Frost (Mortal Kombat)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Frost
Esiintynyt MK: Deadly Alliance
MK: Unchained
MK: Armageddon
Henkilötiedot
Kotimaa Earthrealm
Laji Cryomancer
Taistelulajit Tong Bei (MK:DA, MK:A)
Yuan Yang (MK:DA)
Aseet Ice Daggers (MK:DA, MK:A)
Entiset liittoumat Sub-Zero, Lin Kuei

Frost on fiktiivinen henkilö Mortal Kombat -tappelupelisarjassa.

Hänet tavattiin ensimmäisen kerran Mortal Kombat: Deadly Alliance -pelissä Sub-Zeron oppilaana. Hänen kykynsä perustuivat jäähän samoin kuin mestarinsa. Hänen kykynsä eivät kuitenkaan vastaa Sub-Zeroa sillä Frost kykenee esimerkiksi luomaan jäästä pienet tikarit, kun Sub-Zero kykenee luomaan miekan.

Frostin elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Sub-Zerosta oli tullut Lin Kuei -klaanin suurmestari, hän piti turnauksen värvätäkseen uusia jäseniä. Tämän turnauksen voittaja oli Frost, jonka poikkeukselliset kyvyt vakuuttivat Sub-Zeron. Poiketen Lin Kuein perintestä, Sub-Zero otti hänet oppilaakseen ja koulutti häntä henkilökohtaisesti. Sub-Zeron avustuksella Frostin jäätaidot kasvoivat, mutta samalla hän muuttui yhä turhamaisemmaksi.

Kun Raiden pyysi Sub-Zeron avustusta Deadly Alliancen tuhoamisessa, Frostin koulutus keskeytyi ja Sub-Zero otti hänet avukseen taistelussa uskoen, että tämä oppisi parhaiten taistelemalla. Tavattuaan muut Earthrealmin sankarit (kuten Sonya Bladen, jonka kanssa hän ei tullut toimeen), hän lähti heidän kanssaan Outworldiin.

Outworldissä Frostin todelliset syyt klaaniin liittymiselle tulivat esiin. Kun Frost halusi uudeksi suurmestariksi, hän jäädytti Sub-Zeron ja repi Lohikäärme-medaljongin (joka paransi Sub-Zeron taitoja ja oli Lin Kuein johtajuuden symboli) hänen rinnastaan. Frostin voimat eivät kuitenkaan riittäneet hallitsemaan sitä ja hän jäädytti vahingossa itsensä kuoliaaksi.

Unohtaen oppilaansa petoksen, Sub-Zero etsi soveliaan paikan, jonne hautasi tämän jäännökset. Hän löysi Crymancereiden, kauan kadoksissa olleen rodun, pyhän paikan. Tutkittuaan rakennuksen kirjoituksia, hän sai tietää, että hän ja Frost olivat näiden perillisiä. Tämän jälkeen hän laski Frostin sarkofagiin ja poistui.

Jonkin aikaa myöhemmin Frost heräsi ihmeellisesti henkiin. Kun hän tajusi olevansa yhä Outworldissa ja että Sub-Zero oli hylännyt hänet ja ottanut medaljonkinsa takaisin, Frost raivostui ja vannoi, että kostaisi hänelle. Frost palasi Lin Kuein temppeliin ja sai kuulla, että Sub-Zero on yhä Outworldissa. Hän joutuu deliriumiin, nähden Sub-Zeron kaikkialla. Frost tappoi useita Lin Kuein jäseniä ollessaan tässä tilassa, kunnes Sub-Zero palasi. Hän jäädytti Frostin jääarkkuun ja sijoitti hänet langenneiden Lin Kuein jäsenten kammioon sulkien tämän jääseinämällä.

Myöhemmin Taven vapautti Frostin säilöstään, mutta tämä hyökkäsi hänen kimppuunsa luullen häntäkin Sub-Zeroksi. Taisteltuaan jonkin aikaa Frost ymmärsi ettei Taven ole Sub-Zero ja pakeni kammiosta. Hänen myöhemmät vaiheensa ovat tuntemattomia.

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Yleisön reaktio Frostiin Mortal Kombat: Deadly Alliancen julkaistua olivat todella negatiivisia. Midway sai kirjeitä, joissa kerrottiin kuinka kamalaa oli laittaa Frost sarjaan ja että häntä ei pitäisi enää nähdä sarjassa. Toisaalta Frost on myös saanut suosiota tuotantantotiimilta ja useilta faneilta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.