Deadly Alliance

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Deadly Alliance
Toiminnan keskus Outworld
Status hajonnut
Jäsenet Quan Chi
Shang Tsung
Tavoitteet Kaikkien maailmojen valloitus
Viholliset Raiden
Onaga
Earthrealmin soturit
Perustettu Mortal Kombat: Deadly Alliance
Hajosi Mortal Kombat: Deception

Deadly Alliance on Mortal Kombat -tappelupelisarjassa esiintyvä liittouma. Sen perustivat kaksi velhoa, Quan Chi ja Shang Tsung, tarkoituksenaan herättää henkiin kuolleen lohikäärmekungas Onagan voittamaton armeija.

Liittouman historia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mortal Kombat 4:n lopussa, Quan Chi joutui Scorpionin mukana Netherealmiin. Siellä Scorpion kidutti Quan Chita aina kuin kykeni, kunnes Quan Chi tapasi kaksi onia, Molochin ja Drahminin, joiden kanssa hän teki sopimuksen: vastapalveluksena suojelusta hän auttaisi heidät Netherealmista.

Pian tämän jälkeen, Quan Chi löysi muinaisen portaalin rauniot ja tutkiessaan artefakteja, Scorpion hyökkäsi hänen kimppuunsa. Onit kuitenkin juoksivat apuun ja Quan Chi ehti käyttää hallussaan olevaa Shinnokin amulettia avatakseen portaalin ja paetakseen siihen. Hän pääsi Outworldiin ja löysi itsensä kadoksissa olleesta hautakappelista, jossa lohikäärmekuninkaan muumioitunut armeija lepäsi. Hän sai tietää, että tämä armeija olisi voittamaton ja hän voisi sen avulla vallata kaikki maailmat.

Koska kyseessä oli kuolleiden armeija, Quan Chi tarvitsi jonkun, joka voisi herättää sotilaat henkiin. Hän ajatteli, että oikea henkilö tähän olisi Shang Tsung, jonka kanssa oli tehnyt aiemminkin yhteistyötä. Quan Chi matkusti hänen luokseen ja kertoi suunnitelmastaan, mikä sopi Tsungille. Ensin heidän täytyi raivata tieltään kaksi tärkeintä estettä.

Heidän ensimmäinen mahdollinen vastustajansa oli Shao Kahn. Shang Tsung esitteli Quan Chin hänelle ja vannoessaan uskollisuutta keisarille, kaksikko hyökkäsi ja tappoi hänet. Myöhemmin kuitenkin paljastui, että kyseessä oli ainoastaan klooni. Keisarin kloonin kuoltua, Kahnin kenraali Kano astui varjoista ja tarjosi apuaan velhoille. Samaan aikaan Noob Saibot haavoitti prinssi Goroa, Quan Chin käskystä, minkä ansiosta Edenian armeijan täytyi vetäytyä taistelusta Outworldia vastaan. Tämän jälkeen kaksi velhoa matkusti Earthrealmiin käyttäen piilotettua portaalia ja hyökkäsivät Earthrealmin mestarin, Liu Kangin, kimppuun tämän suorittaessa kataa. Kaksikko onnistui voittamaan hänet ja Shang Tsung vei hänen sielunsa.

Nyt liittouman oli mahdollista alkaa toteuttaa suunnitelmiaan ja Quan Chi avasi amuletillaan soulnadon, portaalin taivaaseen, minkä avulla Tsung kykeni viemään kuolleiden sieluja. Hän sitten siirsi näitä sieluja Onagan kuolleisiin sotureihin palauttaakseen ne henkiin. Kaksikko ajatteli valloittaa ensin Earthrealmin armeijallaan ja heidän liittolaisensa, Red Dragon klaanin johtaja Mavado, tarjosi tukensa, mikäli liittouma antaisi hänen klaaninsa olla rauhassa. Mavado oli myös saanut tietää, että liittouma oli palkannut Kanon, joka oli Black Dragon klaanin jäsen ja Mavado halusi tappaa hänet. Velhot suostuivat antaa heidän taistella, mikäli Mavado eliminoisi Kenshin. Mavado onnistui voittamaan Kenshin muttei kuitenkaan tiedetä, että haastoiko hän Kanon, sillä Mavado joutui Kabalin hyökkäyksen kohteeksi.

Raiden oli kerännyt Earthrealmin sotureita liittoumaa vastaan ja he lähtivät hyökkäykseen, joka kuitenkin epäonnistui täysin. Jax, Johnny Cage, Kung Lao, Sonya Blade ja Edenian prinsessa Kitana kuolivat taistelussa. Kenshi oli puolestaan pahasti haavoittunut Mavadon hyökkäyksen seurauksena ja Sub-Zero joutui oman oppilaansa, Frostin, pettämäksi. Kaikista Earthrealmin sankareista jäljelle jäi ainoastaan Raiden, joka kohtasi liittouman yksin ja lopulta hävisi itsekin.

Velhot eivät kuitenkaan saaneet nauttia voitostaan vaan kääntyivät välittömästi toisiaan vastaan. Rankan ja melko tasaisen taistelun jälkeen Quan Chi voitti entisen liittolaisensa. Samalla saliin kuitenkin astui uudelleensyntynyt Onaga tullen hakemaan Shinnokin amulettia ja paikkaansa Outworldin keisarina. Quan Chi ymmärsi tilanteen vakavuuden ja yritti voittaa Onagan, mutta tuloksetta. Myös Shang Tsung ja Raiden nousivat taisteluun, mutta edes kolmikon yhteiset voimat eivät tuottaneet tulosta. Raiden yritti viimeisenä epätoivoisena yrityksenään räjäyttää Onaga itsensä ja velhojen mukana. Onagan armeija tuhoutui ja samoin velhot, mutta Onaga ei vahingoittunut ja sai haltuunsa Shinnokin amuletin. Tämä lasketaan Deadly Alliancen lopuksi.

Edeltäjä:
Shao Kahn
Outworldin hallitsija Seuraaja:
Onaga