Shao Kahn

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shao Kahn Mortal Kombat: Shaolin Monks -pelissä.

Shao Kahn on kuvitteellinen hahmo Mortal Kombat -peleissä ja elokuvissa. Hänen uskotaan syntyneen Outworldissa, vaikka tähän ei ole todisteita.

Liittolaiset ja viholliset

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huomattavia tekoja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Kitanan hetkittäinen isäpuoli.
  • Outworldin keisarina ennen Onagan paluuta.
  • Jerrodin (Edenian entisen kuninkaan) murhaaja.
  • Entinen Edenian hallitsija (hän yhdisti Edenian ja Outworldin)

Taistelutyylit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Useissa Mortal Kombat -peleissä Shao Kahn käyttää pelkästään raakaa voimaa voittaakseen vihollisensa taistelussa. Mortal Kombat: Deceptionissa hänen tyylinään on kuitenkin Tai Tzu, Liu He ja aseena "Wrath Hammer".

Hahmon historiaa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shao Kahn palveli alun perin Onagaa, kun tämä hallitsi Outworldia lohikäärmekuninkaana. Onagan imperiumista oli tullut maailmoista mahtavin ja hän alkoi etsiä keinoa tulla kuolemattomaksi. Shao Kahn kuitenkin myrkytti Onagan ja ryhtyi itse Outworldin hallitsijaksi.

Paljon myöhemmin Kahn valitsi seuraavan paikan Mortal Kombat -turnauksen pitämiseen Edenian jälkeen ja hän valitsi Earthrealmin. Hän lähetti Shang Tsungin ja Goron Earthrealmiin valmistelemaan turnausta. Yhdeksän sukupolvea kestävä Prinssi Goron voittoputki alkoi, kun hän voitti Suuren Kung Laon. Kymmenes Mortal Kombat kuitenkin loppui Shang Tsungin ja Goron tappioon Liu Kangin ja näyttelijä Johnny Cagen voitettua turnauksen. Tämän takia Shao Kahnin viidensadan vuoden urakka oli pilalla. Shang Tsung rukoili Shao Kahnia säästämään elämänsä ja keksi suunnitelman houkutella Earthrealmin sankarin Outworldiin toiseen turnaukseen. Jos sankarit häviäisivät, Shao Kahn voittaisi ja voisi yhdistää Earthrealminkin Outworldiin.

Kanon kaapattua Sonya Bladen syötiksi ja Barakan raivostutettua Liu Kangin lähettämällä joukkonsa tuhoamaan Shaolin temppelit, he odottivat toiveikkaana Earthrealmin sankareita lankeamaan ansaan. Huolimatta Kahnin voimista, Liu Kang voitti tämän. Kahn raivostui ja kutsui armeijansa tuhoamaan Earthrealmin sankarit, jotka kuitenkin pakenivat takaisin Earthrealmiin.

Mutta Shang Tsungilla oli kuitenkin hyviä uutisia Shao Kahnille: hän voisi herättää henkiin kuningatar Sindelin Earthrealmissa ja Kahn voisi päästä sinne vedoten Sindeliin (joka oli Kahnin vaimo ennen kuolemaansa). Kahn toteutti suunnitelmansa ja pääsi joukkojensa kanssa Earhrealmiin. Tästä syntyi tietenkin taistelu Earthrealmin sankareiden ja Kahnin joukkojen välillä. Taistelu loppui Kahnin häviöön; Sindelin tytär, Kitana, oli saanut Sindelin puolelleen ja samalla Edenian itsenäiseksi. Lisäksi Kahn oli menettänyt kolme armeijansa merkittävintä päällikköään taistelussa. Kahn pakeni takaisin Outworldiin.

Nyt Shao Kahn oli heikentynyt erittäin paljon ja hänen luokseen saapuivat Shang Tsung sekä velho Quan Chi. He vannoivat uskollisuutta Outworldin hallitsijalle. Tehtyään tämän, he juoksivat Shao Kahnin luokse, ottivat tämän kypärän pois ja surmasivat hänet. He luulivat tappaneensa keisarin ja julistautuivat Outworldin hallitsijoiksi. Todellisuudessa he murhasivat ainoastaan Kahnin kloonin.

Pelissä Mortal Kombat vs. DC Universe Shao Kahn yhdistyi Darkseidin kanssa muuttuen Dark Kahniksi. Teräsmies ja Raiden onnistuivat kukistamaan hänet, jolloin Shao Kahn joutui Apokolipsiin ja Teräsmies vangitsi hänet Phantom Zonelle.

Mortal Kombat: Armageddon-pelissä Shao Kahn oli palannut valtaansa Onagan kukistuttua ja valtasi linnoituksensa takaisin Mileenalta Goron ja Shang Tsungin avulla. Shao Kahn oli solminut epäpyhän liiton Quan Chin, Shang Tsungin ja Onagan kanssa aikeenaan kukistaa Blaze ja saada tämän voimat itselleen. Shao Kahn osallistui Armageddonin taisteluun ja vasaransa avulla kukisti monia vihollisiaan ja entisiä liittolaisiaan, kunnes Onaga nappasi hänet syleilyynsä ja lennätti hänet pois Argusin pyramidin huipulta. Shao Kahnin vaihtoehtoisessa Armageddonin lopetuksessa hän kukistettuaan Blazen sai kymmenkertaiset voimat ja kukisti jokaisen hyvien puolella taistelleen ja valtasi kaikki realmit yhdistäen ne osaksi Outwoldia, mutta tajuttuaan ettei valloitettavia alueita enää ole, Shao Kahn tuli hulluksi.

Vuoden 2011 Mortal Kombat -pelissä paljastui Shao Kahnin olleen se, joka lopulta onnistui kukistamaan Blazen saaden tämän voimat, ja taisteli Raidenia vastaan Argusin pyramidin huipulla, mutta ennen kuin Shao Kahn onnistui tappamaan Raidenin ja voittamaan Armageddonin taistelun, Raiden onnistui lähettämään viestin menneisyyden itselleen tulevista tapahtumista. Myöhemmin Shao Kahn raivostui Shang Tsungille tämän hävittyä turnauksen Liu Kangille ja aikoo tappaa tämän, mutta Shang Tsungin ehdotettua vaihtoehtoista turnausta Shao Kahn säästi tämän hengen ja palautti tämän nuoruuden. Myöhemmin Shao Kahn salli Lin Kuein kyborgien viedä nuoremman Sub-Zeron muutettavaksi kyborgiksi. Myöhemmin Kitanan saatua tietää Mileenan luomisesta Shao Kahn paljasti Kitanalle totuuden tämän elämästä ja määräsi hänet teloitettavaksi. Toisessa turnauksessa Shao Kahn määräsi Shang Tsungin ja Quan Chin taistelemaan Kung Laoa vastaan ja Kung Laon voitettua heidät ja Kintaron, Shao Kahn tappoi Kung Laon katkaisemalla tämän niskat. Tämän jälkeen Liu Kang voitti Shao Kahnin taistelussa ja tappoi Shao Kahnin iskemällä tulisen nyrkkinsä Shao Kahnin rinnan läpi. Myöhemmin Quan Chi herätti Shao Kahnin henkiin ja paransi tämän vammat, jonka jälkeen Shao Kahn aloitti invaasion Earthrealmiin Quan Chin herätettyä Sindelin henkiin. Myöhemmin Raidenin tapettua Motaron Shao Kahn raivostui ja lähetti Sindelin Earthrealmin puolustajien kimppuun ja Shao Kahn tappoi Shang Tsungin siirtämällä tämän elinvoimat Sindelille vahvistaen tätä. Myöhemmin Shao Kahn ilmestyi portaalin kautta Earthrealmiin ja melkein tappoi Raidenin, mutta Vanhimmat Jumalat antoivat voimansa Raidenille joka onnistui tuhoamaan Shao Kahnin lopullisesti estäen Armageddonin. Shao Kahnin sielu siirtyi myöhemmin Ermaciin.

Mortal Kombat 11-pelissä Kronika tuo aikamyrskyn avulla eri aikajanan Shao Kahnin nykyaikaan. Shao Kahn hämmentyy tilanteesta ja luulee tapahtunutta aluksi Raidenin juoneksi ja järkyttyy huomattuaan entisen kenraalinsa Kotal Kahnin tulleen Outworldin hallitsijaksi. Shao Kahn vaatii kruunuaan takaisin ja taistelee Kotalia vastaan saaden haavan olkapäähänsä ja melkein tappaa Kotalin, mutta menneisyyden Liu Kang estää sen. Kotalin päästyä voitolle D'Vorah vie Shao Kahnin, Kollectorin, Erron Blackin ja Barakan turvaan pesäänsä. Shao Kahn yritti hyökätä D'Vorahin kimppuun kuultuaan hänen tappaneen Mileenan, mutta Kronika ilmestyy paikalle ja tarjoaa liittoa Shao Kahnille vastineeksi paremmasta tulevaisuudesta, mihin hän suostuu. Shao Kahn matkaa seuraajineen Tarkatanien leiriin ja vangitsee paikalle saapuneet Jaden ja Kotalin. Shao Kahn yrittää teloittaa Kotalin julkisesti kolosseumilla, mutta Kitana ilmestyy paikalle Barakan ja Sheevan kanssa. Shao Kahn taistelee Kotalia vastaan ja rampauttaa tämän, mutta Kitana hyökkää Shao Kahnin kimppuun estäen tätä tappamasta Kotalia. Shao Kahn kommentoi, että hänen ei olisi pitänyt jättää Kitanaa eloon hänen tapettua Jerrodin ja halunneensa alun perin vain Sindelin omakseen ja säästäneensä Kitanan vain pitääkseen Sindelin tyytyväisenä. Shao Kahn taistelee Kitanaa vastaan, mutta Kitana kukisti Shao Kahnin ja riisui tämän kypärän ennen kuin hän viilsi terävillä viuhkoillaan Shao Kahnin silmät kostaakseen vanhempiensa kuolemat. Pelin Aftermath-lisäosassa henkiinherätetty Sindel vapautti sokaistun Shao Kahnin vankilasta ja selitti tälle suunnitelmansa Kitanan syrjäyttämiseksi ja muiden kukistamiseksi. Sindel paransi Sielujen Kammiossa Shao Kahnin vammat ja Shao Kahn kukisti taistelussa Gerasin murskaten tämän pään vasarallaan. Myöhemmin Netherrealmissa Shao Kahn kukisti taistelussa Johnny Cagen, Cassie Cagen, Kitanan ja menneisyyden Liu Kangin murskaten tämän jalat vasarallaan. Shao Kahn myös tappoi Kotal Kahnin mestaamalla tämän. Myöhemmin Kronikan linnoituksessa Shao Kahn yhdessä Sindelin kanssa kukistivat Kronikan puolustajat. Tämän jälkeen Shang Tsung petti heidät ja kukisti heidät taistelussa ja imi heidän sielut itseensä tappaen heidät.

Edeltäjä:
Onaga
Outworldin hallitsija Seuraaja:
Deadly Alliance
Edeltäjä:
Kuningas Jerrod
Edenian hallitsija Seuraaja:
Kuningatar Sindel
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.