Kitana

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kitana on fiktiivinen hahmo Mortal Kombat videopelisarjassa. Hänen ääninäyttelijänä toimii Karen Strassman.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kitana on Sindelin ja kuningas Jerrodin biologinen ja Shao Kahnin adoptiotytär. Hänellä on paha kaksoissisar Mileena. Kitanalla on sininen vaatetus ja hänen aseinaan toimivat terävät viuhkat. Jerrodin kuoltua ja Sindelin uhrattua itsensä puolustaessaan Edeniaa Shao Kahnin hyökkäykseltä, Shao Kahn adoptoi nuoren Kitanan ja kasvatti tämän tyttärenään asettaen Jaden tämän henkivartijaksi. Varttuessaan Kitana ihastui Liu Kangiin. Myöhemmin Kitana sai tietää totuuden menneisyydestään ja petti Shao Kahnin liittymällä Earthrealmin puolustajiin yhdessä Jaden kanssa. Kitana myöhemmin sai Sindelin puolelleen ja puolusti Edeniaa Shinnokin hyökkäykseltä.

Peleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mortal Kombat: Deadly Alliance-pelissä Quan Chi tappoi Kitanan taistelussa ja myöhemmin Onaga herätti Kitanan henkiin tehden hänestä palvelijansa. Kitana avusti Onagan hyökkäyksessä Edeniaan ja Kitana vangitsi Sindelin, mutta Jade onnistui kukistamaan Kitanan ja vapauttamaan Sindelin. Myöhemmin Liu Kangin hengen avulla Kitana vapautui Onagan vallasta. Mortal Kombat: Armageddon-pelissä Kitana osallistui Armageddonin taisteluun, jossa hän taisteli Kanoa, Kintaroa ja Reptilea vastaan. Kitana sai myöhemmin taistelussa surmansa. Kitanan vaihtoehtoisessa Armageddonin lopetuksessa hän kukisti Blazen ja sai fyysisen yhteyden jumalten vanhimpiin tullen heidän mestarikseen. Kitana muodosti naisista koostuvan ryhmän, johon Sindel, Jade, Sonya ja Li Mei liittyivät ja he yhdessä kukistivat pimeyden puolella taistelleet ja vangitsivat heidät pysyvästi Netherrealmiin.

Vuoden 2011 Mortal Kombat pelissä Shao Kahn määrää Kitanan ja Jaden osallistumaan Mortal Kombat turnaukseen. Kitana yritti estää Jaden kanssa Sonyaa lähtemästä, mutta Sonya voitti heidät molemmat. Kitana taistelee Liu Kangia vastaan aikeenaan estää tätä voittamasta viimeistä taistelua, mutta epäonnistuu. Myöhemmin Raiden yrittää vakuuttaa Kitanan ottamaan selvää menneisyydestään sanomalla Shao Kahnin valehdelleen hänelle elämästään. Kitana kohtaa Smoken häviten hänelle taistelussa. Kitana joutuu tainnuttamaan Jaden yrittäessään selvittää totuutta Raidenin puheista. Kitana kohtaa Mileenan Shang Tsungin piilopaikassa ja taistelee voitokkaasti Mileenaa vastaan. Kitana taistelee Shang Tsungia vastaan voitokkaasti ja pakottaa Shang Tsungin tunnustamaan tekonsa Shao Kahnille, mutta järkyttyy kuultuaan Shao Kahnin määränneen hänet luomaan Mileenan ja ettei hän ole hänen oikea isä. Kitana vangitaan, mutta Jade vapauttaa hänet ja Kitana käski Jadea viemään viestin Raidenille. Kitana vangittiin uudelleen, mutta Liu Kang vapautti hänet areenalla juuri ennen Kitanan julkista teloitusta. Kaksikko liittyy Raidenin joukkoihin puolustamaan Earthrealmia Shao Kahnin invaasiolta. Myöhemmin Sindel haavoittaa Kitanaa kuolettavasti sanoen Kitaman pettäneen Shao Kahnin. Nightwolfin uhrattua itsensä tuhotakseen Sindelin, pahasti haavoittunut Kitana kuoli Liu Kangin käsivarsille. Myöhemmin Quan Chi herätti Kitanan henkiin ja langennut Kitana taisteli Raidenia vastaan Netherrealmissa sanoen Raidenin aiheuttaneen hänen ja muiden kohtalon.

Mortal Kombat X-sarjakuvaversiossa Kitana oli mestannut Molochin Quan Chin käskystä. Mortal Kombat X-pelissä langennut Kitana nähtiin Netherrealmin hyökkäysjoukoissa. Kun Jax oli palautettu hyväksi hän sanoi Kitanan nauttivan korruptoituneena olosta, mihin Kitana vastasi myöntävästi, ettei hän ole enää uhri. Myöhemmin Kitanasta tulee Netherrealmin uusi hallitsija Liu Kangin kanssa Shinnokin kukistuttua.

Mortal Kombat 11-pelissä langennut Kitana ja Liu Kang liittoutuvat Kronikan kanssa, joka lupaa heille paremman tulevaisuuden. Myöhemmin Kronika tuo aikamyrskyn avulla nuoremman Kitanan nykyaikaan. Menneisyyden Kitana avustaa Kotalia ja pyytää apua Shokanien kuningattarelta Sheevalta, joka lupaa auttaa tarkatanien liityttyä Kotalin puolelle. Kitana yhdessä menneisyyden Liu Kangin ja Kung Laon kanssa matkaavat tarkatanien leiriin ja pelastavat Jaden Skarletilta. Kitana joutuu taistelemaan Kronikan eri aikajanasta tuomaa Barakaa vastaan ja saa taivuteltua hänet ja tarkatanit liittymään Kotalin puolelle lupaamalla heillä olevan parempi tulevaisuus Kotalin joukoissa. Kitana kohtaa kolosseumilla menneisyyden Shao Kahnin ja taistelee häntä vastaan voitokkaasti, minkä jälkeen Kitana poistaa Shao Kahnin kypärän ja viiltää tämän silmät terävillä viuhkoillaan ja surmaa Shao Kahnin kostaen vanhempiensa kuoleman. Tämän jälkeen Kotal tekee Kitanasta Outworldin uuden hallitsijan ja Kitana ottaa uudeksi nimekseen Kitana Kahn yhdistäen Outworldin joukot Kronikaa vastaan. Myöhemmin Kitana nähtiin johtamassa Outworldin armeijaa hyökkäykseen Kronikan linnoitukseen. Myöhemmin langennut Kitana taisteli tulijumalaksi muuttunutta Liu Kangia vastaan mutta Liu Kang kukisti pahan Kitanan. Kronikan kukistuttua Liu Kang värväsi hyvän Kitanan avukseen muokkaamaan Kronikan Ajan Tiimalasin avulla kaikille suotuisan Uuden Aikakauden. Pelin vaihtoehtoisessa lopussa Kronika onnistui muokkaamaan aikaa niin, ettei Liu Kang kyennyt tuomaan Kitanaa takaisin.