Sektor

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sektor on kuvitteellinen henkilö Mortal Kombat -tappelupelisarjassa. Ensimmäisen kerran hän esiintyi sarjan kolmannessa osassa.

Sektorin elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sektor oli ensimmäinen vapaaehtoinen Lin Kuein jäsen, jonka klaani muutettiin kyborgiksi. Hänet lähetettiin tappamaan klaanista paennutta Sub-Zeroa. Hänen mukaansa tähän tehtävään lähetettiin Smoke ja Cyrax.

Lopulta hän jäi yksin. Sektorin virtapiirit rappeutuivat hänen vaelleltuaan jonkin aikaa Edeniassa etsien Sub-Zeroa. Paikalle saapunut Shujinko toi hänelle tarpeellisia osia ja Sektor palasi Lin Kuei -klaanin luokse. Perillä hän tappoi klaanin suurmestarin vieden tältä Lohikäärme-medaljongin ja julistaen itsensä klaanin uudeksi johtajaksi. Sub-Zero palasi entisen klaaninsa luokse, haastoi Sektorin ja voittamalla taistelun vei tältä johtajuuden. Kohdattuaan tappion Sektor matkusti Japaniin ja perusti Tekuninin, oman klaaninsa kyborgeille.

Mortal Kombat: Armageddon-pelissä Sektor väijyttää Tavenin tämän etsiessä isänsä temppelistä jättämäänsä asetta. Sektor vie hänet Tekunin sota-alukseen ja kuulustelee Tavenia viestistä, jonka tämän isä oli lähettänyt hänelle. Taven varoittaa Sektoria että häntä tullaan rankaisemaan, mutta Sektor kiduttaa Tavenia nostamalla tämän voimia. Yhtäkkiä Sonya Blade ja erikoisjoukot hyökkäävät alukselle ja Taven pääsee pakenemaan kaaoksen keskellä, vaikka Sektor kohtaakin hänet uudestaan ennen tämän lähtöä. Sektor kukistetaan, mutta hän ehti paeta aluksesta ennen sen itsetuhoa. Sektor myöhemmin osallistui Armageddonin taisteluun ja sai taistelussa surmansa. Sektorin vaihtoehtoisessa Armageddonin lopetuksessa hän kukisti Blazen ja Sektorin mieli yhdistyi Smoken ja Cyraxin mielten kanssa ja heidän yhdistyttyä yhdeksi olennoksi, he pakottivat kaikkien realmien asukkaat kohtelemaan häntä jumalanaan.

Vuoden 2011 Mortal Kombat-pelissä Sektor keskustelee Cyraxin kanssa mahdollisuudesta muuttaa itsensä kyborgiksi. Cyrax ei pidä ajatuksesta ja taistelee Sektorin kanssa voittaen hänet. Myöhemmin Smoke kohtasi Sektorin kyborgimuodon ja voitti tämän. Sektor taistelee myöhemmin Cyber Sub-Zeroa ja Nightwolfia vastaan mutta häviää heille. Sektorin kohtalo jäi avoimeksi pelin lopussa, mutta hänen uskotaan selvinneen.

Mortal Kombat X -pelissä paljastuu että nuorempi Sub-Zero oli tappanut Sektorin ja ryhtynyt Lin Kuei-klaanin johtajaksi. Sub-Zero näytti Scorpionille Sektorin pään muistidatan avulla tämän keskustelun Quan Chin kanssa, missä Quan Chi paljasti tuhonneensa Scorpionin klaanin ja lavastaneensa vanhemman Sub-Zeron syylliseksi.

Mortal Kombat 11-pelissä Sektor oli rakennettu uudelleen ja hän ylläpiti tehdasta, joka rakensi kyborgiarmeijaa Kronikalle. Sektor taisteli Sub-Zeroa ja Scorpionia vastaan Frostin varoitettua häntä heistä. Sub-Zero ja Scorpion kukistivat Sektorin, mutta Geras ja Kano rakensivat Sektorin uudelleen. Sektor hyökkäsi erikoisjoukkojen päämajaan ja taisteli Johnny Cagea vastaan. Myöhemmin Kano aktivoi Sektorin itsetuhomekanismin, jolloin Sektor tuhoutui lopullisesti räjähdyksessä räjäyttäen tukikohdan ilmaan.

Taidot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erikoisliikkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MK = Mortal Kombat, MKT = Mortal Kombat trilogy, UMK = Ultimate Mortal Kombat, MKG = Mortal Kombat Gold, MKA = Mortal Kombat: Armageddon
Liikkeen nimi Kuvailu Pelisarjan osat, joissa käytettävissä
Chest Missile Ampuu ohjuksen vastustajaansa päin. MK3, UMK3, MKT, MKG, MKA
Double Missile Ampuu kaksi ohjusta vastustajaansa päin. MK3, MKT, MKG
Homing Missile Ampuu ohjuksen, joka seuraa vastustajaansa ennen räjähtämistään. MK3, UMK3, MKT, MKG
Rocket Punch Teleportoituu vastustajansa alle lyöden tämän ilmaan. MK3, UMK3, MKT, MKG, MKA
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.