Quan Chi

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Quan Chi on kuvitteellinen henkilö Mortal Kombat -tappelupelisarjassa.

Quan Chin elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuvaiheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Quan Chin menneisyys ei ole tiedossa, paitsi se, että hän oli kerran Netherrealmissa asuva oni, joka muutti muotoaan opittuaan taikuutta. Ollessaan Netherealmissa, hän tapasi Shinnokin, joka oli silloisen Netherealmin hallitsijan, Luciferin, kidutettavana. Saadakseen voimaa ja paikan Shinnokin rinnalla, Quan Chi avusti tätä langennutta jumalaa vapauttaen tämän kiduttajaltaan ja auttaen hänet uudeksi Netherealmin hallitsijaksi. He onnistuivat ja Shinnok antoi Quan Chille mahtavia voimia tehden tästä Netherealmin arkkivelhon.

Kun Shang Tsung otti haltuunsa Suuren Kung Laon sielun tämän kuoltuan Goron käsissä, hän sai tietää Shinnokin kauan kadoksissa olleen amuletin sijainnin. Hän kuitenkin vaihtoi tämän tiedon Quan Chille, joka vastapalveluksena auttoi herättämään Sindelin henkiin, jotta Shao Kahn kykenisi valtaamaan Earthrealmin.

Saatuaan tämän tiedon, Quan Chi teki sopimuksen Lin Kuei klaanin kanssa; hän tuhoaisi heidän vihollisensa, Shirai Ryu klaanin, jos saisi avustusta yhdeltä Lin Kuein sotureista, Sub-Zerolta. Quan Chi käski Sub-Zeroa tuomaan hänelle amuletin ja hän teki näin (tappaen samalla Hanzo Hasashin, tulevan Scorpionin) tietämättä Quan Chin motiiveista. Quan Chi ei kuitenkaa antanut amulettia Shinnokille, vaan piti sen itsellään ja antoi tälle kopion. Hieman myöhemmin Sub-Zero tapasi Quan Chin uudestaan, Raidenin käskettyä häntä hankkimaan amuletin takaisin, ja voitti hänet Sareenan avulla. Tämän jälkeen Quan Chi vietti aikaansa avustaen Shinnokia ja valmistellen heidän tulevaa hyökkäystään. Hän myös johti Brotherhood of the Shadow kulttia.

Uskoessaan, että tarvitsisi vahvan soturin tappamaan alkuperäisen Sub-Zeron pikkuveljen (Scorpionin surmattua alkuperäisen), Quan Chi väitti, että nuorempi Sub-Zero oli tappanut Scorpionin perheen ja klaanin. Scorpion alkoi raivoissaan jahtaamaan Sub-Zeroa ja sai päihitettyä tämän, mutta ollessaan juuri viimeistelemässä tappoaan, Quan Chi ilmestyi ja paljasti hänelle, että oli itse oikea murhaaja. Vihoissaan Scorpion tarttui tähän velhoon, joka oli alkanut taikoa Scorpionia Netherealmiin ja vahingossa joutui itse tämän mukaan.

Netherealmissa Quan Chi oli Scorpionin kidutettavana kunnes oni Drahmin ja Moloch löysivät heidät. He puolustivat Quan Chita ja vastapalvelukseksi Quan Chi lupasi auttaa heitä pakenemaan Netherealmista. Löytäessään portaalin Outworldiin, Quan Chi kuitenkin pakeni ilman tätä kaksikkoa, jättäen näille toiveen tappaa hänet. Tämä portaali vei hänet kauan unohduksissa olleen lohikäärmekuningas Onagan hautaan. Lukiessaan kuninkaan kirjoituksia, Quan Chi tajusi, että hänen armeijansa oli voittamaton ja se voitaisiin herättää henkiin. Hän päätti liittoutua Shang Tsungin kanssa ja lähti tämän palatsiin.

Deadly Alliance[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän ei kuitenkaan ollut vielä turvassa Scorpionilta, vaan tämä oli seurannut häntä ja hyökkäsi Quan Chin kimppuun Shang Tsungin palatsissa. Voittaessaan Scorpionin Tsung vakuuttui hänen taidoistaan ja Quan Chi kertoi suunnitelmansa; Quan Chi avaisi "soulnadon" taivaisiin, mikä toisi Tsungille loputtomasti sieluja ja tämä voisi auttaa häntä herättämään Onagan armeijan. He aloittivat suunnitelmansa toteuttamisen ja muodostivat Deadly Alliancen.

Ennen suunnitelmiensa toteuttamista heidän täytyi eliminoida kaksi heitä mahdollisesti vastustavaa henkilöä. He aloittivat Outworldin silloisesta hallitsijasta, Shao Kahnista, joka oli heikentynyt Earthrealmin valtauksen epäonnistuttua. Tsung esitteli hänelle Quan Chin ja vannoessaan uskollisuudenvalaa, he hyökkäsivät ja tappoivat Kahnin (joka myöhemmin paljastui klooniksi). Kano, Kahnin kenraali, joka oli todistanut murhan, liittyi kaksikkoon. Pian he matkustivat Earthrealmin Wu Shi akatemiaan, jossa Mortal Kombatin mestari, Liu Kang harjoitteli kataa. Kung Laon hahmossa, Tsung hiippaili hänen luokseen ja hyökkäsi. Samalla Quan Chi hyökkäsi Liun takaata yllättäen hänet iskullaan. Tämän jälkeen Tsung onnistui murtamaan hänen niskansa ja viemään hänen sielunsa. Palatessaan Outworldiin, he käskivät Kanon joukkojen määrätä kyläläisiä rakentamaan uuden palatsin "soulnadon" luokse.

Quan Chi ei tiennyt, että Tsung oli tehnyt sopimuksen Drahminin ja Molochin kanssa, jotka olivat paenneet juuri Netherealmista. He olivat sopineet, että Quan Chin tehtyä oman osansa, kaksikko saisi kostaa tälle. Pian Raidenin johtama armeija hyökkäsi Deadly Alliancen kimppuun, mutta hävisi. Ainoastaan Bo' Rai Cho onnistui tehtävässää pelastaessaan Li Mein, joka oli aikaisemmin joutunut liittoutuman vangiksi ja hänen sielunsa oli annettu yhdelle Onagan sotureista.

Raidenin hyökkäys meni täysin hukkaan. Quan Chi ja Shang Tsung löivät Kung Laon, Sonyan, Jaxin, Johnny Cagen ja Kitanan. Ainoastaan itse Raiden jäi jäljelle, mutta hänkin kukistui lopulta. Kaksikon voitto oli kuitenkin lyhyt, sillä voitettuaan, he kävivät toistensa kimppuun.

Liittouman hajottua[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaksikko taisteli kiivaasti, mutta Quan Chi voitti. Samalla heidän palatsiinsa astui uudelleensyntynyt Onaga, joka halusi Quan Chilla olleen Shinnokin amuletin. Quan Chi yritti pysäyttää hänet, muttei onnistunut. Myös Raiden ja Shang Tsung nousivat vielä taistoon mutteivat onnistuneet edes yhdessä. Raiden lopulta laukaisi kaikki voimansa tuhoten koko palatsin. Onaga jäi kuitenkin henkiin ja sai amuletin itselleen.

Quan Chi oli mukana Mortal Kombat: Armageddonissa eikä ole tiedossa miksei hän tuhoutunut räjähdyksessä. Hänellä oli taas hallussaan Shinnokin amuletti ja hän muodosti uuden liiton Onagan, Shang Tsungin ja Shao Kahnin kesken. Hänen loppunäytössään, Quan Chi voittaa Blazen ja hänen maagiset taitonsa nousevat niin paljon, että hänen amulettinsa tuhoutuu. Samalla jumalat muuttavat hänet samaksi amuletiksi ja lähettävät ajassa taaksepäin siihen hetkeen, kun Shinnok löytää sen ensimmäisen kerran.

Vuoden 2011 Mortal Kombat pelissä Quan Chi taisteli Liu Kangia ja Kung Laoa vastaan, mutta hävisi heille. Liu Kangin silminnähden tapettua Shao Kahnin, Quan Chi onnistui elvyttämään hänet loitsullaan. Quan Chi ehdottaa Shao Kahnille invaasiota Earthrealmiin ja kertoo hänelle herättäneensä Sindelin henkiin ja manipuloineensa hänet heidän puolelleen. Myöhemmin Quan Chi yrittää loitsullaan vangita kaikki Earthrealmin sielut, mutta Nightwolf esti sen. Raidenin saavuttua Netherrealmiin, hän ehdotti liittoa Shao Kahnia vastaan tarjoten hänelle kuolleiden Earthrealmin puolustajien sielut, mutta Quan Chi paljasti Shao Kahnin jo lahjoittaneen sielut hänelle tehden heistä orjiaan määräten heidät Raidenin kimppuun, mutta Raiden onnistuu kukistamaan heidät. Quan Chi paljastaa Raidenille Shao Kahnin ilmestyvän pian Earthrealmiin portaalin kautta, jolloin Raiden tajuaa lopulta näkynsä merkityksen. Raidenin kukistettua Shao Kahnin lopullisesti Vanhimpien Jumalten avulla, Quan Chi nähdään keskustelevan Shinnokin kanssa mahdollisesta suunnitelmasta Earthrealmin valloittamiseksi. Quan Chi kuolee Mortal Kombat X -pelissä Scorpionin tapettua hänet.lähde?