Goro (Mortal Kombat)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Goro
Esiintynyt Mortal Kombat
Mortal Kombat Trilogy
Mortal Kombat 4
Mortal Kombat Gold
MK: Deception (Nintendo GameCube)
MK: Shaolin Monks
MK: Unchained
MK: Armageddon
Henkilötiedot
Kotimaa Outworld
Laji Shokan
Taistelulajit Shokan (MK:D, MK:A)
Kuatan (MK:D)
Aseet Dragon Fangs (MK:D, MK:A)
Liittoumat Shao Kahn

Goro on kuvitteellinen henkilö Mortal Kombat -tappelupelisarjassa.

Hahmon elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Goro on yli 2000-vuotias shokan-lajin prinssi. Hän tapasi Shang Tsungin, joka alkoi kouluttaa häntä Goron suostuttua osallistumaan Mortal Kombat -turnaukseen.

Gorosta tuli Mortal Kombat-turnauksen suurmestari hänen voitettuaan Suuren Kung Laon. 500 vuoden ajan Goro pysyi voittamattomana ja auttoi Shang Tsungia tehtävässään valloittaa Earthrealm Shao Kahnille. Kymmenennessä Mortal Kombat turnauksessa hän sai kuitenkin vastaansa Liu Kangin, joka voitti Goron. Hieman myöhemmin, Goro katosi taisteltuaan Kanon, Johnny Cagen ja Sonya Bladen kanssa. Hänen uskottiin kuolleen, mutta ilmeisesti hän palasi takaisin omaan valtakuntaansa.

Gorolla ei ollut aikeita kostaa Liu Kangille häviötään ja hän alkoi kiinnostua oman lajinsa ongelmista liittyen shokanien sotaan kentaureita vastaan. Prinsessa Kitana onnistui kuitenkin aloittamaan rauhanneuvottelut, jotka keskeytyivät Kung Laon saapuessa vaatimaan ottelua esi-isänsä tappajaa vastaan. Tämä shaolinmunkki iski kostoksi Goron rintaan arven. Loppujen lopuksi kaksikko kuitenkin sopi riitansa. Kun Shinnok ja hänen legioonansa hävisivät sodan Edeniassa, Goro ja shokanit päättivät liittoutua edenialaisten kanssa.

Vuosia myöhemmin edenialaiset ja shokanit yhdistivät voimansa ja hyökkäsivät heikentyneen Shao Kahnin armeijaa vastaan. Uupuneena taistelusta Goro sai vakavan iskun Noob Saibotilta. Hän oli kuolemaisillaan, mutta Shao Kahn pelasti hänet. Goro vannoi uskollisuuttaan hänelle, ja shokanit liittoutuivat Kahnin kanssa jälleen. Goro auttoi Shao Kahnia pääsemään uudelleen Outworldin hallitsijaksi hyökkäämällä Shang Tsungin kanssa Shao Kahnin linnoitukseen ja pakottivat Mileenan antautumaan. Myöhemmin Taven kohtasi Goron Shao Kahnin linnoituksessa ja Taven taisteli Goroa vastaan voittaen hänet. Goro myöhemmin osallistui Armageddonin taisteluun saaden taistelussa surmansa. Goron vaihtoehtoisessa Armageddonin lopetuksessa hän kukisti Blazen ja sai tämän voimat. Shao Kahn, Onaga, Shang Tsung ja Quan Chi piirittivät Goron yrittäen saada hänen voimansa, mutta Goro loi armeijan shokaneita, jotka kukistivat heidät ja Goro ryhtyi Outworldin hallitsijaksi.

Vuoden 2011 Mortal Kombat-pelissä Goro kohtaa Liu Kangin maanalaisessa kammiossaan, mutta häviää tälle taistelussa. Myöhemmin Goro nähtiin yhdessä Sheevan kanssa Shao Kahnin valtaistuimen lähellä antamassa Shao Kahnille Ying Yangin sinetin, jonka Kahn tutkii ja antaa Gorolle takaisin. Myöhemmin Goro kohtasi Liu Kangin Pahuuden Tornissa ja yritti haastaa hänet, mutta joutui taistelemaan Kung Laoa vastaan häviten taistelun. Goro kertoi heille Kitanan sijainnin, mutta Liu Kang tainnutti Goron tämän kerrottua Kitanan joutuvan teloitetuksi. Myöhemmin Goro vartioi Earthrealmin vankeja yhdessä Kintaron ja Kanon kanssa. Cyber Sub-Zero jäädytti heidät, mutta Goro ja Kintaro vapautuivat jäästä ja Cyber Sub-Zero kukisti heidät taistelussa. Goron kohtalo Shao Kahnin kukistumisen jälkeen jäi tuntemattomaksi.

Goro esiintyy Mortal Kombat X-pelissä ladattavana bonushahmona. Mortal Kombat X-peliin perustuvassa sarjakuvassa paljastettiin Goron avustaneen Shao Kahnia Kotal Kahnin Osh-Tekk lajitoverien tappamisessa. Goro oli osallistunut myös D'Vorahin kotisaaren valtaukseen. Myöhemmin Goro oli liittoutunut Mileenan ja Reikon kanssa ja Goro oli Rainin ja Reikon avustuksella tappanut Kotalin isän Kotal K'etzin. Kotal oli myöhemmin kukistanut Goron taistelussa ja katkaissut miekallaan tämän kädet, mutta oli jättänyt Goron eloon. Goro oli tämän seurauksena menettänyt mahdollisuutensa tulla shokanien seuraavaksi hallitsijaksi ja Sheeva valittiin shokanien kuningattareksi Kotalin tapettua Goron isän Gorbakin. Häpäistynä ja nöyryytettynä Goro lähti maanpakoon yrittäen löytää itselleen Onagan kyvyn kasvattaa menettämänsä raajat takaisin. Goro liittoutui myöhemmin Daegonin kanssa ja auttoi tätä vangitsemaan Kenshin.

Mortal Kombat 11-pelissä Goron ruumiin voi löytää kryptasta Shang Tsungin saarelta Goron kammiosta, mikä viittaa Goron kuolleen ennen pelin tapahtumia.

Goro esiintyi vuoden 1995 Mortal Kombat-elokuvassa, jossa Johnny Cage kukisti hänet. Animaatioelokuvassa Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge Goro taisteli Jaxia vastaan ja voitti tämän repimällä irti tämän kädet. Myöhemmin Raiden esti Goroa tappamasta Jaxia. Myöhemmin Goro taisteli Liu Kangia vastaan ja oli tappamaisillaan tämän, kunnes Scorpion tappoi Goron repimällä tämän pään irti Kunainsa avulla. Vuoden 2021 Mortal Kombat -elokuvassa Goro nähtiin Shang Tsungin kätyrinä. Goro hyökkäsi Cole Youngin ja tämän perheen kimppuun ja taistelun aikana Cole onnistui herättämään omat erikoiskykynsä ja tappoi Goron taistelussa.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.