Cyrax

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cyrax
Esiintynyt Mortal Kombat 3
Ultimate Mortal Kombat 3
Mortal Kombat Trilogy
Mortal Kombat Gold
Mortal Kombat Advance
MK: Deadly Alliance
MK: Tournament Edition
MK: Armageddon
Henkilötiedot
Kotimaa Earthrealm
Laji Kyborgi
Taistelulajit Ninjutsu (MK:DA, MK:A)
Sambo (MK:DA)
Aseet Sabre of Light (MKG)
Pulse Blade (MK:DA, MK:A)
Liittoumat OIA
Entiset liittoumat Lin Kuei

Cyrax on fiktiivinen hahmo Mortal Kombat -tappelupelisarjassa. Hän on Earthrealmilainen ihminen ja syntyperältään afrikkalainen kotoisin Botswanasta.

Cyraxin elämäkerta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cyrax oli Lin Kuei klaanin jäsen ja yksi sen parhaimmista taistelijoista. Tästä syystä hänet muutettiin kyborgiksi yhdessä Sektorin ja Smoken kanssa ja heidät käskettiin murhata nuorempi Sub-Zero. Hän oli eronnut klaanista vastustaessaan jäsenten muuttamista kyborgeiksi ja tästä syystä klaanin johtajat pitivät häntä vihollisenaan.

Samalla kun Shao Kahn hyökkäsi joukkoineen Earthrealmiin, Sub-Zero taisteli voitokkaasti Cyraxia vastaan ja ohjelmoi tämän tuhoamaan Kahnin. Earthrealmin soturit voittivat kuitenkin Kahnin ennen kuin Cyrax ehti puuttua asiaan. Hän jäi odottamaan uusia käskyjä harhaillen ympäriinsä. Käskyjä ei kuitenkaan tullut ja hän hajosi aavikolle. Myöhemmin Lin Kuein klaani kävi hakemassa Cyraxin takaisin ja korjasi hänet.

Cyrax alkoi muistaa asioita entisestä elämästään. Agentti Sonya Blade ja majuri Jackson Briggs (Jax) veivät hänet Outer World Investigation Agencyn (OIA) päämajaan ja teknologiaansa käyttäen palauttivat hänen ihmisyytensä. Kiitollisena heidän avustaan, Cyrax liittyi OIA:han vakoillen Outworldia.

Outworldissa Cyrax joutui oni Molochin ja Drahminin hyökkäyksen kohteeksi, mutta onnistui karkottamaan heidät. Hän joutui myös taisteluun Reptilea ja Nitaraa vastaan. Cyrax karkotti myös heidät, mutta hänen käsikonsolinsa, joka mahdollisti hänen paluunsa Earthrealmiin, vahingoittui taistelussa.

Cyrax tapasi Nitaran pian uudestaan ja tämä kertoi voivansa auttaa Cyraxia palaamaan Earthrealmiin, mikäli hän auttaisi palauttamaan erään kadonneen esineen. He matkustivat maanalaiseen kammioon, jossa myös Onagan lohikäärmeen muna sijaitsi. Siellä Cyrax sukelsi laavaan löytäen Nitaran etsimän esineen, joka kykenisi erottamaan Nitaran maailman Outworldista. Nitaran saatua tämän, hän siirsi Cyraxin Earthrealmiin.

Cyrax myöhemmin osallistui Armageddonin taisteluun, jossa hän yritti estää Sheevaa pääsemästä Argusin pyramidin huipulle hyppäämällä tämän selkään, mutta Sheeva heitti Cyraxin ilmaan. Myöhemmin Cyrax sai taistelussa surmansa. Cyraxin vaihtoehtoisessa Armageddonin lopetuksessa hän kukisti Blazen ja muuttui jälleen ihmiseksi ja liittoutui Sub-Zeron kanssa kukistaen Smoken ja Sektorin ja palauttaen heidät hyviksi.

Vuoden 2011 Mortal Kombat -pelissä Cyrax taisteli Scorpionia vastaan häviten taistelun. Myöhemmin Scorpionin tapettua vanhemman Sub-Zeron Cyrax vannoi kostavansa hänelle, mutta Raiden sanoi hänelle Sub-Zeron aiheuttaneen itse oman kohtalonsa. Raiden tiedusteli Cyraxilta tämän klaanin kyborgiohjelmasta, mihin Cyrax totesi vastustavansa ajatusta. Myöhemmin Cyrax kohtasi Sheevan ja Barakan ja kukisti heidät molemmat taistelussa. Myöhemmin Cyrax kukisti Johnny Cagen turnauksessa, mutta ei suostunut tappamaan tätä. Myöhemmin Cyrax oli eri mieltä Sektorin kanssa klaanin jäsenten muuttamisesta kyborgeiksi ja Cyrax taisteli Sektoria vastaan voittaen tämän. Myöhemmin Cyrax muutettiin kyborgiksi ja hän taisteli nuorempaa Sub-Zeroa vastaan, mutta hävisi tälle. Myöhemmin Cyrax hyökkäsi Earthrealmin puolustajien tukikohtaan ja Nightwolf kukisti Cyraxin kaksinkamppailussa. Cyraxin kohtalo tämän jälkeen jäi tuntemattomaksi.

Mortal Kombat X -peliin pohjautuvassa sarjakuvassa paljastui, että nuorempi Sub-Zero oli onnistunut palauttamaan Cyraxin jälleen hyväksi ja Cyrax oli tuhonnut itsensä ja kyborgeiksi muutetut klaaninsa jäsenet Sub-Zeron tapettua Sektorin. Mortal Kombat 11 -pelissä Kronika oli tuonut Cyraxin kyborgimuodon eri aikajanasta takaisin nykyaikaan. Cyrax keskusteli kyborgiksi muutetun Frostin kanssa tulevasta suunnitelmasta, kunnes Scorpion ja Sub-Zero hyökkäävät heidän kimppuunsa ja Sub-Zero onnistuu tuhoamaan Cyraxin mielenhallintaosan palauttaen Cyraxin hyväksi. Cyrax torjuu Sektorin hyökkäyksen ja tuhoaa kyborgitehtaan kommunikaatioverkoston kuollen samalla hyvästellen Sub-Zeron pyytäen, ettei toisi häntä takaisin eloon koneena.

Cyraxin kyborgimuoto esiintyi Mortal Kombat: Annihilation -elokuvassa, jossa Jax ja Sonya onnistuivat kukistamaan hänet, minkä jälkeen Cyrax räjäytti itsensä itsetuhomekanisminsa avulla.

Erikoisliikkeet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Energy Net: Cyrax ampuu vastustajaansa päin vihreän verkon, mikä antaa Cyraxille mahdollisuuden vapaaseen hyökkäykseen. (MK3, UMK3, MKT, MKG)
  • Detonator: Cyrax pudottaa aikapommin, joka räjähtää muutaman sekunnin kuluttua. (MK3, UMK3, MKT, MKG, MK:DA, MK:A)
  • Exploding Teleport: Cyrax katoaa ja ilmestyy vastustajan taakse. (MK3, UMK3, MKT, MKG, MK:A)
  • Air Throw: Cyrax heittää vastustajansa ilmaan. (MK3, UMK3, MKT, MKG)
  • Funky Spin Kicks: Cyrax pyörähtää ympäri potkaisten samalla vihollistaan. (MK:DA, MK:A)
  • Slice And Dice: Cyrax avaa rintapaneelinsa, josta tulee näkyviin suuri sahanterä. (MK:DA, MK:A)
  • Ei tiedetä, muutettiinko Cyrax kyborgiksi omasta tahdostaan vai vasten tahtoaan, kuten Smoke.
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.