Johnny Cage

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Johnny Cage
JohnnyCageMKSM.jpg
Esiintynyt Mortal Kombat
Mortal Kombat II
Mortal Kombat Trilogy
Mortal Kombat 4
Mortal Kombat Gold
MK: Deadly Alliance
MK: Tournament Edition
MK: Shaolin Monks
MK: Armageddon
Henkilötiedot
Kotimaa Earthrealm
Laji Ihminen
Taistelulajit Jeet Kune Do (MK:DA)
Shorin-Ryu (MK:A)
Karate (MK:DA)
Aseet Bowie knife/Pistol (MK4)
Nunchaku (MK:DA, MK:A)
Liittoumat Earthrealmin soturit

Johnny Cage on kuvitteellinen hahmo Mortal Kombat -taistelupelisarjassa. Hänen oikean nimensä on paljastettu olevan John Carlton.

Johnny Cagen elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johnny oli näyttelijä, jota elokuva-arvostelijat pilkkasivat tämän käyttämistä erikoistehosteista ja vaijereistaan taisteluissa. He eivät kuitenkaan tienneet, että tämän käyttämät liikkeet olivat aitoja. Todistaakseen sen maailmalle, hän päätti osallistua Shang Tsungin järjestämään Mortal Kombat turnaukseen. Viimeisessä taistelussa, jossa Liu Kang ja Shang Tsung kohtasivat, Johnny liittoutui Sonyan ja Kanon kanssa taistellakseen Goroa vastaan.

Kun Tsungin saari alkoi tuhoutua hänen hävitessään Liu Kangille, Raiden pelasti Johnnyn ja vei hänet Special Forces Agencyn veneelle lähelle saarta. Siellä hän tapasi Jaxin, joka kuulusteli häntä Sonyan sijainnista. Johnny kertoi kaiken mitä tiesi, mutta Jax ei uskonut häntä. Kun Johnny pääsi vapaaksi, hän teki elokuvan kokemustensa perusteella.

Pian tämän jälkeen Johnny joutui hyökkäyksen kohteeksi kuvatessaan mainosta, mutta hänen onnekseen Jax saapui auttamaan häntä. He liittyivät myöhemmin muihin Earthrealmin sankareihin ja auttoivat taistelussa Outworldin joukkoja vastaan. Hän matkusti myös uusien ystäviensä kanssa Outworldissa järjestettyyn turnaukseen ja käytti tätä kokemusta tehden jatko-osan aiemmalle elokuvalleen.

Kun Shao Kahn hyökkäsi Earthrealmiin käyttäen henkiin herätettyä Sindeliä apunaan, Cage joutui hänen alaistensa hyökkäyksen kohteeksi ja kuoli. Kahnin alkaessa yhdistää Outworldia ja Earthrealmia, Cagen sielu ei päässyt minnekään, joten se palasi takaisin Cagen ruumiiseen ja hän heräsi henkiin liittyen taisteluun Kahnia vastaan. Kun Kahn viimein kuoli, Cagen sielu lähti ruumiistaan.

Cage ei kuitenkaan ollut pitkään kuolleena sillä langennut jumala, Shinnok hyökkäsi Earthrealmiin ja Cage pyysi Raidenia päästämään hänet taistelemaan Liu Kangin rinnalla vielä kerran. Raiden herätti hänet henkiin ja Johnny liittyi voitokkaaseen taisteluun Shinnokia vastaan. Hän teki tästä vielä yhden elokuvan.

Vuosia myöhemmin Johnny Cage alkoi kuvata Mortal Kombat: The Death of Johnny Cagea. Pahoittuneena siitä miten hänet kuvattiin, uskoen omien seikkailujensa olleen paljon kiinnostavampia, hän halusi pois elokuvan teosta, muttei voinut allekirjoittamansa sopimuksen johdosta. Raiden lähestyi häntä pian pyytäen Cagea liittymään taisteluun Deadly Alliancea vastaan. Cage onnistui luikertelemaan ulos sopimuksestaan ja liittyi mielellään Raidenin joukkoihin. Saavuttuaan muiden joukkoon, hän sai tietää Liu Kangin kuolemasta.

Raidenin joukot epäonnistuivat kuitenkin täysin ja Cage kuoli yhdessä Sonyan ja Jaxin kanssa tarkatan sotureiden käsissä. Henkiin herännyt lohikäärmekuningas Onaga kuitenkin herätti Cagen orjakseen. Myöhemmin Cage vapautui Onagan hallinnasta, vaikkakaan tähän ei ole kerrottu syytä. Hän liittyi jälleen muihin Earthrealmin sotureihin.

Koska Liu Kang oli kuollut ja Raiden menettänyt kiinnostuksensa Earthrealmin sotureihin, heillä ei ollut johtajaa. Hieman myöhemmin, Cage alkoi nähdä näkyjä Shinnokista ja päätti selvittää asiaa käymällä paikoissa, joissa Shinnok oli ollut näyissään. Cage sai tietää, että Shinnok oli oikeasti ollut näissä paikoissa ja lopulta löysikin tämän Shang Tsungin saarelta. Hän näki kuinka Shinnok antoi Quan Chille ohjeita portaalin välityksellä käskien tätä valloittamaan Shao Kahnin linnoituksen Outworldissa. Portaalin kadottua, Cage tuli esiin ja Shinnok yritti käyttää voimiaan tätä vastaan. Cage torjui Shinnokin yritykset ja taisteli voitokkaasti. Shinnok onnistui kuitenkin pakenemaan. Cage tiesi nyt Shinnokin suunnitelmista ja päätti johtaa liittoumaansa.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.