Raiden (Mortal Kombat)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Raiden on fiktiivinen henkilö Mortal Kombat -taistelupeli-sarjassa. Hän on Ukkosenjumala, ja hänet onkin luotu japanilaisessa mytologiassa esiintyvän jumalan, Raijinin, mukaan.

Raidenin elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Earthrealm oli nuori, Raiden lupautui sen suojelijaksi. Hän taisteli langennutta jumalaa, Shinnokia vastaan, joka janosi valtaa ja voimaa. Raiden onnistui voittamaan hänet ja Shinnok lähetettiin kärsimään Netherealmiin. Shinnokilla olleen voimakkaan amuletin hän kätki Elementtien temppeliin, jota vartioi neljä jumalaa. Taistelun seurauksena saurien sivilisaatio melkein kuoli sukupuutton.

Kun vanhempi Sub-Zero varasti Shinnokin amuletin Quan Chin pyynnöstä vuosia myöhemmin, Raiden kertoi Sub-Zerolle Quan Chin aikeet palauttaa Shinnokin valta. Sub-Zeron tajutessa tehneen kauhean virheen, hän lähti hakemaan sitä takaisin Netherealmista. Raiden ei kuitenkaan voinut itse avustaa häntä, sillä hänen voimansa katoaisivat Netherealmissa.

Sub-Zero onnistui tehtävässään eikä Shinnokista ollut enää siihen aikaan uhkaa. Sub-Zero eikä Shinnok kuitenkaan tienneet, että amuletti oli vain kopio alkuperäisestä, joka oli Quan Chin hallussa.

Jonkin aikaa myöhemmin Shang Tsung kutsui useita Earthrealmin sotureita osallistumaan Mortal Kombat turnaukseen hänen saarellaan. Peläten, että turnaus tulisi tuhoamaan Earthrealmin tulevaisuuden, Raiden muuttui kuolevaiseksi ja osallistui turnaukseen. Hän oli myös ainoa, joka todisti Sub-Zeron kuoleman haamuksi muuttuneen Scorpionin käsissä.

Vuotta myöhemmin Liu Kang voitti seuraavan turnauksen ja Shang Tsung järjesti seuraavan Outworldissa. Raiden avusti jälleen Liu Kangia ja muita Earthrealmin sankereita, jotka voittivat Shang Tsungin ja Shao Kahnin.

Raidenin tietämättä Outworldin turnaus oli ollut vain ajanvietettä, sillä Kahnilla oli kehitteillä toinen keino Earthrealmin valloittamiseksi; Shang Tsung herätti henkiin Shao Kahnin kuningattaren, Sindelin, Earthrealmiin päästäkseen tämän avulla hyökkäämään. Hän herätti Sindelin aivopestynä, että hän olisi lojaali Kahnille.

Shao Kahnin viedessä kaikkien Earthrealmin asukkaiden sielut, Raiden onnistui suojaamaan Liu Kangin ja muiden Earthrealmin asukkaiden sielut. Raiden ei kuitenkaan kyennyt osallistumaan taisteluun, Outworldin ja Earthrealmin yhdistymisen johdosta, joten hän luopui kuolemattomuudestaan ja Earthrealmin suojelijan asemasta. Kuolevaisena hän avusti Kahnin vastaisessa taistelussa. Lopulta Earthrealmin soturit voittivat, Earthrealm palasi normaaliksi ja Raiden sai voimansa takaisin.

Jonkin aikaa taistelun jälkeen Shinnok, Quan Chin avustamana, hyökkäsi Netherealmista vallatakseen muut maailmat. Liu Kang ja muut Earhrealmin soturit osallistuivat jälleen tähän taisteluun Raidenin avustutuksella ja ajoivat Shinnokin takaisin Netherealmiin. Tämän ansiosta jumalten vanhimmat ottivat Raidenin luokseen ja Raiden valitsi Earthrealmin uudeksi suojelijaksi Fujinin.

Jumalten vanhimpana, Raiden ei voinut osallistua maailman tapahtumiin, eikä voinut auttaa Liu Kangia, joka kuoli Shang Tsungin ja Quan Chin käsissä. Hän kuitenkin päätti palata maahan kerätäkseen sotureita Deadly Alliancea vastaan. Heidän hyökkäyksensä kuitenkin epäonnistui täysin kaikkien sotureiden kuoltua hyökkäyksessä ja Raiden joutui kohtaamaan nämä kaksi velhoa yksin häviten lopulta itsekin.

Velhojen käännyttyä toisiaan vastaan ja Quan Chin voitettua entisen liittolaisensa, lohikäärmekuningas Onaga saapui paikalle. Quan Chi hyökkäsi häntä vastaan, mutta tuloksetta. Myös Raiden ja Shang Tsung nousivat vielä taisteluun, mutteivat onnistuneet voittamaan. Raiden yritti viimeisenä epätoivoisena yrityksenään luoda suuren räjähdyksen. Se tuhosi linnan, lohikäärmekuninkaan armeijan, velhot ja Raidenin, muttei Onagaa.

Raiden kuitenkin kokosi itsensä uudestaan Earthrealmissa, missä raivostui Earthrealmin asukkaille siitä, miten he olivat kohdelleet omaa maailmaansa. Hän raivostui yhä enemmän saatuaan tietää, että Onagan paluu oli Shujinkon syytä. Hänen kärsivällisyytensä loppui ja Raiden päätti alkaa rangaista niitä, jotka olivat vahingoittaneet Earthrealmia.

Raiden sopi Shao Kahnin kanssa, että tämä saisi valloittaa halutessaan kaikki maailmat kunhan hän jättäisi Earthrealmin rauhaan. Raiden myös lupasi etsiä ja tappaa Tavenin, jotta Kahn saisi haltuunsa Blazen jumalan kaltaiset voimat. Hän tapasi Tavenin, kun Shao Kahn, Onaga, Shang Tsung ja Quan Chi pakenivat Edeniaan vievään portaaliin. Raiden kuitenkin epäonnistui tehtävässään. Taven voitti Raidenin jättäen hänet hänet tajuttomana maahan. Raiden myöhemmin joutui taistelemaan Shao Kahnia vastaan heidän ollessa viimeiset selviytyneet soturit. Shao Kahn voitti taistelun, mutta Raiden onnistui lähettämään viestin menneisyyden itselleen ennen kuolemaansa. Menneisyyden Raiden yritti näkyjensä perusteella estää tapahtumien kulkuja, jotka johtivat Armageddoniin. Raiden onnistuu estämään Smoken muuttamisen kyborgiksi, mutta vastineeksi Sub Zero nuorempi muutettiin kyborgiksi. Raiden onnistui lopulta kukistamaan Shao Kahnin lopullisesti, mutta tämä johti 8 Earthrealmin puolustajan kuolemaan, kuten Liu Kangin.

Taidot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erikoisliikkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Static Teleport: Raiden katoaa ja ilmestyy vastustajan taakse. (MK, MKII, MKT, MK4, MKG, MK:D, MK:A)
  • Lightning Bolt: Raiden lähettää ukkospallon lentämään vastustajaa kohti. (MK, MKII, MKT, MK4, MKG, MK:DA, MKD, MK:A)
  • Flying Thunder God: Raiden lentää vihollistaan kohti ja työntää hänet seinään. (MK, MKII, MKT, MK4, MKG, MK:D, MK:A)
  • Shocking Touch: Raiden ottaa vastustajasta kiinni, pitää häntä ilmassa antaen sähköiskuja. (MKII, MKT, MK:DA, MK:D, MK:A)

Lopetusliikkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Electric Head: Raiden lähettää sähköisen aallon vastustajansa päähän, joka räjähtää. (MK, MKT)
  • Explosive Uppercut: Raiden lähettää alhaalta käsin sähkölatauksen viholliseen räjäyttäen tämän miljooniksi palasiksi. (MKII, MKT)
  • Electrocution: Raiden tarttuu vastustajaansa pitäen tätä ilmassa ja lähettäen sähköä, kunnes vastustaja räjähtää. (MKII, MKT, MK4, MK:DA)