Onaga

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Onaga Mortal Kombat: Deception -pelissä

Onaga on kuvitteellinen henkilö Mortal Kombat -tappelupelisarjassa.

Onaga on yksi Mortal Kombat -sarjan voimakkaimmista hahmoista ja hänet esiteltiin ensimmäisen kerran Mortal Kombat: Deadly Alliance pelissä "Lohikäärmekuningas" nimellä. Hänen kerrottiin olleen Outworldin hallitsija ennen Shao Kahnia. Hänen historiaansa käsiteltiin tarkemmin Mortal Kombat: Deception pelissä, jossa hän oli myös päävastus. Onagan tärkeisiin voimiin kuuluu yliluonnollinen voima ja vastustuskyky kaikkia taikoja vastaan.

Onagan elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauan sitten Onaga oli Outworldin hallitsija. Hän etsi ikuista elämää ja hankki viimeisen tunnetun lohikäärmeen munan toivoen, että lohikäärmeen poikasen veri muuttaisi hänet kuolemattomaksi. Onaga kuitenkin ehti kuolla ennen tätä Shao Kahnin myrkyttäessä hänet ja julistauduttua Outworldin hallitsijaksi. Onagan kuolleiden armeija (joka oli voittamaton, koska Onaga kykeni herättämään ne aina uudestaan henkiin) joutui unohduksiin samoin kuin itse lohikäärmekuningas. Kukaan ei tiennyt, että Onaga oli huijannut kuolemaa ja kykeni toteuttamaan paluutaan haudan takaa.

Jonkin aikaa ennen Liu Kangin voittoa Mortal Kombat turnauksessa, Onaga kommunikoi kuolemansa takaa Shujinkon, nuoren soturin, kanssa. Hän väitti olevansa jumalten vanhimpien lähettiläs ja huijasi Shujinkoa etsimään Kamidoguja, joiden kokoaminen samaan paikkaan palauttaisi Onagan henkiin. Hän antoi Shujinkolle taidon omaksua muiden taistelijoiden kyvyt taisteluissa nopeuttaakseen tämän urakkaa, joka kuitenkin kesti yli 40 vuotta. Samaan aikaan Blaze vartioi hänen lohikäärmeen munaansa.

Muutamia vuosia myöhemmin Quan Chi ja Shang Tsung yhdistivät voimansa palauttaakseen Onagan armeijan, tosin omaan käyttöönsä, sillä he halusivat vallata kaikki maailmat. Raiden hyökkäsi heidän kimppuunsa yhdessä Earthrealmin sotureiden kanssa, mutta he epäonnistuivat. Ainoastaan Raiden jäi henkiin taistelemaan kaksikkoa vastaan ja lopulta itsekin hävisi. Heidän voittonsa ei kuitenkaan kestänyt kauan, sillä kaksikko kääntyi toisiaan vastaan heti Raidenin voitettuaan.

Samaan aikaan vampyyri Nitara huijasi Reptilea auttamaan häntä ja Cyraxia pääsemään kammioon, jossa lohikäärmeen muna oli. Kammiossa oli myös esine, joka voisi erottaa Outworldin ja vampyyrien maailman toisistaan. Nitaran tuhottua tämän, hän poistui, mutta Reptile tunsi itsensä petetyksi. Nitara siirsi Cyraxin Earthrealmiin ja itsensä omaan maailmaansa. Samalla muna halkesi ja siirsi energiansa Reptileen, mikä täydensi Onagan palaamisen.

Shujinko oli samoihin aikoihin saanut työnsä päätökseen, minkä jälkeen Onaga oli paljastanut oikean henkilöllisyytensä. Shujinko tajusi hukanneensa koko elämänsä palvellen pahuutta ja vannoi tappavansa Onagan. Onaga oli taas hengissä ottaen Reptilen ruumiin haltuunsa, tosin muuttaen ulkonäköään.

Onaga meni saliin, jossa hänen armeijansa seisoi valmiina odottaen komentoja Quan Chilta, joka oli juuri päihittänyt entisen liittolaisensa, Shang Tsungin. Onagan astuessa sisään, hänen armeijansa polvistui ja Quan Chi tajusi kauhukseen mitä oli tapahtumassa. Hän hyökkäsi Onagan kimppuun, mutta tuloksetta. Hänen avukseen liittyivät vielä Raiden ja Shang Tsung, mutta edes kolmikon kaikki voimat eivät riittäneet voittoon. Raiden käytti viimeisenä keinonaan itsetuhotaikaa, mutta tämä tuhosi ainoastaan Onagan armeijan ja luultavasti Shang Tsungin ja Quan Chin. Onaga sai tämän jälkeen haltuunsa Quan Chilla olleen voimakkaan amuletin.

Pian Scorpion, jumalten vanhimpien todellinen mestari, sai kulla Onagasta ja parannetuin kyvyin alkoi jahdata tätä. Onagan liittolaiset olivat vahvoja, mutteivat tarpeeksi vahvoja vastustaakseen häntä. Kun Scorpion viimein pääsi Onagan kimppuun Nexuksessa, Scorpion voitti hänet. Onaga ei kuitenkaan kuollut, ainoastaan heikentyi Shujinkon samanaikaisesti tuhotessa kaikki kuusi Kamidogua.

Edeltäjä:
-
Outworldin hallitsija Seuraaja:
Shao Kahn
Edeltäjä:
Deadly Alliance
Outworldin hallitsija Seuraaja:
-
Edeltäjä:
Sindel
Edenian hallitsija Seuraaja:
Sindel