Havik

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Havik on fiktiivinen hahmo Mortal Kombat -pelisarjassa. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran Mortal Kombat: Deception-pelissä. Havik on esiintynyt myös Mortal Kombat: Unchained ja Mortal Kombat: Armageddon-peleissä. Hän teki myös cameo-roolin vuoden 2011 Mortal Kombat -pelissä. Havik esiintyi myös Mortal Kombat X-sarjakuvassa.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Havik on Chaosrealmilainen mies ja pappi, joka ei ole hyvä eikä paha. Hän aiheuttaa usein hämminkiä Orderrealmissa ja on liittoutunut Darriusin kanssa. Havik myös vastustaa Onagaa ja on Hotarun kilpailija. Havik oli kohdannut Shujinkon tämän matkatessa Chaosrealmissa etsiessään Kamidogua ja Havik oli antanut hänelle tehtäväksi kukistaa neljä vartijaa, jotka yrittivät ottaa alueen vesivarastoja itselleen. Shujinkon suoritettua tehtävän onnistuneesti Havik antoi hänelle avaimen muinaiseen labyrinttiin, joka oli tie Kamidogun luo. Myöhemmin Havik oli pelastanut Kabalin kuolemalta parantaen tämän vammat ja kehotti Kabalia palauttamaan klaaninsa kunnian. Havik myöhemmin matkasi Outworldiin Kabalin, Kiran ja Kobran kanssa ja Havik paljasti suunnitelmansa ottaa Onagan sydän haltuunsa heidän avullaan, mikä antaisi Havikille kyvyn herättää kuolleita henkiin. Havik lähetti muut Onagan kimppuun ja myöhemmin Havikin suunnitelma näytti toteutuneen osittain Onagan kukistuttua Shujinkon toimesta. Mortal Kombat: Armageddonissa Havik taisteli Tavenia vastaan häviten taistelun. Myöhemmin tämä paljastui Shinnokin järjestämäksi testiksi Tavenille. Havik myöhemmin osallistui Armageddonin taisteluun saaden taistelussa surmansa. Havikin vaihtoehtoisessa Armageddonin lopetuksessa hän kukisti Blazen ja muuttui kaaosjumalaksi tuhoten kaikkien realmien vakauden luoden täydellisen kaaoksen.

Mortal Kombat X-peliin perustuvassa sarjakuvassa paljastettiin, että Shinnokin kukistuttua Johnny Cagen ja Raidenin toimesta Havik oli liittoutunut Quan Chin kanssa ja avustanut tätä Shinnokin amuletin takaisinsaamisessa Reikon avulla. Havik esti Reikoa tekemästä itsemurhaa ja värväsi tämän puolelleen selittäen tälle tienneensä Reikoa koskevasta ennustuksesta. Havik oli voimillaan kironnut kuusi Kamidogu-tikaria ja saanut Scorpionin oppilaan Forrest Foxin mielen valtaansa saaden tämän tappamaan Scorpionin klaanin jäseniä, kunnes Takeda joutui tappamaan Foxin. Havik oli myös ottanut voimillaan Shujinkon ja Raidenin mielet valtaansa ja tappanut hyväksi muuttuneen Scorpionin Takedan nähden. Reiko oli saanut Skarletin varastamaan Outworldin Kamidogu-tikarin Kotal Kahnilta ja toimittamaan sen Havikille. Reiko myöhemmin toimitti Havikille Earthrealmin Kamidogun, jonka hän otti väkisin Jaxilta itselleen. Havik oli Kamidogujen avulla ottanut Sub-Zeron, Cassien, Jacquin, Kotal Kahnin, Mileenan, Johnny Cagen ja Sonya Bladen mielet haltuunsa ja räjäyttänyt loitsullaan Sheevan aluksen ammusvaraston. Havik oli Kamidogujen avulla muuttanut Reikon verijumalaksi rituaalin yhteydessä juottaen hänelle pikarillisen muiden taistelijoiden verta. Havik oli estänyt Reikoa tappamasta Johnny Cagea sanoen haluavansa lisätietoa Johnnyn erikoiskyvystä. Myöhemmin Havik paljasti Reikolle ennustuksen olleen pelkkä illuusio ja Havik tappoi Reikon kidutettuaan tätä ja murskaamalla tämän pään tuoden Shinnokin amuletin takaisin pimeästä ulottovuudesta, jonka jälkeen Havik oli pettänyt Quan Chin ja pitänyt Shinnokin amuletin itsellään. Havik melkein tappoi Ermacin yrittäen imeä tämän sisältämät sielut Shinnokin amulettiin, mutta Takeda esti sen. Myöhemmin uudelleensyntynyt Scorpion oli kostanut Havikille kuolemansa mestaamalla Havikin ennen kuin tämä ehti tappaa Takedan ja Scorpion oli vienyt Havikin yhä elävän pään Netherealmiin, jossa Moloch ja Drahmin toimittivat Havikin pään Quan Chille, joka Havikin pilkattua häntä oli murskannut Havikin pään tappaen hänet lopullisesti.

Mortal Kombat 11-pelin Aftermath-lisäversiossa Shang Tsung karkoitettuaan Gerasin portaalin kautta Chaosrealmiin totesi hänen nyt olevan Havikin ongelma, mikä viittaa Havikin heränneen jälleen henkiin Kronikan aikajanamuutoksen seurauksena.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.