Johnny Cage

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Johnny Cage
Esiintynyt Mortal Kombat
Mortal Kombat II
Mortal Kombat Trilogy
Mortal Kombat 4
Mortal Kombat Gold
MK: Deadly Alliance
MK: Tournament Edition
MK: Shaolin Monks
MK: Armageddon
Henkilötiedot
Kotimaa Earthrealm
Laji Ihminen
Taistelulajit Jeet Kune Do (MK:DA)
Shorin-Ryu (MK:A)
Karate (MK:DA)
Aseet Bowie knife/Pistol (MK4)
Nunchaku (MK:DA, MK:A)
Liittoumat Earthrealmin soturit

Johnny Cage on kuvitteellinen hahmo Mortal Kombat -taistelupelisarjassa. Hänen oikean nimensä on paljastettu olevan John Carlton.

Johnny Cagen elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johnny oli näyttelijä, jota elokuva-arvostelijat pilkkasivat tämän käyttämistä erikoistehosteista ja vaijereistaan taisteluissa. He eivät kuitenkaan tienneet, että tämän käyttämät liikkeet olivat aitoja. Todistaakseen sen maailmalle, hän päätti osallistua Shang Tsungin järjestämään Mortal Kombat-turnaukseen. Viimeisessä taistelussa, jossa Liu Kang ja Shang Tsung kohtasivat, Johnny liittoutui Sonyan ja Kanon kanssa taistellakseen Goroa vastaan.

Kun Tsungin saari alkoi tuhoutua hänen hävitessään Liu Kangille, Raiden pelasti Johnnyn ja vei hänet Special Forces Agencyn veneelle lähelle saarta. Siellä hän tapasi Jaxin, joka kuulusteli häntä Sonyan sijainnista. Johnny kertoi kaiken mitä tiesi, mutta Jax ei uskonut häntä. Kun Johnny pääsi vapaaksi, hän teki elokuvan kokemustensa perusteella.

Pian tämän jälkeen Johnny joutui hyökkäyksen kohteeksi kuvatessaan mainosta, mutta hänen onnekseen Jax saapui auttamaan häntä. He liittyivät myöhemmin muihin Earthrealmin sankareihin ja auttoivat taistelussa Outworldin joukkoja vastaan. Hän matkusti myös uusien ystäviensä kanssa Outworldissa järjestettyyn turnaukseen ja käytti tätä kokemusta tehden jatko-osan aiemmalle elokuvalleen.

Kun Shao Kahn hyökkäsi Earthrealmiin käyttäen henkiin herätettyä Sindeliä apunaan, Cage joutui hänen alaistensa hyökkäyksen kohteeksi ja kuoli Motaron tappamana. Kahnin alkaessa yhdistää Outworldia ja Earthrealmia, Cagen sielu ei päässyt minnekään, joten se palasi takaisin Cagen ruumiiseen ja hän heräsi henkiin liittyen taisteluun Kahnia vastaan. Kun Kahn viimein kuoli, Cagen sielu lähti ruumiistaan.

Cage ei kuitenkaan ollut pitkään kuolleena sillä langennut jumala, Shinnok hyökkäsi Earthrealmiin ja Cage pyysi Raidenia päästämään hänet taistelemaan Liu Kangin rinnalla vielä kerran. Raiden herätti hänet henkiin ja Johnny liittyi voitokkaaseen taisteluun Shinnokia vastaan. Hän teki tästä vielä yhden elokuvan.

Vuosia myöhemmin Johnny Cage alkoi kuvata Mortal Kombat: The Death of Johnny Cagea. Pahoittuneena siitä miten hänet kuvattiin, uskoen omien seikkailujensa olleen paljon kiinnostavampia, hän halusi pois elokuvan teosta, muttei voinut allekirjoittamansa sopimuksen johdosta. Raiden lähestyi häntä pian pyytäen Cagea liittymään taisteluun Deadly Alliancea vastaan. Cage onnistui luikertelemaan ulos sopimuksestaan ja liittyi mielellään Raidenin joukkoihin. Saavuttuaan muiden joukkoon, hän sai tietää Liu Kangin kuolemasta.

Raidenin joukot epäonnistuivat kuitenkin täysin ja Cage kuoli yhdessä Sonyan ja Jaxin kanssa tarkatan-sotureiden käsissä. Henkiin herännyt lohikäärmekuningas Onaga kuitenkin herätti Cagen orjakseen. Myöhemmin Cage vapautui Onagan hallinnasta, vaikkakaan tähän ei ole kerrottu syytä. Hän liittyi jälleen muihin Earthrealmin sotureihin.

Koska Liu Kang oli kuollut ja Raiden menettänyt kiinnostuksensa Earthrealmin sotureihin, heillä ei ollut johtajaa. Hieman myöhemmin, Cage alkoi nähdä näkyjä Shinnokista ja päätti selvittää asiaa käymällä paikoissa, joissa Shinnok oli ollut näyissään. Cage sai tietää, että Shinnok oli oikeasti ollut näissä paikoissa ja lopulta löysikin tämän Shang Tsungin saarelta. Hän näki kuinka Shinnok antoi Quan Chille ohjeita portaalin välityksellä käskien tätä valloittamaan Shao Kahnin linnoituksen Outworldissa. Portaalin kadottua, Cage tuli esiin ja Shinnok yritti käyttää voimiaan tätä vastaan. Cage torjui Shinnokin yritykset ja taisteli voitokkaasti. Shinnok onnistui kuitenkin pakenemaan. Cage tiesi nyt Shinnokin suunnitelmista ja päätti johtaa liittoumaansa. Cage osallistui Armageddonin taisteluun ja sai taistelussa surmansa tultuaan mestatuksi tuntemattoman henkilön toimesta. Cagen vaihtoehtoisessa Armageddonin lopetuksessa hän kukisti Blazen ja sai ylivoimaisen vahvuuden ja osaamisen ja Shaolin-mestarien avulla hän luopui pinnallisesta entisestä elämästään ja tuli valaistuneeksi.

Mortal Kombat vs. DC Universe-pelissä Johnny Cage teki cameo-roolin, kun hänen hautakivensä nähtiin hautausmaalla.

Vuoden 2011 Mortal Kombat-pelissä Johnny Cage kohtasi Sonya Bladen ja flirttaili hänelle saamatta vastakaikua. Johnny kukisti Reptilen ja Barakan taisteluissa ja Shang Tsung määräsi Johnnyn tappamaan Barakan, mutta Johnny kieltäytyi. Myöhemmin Johnny seurasi Sonyaa ja joutui taistelemaan häntä vastaan voittaen hänet. Kanon yrittäessä tappaa Sonyan Johnny pelasti hänet kukistamalla Kanon taistelussa, mistä Sonya kiittää Johnnya. Myöhemmin Johnny oli läsnä Raidenin ja Liu Kangin kanssa kohdattuaan Sonyan tämän pelastettua Jaxin selittäen tälle Raidenin kyvyistä. Myöhemmin Cyrax onnistui kukistamaan Johnnyn taistelussa pudottaen hänet turnauksesta. Myöhemmin yrittäessään pelastaa vangittua Sonyaa Jax joutuu kukistamaan Johnnyn taistelussa tämän ärsytettyä Jaxia tämän suhteesta Sonyaan. Kitana myöhemmin kukisti Johnnyn taistelussa. Myöhemmin toisessa turnauksessa Ermac onnistuu kukistamaan Johnnyn. Myöhemmin Shao Kahnin aloittaessa invaasion Earthrealmiin Johnny taisteli Motaroa vastaan, kunnes Raiden tappoi Motaron estääkseen Johnnya kuolemasta. Myöhemmin Johnny yritti taistella Sindeliä vastaan, mutta Sindel kukisti hänet. Johnny oli Sonyan ohella ainoa, joka selvisi hengissä taistelusta Sindeliä vastaan. Myöhemmin Johnny oli läsnä Sonyan kanssa Raidenin joutuessa vahingossa tappamaan Liu Kangin estääkseen tätä hyökkäämästä Shao Kahnin kimppuun. Shao Kahn iskee Johnnyn maahan ja myöhemmin Raidenin kukistettua Shao Kahnin lopullisesti, Raiden, Johnny ja Sonya alkavat uudelleenrakentaa Earthrealmia.

Mortal Kombat X-pelissä Johnny oli mukana Sonyan erikoisjoukoissa taistelemassa Shinnokia vastaan. Quan Chin vallassa olleet Scorpion ja Sub-Zero hyökkäävät Johnnyn kimppuun, mutta Kenshi pelastaa Johnnyn. Metsässä Johnny kohtaa langenneen Smoken ja kukistaa hänet. Myöhemmin Johnny pelasti Sonyan kukistamalla langenneen Jaxin. Johnny ja Sonya saapuvat Sky Templelle ja Johnny taistelee Shinnokia vastaan voitokkaasti ja potkaisee Shinnokin amuletin Raidenille, joka vangitsee Shinnokin amuletin sisään. Raiden kertoo Johnnylle hänen voimiensa alkuperän tulevan muinaisesta Välimeren kultista ja aktivoituvan kun joku Johnnyn läheinen on vaarassa. Myöhemmin Netherrealmissa Johnny joutuu Quan Chin vangiksi, joka yrittää muuttaa hänet pahaksi loitsullaan. Raiden onnistui pelastamaan Johnnyn Sonyan avulla. Myöhemmin tapahtumien jälkeen Johnny ja Sonya menivat naimisiin ja saivat Cassie-nimisen tyttären, vaikka myöhemmin Johnny ja Sonya erosivat ystävinä erimielisyyksien takia. Mortal kombat X-sarjakuvassa Johnny saatuaan tietää Cassien katoamisesta lähti Sonyan kanssa Outworldiin puhumaan Kotal Kahnin kanssa. Johnny näytti Kotalille todisteen Erron Blackin petturuudesta mistä Kotal järkyttyi. Johnny ja Sonya lähtevät D’Vorahin ja Reptilen saattamana etsimään Erronia ja löytävät hänet puuhun sidottuna. Erronin kerrottua heille Cassien tappaneen Mavadon, Johnny hämmästyi. Myöhemmin Johnny ja Sonya saivat tietää Cassien olevan Havikin vankina Shang Tsungin saarella yhdessä Jacquin kanssa. Myöhemmin Johnny ja Sonya puolustivat Kotalia hyökkääviltä shokaneilta erikoisjoukkojensa kanssa ja todistivat kuinka Kotal surmasi taistelussa shokanien kuninkaan Gorbakin ja kuinka Kanon räjäyttämä ydinpommi kukisti suurimman osan hyökkäävistä shokaneista. Myöhemmin Johnny, Sonya ja Kotal matkasivat laivalla Shang Tsungin saarelle ja kohtasivat Reikon, joka lähetti Havikin loitsun vallassa olleet Cassien ja Jacquin heidän kimppuunsa. Johnny taisteli Jacquita vastaan kunnes Havikin loitsun vallassa olleen Raidenin salama löi hänet maahan. Reikon muututtua rituaalin kautta verijumalaksi hän halusi tappaa Johnnyn ja Sonyan, mutta Havik esti sen sanoen hänen tarvitsevan lisätietoa Johnnyn vihreästä erikoisenergiakyvystä. Johnny myöhemmin todisti kuinka Havik tappoi Reikon ja sai Shinnokin amuletin haltuunsa. Myöhemmin Johnny joutui Havikin loitsun valtaan Jacquin viillettyä Johnnya yhdellä Kamidogulla ja Johnny taisteli paikalle saapunutta Takedaa vastaan. Myöhemmin Johnny vapautui Havikin loitsun vallasta Sheevan kukistettua hänet ja Havikin kukistuttua ja kaikkien vapauduttua hänen vallastaan Johnny keskusteli Cassien, Jacquin ja Sonyan kanssa tapahtumista. Viikko tapahtumien jälkeen Johnny, Cassie ja Sonya olivat Jaxin maatilalla todistaen Jacquin ja hänen isänsä jälleenkohtaamisen. Johnny ehdotti Cassielle isä-tytär iltaa, mutta Cassie torjui ehdotuksen sanoen haluavansa viettää enemmän aikaa Sonyan kanssa.

Myöhemmin Johnny liittyi Sonyan erikoisjoukkoihin ja muodosti erikoisryhmän, johon Cassie, Jacqui, Takeda ja Kung Jin liittyivät. Johnny käskee hyväksi muuttuneen Sub-Zeron järjestämään heille selviytymistestin, jonka he selvittävät. Myöhemmin Johnnyn kohdattua Li Mein tämä kertoi hänen muistuttavan ryhmässään kulkenutta punasilmäistä miestä, joka paljastui Kanoksi. Myöhemmin Johnny esti Sonyaa tappamasta Kanoa, jotta tämä kertoisi helle Shinnokin amuletin sijainnin. Myöhemmin Johnny yritti estää Scorpionia tappamasta vangittua Quan Chitä, mutta Scorpion kukisti hänet. Myöhemmin Johnny joutui Shinnokin vangiksi ja hänet vietiin Sky Templelle, missä Johnny todsti Shinnokin korruptoivan Jinsein. D’Vorah yritti tappaa Johnnyn, mutta Cassie myöhemmin onnistui pelastamaan Johnnyn ja kukistamaan Shinnokin. Tapahtumien jälkeen Johnny palasi yhteen Sonyan kanssa.

Mortal Kombat 11-pelissä Johnny on läsnä todistamassa Cassien ylentämistä komentajaksi. Johnny on vastaan Raidenin suunnittelemaa hyökätä Netherealmiin, mutta joutuu antamaan periksi. Myöhemmin Johnny järkyttyy Cassien kerrottua hänelle Sonyan kuolleen hyökkäyksen aikana. Myöhemmin Kronika tuo aikamyrskyn avulla menneisyyden Johnnyn ja Sonyan nykyaikaan Johnnyn ja Cassien järkytykseksi. Menneisyyden Johnny hämmästyy kuultuaan hänen olleen naimisissa Sonyan kanssa ja Cassien olevan hänen tyttärensä. Nykyajan Johnny yrittää ohjeistaa menneisyyden itseään muuttamaan asennettaan ja käytöstään. Kun Kanon johtamat Black Dragonin ja Sektorin Cyber Lin Kuei-joukot hyökkäävät tukikohtaan, menneisyyden Johnny saa luodista haavan poskeensa, jolloin sama haava ilmestyy tulevaisuuden Johnnyn kasvoihin. Vanhempi Johnny kukistaa menneisyyden Erron Blackin ja Sektorin taistelussa. Kano kukistaa tulevaisuuden Johnnyn ampumalla tätä jalkaan ja vangitsee menneisyyden Johnnyn ja Sonyan. Menneisyyden Johnny pakotetaan taistelemaan Sonyaa vastaan, mutta Cassie pelastaa heidät. Kano uhkaa ampua menneisyyden Johnnyn, mutta Sonya pelastaa hänet tappamalla menneisyyden Kanon, jolloin tulevaisuuden Kano lakkaa olemasta, jonka jälkeen menneisyyden Johnny alkaa lämmittää suhdettaan Sonyaan pyytämällä tätä illalliselle. Kummankaan Johnnyn kohtalo ei ole tiedossa Kronikan asetettua ajan alkuun. Pelin Aftermath-lisäosassa nuorempi Johnny Cage oli mukana Cassien hyökkäysjoukoissa Netherealmissa. Cassie ohjeisti häntä olemaan satuttamatta itseään, ettei tulevalle hänelle satu mitään. Myöhemmin nuorempi Johnny Cage taisteli Shao Kahnia vastaan, mutta Shao Kahn kukisti Johnny Cagen taistelussa, minkä jälkeen hän jäi shokanien vangiksi.

Johnny Cage esiintyi vuoden 1995 Mortal Kombat-elokuvassa, jossa hän kukisti Goron iskemällä tätä nivusiin. Elokuvassa Mortal Kombat: Annihilation Johnny yritti hyökätä Shao Kahnin kimppuun, mutta Shao Kahn tappoi Johnnyn taittamalla tämän niskat, mistä Sonya järkyttyi. Animaatioelokuvassa Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge Johnny Cage oli yksi Raidenin valitsemista sankareista osallistumaan Mortal Kombat turnaukseen. Johnny onnistui kukistamaan taistelussa Barakan ja myöhemmin auttoi Sonyaa pelastamaan vangitun Jaxin Kanon kynsistä. Johnny Cage mainittiin lyhyesti vuoden 2021 Mortal Kombat -elokuvan lopussa, jossa Cole Young lähti etsimään tätä Los Angelesista nähtyään hänen elokuvaansa mainostavan julisteen, jossa hänen nimensä mainittiin.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.