Shinnok

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Shinnok on fiktiivinen henkilö Mortal Kombat tappelupelisarjassa.

Shinnokin elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shinnok oli aluksi yksi voimakkaimmista jumalten vanhimmista. Hän kuitenkin himosi lisää voimaa ja halusi saada Earthrealmin haltuunsa. Hän ei kuitenkaan voinut astua Earthrealmiin ilman että muut jumalat huomaisivat hänen aikeensa. Ratkaistakseen tämän pulman, Shinnok loi voimakkaan amuletin, jolla heikensi ulottuvuuksien välistä portaalia ja pääsi Earthrealmiin. Hän kuitenkin joutui sotaan muita jumalia vastaan ja otti yhteen ukkosen jumala Raidenin kanssa.

Sodan lopuilla Raidenin täytyi valita, antaisiko Shinnokin hallita Earthrealmia vai syrjäyttäisi tämän, minkä johdosta jotkin lajit saattaisivat kuolla sukupuuttoon. Raiden päätti kuitenkin tuhota Shinnokin ja vei tämän amuletin. Shinnok lähetettiin rangaistukseksi Netherealmin synkimpään kolkkaan. Shinnokin häviön johdosta, ulottuvuuksien väliset säikeen heikentyivät ja saurit kuolivat melkein sukupuuttoon.

Netherealmissa Shinnok joutui Netherealmin valtiaan, Luciferin, kiduttamaksi. Shinnok oli hänen armoillaan kunnes tapasi velho Quan Chin. Quan Chi lupasi auttaa Shinnokia syrjäyttämään Luciferin. Heidän suunnitelmansa onnistui ja Shinnokista tuli Netherealmin valtias. Hän myös lahjoitti Quan Chille mahtavat voimat tehden hänestä Netherealmin arkkivelhon. Shinnok alkoi rakentaa suurta armeijaa ja perusti Brotherhood of Shadow kultin, joka palvoi häntä. Hän myös muutti Netherealmista enemmän Earthrealmin kaltaisen.

Useita vuosia myöhemmin, Shinnok onnistui pääsemään Netherealmista, mutta halusi saada takaisin amulettinsa. Hän lähetti Quan Chin etsimään sitä ja vuosisatojen jälkeen, hän löysi amuletin piilotettuna Elementtien temppeliin, jossa sitä vartioi neljä jumalaa. Lin Kuei klaanin soturin, Sub-Zeron, avulla, Quan Chi sai amuletin haltuunsa, mutta halusi pitää sen itsellään. Hän loi amuletista kopion ja antoi sen Shinnokille, joka menetti sen pian Sub-Zerolle.

Kun Shao Kahn yritti epäonnistuneesti valloittaa Earthrealmia, Noob Saibot ja Mileena vakoilivat tapahtumia Shinnokille. Kahn yritti myös valloittaa Netherealmin, mutta Shinnok löi hänen joukkonsa.

Jonkin aikaa Kahnin häviön jälkeen, Shinnok pakeni taas Netherealmista hyökäten Edenian kimppuun. Hän onnistui valloituksessaan ja vangitsi Kuningatar Sindelin ja Prinsessa Kitanan. Hänen uusi imperiuminsa oli kuitenkin lyhytkestoinen sillä useat jumalat ja soturit hyökkäsivät Shinnokin kimppuun ja Shinnok hävisi shaolin munkki Liu Kangille. Hänet lähetettiin taas takaisin Netherealmiin.

Mortal Kombat X -pelissä Shinnok hyökkää Earthrealmiin armeijansa kanssa. Shinnok pyrkii saamaan Earthrealmin lähteen Jinsein voimat itselleen. Raiden onnistuu kuitenkin vangitsemaan Shinnokin tämän amuletin sisälle Johnny Cagen avustuksella. 20 vuotta myöhemmin Quan Chi onnistuu vapauttamaan Shinnokin amuletista juuri ennen kuin Scorpion tappaa hänet. Shinnok hyökkää armeijoineen Jinsein luo ja Shinnok korruptoi Jinsein muuttuen demonimaiseen muotoon. Cassie Cage onnistuu kuitenkin kukistamaan Shinnokin ja Raiden puhdistaa Jinsein ja riistää Shinnokin voimat. Raiden myöhemmin heittää Shinnokin elävän pään Netherrealmin uusien hallitsijoiden Liu Kangin ja Kitanan jalkoihin varoitukseksi mitä heille tapahtuu jos he hyökkäävät Earthrealmiin.

Edeltäjä:
Lucifer
Netherealmin hallitsija Seuraaja:
-
Edeltäjä:
Sindel
Edenian hallitsija Seuraaja:
Sindel