Reptile (Mortal Kombat)

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search

Reptile on fiktiivinen hahmo Mortal Kombat videopelisarjassa. Hänen ääninäyttelijänä ovat toimineet Dan Forden ja Steve Blum.

Taustaa[edit | edit source]

Reptile on salainen hahmo alkuperäisessä Mortal Kombat-videopelissä ja myöhemmin myös pelattava hahmo Mortal Kombat II-pelissä. Reptile on puoliksi matelija ja puoliksi ihminen. Reptile on Shao Kahnin ja Shang Tsungin henkivartija ja lajiltaan Saurian. Hänellä on vihertävä vaatetus ja liskomaiset hyökkäykset sekä kyky liikkua seiniä pitkin matelijan tavoin ja kyky muuttua osittain näkymättömäksi kameleontin tavoin. Reptilen kotirealm Zaterra liittyi osaksi Outworldia Shao Kahnin vallattua sen.

Peleissä[edit | edit source]

Mortal Kombat 3-pelissä Shao Kahnin invaasion Earthrealmiin epäonnistuttua, Reptile lähetettiin rangaistukseksi Netherrealmiin. Mortal Kombat 4-pelissä Reptile liittoutui Shinnokin kanssa ja pakeni Outworldiin Shinnokin kukistuttua. Mortal Kombat: Deadly Alliance-pelissä Reptile kuuli Shang Tsungin ja Quan Chin keskustelevan suunnitelmasta Shao Kahnin tappamiseksi. Reptilen yrittäessä varoittaa Shao Kahnia hän kohtasi Nitaran, joka antoi Reptilelle Kirehashi-miekan, joka oli artifakti Reptilen kotirealmista Zaterrasta ja kertoi Reptilelle Kitanan joukkojen sijainnin. Reptile meni kertomaan tiedosta Shao Kahnille, mutta kauhukseen löysi tämän kuolleena lattialta. Mortal Kombat: Deception-pelissä Reptile liittoutui Nitaran kanssa ja Reptile vahingoitti Cyraxia taistelussa. Myöhemmin Reptile tajusi Nitaran huijanneen häntä ja yritti kohdata hänet paikassa, josta Cyrax nouti Portaalikiven Nitaralle, mutta Reptile löysi kyseisestä paikasta Onagan lohikäärmemunan, joka kuoriutui ja Reptilen ruumis yhdistyi Onagan ruumiin kanssa. Mortal Kombat: Armageddon-pelissä selvisi, että Shujinkon ja Nightwolfin avulla Reptile erkani Onagasta tämän kukistumisen jälkeen. Myöhemmin Taven kohtasi Reptilen Red Dragon-klaanin luolassa ja kukisti Reptilen taistelussa. Reptile myöhemmin osallistui Armageddonin taisteluun ja sai taistelussa surmansa. Reptilen vaihtoehtoisessa Armageddonin lopetuksessa hän kukisti Blazen ja löysi pyramidin alta sarkofagin, joka sisälsi naispuolisen lajitoverinsa ja Reptile palasi takaisin humanoidi-muotoonsa ja alkoi palauttaa Zaterran kunnian kumppaninsa kanssa.

Vuoden 2011 Mortal Kombat pelissä Reptile taistelee Johnny Cagea vastaan häviten tälle. Myöhemmin Reptile, Baraka ja Kitana toimittavat Shang Tsungin Shao Kahnin tuomittavaksi tämän hävittyä Liu Kangille. Myöhemmin Reptile avusti Shang Tsungia taistelussa Smokea vastaan, mutta molemmat hävisivät taistelun Smokelle. Myöhemmin Reptile kohtasi areenalla nuoremman Sub-Zeron ja hävisi tälle. Myöhemmin Reptile osallistui Earthrealmin invaasioon ja taisteli Strykeria vastaan, mutta häviää tälle. Reptilen kohtalo jäi avoimeksi pelin lopussa, mutta hänen uskotaan haavoittuneen Strykerin ammuttua häntä.

Mortal Kombat X-pelissä Reptile oli liittoutunut Kotal Kahnin kanssa ja avustanut tätä Mileenan syrjäyttämisessä. Myöhemmin Reptile jäljitti vankilasta paenneen Cassien tiimin ja taisteli Takedaa vastaan, mutta Takeda voitti hänet. Myöhemmin Reptile nähtiin Kotalin armeijassa hyökkäämässä Earthrealmiin ja Reptile sylkäisi happoa Takedan kasvoille sokaisten tämän hetkeksi ja taisteli Jacquin kanssa, mutta Jacqui voitti Reptilen. Myöhemmin Reptile joutui pakenemaan takaisin Outworldiin Sub-Zeron hyökättyä Lin Kuei -klaaninsa kanssa Kotalin armeijan kimppuun.