Daegon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Daegon on fiktiivinen hahmo Mortal Kombat -pelisarjassa. Daegon esiintyi Mortal Kombat: Armageddon-pelissä ja cameo-roolissa vuoden 2011 Mortal Kombat-pelissä. Daegon esiintyi myös Mortal Kombat X-peliin perustuvassa sarjakuvassa.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daegon on Edenialainen puolijumala ja Tavenin ilkeä veli ja Rainin velipuoli. Daegonilla on Caro niminen lohikäärme, joka toimii myös hänen suojelijanaan. Mortal Kombat: Armageddon-pelissä selvisi, että Daegon oli yhdessä Tavenin kanssa saanut tehtäväkseen kukistaa Blazen estääkseen Armageddonin. Daegon oli pitkään unitilassa, kunnes hän heräsi ennenaikaisesti Caron virheen seurauksena. Myöhemmin Daegon liittoutui Shinnokin kanssa ja Daegon surmasi vanhempansa ja perusti Red Dragon klaanin. Daegon lähetti joukkojaan Tavenin kimppuun yrittäen tappaa hänet. Tavenin saatua tietää Daegonin petoksesta ja hänen murhanneen vanhempansa Taven jahtasi veljeään Netherrealmiin ja myöhemmin Edeniassa löydettyään hänet Taven taisteli veljeään vastaan ja kukisti hänet taistelussa tappaen hänet. Daegonin vaihtoehtoisessa Armageddonin lopetuksessa hän kukisti Blazen, jonka jälkeen paljastui, että Argus ja Delia olivatkin yhä elossa ja kaikki paljastui heidän järjestämäksi testiksi ja Daegonia rangaistiin tämän teoista ja Taven julistettiin Edenian suojelijaksi.

Mortal Kombat X-sarjakuvassa paljastui, että Daegon oli tappanut Kenshin vaimon ja Takedan äidin Suchinin joukkojensa avulla. Daegon oli myöhemmin lähettänyt Hsu Haon tappamaan heidät, mutta Scorpion tappoi Hsu Haon. Myöhemmin Daegon oli avustanut Reikoa ja Havikia heidän suunnitelmissaan, mutta Cassie Cage tappoi Daegonin apulaisen Mavadon. Myöhemmin Daegon oli liittoutunut Goron kanssa tarjoten tälle apuaan. Mortal Kombat X-pelissä Kenshin lopetuksessa paljastui, että Kenshi ja Takeda saatuaan tietää Tavenilta Daegonin olevan syyllinen Suchinin kuolemaan he jäljittivät Daegonin ja kostivat tälle Suchinin kuoleman tappaen tämän.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.