Shang Tsung

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shang Tsung Mortal Kombat: Shaolin Monks -pelissä

Shang Tsung on useissa Mortal Kombat -peleissä ja elokuvissa esiintynyt muodonmuuttaja, jonka täytyy kerätä sieluja pysyäkseen hengissä.

Liittolaiset ja viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huomattavia tekoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Entinen Mortal Kombatin mestari, alkuperäisen Kung Laon syrjäyttämä.
  • Mortal Kombatin järjestäjä.
  • Liu Kangin murhaaja Quan Chin avulla.
  • Mileenan (Kitanan kloonin) luoja.
  • Shao Kahnin päävelho.
  • Shao Kahnin murhaaja Quan Chin avustuksella.

Taistelutyylit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mortal Kombat: Deadly Alliance -pelissä Shang Tsungin tyyleinä ovat "snake" ja "crane". Aseena hän käyttää miekkaa. Hänellä on myös enemmän erikoishyökkäyksiä kuin useimmilla muilla hahmoilla: "3D Fire Long Range", "3D Fire short range", "Fire blast", ja "Soul steal".

Hahmon historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mortal Kombatin mestariksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shang Tsungin menneisyys on pysynyt tuntemattomana eikä hänen alkuperäänsä ole paljastettu. Joidenkin lähteiden mukaan hän oli alkujaan ihminen Earthrealmista. Jumalat kirosivat hänet, ja hänen täytyi saada sieluja elääkseen. Sivuvaikutuksena Tsung kykeni tutkimaan hankkimiensa sielujen muistoja ja tietoa, mikä auttoi häntä huomattavasti vuosia myöhemmin.

Tsung osallistui Mortal Kombat turnaukseen voittaen kaikki vastustajansa ja tullen turnauksen suurmestariksi. Ei ole tiedossa, että kuinka kauan hänellä oli tämä titteli, mutta luultavasti hän menetti sen legendaariselle Shaolin munkille, Suurelle Kung Laolle.

Shao Kahnin alaisena[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shang Tsung palasi vuosia myöhemmin huomattavasti vanhempana, kuoltuaan mysteerisesti taisteltuaan kolmea suurmestaria vastaan. Hän toi mukanaan parhaimman oppilaansa, prinssi Goron. Tsung toimi Outworldin keisarin, Shao Kahnin alaisena ja hänen oli määrä pitää Mortal Kombat turnauksia. Mikäli Shao Kahnin alainen voittaisi turnauksessa kymmenen kertaa, hän saisi valloittaa Earthrealmin. Uljaan taistelun jälkeen Suuri Kung Lao hävisi Gorolle. Tsung vei hänen sielunsa ja Outworldin voittoputki oli alkanut.

Shang Tsung tutustui toiseen velhoon, Quan Chihin ja sai tietää tämän etsivän Shinnokin amulettia. Sen sijainnin tiesivät vain Shaolin munkit ja Shang Tsung, joka sai tiedon viedessään Laon sielun. Shang Tsung kertoi sijainnin Quan Chille hänen luvatessa auttaa Shao Kahnia. Shang Tsung ei kuitenkaan saanut kerrottua, että yksikään velho ei voi päästä paikkaan, jossa amulettia pidetään.

Seuraavan 500 vuoden ajan, Goro pysyi voittamattomana ja Kahnin voitto läheni. Seuraava turnaus pidettiin Shang Tsungin saarella, joka sijaitsi alueella Earthrealmin ja Outworldin välillä.

Pian Tsung tapasi taitavan miekkamiehen, Kenshin. Pelätessään tämän osallistuvan ja voittavan turnauksen, Tsung muutti itsensä vanhaksi mieheksi. Hän kehui Kenshin taitoja sanoen, että hän tarvitsisi miekan, joka sopisi hänen kyvyilleen. Sitten hän johti Kenshin muinaiseen maanalaiseen labyrittiin ja pysäntyi ennen syvää kaivoa, jota peitti suuri kivi. Tsung kertoi, että miekka olisi siellä. Kun Kenshi siirsi kiven, soturikuninkaiden sielut vapautuivat ja vievät Kenshiltä näön. Tsung paljasti oikean muotonsa ja jätti Kenshin kuolemaan eikä tietänyt, että Kenshi selviäisi ja hänestä tulisi katkera vihollinen. Tsung myös väitteli Shujinkon kanssa siitä, että voisiko tämä osallistua ja loppujen lopuksi suostui. Shujinko ei kuitenkaan osallistunut elämäntehtävänsä johdosta.

Kymmenennen Mortal Kombat turnauksen aika koitti ja Kahn tarvitsi enää voiton tästä valloittaakseen Earthrealmin. Shaolin munkki Liu Kang kuitenkin voitti Goron. Hän myös haastoi Shang Tsungin voittaen ja Shang Tsung pakeni Outworldiin. Outworldissa Shang Tsung anoi elämäänsä Shao Kahnilta. Hän kertoi tyrannille, että mikäli he haastaisivat Earthrealmin tulemaan Outworldiin, heidän täytyisi hyväksyä tämä. Kahn suostui ja palautti Tsungin nuoruuden. Samalla Shao Kahn toteutti omaa suunnitelmaansa palauttaakseen entisen kuningattarensa, Sindelin, henkiin.

Outworldin tunaus tuli, mutta nuoruudesta huolimattaa Tsung hävisi Liu Kangille. Tällä kertaa Kahnin edessä. Shao Kahnkin hävisi Liu Kangille ja samalla Shang Tsung palautti Sindelin henkiin. Quan Chin ja Shinnokin ansiosta Sindel ei syntynyt Outworldissa vaan Earthrealmissa ja oli sydämeltään paha.

Sindelin Earthrealmiin syntymisen ansiosta, Shao Kahn kykeni matkustaa sinne ja yhdistää Earthrealm ja Outworld. Shang Tsung johti yhtä Kahnin joukoista tappaakseen kaikki Lordi Raidenin soturit, jotka suojelivat Eartrealmia. Vaikka Tsungilla oli enemmän voimia kuin koskaan ennen, hän hävisi Liu Kangille taas. Myös Kahn epäonnistui suunnitelmissaan ja molemmat pakenivat Outworldiin. Kahn vangitsi Tsungin tämän epäonnistumisen takia ja vapautti myöhemmin saadessaan Kahnin suosion takaisin.

Deadly Alliance[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muutamia vuosia myöhemmin Shang Tsung löysi Quan Chin palatsistaan taistelemassa Scorpionia vastaan. Kun Quan Chi voitti, hän teki Shangille tarjouksen: jos tämä auttaisi Quan Chitä etsimään Onagan kadonnutta armeijaa, hän lupaisi antaa Shangille loputtoman varaston sieluja. Näin syntyi "Deadly Alliance". Ensin heidän täytyi kuitenkin hävittää Shao Kahn ja Liu Kang.

Shang Tsung vei Quan Chin Shao Kahnin luokse, he todistivat tälle uskollisuutensa ja sitten hyökkäsivät tämän kimppuun. Kun Shang Tsung ja Quan Chi ovat päihittäneet tämän (tai ainakin Shao Kahnin kloonin), Shang muuttui Kung Laoksi ja lähti Liu Kangin luokse. Kun Liu harjoitteli kataansa, Shang hyökkäsi. Liu pääsi voitolle, mutta samalla Quan Chi hyökkäsi takaa päin antaen Shangille mahdollisuuden tappaa Liun ja viedä tämän sielun. Loppujen lopuksi Deadly Alliance voitti myös muut "Earthrealmin" sankarit ja löysi Onagan armeijan.

"Earthrealmin" sankarien hävittyä, Deadly Alliancella on enää vastassaan Raiden. Shang Tsung ja Quan Chin päihittävät tämän kuitenkin pitkän taistelun jälkeen, mutta iloa ei kestänyt kauan sillä Shang ja Quan Chi kääntyivät toisiaan vastaan.

Liittouman hajottua[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aluksi Shang Tsungin voitto näytti hyvin todennäköiseltä, mutta Quan Chi kuitenkin voitti tämän. Samalla kuitenkin uudelleensyntynyt Onaga tuli paikalle. Quan Chi hyökkäsi tämän kimppuun, mutta huonolla menestyksellä. Samalla myös Raiden ja Shang saivat tajuntansa takaisin ja kolmikko yritti yhdessä voittaa Onagan, mutta edes heidän kolmen voimat eivät riitä. Raiden teki viimeisen epätoivoisen teon, räjäyttäen itsensä, Shangin ja Quan Chin, tarkoituksenaan tappaa myös Onaga. Tämä ei kuitenkaan edes vahingoittunut räjähdyksessä. Shangin kuoltua Liu Kangin sielu vapautui.

Ei ole tiedossa, kuinka Shang Tsung selvisi räjähdyksessä, mutta hän päätyi muodostamaan liiton Onagan, Shao Kahnin ja Quan Chin kanssa päästäkseen taistelemaan Blazea vastaan.