Traileri

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee elokuvan esittelyfilmiä. Traileri tarkoittaa myös perävaunua tai siirrettävää taloa.

Traileri [1] (yleiskielessä esittelyfilmi) on mainoksena käytettävä lyhytkestoinen kokoelma esimerkiksi elokuvan, videopelin tai televisiosarjan kohtauksia. Trailereita käytetään esimerkiksi katsojan mielenkiinnon lisäämiseksi uutta tulevaa elokuvaa kohtaan. Kohtauksien lisäksi trailereissa ilmoitetaan yleensä elokuvan nimi, julkaisupäivä ja sponsorit. Lopussa ilmoitetaan myös trailerin käyttöoikeudet. Elokuvateattereissa on tapana näyttää toisten elokuvien trailereita hieman ennen näytöksen alkua ja niitä käytetään myös televisiomainonnassa.

Tiettävästi ensimmäinen traileri esitettiin marraskuussa 1913 Yhdysvalloissa. Se oli Marcus Loewin teatteriketjun mainospäällikkönä toimineen amerikanruotsalaisen Nils Granlundin tuottama lyhyt esittelyfilmi musikaalista The Pleasure Seekers. [2]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. ark. elokuvan lyhyt esittelyfilmi.” Kielitoimiston sanakirja. Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen julkaisuja 132. Internet-versio MOT Kielitoimiston sanakirja 1.0. Helsinki: Kotimaisten kielten tutkimuskeskus ja Kielikone Oy, 2004. ISBN 952-5446-11-5.
  2. “Movies Score on Legit in New York;” Lincoln (NE) Daily Star; November 9, 1913; Page 25
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.