Karen Strassman

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Karen Strassman
Karen Strassman at Animate Miami 2014 (2) edited.jpg
Henkilötiedot
Koko nimi Karen M. Strassman
Syntynyt ja
Washington
Ammatti ääninäyttelijä
Näyttelijä
Taiteilijanimet Kirsty Pape
Mia Bradly
Mia Bradley
Mai Bradly
Karen Strasman
Aktiivisena 1990–
Merkittävät roolit Fantine Valjean
(Immortal Grand Prix)
Aigis
(Shin Megami Tensei: Persona 3)
Kallen Stadtfeld
(Code Geass)
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb

Karen M. Strassman on yhdysvaltalainen ääninäyttelijä, joka tunnetaan animen dubbauksista, erityisesti Fantinen roolista Immortal Grand Prixissa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Strassman opiskeli näyttelemistä Pariisiissa, Ranskassa Le Conservatoire National D'Art Dramatiquessa. Valmistumisensa jälkeen hän teki useimmiten äänityötä toimien muun muassa kuuluttajana Air Francelle ja Disneyland Resort Parisille, sekä kertojaäänenä Louvren ja Musée d'Orsayn äänikiertueilla.[1] Strassman muun muassa dubbasi Meg Ryanin äänen ranskaksi erilaisissa pienissä projekteissa. Samaan aikaan hän teki myös pieniä näytelmärooleja ranskalaisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa, kuten Haute tension, Classe mannequin ja Les Nouvelles aventures de Chastity Blade.

Muutettuaan takaisin Yhdysvaltoihin Strassman jatkoi työskentelyään mainosten ja dokumenttien parissa, sekä päätyi vuodesta 2002 lähtien dubbaamaan animea englanniksi. Lisäksi hän tekee myös eri kuuluisuuksien imitointia pieniin projekteihin, kuten mainoksiin ja puhuviin leluihin. Strassmanin ranskankielestä on ollut hyötyä työssään, sillä hän kykenee käyttämään sitä aksenttina eri rooleissa tai puhumaan pelkästään ranskaksi. Strassman muun muassa oli radiopuhelimesta kuuluvana ranskalaisnaisen äänenä televisiosarjassa Lost. Ranskankielen lisäksi hän kykenee luomaan useita eurooppalaisia aksentteja. Strassman opettaa myös ääninäyttelemistä Los Angelesissa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b TV.com Viitattu 22.3.2009 (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]