Kung Lao

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kung Lao on fiktiivinen hahmo pelisarjassa Mortal Kombat. Hänen ääninäyttelijänään toimii Jin Hyong.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kung Lao on entinen Shaolinin munkki ja Earthrealmin puolustaja ja Liu Kangin hyvä ystävä. Kung Laolla on musta vaatetus, vihreänsiniset housut, saappaat ja käsisuojukset. Kung Lao pitää päässään hattua, joka muistuttaa tyyliltään Oddjobin metallivahvistettua hattua. Kung Laon uskotaan olevan Suuren Kung Laon reinkarnaatio. Kung Laolla on Kung Jin niminen veljenpoika.

Peleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2011 Mortal Kombat -pelissä Kung Lao taisteli Scorpionia vastaan häviten taistelun. Myöhemmin Kung Lao kukistaa taistelussa Noobin yrittäessään avustaa Liu Kangia Kitanan pelastamisessa. Myöhemmin kolosseumilla Kung Lao kukistaa taistelussa Shang Tsungin, Quan Chin ja Kintaron, jonka jälkeen Shao Kahn tappaa Kung Laon murtamalla tämän niskan. Myöhemmin Quan Chi herätti Kung Laon henkiin ja langennut Kung Lao taistelee Raidenia vastaan Netherrealmissa.

Mortal Kombat X -pelissä Kung Lao nähdään takaumassa pelastamassa muita Shaolinin munkkeja Tarkatanien hyökättyä Wu Shin Akatemiaan toisen turnauksen aikana. Myöhemmin langennut Kung Lao nähtiin Quan Chin linnoituksessa ja taisteli Jaxia vastaan häviten taistelun. Myöhemmin Kung Lao nähtiin Sky Templellä jossa hän pilkkasi Raidenia ja sanoi tämän antaneen hänen kuolla ja hänen palvelevan nyt Shinnokia ja Netherrealmia. Kung Lao taistelee Raidenia vastaan, mutta Raiden voitti hänet. myöhemmin Kung Lao keskusteli langenneen Kitanan kanssa sanoen löytäneensä Raidenin käyttämän portaalin jota energiakenttä suojelee. Kitana, Smoke ja Kung Lao matkaavat portaalille tuhotakseen suojan, mutta Jacqui ja Takeda pidättelivät heitä. Shinnokin kukistuttua Kung Lao pakeni Netherrealmiin muiden kanssa.

Mortal Kombat 11-pelissä Kronika toi aikamyrskyn avulla nuoremman Kung Laon nykyaikaan. Nuorempi Kung Lao matkaa nuoremman Liu Kangin kanssa Wu Shin Akatemiaan tutkimaan energiakenttää ja kohtasivat langenneet tulevaisuuden itsensä, jotka kertoivat heille Raidenin aiheuttavan heidän tulevan kuolemansa. Kung Lao kukistaa pahan itsensä järkyttyen siitä, millainen hänestä on tullut. Kung Lao ja Liu Kang kohtavat Kronikan apulaisen Gerasin, joka varasti energiakentän energian kapseliin. Kung Lao kukistaa Gerasin, mutta Kronika pysäyttää ajan, jolloin Geras pääsee pakenemaan. Myöhemmin Kung Lao ja Liu Kang naamioituvat Kotalin sotilaiksi ja Kitanan avulla pelastivat Jaden Skarletilta. Kung Lao oli läsnä kolosseumilla Kitanan kukistaessa Shao Kahnin ja myöhemmin Kung Lao Kharonin avulla johdatti Shaolinin munkeista koostuvan armeijansa Kronikaa vastaan Netherrealmissa. Kun Raiden oli muuttanut Liu Kangin Tulijumalaksi, Kung Lao oli mukana tunkeutumassa Kronikan linnoitukseen, mutta Kronika palautti ajan alkuun. Kronika lähetti langenneen Kung Laon Liu Kangin kimppuun, mutta Liu Kang kukisti hänet. Liu Kangin kukistettua Kronikan hän todennäköisesti Ajan Tiimalasin avulla poisti pahan Kung Laon olemassaolon.