa edellisen liikkeen ilmassa. (MKII, UMK3, MKT, MK4, MKG, MK:SM)
 • Leg Takedown: Scorpion lyö vastustajansa jalkoja "jalkasaksilla". (MKII, MK:SM)
 • Air Throw: Scorpion heittää vihollisensa ollessaan ilmassa (MKII, UMK3, MKT, MK4, MKG, MK:SM).
 • Breathe Fire: Scorpion poistaa naamionsa paljastaen palavan pääkallonsa ja puhaltaa tulta vihollista päin. (MK4, MKG)
 • Hellfire: Scorpion kutsuu Helvetin tulia polttamaan vastustajaansa. (MK:DA, MK:D, MK:A)
 • Backflip Kick: Scorpion loikkaa ympäri taaksepäin polttaen samalla vihollista jaloillaan. (MK:DA, MK:D, MK:A)

Lopetusliikkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Toasty!: Scorpion poistaa naamionsa ja puhaltaa tulta vihollistaan päin polttaen hänet elävältä. Tämän jälkeen Dan Forden kuullaan sanovat "Toasty". (MK, MKII, UMK3, MKT, MK4, MKG, MK:SM).
 • Spear Slice: Scorpion käyttää kunaitaan viiltääkseen vastustajansa kurkun ja lantion. (MKII, MKSM)

Scorpion muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scorpionilla on pieni rooli ensimmäisessä Mortal Kombat -elokuvassa yhtenä Shang Tsungin alaisista, joka kuolee taistelussa Johnny Cagea vastaan. Elokuvassa hänen kädestään lähtevä köyteen sidottu kunai on muutettu eläväksi käärmeen kaltaiseksi olennoksi, joka kykenee lentämään rajatun matkan. Häntä esitti Chris Casamassa ja hänen äänenään toimi Ed Boon.

Vaikka Sub-Zero ja Scorpion taistelevat samalla puolella elokuvassa, Shang Tsung mainitsee heidän vihastaan toisiaan kohtaan.

Scorpion esiintyy myös lyhyesti Mortal Kombat: Annihilation -elokuvassa, jossa häntä näyttelee J. J. Perry. Tässä elokuvassa Scorpion kaappaa Kitanan taisteltuaan ensin nuoremman Sub-Zeron kanssa. Hänen käärmemäinen olentonsa on nyt muutettu kahdeksi pienemmäksi, joiden päät muistuttavat krokotiilia.

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ed Boon on maininnut useissa haastatteluissa, että hänen suosikkihahmonsa sarjassa on aina ollut Scorpion ja sarja ei olisi täydellinen ilman häntä.