Onaga

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Onaga Mortal Kombat: Deception -pelissä

Onaga on kuvitteellinen henkilö Mortal Kombat -tappelupelisarjassa.

Onaga on yksi Mortal Kombat -sarjan voimakkaimmista hahmoista ja hänet esiteltiin ensimmäisen kerran Mortal Kombat: Deadly Alliance-pelissä "Lohikäärmekuningas" nimellä. Hänen kerrottiin olleen Outworldin hallitsija ennen Shao Kahnia. Hänen historiaansa käsiteltiin tarkemmin Mortal Kombat: Deception-pelissä, jossa hän oli myös päävastus. Onagan tärkeisiin voimiin kuuluu yliluonnollinen voima ja vastustuskyky kaikkia taikoja vastaan. Onaga kykenee myös kasvattamaan menettämänsä raajan takaisin voimillaan. Onaga esiintyi pelattavana hahmona Mortal Kombat: Armageddon-pelissä.

Onagan elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauan sitten Onaga oli Outworldin hallitsija. Hän etsi ikuista elämää ja hankki viimeisen tunnetun lohikäärmeen munan toivoen, että lohikäärmeen poikasen veri muuttaisi hänet kuolemattomaksi. Onaga kuitenkin ehti kuolla ennen tätä Shao Kahnin myrkyttäessä hänet ja julistauduttua Outworldin hallitsijaksi. Onagan kuolleiden armeija (joka oli voittamaton, koska Onaga kykeni herättämään ne aina uudestaan henkiin) joutui unohduksiin samoin kuin itse lohikäärmekuningas. Kukaan ei tiennyt, että Onaga oli huijannut kuolemaa ja kykeni toteuttamaan paluutaan haudan takaa.

Jonkin aikaa ennen Liu Kangin voittoa Mortal Kombat turnauksessa, Onaga kommunikoi kuolemansa takaa Shujinkon, nuoren soturin, kanssa. Hän väitti olevansa jumalten vanhimpien lähettiläs ja huijasi Shujinkoa etsimään Kamidoguja, joiden kokoaminen samaan paikkaan palauttaisi Onagan henkiin. Hän antoi Shujinkolle taidon omaksua muiden taistelijoiden kyvyt taisteluissa nopeuttaakseen tämän urakkaa, joka kuitenkin kesti yli 40 vuotta. Samaan aikaan Blaze vartioi hänen lohikäärmeen munaansa.

Muutamia vuosia myöhemmin Quan Chi ja Shang Tsung yhdistivät voimansa palauttaakseen Onagan armeijan, tosin omaan käyttöönsä, sillä he halusivat vallata kaikki maailmat. Raiden hyökkäsi heidän kimppuunsa yhdessä Earthrealmin sotureiden kanssa, mutta he epäonnistuivat. Ainoastaan Raiden jäi henkiin taistelemaan kaksikkoa vastaan ja lopulta itsekin hävisi. Heidän voittonsa ei kuitenkaan kestänyt kauan, sillä kaksikko kääntyi toisiaan vastaan heti Raidenin voitettuaan.

Samaan aikaan vampyyri Nitara huijasi Reptilea auttamaan häntä ja Cyraxia pääsemään kammioon, jossa lohikäärmeen muna oli. Kammiossa oli myös esine, joka voisi erottaa Outworldin ja vampyyrien maailman toisistaan. Nitaran tuhottua tämän, hän poistui, mutta Reptile tunsi itsensä petetyksi. Nitara siirsi Cyraxin Earthrealmiin ja itsensä omaan maailmaansa. Samalla muna halkesi ja siirsi energiansa Reptileen, mikä täydensi Onagan palaamisen.

Shujinko oli samoihin aikoihin saanut työnsä päätökseen, minkä jälkeen Onaga oli paljastanut oikean henkilöllisyytensä. Shujinko tajusi hukanneensa koko elämänsä palvellen pahuutta ja vannoi tappavansa Onagan. Onaga oli taas hengissä ottaen Reptilen ruumiin haltuunsa, tosin muuttaen ulkonäköään.

Onaga meni saliin, jossa hänen armeijansa seisoi valmiina odottaen komentoja Quan Chilta, joka oli juuri päihittänyt entisen liittolaisensa, Shang Tsungin. Onagan astuessa sisään, hänen armeijansa polvistui ja Quan Chi tajusi kauhukseen mitä oli tapahtumassa. Hän hyökkäsi Onagan kimppuun, mutta tuloksetta. Hänen avukseen liittyivät vielä Raiden ja Shang Tsung, mutta edes kolmikon kaikki voimat eivät riittäneet voittoon. Raiden käytti viimeisenä keinonaan itsetuhotaikaa, mutta tämä tuhosi ainoastaan Onagan armeijan ja luultavasti Shang Tsungin ja Quan Chin. Onaga sai tämän jälkeen haltuunsa Quan Chilla olleen voimakkaan amuletin.

Pian Scorpion, jumalten vanhimpien todellinen mestari, sai kuulla Onagasta ja parannetuin kyvyin alkoi jahdata tätä. Onagan liittolaiset olivat vahvoja, mutteivat tarpeeksi vahvoja vastustaakseen häntä. Kun Scorpion viimein pääsi Onagan kimppuun Nexuksessa, Scorpion voitti hänet. Onaga ei kuitenkaan kuollut, ainoastaan heikentyi Shujinkon samanaikaisesti tuhotessa kaikki kuusi Kamidogua ja Shujinkon antaessa Onagaan viimeisen iskun, Onagan sielu erkani Reptilesta ja joutui Nightwolfin toimesta Netherrealmiin, jossa hän myöhemmin kohtasi Shinnokin, joka kertoi Onagalle voivansa auttaa häntä pääsemään uudestaan Outworldin valtiaaksi vastineeksi avustaan. Shinnok kertoi Onagalle Blazesta, jonka tuhoamalla Onaga saisi tämän voimat. Onaga ei luottanut Shinnokiin epäillen tällä olevan jotakin muuta mielessä, mutta hyväksyi kuitenkin tämän tarjouksen. Shinnok siirsi Onagan portaalin kautta Outworldiin ja Onaga liittoutui Quan Chin, Shang Tsungin ja Shao Kahnin kanssa ja liittyi mukaan Armageddonin taisteluun, jossa hän sieppasi Shao Kahnin syleilyynsä ja lennätti hänet pois Argusin pyramidin huipulta. Onaga myöhemmin sai taistelussa surmansa.

Onagan vaihtoehtoisessa Armageddonin lopetuksessa hän onnistui kukistamaan Blazen ja syrjäytti voimillaan Shao Kahnin vallasta tullen jälleen Outworldin valtiaaksi vangiten Shao Kahnin omaan tyrmäänsä.

Onaga teki cameo-roolin vuoden 2011 Mortal Kombat-pelissä esiintyen Raidenin näyissä. Onaga mainittiin lyhyesti Mortal Kombat X-pelin sarjakuvaversiossa, jossa Goro menetettyään kätensä taistelussa Kotal Kahnia vastaan pyrki etsimään itselleen Onagan kyvyn kasvattaa raajansa uudelleen. Onaga esiintyi myös lyhyesti Kung Laon lopetuksessa Mortal Kombat 11-pelissä.

Edeltäjä:
-
Outworldin hallitsija Seuraaja:
Shao Kahn
Edeltäjä:
Deadly Alliance
Outworldin hallitsija Seuraaja:
-
Edeltäjä:
Sindel
Edenian hallitsija Seuraaja:
Sindel